میانگین سن ایرانی‌ها از ۲۲ سال به ۳۲ سال رسید / آینده جمعیت کشور در خطر است

  4031013063 ۱۹ نظر، ۸ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

دبیر ستاد ملی جمعیت کشور با بیان اینکه متوسط سن جامعه ما از ۲۲ سال به ۳۲ سال افزایش یافته است و این نشان‌دهنده سرعت بالای روند سالمندی است، گفت: تا سال ۱۴۳۰ جمعیت سالمندان ۳ برابر می‌شود!

میانگین سن ایرانی‌ها از ۲۲ سال به ۳۲ سال رسید / آینده جمعیت کشور در خطر است

به گزارش تسنیم، مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت کشور در دومین کنگره کشوری چالش‌های بالینی زایمان با تاکید بر اهمیت وضعیت سلامت مادران و نوزادان، به نقش حیاتی متخصصین زنان و زایمان در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان اشاره کرد و خواستار حمایت بیشتر از این گروه پزشکی شد.

وی با تقدیر از دکتر کاظمی و انجمن متخصصین زنان و زایمان، از آن‌ها به خاطر پیگیری‌های مستمر در رفع مشکلات زنان و مادران باردار تقدیر و با اشاره به دستاوردهای چشمگیر کشور در کاهش مرگ و میر مادران باردار، اظهار کرد: قبلاً نرخ مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود 245 نفر در هر 100 هزار نفر بود اما در حال حاضر این رقم به 19 تا 21 نفر کاهش یافته است که این کاهش بی‌نظیر در دنیا محسوب می‌شود. کشور ما در کاهش مرگ و میر مادران باردار دومین کشور پیشرو در جهان است.

آینده جمعیت کشور در خطر است

 وحید دستجردی همچنین به بحران جمعیتی کشور اشاره و تصریح کرد: جمعیت کشور ما در حال پیر شدن است و اگر این روند ادامه یابد، در سال 1430، 33 درصد از جمعیت کشور سالمند خواهند شد. امروز 10 درصد جامعه ما سالمند هستند، اما تا 30 سال آینده این میزان به سه برابر خواهد رسید که چالش‌های اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: اگر روند کاهش جمعیت ادامه پیدا کند، کشور ما در سال 2100 دیگر به عنوان یک کشور بزرگ شناخته نخواهد شد. در حال حاضر، متوسط سن جامعه ما از 22 سال به 32 سال افزایش یافته است و این نشان‌دهنده سرعت بالای روند سالمندی است.

دبیر ستاد ملی جمعیت کشور همچنین از مسئولین خواست تا به مشکلات متخصصین زنان و زایمان توجه بیشتری داشته باشند و برای رفع موانع و مشکلات آنها اقدام کنند.

وی بر ضرورت ایجاد انگیزه در میان پزشکان جوان برای ماندن در این حرفه و مقابله با مسأله مهاجرت تاکید کرد و گفت: پزشکان جوان نباید درگیر مشکلات مالی و اداری باشند. زیرا این وضعیت منجر به مهاجرت آنها می‌شود و از دست دادن این نیروی انسانی کارآمد به معنای از دست دادن جمعیت بالقوه است.

وحید دستجردی همچنین تاکید کرد که کاهش نرخ رشد جمعیت یک مسأله چندعاملی است که نیازمند توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است و باید از افرادی که در این رشته سخت مشغول به فعالیت هستند، قدردانی شود. او از تمام مسئولین کشور خواست که برای حل بحران جمعیتی و حفظ سلامت مادران و نوزادان، همکاری‌های مشترک و عملیاتی داشته باشند.

وحید دستجردی با اشاره به مسئولیت سنگین متخصصین زنان و زایمان در نجات سلامت مادران و نوزادان و جلوگیری از کاهش جمعیت کشور، تاکید کرد که این موضوع باید به یک گفتمان عمومی تبدیل شود و تمام نهادها برای حل این بحران همکاری کنند.

  وی اعلام کرد که ستاد ملی جمعیت آماده است تا هر گونه اقدام لازم برای حمایت از جمعیت کشور و جلوگیری از بحران‌های جمعیتی انجام دهد.

در ادامه محمد رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی، در دومین کنگره کشوری چالش‌های بالینی زایمان که با حضور متخصصین برجسته این حوزه برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش‌های شبانه‌روزی پزشکان و متخصصین زنان و زایمان، با اشاره به نقش حیاتی زنان و زایمان در سلامتی جامعه، گفت: جان این سرزمین در دستان این گروه پزشکان است و سلامتی افرادی که متولد می‌شوند و مادران در دستان را این پزشکان تامین می‌کنند.

او همچنین با اشاره به پیشرفت‌های مهم در کاهش مرگ و میر مادران باردار در کشور، گفت: در حال حاضر، آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور 18 در صد هزار است که یک‌سوم پیش‌بینی‌های جهانی را شامل می‌شود. در حال حاضر، ما بین 20 تا 25 مرگ و میر مادران باردار به ازای هر صد هزار تولد داریم که این خود یک افتخار برای جامعه پزشکی کشور است که توانسته‌ایم این عدد مهم را تا این حد کاهش دهیم و جزء کشورهای برتر در دنیا باشیم.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی سپس به مشکلات اقتصادی جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: متأسفانه قدر جامعه زنان و زایمان به‌طور شایسته درک نمی‌شود و مسئولین باید در نوع نگاه خود به جامعه پزشکی تجدید نظر کنند. دو پیش‌فرض غلط در محاسبات مسئولین ما وجود دارد که باعث ایجاد برداشت‌های اشتباه از وضعیت جامعه پزشکی شده است. یکی اینکه وضعیت پزشکان خوب است و پیش‌فرض دوم اینکه افزایش تعرفه‌ها معادل افزایش دستمزد جامعه پزشکی است.

وی با انتقاد از تصمیمات اتخاذ شده در شورای عالی بیمه سلامت افزود: حتی در شورای عالی بیمه سلامت، یکی از همکاران افزایش تعرفه را معادل افزایش دستمزد در نظر می‌گیرد. این حجم از اشتباه غیرقابل تصور است و به‌نظر می‌رسد که عمدی باشد. در حالی که تنها 9 درصد از تعرفه‌ها مربوط به دستمزد جامعه پزشکی است و مابقی آن مربوط به هتلینگ، تجهیزات پزشکی و سایر اجزا است.

 رئیس‌زاده سپس به آمار دستمزد پزشکان پرداخت و گفت: از سال 1390 تا به امروز، حق‌الزحمه پزشکان از 36 هزار تومان به 81 هزار تومان افزایش یافته است، یعنی کمتر از سه برابر، در حالی که حداقل حقوق کارگری 23 برابر افزایش داشته است. این آمار نشان‌دهنده وضعیت بحرانی است.

او ادامه داد: در حوزه ویزیت نیز وضعیت بدتر است. به‌طور میانگین در دنیا، ایران رتبه 102 را در زمینه ارزش ویزیت پزشکی دارد. در حالیکه ارزش ویزیت در کشور‌های اطراف ایران بین هفت تا ده دلار است.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در خصوص وضعیت آتی جمعیت کشور نیز هشدار داد و گفت: در حال حاضر، وضعیت جمعیت کشور اصلاً مطلوب نیست. در سال 1362، دو میلیون و 200 هزار تولد زنده و 220 هزار فوتی داشتیم. میزان مرگ و میر در آن زمان یک‌دهم موالید بود. اما در سال 1402، تنها یک میلیون و 57 هزار تولد زنده و 440 هزار مرگ و میر ثبت شده است، که این نشان‌دهنده کاهش شدید تولدهای زنده است.

وی همچنین از وضعیت بحرانی سه استان کشور که در حال حاضر در چاه جمعیتی قرار دارند و نرخ جایگزینی آنها بسیار پایین است، خبر داد و افزود: اگر این روند ادامه یابد، در سال 1415، رشد جمعیتی کشور به صفر خواهد رسید و میزان مرگ و میر با تولدهای زنده برابر خواهد شد.

 رئیس‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت سلامت و پیشگیری از مرگ و میرها پرداخت و اظهار کرد: سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور عبارتند از بیماری‌های غیرواگیر، سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی، حوادث جاده‌ای و تصادفات. ما باید تلاش کنیم تا حداقل جمعیت زنده را بدون دلیل از دست ندهیم. در حال حاضر، سالانه نزدیک به 22 هزار تلفات جاده‌ای داریم و باید برنامه‌ریزی شود تا این آمار کاهش یابد.

او همچنین تأکید کرد: باید بیماری‌های غیرواگیر را کنترل کنیم و نباید تنها به افزایش فرزندآوری بسنده کنیم. در این راستا، باید به‌طور جدی از مرگ و میرهای غیرضروری جلوگیری کنیم

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که این سازمان آمادگی کامل دارد و وظیفه خود می‌داند که هر اقدامی را که می‌توان انجام دهد تا وضعیت بهبود یابد

وی افزود: ما در سازمان نظام پزشکی وظیفه خود می‌دانیم که هر اقدامی که می‌توانیم انجام دهیم تا سلامت این سرزمین حفظ شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۲۴۷۱۴۱۳:۵۵:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
ولی کشورهای دارای رفاه اکثریت جمعیت کمی دارند امارات و قطر و ...
امید۳۷۲۴۷۴۹۱۴:۱۹:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
تا رفاه مردم و امید به اینده در مردم بیشتر نشه جمعیت به همین روال ادامه میده
ناشناس۳۷۲۴۸۲۲۱۵:۲۷:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
همین که شما زنان را در کار مردان آوردن دچار پیری جمعیت می شویم!
ناشناس۳۷۲۴۸۳۶۱۵:۳۶:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
نگران نباشید
ناشناس۳۷۲۴۸۸۲۱۶:۰۴:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
این طبیعی است ، دهه شصت دیگه داره پیر میشه ، دهه که جوانی و نوجوانیشون از بین رفت در سایه کم لطفی مسئولین
ناشناس۳۷۲۴۸۹۴۱۶:۱۹:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
بچه به دنیا بیاریم چی بشه؟
ناشناس۳۷۲۴۹۲۸۱۶:۵۳:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
خبرگزاری ایلنا در گزارشی از وضعیت کودک‌همسری در استان فارس نوشت: «کودک‌همسری زاییده فقر، تعصبات قومی و چشم و هم چشمی جوامع محلی مناطق کمتر توسعه‌یافته فارس است.» این گزارش افزوده: «۶۰ درصد از طلاق‌های این استان به دختران زیر ۱۸ سال اختصاص دارد.»
ناشناس۳۷۲۴۹۴۹۱۷:۰۶:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
عالی
ناشناس۳۷۲۵۰۸۲۱۹:۲۰:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
تا كنون علل كاهش رشد جمعيت مورد بررسي قرار گرفته است ؟ مهمترين آن علل اقتصادي و ميل به مهاجرت جوانان
ناشناس۳۷۲۵۱۳۰۲۰:۱۶:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
اگه می‌خواین وضع بهتر بشه،فقط باید بساط اجاره نشینی برچیده بشه
ناشناس۳۷۲۵۱۳۹۲۰:۲۷:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
جمعیت فقیر اضافه نشه بهتره .
ناشناس۳۷۲۵۱۴۲۲۰:۲۹:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
بچه تربیت کردن خرج دارد زحمت دارد خون دل دارد
ناشناس۳۷۲۵۱۴۷۲۰:۳۶:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
دو سال ازدواج کردم به دلیل عدم امنیت شغلی جرات بچه دار شدن نداریم. تا پایان سال قرارداد شرکتی با بیمارستان تمام می شود و اخراج می شوم. بعد توقع دارید خانواده ها با این وضعیت تورم ، عدم امنیت شغلی ازدواج کنند چه برسه به بچه دار شدن.
ناشناس۳۷۲۵۲۰۲۲۱:۳۷:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
خانم دستجردی با عرض ادب و سلام. َشماها تا وضعیت مسکن،وضیعت معیشت،و وضعت امید به آینده،و وضعیت اخراج افغانها رو در ایران درست نکنید هزارتا ستاد دیگه هم درست کنید این مسئله حل نخواهد شد.
ناشناس۳۷۲۵۳۴۰۰۰:۵۹:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
چون جوانان در حال خروج هستند
جواد ثابتی۳۷۲۵۶۲۵۱۱:۰۱:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
با درود ... معیار افزایش جمعیت به زیر ساخت های یک کشور بستگی دارد
ناشناس۳۷۲۵۶۶۷۱۲:۰۱:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
فرزند کمتر زندگی بهتر
ناشناس۳۷۲۵۷۶۸۱۳:۵۵:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
مردم زیر بار گرانی وتورم کمرشان خم شده
ناشناس۳۷۲۶۰۱۳۱۹:۲۷:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
۵۹ نظر

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  2. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  3. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  4. درخواست الجولانی از آمریکا در رابطه با رژیم صهیونیستی

  5. پزشکیان برای وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد حکم زد

  6. احمدی: خط لوله گوره –جاسک به کاهش ناترازی انرژی کمک می کند

  7. گلوریا هاردی: ایران به کشور خودم تبدیل شده است

  8. طعنه سنگین ضرغامی به جهل فراگیر استادیومی

  9. ناترازی قدیمی فراموش شده

  10. توصیه دختر عموی شهید حججی در شبکه سلطنت طلب به اپوزیسیون

  11. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  12. ۲۳۶۷ بدهکار مهریه و نفقه در زندان‌های کشور داریم

  13. حجاب برای جامعه یهودی، نسخه برهنگی برای دیگران !

  14. شکنجه یک شهروند سوری توسط عناصر جولانی

  15. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  16. مقایسه نگاه کارگردان ایرانی به خانواده با نگاه رونالدو

  17. چرا درگاه ورودی ریالی صرافی‌های رمزارز بسته شد؟

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  3. آداب باخت

  4. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. «بن بست» فرزین؟!

  8. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  9. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  10. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  11. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  14. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  15. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  16. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  17. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  18. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  19. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  20. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  21. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  24. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین