به گزارش میراث آریا، علی دارابی در جریان سفر به خرمآباد و در دیدار با استاندار لرستان در استانداری این استان گفت: اقدامات گستردهای برای رفع موانع ثبت جهانی دره خرمآباد صورت گرفته که این مهم نشان دهنده همت بالا برای رفع موانع ثبت این دره تاریخی است.
قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور افزود: مشارکت مردمی و حضور و همراهی گروه های دوستدار گردشگری و انجمن های مردم نهاد در ثبت جهانی تاثیر بسزایی در تکمیل این پرونده دارد و امیدواریم با ثبت جهانی دره خرمآباد و تاثیر مستقیم آن بر روی گردشگری و جذب توریست داخلی و خارجی در لرستان، شاهد رونق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در منطقه باشیم.
او با اشاره به ثبت جهانی هکمتانه در همدان و ثبت های جهانی در استان خوزستان اضافه کرد: با تکمیل پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد و جهانی شدن این استان، توسعه اقتصادی و حضور گردشگران خارجی و معرفی بیشتر این بخش از کشور را به جهان شاهد خواهیم بود.
دارابی در ادامه با اشاره به قرار گرفتن ایران در میان ۱۰ کشور برتر در حوزه میراث ملموس و جایگاه ایران در رده پنجمین کشور از لحاظ میراث ناملموس نیز گفت: قرار گرفتن کشور در رده های برتر در این دو حوزه می تواند نقش مهم و تاثیرگذاری در جذب گردشگران خارجی و توسعه گردشگری در کشور داشته باشد.
او ضمن تقدیر از استاندار لرستان و همکاران اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اظهار کرد: اقدامات گسترده ای در حوزه گردشگری استان ایجاد شده تا بعد از حضور ارزیابان یونسکو، شاهد ثبت جهانی دره خرم آباد شامل غارهای هفت گانه و قلعه فلک الافلاک باشیم.
استاندار لرستان نیز در این دیدار لرستان را یکی از مقاصد گردشگری مهم در کشور دانست و گفت: این استان علاوه بر غارهای هفتگانه و قلعه فلک الافلاک، از جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی فراوانی برخوردار است.
ابوطالب شفقت افزود: توسعه زیرساخت های گردشگری و ثبت جهانی دره خرم آباد نقش مهم و بسزایی در توسعه اقتصادی، فرهنگی و اشتغالزایی استان دارد که امیدواریم با حضور ارزیابان یونسکو و ثبت جهانی دره خرم آباد، شاهد این رونق اقتصادی و فرهنگی در لرستان باشیم.
او با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور نیز اظهار کرد: رهبر انقلاب در این برنامه، تاکید زیادی بر توسعه گردشگری و تاثیر آن بر رشد اقتصادی کشور داشته و امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت مهم لرستان در این راستا بهره مند شویم.
در این دیدار، دکتر طالبیان و دکتر پورعلی از مشاوران معاون میراث فرهنگی کشور، معاونین استاندار لرستان و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان حضور داشتند.
دارابی، در سفر خود به لرستان و شهر خرم آباد، ضمن بازدید از روند بهسازی و بازسازی قلعه فلک الافلاک و موزه های آن، از برخی غارهای هفت گانه دره تاریخی خرم آباد در راستای تکمیل پرونده ثبت جهانی این دره بازدید کرد.
«سربازخانه» فلکالافلاک به موزه تبدیل میشود
همزمان با هفته دولت و در آستانه حضور ارزیاب ایکوموس در خرمآباد، مرمت و تبدیل بنای تاریخی «سربازخانه» به موزه اتمام یافت.
علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی در بازدید از این بنا، از مراحل راهاندازی موزه سربازخانه دیدن کرد و در جریان آخرین اقدامات قرار گرفت.
بنای تاریخی «سربازخانه» خرمآباد در محوطه تاریخی قلعه «فلکالافلاک» واقع شده و مربوط به دوره پهلوی اول است.
بنای مذکور در دو طبقه و به مساحت ۲۴۵۰ متر مربع با معماری ایرانی ـ اروپایی با تزئینات سنگی و آجری با شماره ثبت ۳۷۶۵ در فهرست میراث ملی کشور ثبت شده است.
در حال حاضر، تابوت مرد ۲۲۰۰ ساله لرستانی و جمجمه ۹ هزارساله مرد دلفانی در سالن موزه قلعه فلکالافلاک در معرض دید عموم قرار گرفتهاند.