چگونه توده‌ها، نخبگان جمهوری خواه را شکست دادند! 

حسین رجائی، گروه جهان الف،   4030818051 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
 چگونه توده‌ها، نخبگان جمهوری خواه را شکست دادند! 

پیش از این باور رایج اینگونه بود که موضوعات سیاست خارجی اثرگذاری چندانی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ندارند، برای آمریکایی‌ها هم مثل مردم بیشتر نقاط جهان، اقتصاد اولویت اول است و از آنجا که برخلاف کشورهایی مثل ایران، اقتصاد آمریکا به سیاست خارجی آن گره نخورده، مردم علاقه چندانی به مسائل سیاست خارجی نشان نمی‌دهند.

شاید این گزاره تا چندی پیش خیلی بیراه نبود اما اکنون به نظر می‌رسد به تدریج از حقیقت تهی شده است. ظهور ترامپ بزرگترین نشانه‌ای است که از این تغییر حکایت می‌کند. سیاستمداری که پس از دهه‌ها، در نسخه نجات خود برای آمریکا، سیاست خارجی را به اقتصاد گره زده است.

از اواخر دهه 1980، حزب‌جمهوری خواه به عنوان یک حزب ریگانی شناخته می‌شد. موفقیت‌های رونالد ریگان در هر دو عرصه داخلی و خارجی، به ظاهر چنان چشمگیر بود که "حفظ میراث ریگان" امری مقدس در حزب جمهوری‌خواه تلقی شود. میراثی که در داخل نگاهی نولیبرالی به اقتصاد داشت و در خارج "بین‌الملل‌گرایی" و "تجارت آزاد" را با قدرت دنبال می‌کرد.

نومحافظه‌کاران یکی از اصلی‌ترین نگهبانان میراث ریگان بودند که به مدت قریب به دو دهه قدرت بلامنازع را در حزب جمهوری‌خواه در اختیار داشتند. "گسترش زورمدارانه ارزش‌های آمریکایی" به جهان بویژه از طریق کارزار جهانی "جنگ علیه تروریسم"، دهشتناک‌ترین خاطره‌ای بود که آن‌ها از خود برای جهانیان به یادگار گذاشتند.

ظهور ترامپ اما، پایانی بر میراث ریگان بود. او با گره زدن اقتصاد و سیاست خارجی، بین‌الملل‌گرایی و تجارت آزاد را به عنوان دو مقصر اصلی افول آمریکا معرفی کرد. تجارت آزاد در پیشتازی اقتصاد چین نسبت به آمریکا تبلور یافته بود و بین‌الملل‌گرایی در جنگ‌های پرهزینه و بی‌سرانجام عراق و افغانستان! 

در عصر شبکه‌های اجتماعی و تیک تاک، مردم آمریکا دیگر همچون گذشته نسبت به مسائل سیاست خارجی ناآگاه نیستند. در کارزار مقدماتی حزب جمهوری‌خواه در اننخابات 2016، ترامپ به عنوان تنها نامزد منتقد جنگ عراق، بر سایر رقبای هم‌حزبی‌اش که به همین دلیل به او اتهام چپ‌گرایی! می‌زدند پیروز شد. 

شکست ترامپ در 2020، بسیاری از نخبگان حزب جمهوری خواه را امیدوار ساخت که شر این کابوس وحشتناک از سر میراث ریگانی حزب‌شان کم شود. شاید به همین خاطر هم بود که با خیال آسوده، همنوا با هم‌پیاله‌های دموکراتشان آتش جنگ دیگری را در شرق اروپا برافروختند، غافل از آنکه اشتباه بزرگی را تکرار کرده بودند. 

نظرسنجی‌ها نشان می‌داد گرچه در ابتدای شروع جنگ اوکراین رأی‌دهندگان دمکرات و جمهوری‌خواه حمایت یکسان حدود 80 درصدی از کمک به اوکراین داشتند اما در همان یکسال اول، این حمایت در بین جمهوری‌خواهان کاهش 25 درصدی را تجربه کرده بود.

در میان حامیان شاخص جنگ اوکراین می‌توان به لیندسی گراهام، مارکو ربیو، مایک پنس و نیکی هیلی اشاره کرد. دونفر اول پیش‌تر در مقدماتی 2016 به عنوان مدافعان جنگ عراق، شکست سختی از ترامپ خورده بودند و دو نفر دوم، این‌بار در مقدماتی 2024، قربانی جنگ اوکراین شده و شکستی حتی سخت‌تر از اسلافشان تجربه کردند. در ابتدای جنگ، ران دسانتیس به عنوان شانس اصلی نخبگان حزب برای شکست ترامپ شناخته می‌شد، ولی مخالفت توده‌های جمهوری‌خواه با کمک‌های ایالات متحده به اوکراین به حدی بالا گرفت که حتی او نیز به جرگه آن‌ها  پیوست و در نهایت به نفع ترامپ کنار رفت. 

همانقدر که جنگ فرسایشی اوکراین توده‌های جمهوری‌خواه را در حمایت از ترامپ مصمم کرد، حمایت دولت بایدن_هریس از جنگ دیگری در غزه، توده‌های دموکرات را در حمایت از هریس مردد نمود. شرایط آنقدر برای دموکرات‌ها وخیم شد که رابرت کندی، نامزد سابقاً دموکراتی که به علت رویکردهای جنگ‌طلبانه این حزب از آن جدا شده بود در عین ناباوری به کارزار انتخاباتی ترامپ پیوست! 

فدا شدن حزب دموکرات به پای منافع اسرائیل را می‌توان در مقایسه نتایج انتخابات کنونی با انتخابات گذشته به روشنی دید. درحالیکه آرای مردمی ترامپ نسبت به چهار سال قبل تفاوت فاحشی نکرده، هریس 12 میلیون نفر از آرای 81 میلیونی بایدن را از دست داده است. 12 میلیونی که می‌توان حدس زد حمایت از جنایات صهیونیست‌ها، یکی از عوامل اصلی رویگردانی آن‌ها از نامزد دموکرات بوده است.

 سخنان ترامپ در جشن پیروزی‌اش نشانه روشنی دیگری از تاثیر سیاست خارجی و بویژه جنگ‌‌افروزی‌های آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور است. جایی که وی تلاش کرد برخلاف تصویری که رسانه‌های غربی می‌سازند خود را فردی ضدجنگ معرفی کند! هرچند مشخص نیست با توجه به عواملی چون فشار هیئت حاکمه آمریکا، تعهدات ایدئولوژیک جمهوری‌خواهان به اسرائیل، شخصیت خودشیفته‌ و ناپایدار ترامپ و علاقه‌ او به بازی در نقش "مرد دیوانه"، بتواند به شعارهای ضدجنگش وفادار بماند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۵۷۲۴۴۰۹:۱۸:۵۸ ۱۴۰۳/۸/۱۹
تحلیل خوبی بود اما این نکات را مسئولین کشورمان هم متوجه شوند که اقتصاد یک کشور به سیاست خارجی صد درصد ارتباط داره ولا غیر
ناشناس۳۶۵۷۳۴۹۱۲:۰۲:۰۱ ۱۴۰۳/۸/۱۹
راستش اگر تحلیل های بین المللی را مطالعه فرمایید، بزرگترین دلیل شکست دموکرات ها، اقتصاد بود!!! آمریکا به دلیل کرونا اقتصادش مانند همه دچار چالش شد، همچنین جنگ اوکراین باعث بالا رفتن نرخ مواد خوراکی شد و تورم آنجا را در دوره بایدن متوسط 6 درصد نگه داشت .شما سخنرانی سندرز رو گوش کنید، علنا می گوید دموکرات ها به طبقه کارگر پشت کردند و امروز طبقه کارگر به دموکرات ها! قول های ترامپ مشخص است: مهاجران غیر قانونی را گروهی اخراج می کنم تا فرصت شغلی برای آمریکایی ها باشد، از میلیاردها دلار هزینه در جنگ اوکراین جلوگیری می کنم پول در داخل خرج شود، به کالای چینی 60 درصد مالیات می بندم، کالای آمریکایی فروش رود، اسرائیل و عربستان روابطشان برقرار می شود و فلسطین در مرز توافقی ما تشکیل می شود! در ناتو کمتر خرج می کنم و اروپا بیشتر خرج کند، من خرج آمریکا می کنم، تعهدات اقلیمی را کم می کنم و تولید سوخت فسیلی را بالا می برم بیشتر پول دربیاوریم!! این قول ها و برنامه های هیچ یک ربطی به توده ها ندارد و اتفاقا به ضرر کل کره زمین جز اسرائیل است! برنامه ترامپ صرفا آمریکای بزرگ است و دیگر هیچ! و در تفکیک آماری بیشترین رای را بین مردان سفید پوست 40 تا 60 سال آورد! یعنی توده ها که هیچ بین رنگین پوستان خود آمریکا 8 درصد وی و 92 درصد هریس رای داشت!
ناشناس۳۶۵۷۴۲۱۱۳:۵۲:۳۴ ۱۴۰۳/۸/۱۹
حق با شماست در ایران هم اگر یکی پیدا بشه و بیاد بگه : -من تمام افغانها را بیرون می ریزم که تمام فرصت های شغلی برای جوانان ایرانی باشه و یارانه دولتی برای افغانها خرج نشه -من تمام پول نفت و درامد های دیگر را فقط و فقط برای ایران و طرحهای توسعه و اشتغال و ازدواج و محیط زیست و بهداشت خرج می کنم . قول می دهم که اقلا نود درصد مردم مشارکت کنند و بالای نود درصد رای بیاره مگه مردم چی می خوان ؟ رفاه و آرامش و رشد و توسعه کشور بدون تنش و درگیری
ناشناس۳۶۵۷۷۷۶۲۳:۰۸:۵۴ ۱۴۰۳/۸/۱۹
مردم عزت واستقلال هم میخوان مردم نمیخوان بله قربان گوی ابرقدرت ها باشن مردم نمیخوان گاو شیرده باشن مردم نمیخوان نسبت به رنج مردم مظلوم مسلمان بی تفاوت باشن مردم نمیخوان صرفا شکم باره ولذت طلب باشن وخیلی چیزهای دیگه البته معمولا انسان بقیه مردم رو مثل خودش می بینه
مهرداد۳۶۵۷۲۶۵۰۹:۴۹:۰۰ ۱۴۰۳/۸/۱۹
اینکه شما کل دلیل انتخاب ترامپ رو ارتباط دادید به جنگ غزه یا اوکراین نشان میده که خیلی اطلاعات دقیقی از آن چیزی که در آمریکا میگذرد ندارید. جنگ غزه یا اوکراین درسته که از مباحث داغ قابل بحث در آمریکا هست و میتونه بر روی میزان رای نامزدها اثر مثبت یا منفی بذاره، اما عوامل بسیار زیاد دیگری از جمله عوامل اقتصادی اثر خیلی پررنگ تری بر رای و نظر مردم آمریکا داره حتی اگه به نتایج تفکیکی آمار منتشر شده نگاهی بندازید اتفاقا میبینید مسلمانان آمریکا که حتما دغدغه بیشتری نسبت به وقایع خاورمیانه دادن رای هاشون تقریبا بطور 50، 50 بین دو نامزد تقسیم شده و هیچ جهش یا رشد خاصی که گواه درستی حرف شما باشه در این آماره دیده نمیشه.
حسین رجائی۳۶۵۷۳۱۱۱۰:۵۸:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۱۹
با سلام و احترام 1_ هیچ یک از شاخص‌های اقتصادی موفقیت قابل ملاحظه‌ای را در دوره قبلی ترامپ نسبت به بایدن نشان نمی‌دهد. 2_ اینکه مسلمانان در اتفاقی عجیب به ترامپ رای داده‌اند به دلیل جذابیت‌های اقتصادی وی نیست به دلیل نفرت از سیاست‌های نامزدهای دموکرات در غزه است. 3_ حامی اصلی غزه در آمریکا جمعیت عظیمی از نیروهای جوان هستند.
مهرداد۳۶۵۷۳۵۸۱۲:۲۴:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۱۹
1- بحث شاخص اقتصادی نیست. بحث نظر مردم آمریکا در مورد وضعیت اقتصاد کشورشون هست که ممکنه درست باشه یا غلط. وقتی عمده مناظرات نامزدها همینطور نظر هواداران حول مسائل اقتصادی آمریکا میچرخه چطور شما این موضوع رو کم اهمیت تلقی میکنید؟ بعد چطور از نظرتون رشد تورم و افزایش بیکاری در مخصوصا سه سال اخیر آمریکا تفاوت قابل ملاحظه ای با دوره قبلی نداشته؟؟؟ 2- پس تکلیف اون 50% جمعیت مسلمان دیگری که به هریس رای دادن چی میشه؟ من دارم میگم اتفاقا رای مسلمانان بین دو نامزد 50 50 تقسیم شده و سوء گیری خاصی مشاهده نمیشه! 3- جمعیت عظیم جوانان مسلمان! نه جوانان مسیحی یا جوانان اروپایی الاصل، تفاوت در اینجاست! اگر توجه نکنید که چه اقشاری در آمریکا معترض هستند و اعتراض گروهی رو به معترض بودن همه جامعه آمریکا نسبت بدهید صددرصد در نتیجه گیری دچار اشتباه میشوید. شاید در آمریکا اولویت عده ای مخصوصا مسلمانان اولویت سیاست خارجه آمریکا باشد ولی برای عمده مردم آمریکا بحث اقتصادی است که در اولویت هست.
ناشناس۳۶۵۷۳۴۱۱۱:۴۸:۰۷ ۱۴۰۳/۸/۱۹
دموکرات ها میلیاردها دلار در اوکراین و در حمایت از اسرائیل هزینه کردند در نتیجه اوضاع اقتصادی مردم امریکا بدتر از قبل شد اینگونه انتخابات را باختند.
ناشناس۳۶۵۷۵۰۹۱۵:۳۱:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۱۹
مشکل شما این است که اوکراین را با اسرائیل یکی می دانید! جمهوری خواه ها در خصوص هزینه کمک به اوکراین معترض هستند، نه اسرائیل! بر عکس احتمالا برای اینکه از دموکرات ها عقب نیفتند دومین تاد را ایشان به اسرائیل خواهند داد! یادتان باشد جمهوری خواه ها بیت المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناختند!
ناشناس۳۶۵۷۳۰۳۱۰:۵۱:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۱۹
الان ترامپ خوب هست و مخالف جنگ ؟؟ بعنوان یک تاجر از اقتصاد بعنوان سلاح استفاده میکند و کاملا در این رابطه موفق بوده
ناشناس۳۶۵۷۳۴۴۱۱:۵۲:۲۰ ۱۴۰۳/۸/۱۹
-- حالا جناب رجايي در اين مقاله در مورد جمهوري خواهان و ترامپ چه گفته ؟ -- نميدانم ، اما آنچه كه بايد قبول كرد اينه كه ترامپ دو باره ، سر و كله اش پيدا شد ! واز عجايب اينه كه همه سياستمداران دنيا از همين حالا دارند پيام تبريك بهش مي دهند ! ... دنياي سياست دنياي عجيب و غريبي است ! ... اميد است در هر مملكتي ، هر كسي وارد دنياي سياست مي شود « سياستمدار باشد ! ...
ناشناس۳۶۵۷۳۵۴۱۲:۱۹:۵۱ ۱۴۰۳/۸/۱۹
جناب رجایی درانتخابات آمریکا که بایدن نتوانست مشکلات اقتصادی ملت خودرا برطرف کند وهمیشه کشورش را در خارج از مرزها وبه حمایت از اسرائیل ونسل کشی در غزه و لبنان ویمن سوق داده است بنده هم باتحلیل شما موافق هستم عمده شکست هم جنگ افروزی وحمایت ازکشور غزه بود درودبرشما
ناشناس۳۶۵۷۴۷۱۱۴:۵۰:۰۲ ۱۴۰۳/۸/۱۹
تحلیل کاملا غلطی است. ترامپ بدلیل موفقیت در بهبود اقتصاد امریکا رای مردم و اکثریت را آورد. ترامپ از دمکرات ها در مورد غزه بسیار تندتر است اگر فکر می کنید منظورش از برقراری صلح فشار بر اسرائیل برای توقف جنگ و حمایت از حماس برای ماندن در غزه است سخت در اشتباهید. عرب ها را مجبور خواهد کرد که با اسرائیل مراوده اقتصادی و سیاسی برقرار کنند. مجبور یعنی اینکه سلاح می دهد حمایت نظامی می کند و روابط اقتصادی برقرار می کند که برد اقتصادی دو طرفه شکل بگیرد.
ناشناس۳۶۵۷۵۹۲۱۷:۳۶:۵۵ ۱۴۰۳/۸/۱۹
یک سوال دوباره چراترامپ تک دوره ای شد؟!!
ناشناس۳۶۵۷۶۱۴۱۷:۵۹:۱۲ ۱۴۰۳/۸/۱۹
کلأ این آمریکایی‌ها از نظر چهره خیلی آدمهای با هوش و با ذکاوتی بنظر نمیرسد.
کارمند ساده۳۶۵۷۶۳۷۱۸:۴۵:۲۹ ۱۴۰۳/۸/۱۹
ظلم تنها گناهی است که هم در دنیا و هم در آخرت نتیجه اش دیده میشود و تو خود بخوان حدیث مفصل از ....
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  2. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

  3. افشاگری صمصامی از پشت پرده گرانی ارز/چطور۱۰۰همت عاید دولت شد

  4. جانشین فرمانده کل سپاه: تا چند سال آینده حکومتی به نام اسرائیل وجود ندارد

  5. زن؛ از مسیحیت تحریف شده تا اسلام انقلابی

  6. فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه به ۲۵ سال زندان محکوم شدند

  7. بازار مسکن؛ آرامش یا آتشِ زیر خاکستر؟!

  8. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  9. واکنش‌ها به گامِ اول در رفع فلیترینگ

  10. دردسر این حرکات موزون برای دانش آموزان بابلی !

  11. اسحاق جهانگیری: همه اطلاعات اداره کشور را دارم/ آقای خاتمی اصرار می کرد که کاندیدا شوم/ به پزشکیان گفتم خودت باش و به حرف های دیگران گوش نده

  12. شلیک پدافند، عامل سقوط هواپیمای آذربایجانی بوده؟/ تصاویری که احتمال شلیک به هواپیما را تقویت می‌کند

  13. زمان ۱۴ ماهه برای مذاکرات رفع فیلترینگ کامل

  14. رتبه کشورهای جهان براساس بیشترین فیلترینگ

  15. روایت یک نماینده مجلس از نحوه حمله اسرائیل به ایران و خسارات آن/ ۱۰۰ جنگنده فرستادند و اکثر موشک‌ها خارج از مرز ایران منهدم شد/ ۱۸۳ موشک‌ ما از ۲۰۱ موشک به هدف خورد

  16. قطر: به روابط خود با جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌کنیم

  17. رفع محدودیت دسترسی کاربران تلفن همراه به گوگل پلی و واتس اپ

  18. سیدحسن خمینی: دشمنان امید مردم را هدف قرار گرفته‌اند/در شرایط سخت، کار جمعی لازم است

  19. پزشکیان: صراط مستقیم حرکت در مسیر عدالت است

  20. موبایل قاپ در این صحنه عجیب گرفتار مردم شد | کتک خوردن سارق از مردم را ببینید

  21. میزان افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد/ جزییات

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  5. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  6. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  7. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  8. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  13. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  14. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  16. نکنید آقایان، نکنید!

  17. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. امان از این یاغی!..

  20. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  22.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  23. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  24. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  25. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

آخرین عناوین