بی‌پولی ناسا ماموریت ماه‌نورد «وایپر» را لغو کرد

  4030502002

تهران- ایرنا- سازمان فضایی «ناسا» پس از صرف حدود ۴۵۰ میلیون دلار برای ساخت یک ماه‌نورد که قرار بود برای یافتن یخ در کره ماه جستجو کند، اعلام کرد که این برنامه را به علت محدودیت‌های بودجه‌ای لغو کرده است.

بی‌پولی ناسا ماموریت ماه‌نورد «وایپر» را لغو کرد

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «اسمیتسونیان مگزین»، در بحبوحه نگرانی‌های بودجه‌ای، این تصمیم به معنای پایان برنامه ماموریت «ماه‌نورد اکتشافی و تحقیقاتی قطبی» (VIPER) است و لغو این برنامه تنها چند روز پیش از پنجاه و پنجمین سالگرد ماموریت «آپولو ۱۱» اعلام شده است. در ماموریت آپولو ۱۱ اولین فرود انسان بر روی کره ماه در ۲۰ ژوئیه ۱۹۶۹ انجام شد.

ماه‌نورد «وایپر» که به اندازه یک ماشین است در میانه آزمایش‌های محیطی کنار گذاشته شد. سازمان ناسا اعلام کرده که سایر ماموریت‌های قمری هدف این ماه‌نورد در خصوص جست‌وجو برای یافتن یخ در چاله‌های (craters) زیر سایه در قطب جنوب کره ماه را انجام خواهند داد.

«نیکلا فاکس» دستیار مدیر بخش ماموریت‌های علمی ناسا با صدور بیانیه‌ای گفت: ما در مسیر پیش روی خود از فناوری و کارهایی که برای پروژه وایپر انجام دادیم حداکثر استفاده را خواهیم کرد و در همین حال اعتبارات حیاتی را برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های (portfolio) قمری خود حفظ خواهیم کرد.

 

«جوئل کرنز» معاون اکتشافات ناسا نیز در جریان یک تله‌کنفرانس (چهارشنبه گذشته) گفت: سازمان فضایی ناسا این تصمیم را به علت ملاحظات مالی در یک شرایط سخت بودجه‌ای در ایالات متحده آمریکا اتخاذ کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، ناسا علاوه بر ۴۵۰ میلیون‌ دلاری که تا ماه ژوئن امسال برای ساخت «وایپر» هزینه کرده است قصد دارد ۳۲۳ میلیون دلار نیز برای حفظ قرارداد خود به شرکت «استروبوتیک تکنولوژی» بپردازد؛ شرکتی که در حال ساخت یک فرودگر موسوم به «گریفین» برای انتقال وایپر به کره ماه بوده است. هزینه برآورد شده این برنامه در سال‌های اخیر افزایش یافته بود و لغو این ماموریت موجب صرفه‌جویی ۸۴ میلیون دلاری برای ناسا خواهد شد.

به گفته مقامات ناسا، پاندمی کرونا در سال‌های گذشته نیز یکی از مشکلات این برنامه بوده و تاخیرهایی در چرخه تامین قطعات کلیدی برای اجرای این ماموریت ایجاد کرده که این تاخیرها موجب شکست‌های مهمی در ساخت ماه‌نورد و فرودگر گریفین شده بود. این تحولات موجب شد که تاریخ اولیه پرتاب وایپر در سال ۲۰۲۳ تا سال ۲۰۲۵ به تعویق بیافتد. در نهایت نیز ابهام در برنامه زمانی در کنار افزایش هزینه‌ها موجب شد که ناسا قید اجرای این ماموریت در کره ماه را بزند.

امسال سازمان فضایی ناسا اعتباراتی ۸.۵ درصد کمتر از بودجه درخواستی خود دریافت می‌کند. ناسا اکنون قصد دارد ماه‌نورد وایپر را به شرکت‌های شریک خود بفروشد یا آن را اوراق کند و از قطعات آن به طور مجزا در کارهای دیگر استفاده کند.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بستن تنگه هرمز؛ چگونه؟

    2. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

    3. صحبت‌های مهم معاون سیاسی وزیر کشور درباره اتباع/ « اتباع خارجی نیز برادر و خواهران ما هستند»  

    4. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

    5. حمله اسرائیل به ایران/ عملیات موفق پدافند هوایی تهران/اطلاعیه قرارگاه پدافند هوایی کشور درباره فعالیت پدافندی بامداد امروز

    6. گوشه‌ای از مجاهدت دلاورمردان پدافندی ایران اسلامی

    7. سردار رادان: طرد اتباع غیرمجاز بر کاهش جرم تأثیر دارد

    8. صهیونیست ها به دنبال آزادی عمل در آسمان ایران

    9. درخواست شریعتمداری برای حمله رعدآسا به اسرائیل/ سکوت احمدی‌نژاد/ هنرمندان ایرانی که در ارتش اسرائیل فعالیت می‌کنند

    10. تغییر راهبردی بزرگ ایران

    11. واقعیت های یک حمله 

    12. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

    13. ادعای عجیب زیدآبادی در خصوص واکنش ایران به اسرائیل/ آسمان به ریسمان بافتن برای گران‌کردن بنزین/ کلنجار اصلاح‌طلبان با دولت پزشکیان

    14. ما و این رویای عادی بودن!

    15. هويت جديد ايران

    16. رهبر انقلاب: شرارت رژیم صهیونیستی نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچک‌انگاری/کیفیتِ فهماندنِ قدرت و اراده ملت ایران به رژیم صهیونیستی را باید مسئولان تشخیص دهند

    17. احمدی‌نژاد کجاست؟ حقیقت سوزی در «هولوکاست سکوت»!

    18. کوه اسراییل موش زایید!

    19. شهادت دو رزمنده ارتش در دفاع از حریم امنیت ایران

    20. عزم دولت برای حفظ ظریف/ تلاش شهید رئیسی برای تأیید دیگر نامزدها در انتخابات ریاست‌جمهوری

    21. ۳ واقعیت رسواکننده در مورد حمله اسرائیل به ایران

    22. واکنش زیباکلام به حمله اسرائیل به ایران

    23. جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

    24. "چهارچوب های ادراکی"؛ عرصه ای مهم در نبرد با رژیم صهیونیستی

    25. اضطراب در چهره سردمداران رژیم صهیونیستی به هنگام صدور دستور تجاوز به ایران موج می زند

    آخرین عناوین