موافقت اوکراینی‌ها با اعطای امتیازات ارضی به روسیه افزایش می‌یابد

  4030503015

بر اساس نظرسنجی اخیر موسسه بین‌المللی جامعه‌شناسی کی‌یف، تعداد اوکراینی‌هایی که مایل به دادن امتیازات ارضی به مسکو در ازای صلح هستند، طی سال گذشته سه برابر شده است.

موافقت اوکراینی‌ها با اعطای امتیازات ارضی به روسیه افزایش می‌یابد

به گزارش ایسنا، نظرسنجی منتشر شده در روز سه‌شنبه نشان می‌دهد که ۳۲ درصد از پاسخ‌دهندگان اوکراینی که کشورشان درگیر جنگ با روسیه است، معتقدند که «به‌خاطر دستیابی به صلح در اسرع وقت و حفظ استقلال خود، اوکراین می‌تواند بخشی از قلمرو خود را واگذار کند» و این در حالی است که در ماه مه ۲۰۲۳ تنها ۱۰ درصد از اوکراینی‌ها چنین نظری داشتند.

این نظرسنجی در ۲ موج در روزهای ۱۶ تا ۲۲ مه و ۲۰ تا ۲۵ ژوئن انجام شد که به ترتیب نظر ۱۰۶۷ و ۲۰۰۸ تن از پاسخ‌دهندگان اوکراینی را جویا شد.

بر اساس نظرسنجی‌های قبلی که توسط موسسه بین‌المللی جامعه‌شناسی کی‌یف (KIIS) انجام شده است، تعداد اوکراینی‌هایی که برای امتیازات ارضی آماده هستند، در طول سال اول جنگ زیر ۱۰ درصد باقی ماند، اما از ماه مه ۲۰۲۳ به طور پیوسته افزایش یافته است.

در پایان سال ۲۰۲۳، پس از آن که ضدحمله تابستانی اوکراینی‌ها که مدت‌ها برای آن تبلیغ می‌شد با شکست به پایان رسید، ۱۹ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که با واگذاری برخی از اراضی در ازای صلح موافقت می‌کنند.

در فوریه ۲۰۲۴، زمانی که نیروهای روسی حمله خود را آغاز کردند و شهر استراتژیک آودیوکا دونباس را تصرف کردند، این تعداد به ۲۶ درصد افزایش یافت.

بر اساس گزارش موسسه مذکور، در ماه مه ۲۰۲۴، زمانی که نیروهای مسکو حمله دیگری را در منطقه خارکیف واقع در شمال شرقی اوکراین آغاز کردند، میزان رضایت برای واگذاری اراضی به روسیه به ۳۲ درصد افزایش یافت. تعداد مخالفان هرگونه امتیاز ارضی از ۷۴ درصد به ۵۵ درصد در مدت مشابه کاهش یافت.

به عنوان بخشی از تازه‌ترین نظرسنجی، به پاسخ‌دهندگان اوکراینی چندین مدل از توافقنامه صلح بالقوه بین کی‌یف و مسکو هم ارائه شد.

گزینه اول این بود که روسیه کنترل شبه‌جزیره کریمه و چهار قلمرو دیگر (لوهانسک، دونتسک، خرسون، زاپوریژیا) را حفظ کند و کی‌یف درخواست برای عضویت در ناتو را کنار بگذارد و فقط به اتحادیه اروپا بپیوندد.

۳۸ درصد از پاسخ‌دهندگان از این مدل حمایت کردند و ۳۰ درصد آن را گزینه‌ای «سخت» اما «قابل قبول» نامیدند. بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان اوکراینی (۵۴ درصد) آن را رد کردند.

گزینه دوم این بود که روسیه مناطق تازه تصاحب شده را حفظ کند، اما به اوکراین اجازه دهد هم به ناتو و هم به اتحادیه اروپا بپیوندد. تقریبا نیمی از پاسخ‌دهندگان (۴۷ درصد) از آن حمایت کردند، در حالی که ۳۸ درصد دیگر آن را نپذیرفتند.

گزینه سوم این بود که مسکو کنترل مناطق خرسون و زاپوریژیا را به کی‌یف بازگرداند، اما دو منطقه دونباس و کریمه را حفظ کند. اوکراین همچنین به اتحادیه اروپا و ناتو خواهد پیوست. در این رابطه، ۵۷ درصد از پاسخ‌دهندگان از این مدل حمایت کردند و ۲۰ درصد آن را «معامله‌ای به راحتی قابل قبول» نامیدند. یک سوم از پاسخ‌دهندگان هم آن را رد کردند.

به گزارش راشا تودی، مذاکرات روسیه و اوکراین در بهار ۲۰۲۲ شکست خورد و هر ۲ طرف یکدیگر را به طرح خواسته‌های غیرواقعی متهم کردند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفته است که اوکراین باید به کشوری بی‌طرف تبدیل شود و از ادعا روی مناطق جدید روسیه چشم‌پوشی کند تا هرگونه مذاکرات صلح به نتیجه برسد.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  25. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

آخرین عناوین