از سیاست تا روزمرگی با برندۀ نوبل

  4030918070

نمی‌خواستم مراسم اهدای بزرگی برای مجموعه‌ام برگزار کنم. فکر کردم بهتر است چیزی ارزشمند از خودم اهدا کنم که نشان‌دهنده روال روزمره‌ام باشد. وقتی چندین بار در روز تلاش می‌کردم به میز کارم برگردم، فقط همان فنجان چای سیاه را می‌نوشیدم. این فنجان چای مثل یک طلسم بود که مرا به میز کارم بازمی‌گرداند.

از سیاست تا روزمرگی با برندۀ نوبل

 نشست مطبوعاتی برنده نوبل ادبیات در محل آکادمی سوئد برگزار شد و هان کانگ، نویسنده اهل کره جنوبی درباره مسائل مختلف از شرایط سیاسی در کشورش تا نقش ادبیات صحبت کرد.

به گزارش الف کتاب به نقل از ایسنا، نشست مطبوعاتی جایزه نوبل ادبیات در تاریخ ۶ دسامبر در طبقه دوم ساختمان آکادمی سوئد برگزار شد و این نخستین حضور رسمی و عمومی هان کانگ، نویسنده برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۴ بود.

این نویسنده ۵۴ ساله در این نشست پاسخ‌های مرتبط به وضعیت سیاسی اخیر کره جنوبی را به آرامی از روی متنی که از پیش نوشته بود، خواند. او آرامش خود را حفظ کرد و هنگام طرح پاسخ‌ها، لبخندهای کوتاهی را با خبرنگاران رد و بدل می‌کرد.

او در ارتباط با بحران حکومت نظامی اضطراری در کره جنوبی، که نخستین بار توسط رئیس‌جمهور «یون سوک یول» اعلام شد، گفت: این شوک‌آورترین رویداد امسال بود. پیش‌بینی وضعیت آینده آسان نیست؛ چرا که هنوز نمی‌توان گفت شرایط دقیقاً چگونه پیش خواهد رفت. زبان به‌گونه‌ای است که نمی‌توان آن را با زور سرکوب کرد تا مانع از بیانش شد.  

هان کانگ اظهار کرد: برای نوشتن رمان «پسرک در راه است»، وضعیت حکومت نظامی را که از اواخر سال ۱۹۷۹ ادامه داشت مطالعه کردم و همانند دیگران از اعلام حکومت نظامی در سال ۲۰۲۴ شوکه شدم.

او اضافه کرد: تفاوت این وضعیت در این است که همه چیز به صورت زنده پخش می‌شد و همه می‌توانستند تماشا کنند. من دیدم که چگونه فردی تلاش می‌کرد با دستان خالی جلوی یک سرباز مسلح را بگیرد و چگونه عده‌ای پس از دیدن اسلحه‌ها در برابر سربازان ایستادگی می‌کردند.

برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۴ تأکید کرد: امیدوارم به شرایط گذشته که در آن از طریق زور یا اجبار مانع بیان می‌شدند، بازنگردیم.

او در پاسخ به پرسشی درباره مضر خوانده شدن رمان معروفش «گیاهخوار» گفت: این رمان در سال ۲۰۱۹ به عنوان کتاب آموزشی به دانش‌آموزان دبیرستانی اسپانیا معرفی شد و در آن زمان با دانش‌آموزان اسپانیایی ملاقات کردم. تحت‌تأثیر تحلیل‌ها و بیان نظراتشان درباره این رمان قرار گرفتم. شخصا فکر می‌کردم که به دلیل تفاوت‌های فرهنگی، شاید خواندن این رمان برای دانش‌آموزان دوره متوسطه و دبیرستان دشوار باشد. در یک جلسه کتاب‌خوانی، دانش‌آموزان دبیرستانی از من خواستند رمان «گیاهخوار» را امضا کنم و به من گفتند که بعدا رمان «پسرک در راه است» را نیز می‌خوانند.

این نوسنده اضافه کرد: اگر این کتاب به عنوان کتاب مضر شناخته شود، کتابداران مجبور به سانسور آن خواهند شد. کتاب‌ها بسیار مهم هستند و با خواندن آن‌ها احساس همزیستی می‌کنیم.

هان کانگ به‌طور خاص از مخاطبان خواست جنبه‌های مختلف رمان «گیاهخوار» را در نظر بگیرند. او گفت: این رمان اثری است که لایه‌های متعددی دارد، از جمله پرسش‌هایی درباره اینکه چقدر می‌توانیم یکدیگر را درک کنیم و اینکه آیا بدن‌های ما می‌توانند پناهگاه ما باشند.

او اضافه کرد: تعریف این رمان در یک کلمه دشوار است. لطفا به یاد داشته باشید که این رمان پر از پرسش‌های مختلف است.

این نویسنده همچنین اظهار کرد: نوشتن یک فعالیت شخصی است. همه کسانی که کتاب می‌خوانند، نویسنده نیستند اما همه نویسندگان، خوانندگان پرشوری هستند. امیدوارم که دانش‌آموزان در مدرسه سالانه سه یا چهار کتاب بخوانند، درباره آن‌ها بحث کنند و از زوایای مختلف بررسی کنند تا مهارت لازم برای خواندن آثار ادبی را به‌دست آورند.

کانگ پیش از کنفرانس مطبوعاتی، یک فنجان را در مراسم اهدای مجموعه برندگان جایزه نوبل به آکادمی سوئد اهدا کرد.

او یک یادداشت کوچک همراه با فنجان چای گذاشت و گفت که دم کردن و نوشیدن چای سیاه بخشی از روال روزمره‌اش هنگام نوشتن اثر اخیرش با عنوان «نمی‌گویم خداحافظ» بوده است.

او در این باره گفت: نمی‌خواستم مراسم اهدای بزرگی برای مجموعه‌ام برگزار کنم. فکر کردم بهتر است چیزی ارزشمند از خودم اهدا کنم که نشان‌دهنده روال روزمره‌ام باشد. وقتی چندین بار در روز تلاش می‌کردم به میز کارم برگردم، فقط همان فنجان چای سیاه را می‌نوشیدم. این فنجان چای مثل یک طلسم بود که مرا به میز کارم بازمی‌گرداند.

پس از صرف غذا با مسئولان تالار مشاهیر سوئد، هان کانگ، صندلی نوبل را نیز امضا کرد. برندگان جایزه نوبل طبق سنت، پس از مراسم اهدای مجموعه، کف صندلی‌ای را که هنگام ناهار با آکادمی سوئد بر آن نشسته‌اند، امضا می‌کنند.

او با یک خودکار طلایی روی صندلی‌ای که نویسندگان برنده جایزه نوبل در سال‌های ۲۰۲۲ (آنی ارنو) و ۲۰۲۳ (یون فوسه) بر آن نشسته بودند، امضا کرد.

هان کانگ درباره نقش ادبیات گفت: «ادبیات، عملی است که مدام وارد دنیای درونی دیگران می‌شود و در این فرآیند، عمیق‌تر به درون خود نفوذ می‌کنید. وقتی شرایط غیرمنتظره‌ای پیش می‌آید، ادبیات این قدرت را می‌دهد که فکر کنید، قضاوت کنید و تمام تلاش خود را بکنید بنابراین، ادبیات همیشه یک چیز اضافی نیست، بلکه یک امر ضروری است.

آکادمی سوئد، امسال هان کانگ را به دلیل «نثر شاعرانه‌اش که آسیب‌های تاریخی را شامل می‌شود و شکنندگی زندگی انسان را آشکار می‌کند»، شایسته دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۴ معرفی کرد.

آثار این نویسنده اغلب به آسیب‌های تاریخی می‌پردازد. رمان سال ۲۰۱۴ او با نام «اعمال انسانی» درباره قیام می ۱۹۸۰ گوانگجو است، درحالی که رمان سال ۲۰۲۱ او با نام «از هم جدا نخواهیم شد» قرار است در فوریه سال آینده به زبان انگلیسی منتشر شود و به قیام ججو در سال‌های ۱۹۴۸-۱۹۴۹ می‌پردازد.

پرفروش‌ترین کتاب این نویسنده کره‌ای «گیاهخوار» است که در سال ۲۰۰۷ نوشته شد و در سال ۲۰۱۵ توسط دبورا اسمیت به انگلیسی ترجمه شد و متعاقباً برنده جایزه بین‌المللی بوکر شد.

منبع: روزنامه کُره‌ای «Maeil Business Newspaper»

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  2. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  3. امام علی(ع) و امانت حکومت

  4. احساسی کردن فضا علیه FATF/ پوردهقان: اعضای مجمع مسئولان ما هستند نه آمریکایی یا اسرائیلی/ زارع: تصویب FATF به نفع کشور است

  5. آمار نگران کننده استاندار تهران از مهاجران افغان و پاکستانی در پایتخت  

  6. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  7. همتی: مهمترین دغدغه کشور باید ثبات‌بخشی به اقتصاد باشد

  8. عامل اصلی وضعیت کنونی آلودگی هوا در کشور چیست؟

  9. گوش بری با میوه‌های لاکچری/ هر کیلو ۱.۴ میلیون تومان!

  10. ترامپ: اوکراین در حال نابودی است/ آتش‌بس غزه در دسترس است  

  11. بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت امیدوارکننده است/منافع ملی اقتضا می‌کند از سد FATF عبور کنیم

  12. فلاحت‌پیشه: لوایح «پارلرمو» و «CFT» را با ۱۵ «حق شرط» تصویب کرده بودیم

  13. افزایش خشونت علیه کادر درمان/ دو عامل مهم شروع دعوا: کمبود تخت و تعداد بالای همراه بیمار

  14. پیام مهم پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش می‌شود  

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  4. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  7. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  8. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  9. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  10. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  11. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  12. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  13. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  14. پادگان شهری به نام اسرائیل

  15. کجا با این عجله؟!

  16. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  17. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  18. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  19. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  20. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  21. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  22. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  23. ۵۰ ورزشگاهی که بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد

  24. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  25. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

آخرین عناوین