راه‌حلی برای کاهش مصرف اینترنت وجود دارد؟  

  4030113016

تنها با تغییراتی کوچک در تنظیمات گوشی یا اپلیکیشن می‌توان در مصرف اینترنت گوشی و وای فای صرفه‌جویی و از آن بهینه‌تر استفاده کرد چون در بیشتر موارد حجم اینترنت مصرفی با انجام دادن موارد ساده کم می شود.

راه‌حلی برای کاهش مصرف اینترنت وجود دارد؟  

به گزارش ایسنا، با افزایش سرعت اینترنت و شروع پیشرفت نسل پنجم ۵G، حجم بیشتری از اینترنت کاربران صرف شبکه‌های اجتماعی، کار و آموزش آنلاین می‌شود، درنتیجه کم کردن هزینه‌های اینترنت و مدیریت مصرف آن هم بسیار ضروری‌تر از قبل است.

یکی از کارهایی که در اوغات فراغت می تواند لذت بخش باشد، گشتن در شبکه های اجتماعی و وبگردی است به گونه ای که ممکن است ساعت ها شما را بدون اینکه متوجه مصرف اینترنت باشید، به خود(گوشی) سرگرم کند.

تعیین سقف مجاز مصرف دیتا در تنظیمات گوشی یکی از راهکارهای مناسب است چون با استفاده از این قابلیت می توان محدودیت هایی را اعمال کرد تا پس از مصرف میزان مشخصی از اینترنت کاربر یک هشدار دریافت کند.

برای این کار کافیست کاربر به بخش Connections تنظیمات گوشی برود، گزینه Data usage را انتخاب و در بخش Mobile data usage  تغییرات دلخواه خود را انجام دهد؛ همچنین در این بخش می‌توان در صورت داشتن دو سیم کارت، محدودیت‌هایی را برای هر کدام از آنها گذاشت تا به میزان مشخصی از اینترنت همراه مصرف شود.

مدیریت مصرف اینترنت با استفاده از اپلیکیشن های گوشی

با مشاهده لحظه‌ای میزان مصرف اینترنت، می‌توان در مصرف اینترنت صرفه‌جویی کرد. با اینکه برخی اپراتورها قابلیت‌های «شارژ و اینترنت اضطراری» را برای مشترکان خود فراهم کرده‌است؛ اما نصب این اپلیکیشن‌ها برای کم کردن مصرف اینترنت راهکار مناسبی است.   

غیر فعال کردن برنامه‌های پس زمینه

برخی از اپلیکیشن‌های نصب شده در گوشی حتی اگر باز نشوند، باز هم در پس‌زمینه‌ گوشی فعال هستند و در زمان اتصال به اینترنت همگام‌سازی و تنظیمات مربوط به خود را انجام می‌دهند. این حالت زمانی که تعداد زیادی از اپلیکیشن‌ها را روی گوشی خود نصب کرده اید، می‌تواند حجم زیادی از اینترنت همراه را مصرف کند.

راه حل برطرف کردن این مشکل این است که به منوی Connections بروید، بخش Data usage را انتخاب و گزینه Data saver را به حالت on دربیاورید تا همه فعالیت‌ها در پس‌زمینه گوشی متوقف شود.

البته در کنار غیر فعال کردن برنامه های پس زمینه، شناسایی و متوقف کردن اپلیکیشن های پر مصرف می تواند در کاهش مصرف اینترنت موثر باشد.   فعال کردن حالت Data saver در گوشی‌ می‌تواند روی عملکرد برنامه‌هایی مثل اپلیکیشن‌های ایمیل و دریافت نوتیفیکیشن‌ها اثر داشته باشد. در این شرایط می‌توان از روش گزینشی استفاده کرد، به این صورت که تنها برنامه‌هایی که مصرف دیتای بالاتری را در پس‌زمینه دارند، غیرفعال ‌شوند.

برای این کار لازم است به بخش Apps در تنظیمات گوشی بروید، با انتخاب اپلیکیشن مورد نظر گزینه Mobile data یا Data usage را خواهید دید و در نهایت در این بخش با غیرفعال کردن حالت background data usage می‌توانید از فعالیت هر اپلیکیشن در پس‌زمینه گوشی خود جلوگیری کنید.

البته نکته قابل توجه این است که همه اپلیکیشن‌ها به یک اندازه اینترنت مصرف نمی‌کنند و برای کم کردن مصرف اینترنت، در بعضی از اپلیکیشن‌ها گزینه‌ای وجود دارد که با فعال کردن آن می‌توان از نسخه‌های سبک‌تر و کم‌مصرف‌تر استفاده کنید. برای مثال، مرورگر گوگل کروم یکی از پرطرفدارترین مرورگرها در میان کاربران گوشی‌های اندروید است که با وجود رابط کاربری ساده، اینترنت زیادی را مصرف می‌کند. در زمان وبگردی، می‌توانید در کنار محدود کردن بخشی از مصرف اینترنت، با بستن اپلیکیشن‌های دیگر یا اختصاص ندادن اینترنت به بقیه دستگاه‌ها، از قابلیت Lite mode گوگل کروم استفاده کنید؛ در این حالت صفحات وب با فشرده‌سازی بیشتر و سرعت بالاتر باز می‌شوند.

برای فعال کردن این قابلیت باید به بخش settings برنامه گوگل کروم رفت و گزینه Lite mode را فعال کرد؛ پس از فعال کردن این حالت، میتوان حتی مقدار اینترنتی که صرفه‌جویی شده را هم مشاهده کرد؛ برای بعضی دیگر از اپلیکیشن‌های پرکاربرد مثل جی‌میل، گوگل‌مپ‌ هم  نسخه‌های Lite   و کم‌حجم وجود دارد که با نصب‌ این نسخه‌ها، مقدار مصرف اینترنت کمتر می‌شود.

مدیریت مصرف حجم در زمان تماشای تلویزیون های اینترنتی و آنلاین

تلویزیون های اینترنتی در عین سرگرم گننده بودن با بالاتر رفتن کیفیت پخش، حجم بیشتری از بسته‌های اینترنت همراه را مصرف می‌کنند، برای همین بهتر است از کاهش کیفیت ویدئوها از حالت HD به کیفیت‌ SD در زمان تماشای آنلاین برای کم کردن مصرف اینترنت استفاده کنید.

کنترل مصرف در زمان هات اسپات کردن

 زمانی که با استفاده از قابلیت هات‌اسپات (Hotspot) اینترنت همراه گوشی خود را به لپ‌تاپ متصل می‌کنید، اگر ویندوز یا دیگر نرم‌افزارهای لپ‌تاپ به صورت خودکار به‌روزرسانی شوند بسته شما به سرعت تمام می‌شود، پس بهتر است قبل از این کار، به‌روزرسانی خودکار ویندوز را غیرفعال کنید. البته راهکار بهتر، گذاشتن محدودیت سقف مصرف، در زمان هات اسپات کردن است. برای این کار لازم است به بخش portable hotspot در گوشی خود بروید، قسمت personal hotspot را انتخاب و گزینه Data Limit را انتخاب و میزان مورد نظر خود را تعیین کنید.

متوقف کردن حالت آپدیت خودکار

اگر حالت خودکار آپدیت اپلیکیشن‌ها فعال باشد، حجم زیادی از دیتا بدون اطلاع شما مصرف می‌شود، این موضوع در برنامه پلی‌استور گوگل زیاد پیش می‌آید. برای غیر فعال کردن این قابلیت می توانید از تنظیمات پلی استور، در بخش Auto-update apps، گزینه‌های به روزرسانی خودکار را غیرفعال کنید. برای کاهش مصرف اینترنت در بعضی از پیام‌رسان‌ها مثل واتس اپ هم، پس از نصب این برنامه‌ها به بخش تنظیمات بروید و دانلود خودکار فایل‌ها و ویدئوها را غیرفعال کنید.

علاوه بر راهکارهای گفته شده، نکته‌ها و روش‌های دیگری هم هست که در بعضی از مواقع اضطراری می‌تواند به شما کمک کند تا مصرف اینترنت‌ خود را بهتر مدیریت کنید. کارهایی مانند تغییر حالت سیم کارت از از ۴G به ۳G که با وجود کاهش سرعت، مدت زمان بیشتری را برای استفاده از اینترنت در اختیارتان می‌گذارد، استفاده از حالت آفلاین اپلیکیشن گوگل مپ، غیرفعال کردن برنامه‌های ذخیره فضای ابری مثل گوگل درایو در حالت اینترنت دیتا و …، و دانلود موزیک‌ها و آهنگ‌های مورد علاقه به جای استفاده از سرویس‌های آنلاین.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  2. امام علی(ع) و امانت حکومت

  3. احساسی کردن فضا علیه FATF/ پوردهقان: اعضای مجمع مسئولان ما هستند نه آمریکایی یا اسرائیلی/ زارع: تصویب FATF به نفع کشور است

  4. آمار نگران کننده استاندار تهران از مهاجران افغان و پاکستانی در پایتخت  

  5. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  6. همتی: مهمترین دغدغه کشور باید ثبات‌بخشی به اقتصاد باشد

  7. عامل اصلی وضعیت کنونی آلودگی هوا در کشور چیست؟

  8. گوش بری با میوه‌های لاکچری/ هر کیلو ۱.۴ میلیون تومان!

  9. ترامپ: اوکراین در حال نابودی است/ آتش‌بس غزه در دسترس است  

  10. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  11. بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت امیدوارکننده است/منافع ملی اقتضا می‌کند از سد FATF عبور کنیم

  12. فلاحت‌پیشه: لوایح «پارلرمو» و «CFT» را با ۱۵ «حق شرط» تصویب کرده بودیم

  13. افزایش خشونت علیه کادر درمان/ دو عامل مهم شروع دعوا: کمبود تخت و تعداد بالای همراه بیمار

  14. پیام مهم پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش می‌شود  

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  4. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  7. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  8. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  9. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  10. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  11. پادگان شهری به نام اسرائیل

  12. کجا با این عجله؟!

  13. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  14. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  15. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  16. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  17. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  18. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  19. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  20. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  21. ۵۰ ورزشگاهی که بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد

  22. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  23. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

  24. انتقادها‌ به یکجانبه‌شدن وفاق / چه کسانی از پشت به مردم خنجر می‌زنند؟/ خطای باکو

  25. «فلاکت مسکن» را پایانی هست؟

آخرین عناوین