تاثیر بحران کره‌جنوبی بر آمریکا، چین و روسیه از نگاه سی‌ان‌ان

  4030914090

رسانه آمریکایی در گزارشی درباره ناآرامی سیاسی اخیر در کره جنوبی، در پی اعلام حکومت نظامی از سوی رئیس جمهور این کشور به بررسی دلایل اهمیت و پیامدهای احتمالی آن برای متحدان سئول و به‌ویژه رقبای این کشور در منطقه پرداخت.

تاثیر بحران کره‌جنوبی بر آمریکا، چین و روسیه از نگاه سی‌ان‌ان

به گزارش ایسنا، ناآرامی‌های شامگاه سه‌شنبه در کره جنوبی در پی اعلام حکومت نظامی از سوی رئیس جمهوری این کشور به‌عنوان متحد کلیدی آمریکا در شبه جزیره کره موجی از شوک و نگرانی را در منطقه، در شرایطی که جهان تنش‌های شدیدی را تجربه می‌کند، ایجاد کرد.

یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره جنوبی شامگاه سه‌شنبه در فرمانی غافلگیرکننده، حکومت نظامی اعلام کرد که ساعاتی بعد به دنبال مخالفت‌های گسترده در تمام طیف‌های سیاسی به دلیل آنچه که به‌طور گسترده به‌عنوان نقض دموکراسی در این کشور تلقی می‌شد، لغو شد.

این اقدام که یون تاکید کرد برای «نجات کشور در برابر نیروهای ضد دولتی» که تلاش می‌کنند «نظم قانون اساسی مبتنی بر دموکراسی لیبرال» را از بین ببرند، ضروری است، با اعتراضات گسترده در سئول و افزایش درخواست‌ها برای استعفای رئیس‌جمهور مواجه شد.

به گزارش سی‌ان‌ان، به نظر می‌رسید که این اتفاق غیر منتظره واشنگتن را غافلگیر کرده است. این یک واقعیت آزاردهنده برای ارتش ایالات متحده است که نزدیک به ۳۰ هزار سرباز و بزرگ‌ترین پایگاه برون مرزی خود را در کره جنوبی دارد که به ظن آنها، به‌عنوان یک مانع در برابر کره شمالی و وزنه تعادلی برای چین در یک منطقه استراتژیک حساس عمل می‌کند.

این هرج و مرج احتمالا پیامدهای معناداری را در لحظه‌ای از تعمیق گسل‌های ژئوپلیتیکی در آسیا خواهد داشت، جایی که هم کره شمالی و هم چین در حال تقویت همسویی خود با روسیه در شرایط جنگ با اوکراین هستند.

رهبران پیونگ‌یانگ، پکن و مسکو به احتمال زیاد با این دید به تحولات سئول نگاه می‌کنند که پتانسیل تضعیف سنگر اصلی قدرت ایالات متحده در منطقه را دارد و اکنون، همه نگاه‌ها به کره شمالی است که ممکن است مشتاق استفاده از این آشوب و هرج و مرج سیاسی به نفع خود باشد.

اتحاد آمریکا و کره جنوبی مدت‌هاست که توسط هر ۲ کشور به‌عنوان سنگ بنای صلح در منطقه تلقی می‌شود، جایی که کره شمالی همچنان همسایه جنوبی و ایالات متحده را با برنامه تسلیحاتی خود تهدید می‌کند. مقامات اطلاعاتی می‌گویند که این تهدید با افزایش همکاری کره شمالی و روسیه شدیدتر شده است.

سدریک لیتون، سرهنگ بازنشسته آمریکایی به سی‌ان‌ان گفت: هرگونه بی‌ثباتی در کره جنوبی پیامدهای مهمی برای سیاست‌های هند و اقیانوسیه ما دارد. هرچه ثبات در کره جنوبی کمتر باشد، تحقق اهداف سیاستی برای ما سخت‌تر می‌شود.

رسانه آمریکایی در ادامه به تلاش‌های جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در دوران فعالیت خود برای تقویت همکاری میان واشنگتن و سئول اشاره کرد و افزود: سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده پس از تغییر فرمان یون که به گفته او «اعلامیه‌ای نگران کننده» بود، ابراز آسودگی کرد و گفت که دموکراسی مبنای اتحاد ایالات متحده و کره جنوبی است.

با این حال، ناظران می‌گویند که به‌رغم تضمین‌های ایالات متحده مبنی بر اینکه ائتلاف «آهنین» میان آنها باقی می‌ماند، اقدام غافلگیرکننده یون می‌تواند سطحی از تردید را در این مشارکت ایجاد و شراکت رو به رشد ژاپن و کره جنوبی را تضعیف کند.

همچنین در آستانه بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید، که قبلا نسبت به ترتیبات مالی بین ایالات متحده و کره جنوبی برای میزبانی از نیروهای آمریکایی ابراز تردید کرده بود، سطح دیگری از عدم اطمینان در این روابط به وجود آمده است.

راشل مینیونگ لی، کارشناس ارشد اندیشکده مرکز استیمسون در واشنگتن در این باره گفت: اقدامات یون به احتمال زیاد سؤالاتی را در مورد قابلیت اطمینان و قابل پیش‌بینی بودن کره جنوبی به‌عنوان متحد و شریک در چشم ایالات متحده و ژاپن ایجاد خواهد کرد.

هرج و مرج سیاسی در کره جنوبی همچنین فرصت بالقوه‌ای را برای کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی ایجاد می‌کند تا از آن بهره ببرد، کسی که به انتخاب لحظات سیاسی مناسب برای آزمایش‌های تسلیحاتی بزرگ معروف است، برای مثال شلیک یک موشک بالستیک قاره‌پیما چند روز قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه گذشته.

ادوارد هاول، استاد دانشگاه آکسفورد در انگلیس که بر شبه جزیره کره تمرکز دارد، اظهار داشت: ما می‌دانیم که کره شمالی دوست دارد سیستم دموکراتیک کره جنوبی را هر زمان که در سئول غوغا می‌شود به باد انتقاد بگیرد.

او گفت: نباید تعجب کنیم اگر پیونگ‌یانگ از بحران داخلی در کره جنوبی به نفع خود استفاده کند، چه به صورت لفاظی و چه به صورت دیگر.

سی‌ان‌ان در ادامه گزارش داد: پکن و مسکو نیز که هر ۲ عمیقا مخالف حضور نظامی آمریکا در آسیا هستند، تحولات و پتانسیل تغییر رهبری در کره جنوبی را به دقت زیر نظر دارند.

شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین و مقامات دیگر این کشور، به‌ویژه با خشم شاهد تقویت مشارکت آمریکا با متحدان خود در منطقه در مواجهه با نگرانی واشنگتن از تهدید فزاینده پکن و تعمیق هماهنگی امنیتی آن با مسکو هستند.

و یون، که نسبت به بسیاری از روسای جمهور قبلی کره جنوبی موضع سخت‌تری در قبال کره شمالی اتخاذ کرده است، با کمال میل یک شریک سرسخت ایالات متحده بوده است.

دولت یون همچنین در واکنش به ادعاها مبنی بر حضور نیروهای کره شمالی در کنار روسیه در جنگ این کشور با اوکراین گفته است که این امر می‌تواند، باعث شود که سطح حمایت نظامی سئول از کی‌یف را که مستقیما تسلیحات مرگبار به آن ارائه نمی‌کند، دوباره ارزیابی کند.

به گفته ادوارد هاول، همه اینها مخاطرات بین‌المللی را برای لحظه سیاسی کنونی، صرف نظر از نتیجه آن برای یون بالا می‌برد. او خاطر نشان کرد: در زمانی که منافع کره جنوبی در جنگ اوکراین برجسته شده است، همکاری سئول با متحدانش نمی‌تواند به دلیل مسائل داخلی مختل شود.

 

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  3. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  4. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  5. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  6. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  7. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  8. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  9. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  10. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  11. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  12. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  13. اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

  14. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  15. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  16. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  17. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  18. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  19. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  21. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  22. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  23. جنگ در سوریه و معمای شانتاژ رسانه ای

  24. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  25. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

    2. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

    3. وقتی نقاب از چهره می افتد...

    4. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

    5. جنگ در سوریه و معمای شانتاژ رسانه ای

    6. ترامپ برای آزادی اسیران صهیونیست ضرب الاجل تعیین کرد

    7. فرصت طلبی ترکی- تکفیری!

    8. دُم خروس شایسته‌سالاری در حکمرانی آمریکایی!

    9. ۲ ابرچالش جدید ترامپ در مواجهه با ایران

    10. ۲ پیام مهم سفرهای «عراقچی»

    11. کشته شدن جولانی، رهبر تحریرالشام تایید شد

    12. پیروز كیست شكست‌خورده كدام است؟!

    13. واکنش رسمی ترکیه به تحولات سوریه

    14. تروئیکای اروپایی: گفت‌وگوهای دیپلماتیک با ایران ادامه دارد

    15. آمریکا علت عدم عقب نشینی فوری اسرائیل از خاک لبنان را اعلام کرد

    16. مقام آمریکایی: در وقایع سوریه نقش نداریم و غافلگیر شدیم!

    17. امانی : اتفاقات دهه۹۰ در حلب تکرار نخواهد شد

    18. صهیونیست‌ها: معادله حزب‌الله تحمیل شد/ آتش‌بس یعنی رسوایی

    19. رئیس امارات: تمام قد در کنار سوریه ایستاده ایم

    20. رژیم صهیونیستی ۱۸ بار توافق آتش بس را نقض کرد

    آخرین عناوین