احمدی: خط لوله گوره –جاسک به کاهش ناترازی انرژی کمک می کند

  4031015098 ۱۸ نظر، ۹ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح تامین‌ خوراک پالایشگاه‌ نفت بندرعباس از خط انتقال نفت گوره‌ - جاسک‌»، گفت: این طرح به کاهش ناترازی انرژی کمک می کند.

احمدی: خط لوله گوره –جاسک به کاهش ناترازی انرژی کمک می کند

حجت الاسلام و المسلمین موسی احمدی نماینده کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر جمعی از نمایندگان‌ کمیسیون انرژی مجلس به بندرعباس در آیین‌ بهره‌برداری «طرح تامین‌ خوراک پالایشگاه‌ نفت بندرعباس از خط انتقال نفت گوره‌ - جاسک‌»، گفت: در جریان این سفر ما نشست مشترک‌ با مدیران صنعت نفت با هدف بررسی مسایل مرتبط داشتیم. همچنین با دکتر محمد آشوری تازیانی استاندارهرمزگان دیدار و گفتگو کردیم.

وی با مثبت ارزیابی کردن این سفر گفت: «طرح تامین‌ خوراک پالایشگاه‌ نفت بندرعباس از خط انتقال نفت گوره‌ - جاسک‌» آغازی برای عبور از خام‌فروشی‌ و حرکت به سمت تولید‌ ارزش‌افزوده است.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پروژه «خط انتقال نفت گوره‌ - جاسک»‌ مصداق بارز ما می‌توانیم است، تصریح کرد: این طرح مزیت و ویژگی های مثبتی دارد چرا که نه تنها زیرساخت‌های حوزه انرژی را ارتقاء داد بلکه زمان و نحوه انتقال خوراک به پالایشگاه را به طور چشم‌گیری بهبود بخشید.

حجت الاسلام دکتر احمدی با اشاره به تحریم های ناجوانمردانه دشمنان ایران بخصوص غرب و آمریکا افزود: این پروژه مهم در شرایط سخت تحریم‌های گسترده با اتکا به توان و تخصص مهندسان و کارگران به بهره برداری رسید. وی تاکید کرد: بهره‌برداری از این پروژه مهم و زیر بنایی‌ پاسخ ملت ایران به این تحریم‌ها و مصداق بارز ما می‌توانیم، است.رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر با تاکید بر توجه به توان متخصصان داخلی گفت: باید به توانمندی‌ جوانان‌ این مرز و بوم ایمان‌ داشته باشیم و به آنها اعتماد کنیم.

حجت الاسلام دکتر احمدی گفت: به‌ یقین‌ این پروژه تنها یک آغاز است، آغازی برای عبور از خام‌فروشی‌ و حرکت به سمت تولید‌ ارزش‌افزوده.وی بر ضرورت ایجاد اشتغال و تولید بیشتر اشاره کرد و افزود: از دولت و وزارت نفت انتظار داریم زمینه توسعه صنایع پایین‌دستی را در کنار این پروژه فراهم کنند تا شاهد ایجاد اشتغال و تولید‌ بیشتر باشیم.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به تعامل خوب و سازنده مجلس با وزارت نفت اشاره کرد و گفت: ما برای حل مشکلات وزارت نفت و همچنین کارگران و کارکنان این مجموعه تا کنون جلساتی برگزار کردیم و این موضوع مورد توجه کمیسیون انرژی مجلس است.

حجت الاسلام دکتر احمدی با اشاره به ناترازی انرژی ها در کشور گفت: مهم‌ترین معضل امروز کشور‌ ناترازی انرژی است و یکی از راه‌های عبور از این ناترازی‌ همین خطوط لوله‌های انتقال‌ نفت و فرآورده است.وی تاکید کرد: طرح تامین‌ خوراک پالایشگاه‌ نفت بندرعباس از خط انتقال نفت گوره‌ - جاسک‌»، به کاهش ناترازی انرژی کمک می کند.

پایان پیام/

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۲۶۹۳۲۱۷:۰۸:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
چه ربطی به ناترازی انرژی دارد ...
صدرا۳۷۲۷۲۱۰۲۱:۰۸:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
به صورت مداوم ۳۳۰ هزار بشکه در روز به پالایشگاه بندرعباس می‌رسونه و باعث میشه پالایشگاه ، دائما در حال کار باشه .
ناشناس۳۷۲۷۱۴۱۱۹:۵۷:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
این خط لوله نه توجیه اقتصادی و نه توجیه امنیتی دارد و با این کمبود ارز ۲ میلیارد دلار ارز را در پروژه لی الویت هدر دادند و توسعه مخازن مشترک را رها کردند .. درحالیکه می‌توانستیم با صرف هزینه کمتر از یک دلار در هر بشکه از طریق کشتی، این نفت را به سواحل مکران منتقل کنیم، همان کاری که همه پالایشگاه‌های اروپا، ژاپن، کره و چین انجام می‌دهند. پس اجرای صرف این خط لوله چه توجیه اقتصادی دارد؟ از لحاظ بعد امنیتی هم قابل توجیه نیست ،با گسترش موشک‌ها و پهپادها اصولا احداث یک اسکله کوچک چقدر می‌تواند امنیت صادرات را از جاسک تأمین کند؟ مگر الان تنگه هرمز را بسته‌ایم یا اساسا بستن تنگه هرمز امکان‌پذیر است که این طرح توجیه داشته باشد؟
ناشناس۳۷۲۷۱۴۸۲۰:۰۲:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
والله من هم نفهمیدم...من تو اون خط لوله دو سال کار کردم...قرار شد نفت خام از بوشهر بره به جاسک و تنگه هرمز رو دور بزنه...بعدشم قرار شد منطقه جاسک و مکران قطب بعدی پالایشگاه کشور باشن و شیرین سازی نفت خام همونجا انجام بشه.
ناشناس۳۷۲۷۲۹۶۲۲:۵۱:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
درحالی‌که کشورهای همسایه به سمت کاهش وابستگی به نفت و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت می‌کنند، ایران هنوز درگیر پروژه‌هایی است که تمرکز آنها بر توسعه زیرساخت‌های نفتی است... به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، بانک گلدمن ساکس در گزارشی پیش‌بینی کرد عربستان سعودی تا پایان دهه کنونی سرمایه‌گذاری کمتری نسبت به پیش‌بینی‌های اولیه در صنعت نفت انجام خواهد داد. این کشور در نظر داشت تا پایان این دهه یک‌تریلیون دلار در صنایع راهبردی سرمایه‌گذاری کند. براساس این گزارش، عربستان ممکن است تا سال ۲۰۳۰ بخش بیشتر سرمایه خود یعنی حدود ۷۳درصد از کل سرمایه‌گذاری‌ها را به بخش‌های غیرنفتی اختصاص دهد. با افزایش تخصیص سرمایه‌گذاری‌ها به بخش غیرنفتی، تنها یک‌چهارم بودجه برای بخش‌های نفتی باقی می‌ماند؛ زیرا این کشور تمرکز خود را بر صنایعی مانند فلزات و مواد معدنی، حمل‌ و نقل و لجستیک و دیجیتالی‌سازی معطوف می‌کند تا امکان متنوع‌سازی را فراهم کند.
ناشناس۳۷۲۷۲۹۸۲۲:۵۳:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
برنامه «چشم‎انداز سال ۲۰۳۰» ابتکاری از سوی سیاستگذاران جوان عربستان است که مشخص‌ترین ویژگی آن كاسته‌شدن از میزان وابستگی اقتصاد عربستان به فروش نفت است. این وابستگی، اقتصاد عربستان را در مقابل افت قیمت جهانی نفت شدیدا آسیب‎ پذیر كرده است، همچنین گسستن رابطه تنگاتنگ نفت و اقتصاد، بدون آن‎كه نیازی باشد تا استانداردهای فعلی معیشتی مردم به هم بریزد، جزو اركان مهم این برنامه است.
ناشناس۳۷۲۷۳۰۴۲۲:۵۶:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
بر اساس هدفگذاری انجام‌گرفته در برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰، عربستان قصد دارد میزان وابستگی خود را به درآمدهای نفتی در گام نخست در سال ۲۰۲۰ میلادی به پایین‎ترین میزان ممکن برساند و در انتهای چشم‌انداز یعنی در سال ۲۰۳۰ میلادی به وابستگی بودجه خود به درآمدهای بخش نفت پایان دهد. بر اساس اعلام رسمی وزارت اقتصاد عربستان در سال ۲۰۱۵ بیش از ۷۵ درصد از منابع بودجه این کشور از راه درآمدهای نفتی تأمین شده است که رقم قابل‌توجهی به‌شمار می‌رود. این در حالی است که صندوق بین‎المللی پول، میزان وابستگی عربستان را به درآمدهای نفتی در سال ۲۰۱۵ در حدود ۸۰ درصد پیش‎بینی کرده بود. بر این اساس گزارش وزارت اقتصاد عربستان حاکی از آن است که وابستگی این کشور به درآمدهای نفتی در سال ۲۰۱۵، پایین‎تر از میزان پیش‎بینی‎شده صندوق بین‎المللی پول است. گزارش صندوق بین‎المللی پول با مقایسه سهم درآمدهای نفتی در بودجه عربستان از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون نشان می‎دهد که این کشور توانسته است وابستگی حدوداً ۹۰ درصدی خود را به درآمدهای نفتی در ابتدی قرن ۲۱ میلادی کاهش دهد و در سال ۲۰۱۵، این رقم را به حدود ۸۰ درصد برساند. این روند را می‎توان در کاهش سهم نفت در تولید ناخالص داخلی عربستان در فاصله سال‎های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز دید که در این بازه زمانی از حدود ۴۴ درصد به حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.
ناشناس۳۷۲۷۳۱۱۲۲:۵۸:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
مدل اقتصاديِ دولت‎ محورِ عربستان در شرايط فعلي که شدیدا وابسته به درآمدهاي نفتي است و هزينه‎اي عمومي را از اين راه تأمين مي‎کند، در آينده با چالش‎هاي اقتصادي مواجه خواهد شد. رشد سريع بيکاري، کاهش بهره‎ وري، کاهش درآمد خانوارها و محدوديت مهاجرت (خارجي‌ها بخش اعظم نيروي کار بخش خصوصي عربستان را تشکيل مي‌دهند) از جمله اين چالش‌ ها هستند....درنتیجه کاهش قیمت نفت در دوسال گذشته دارایی‌های خالص عربستان ۱۱۵ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد، کسری بودجه این کشور به ۱۵ درصد تولید اقتصادی عربستان رسید و سران مملکتی را به در پیش گرفتن راهکارهایی برای کاهش هزینه‎ها و جبران کسری بودجه مجبور کرد. در سال ۲۰۱۵ این کشور ۹۸ میلیارد دلار کسری بودجه داشت و برای سال ۲۰۱۶ نیز هم پیش‌بینی می‌شود، این کشور ۸۷ میلیارد دلار کسری بودجه داشته باشد...شاید این تلنگری بود برای دولتی که بیش از ۸ دهه مطلقاً بر فروش نفت استوار بوده است و اقتصادش نفتی‌ترین اقتصادِ در حال ظهور محسوب می‌شود؛ ازاین‏رو گریز از اقتصاد نفتی و ورود به عرصه اقتصاد پسانفتی به مهم‏ترین دغدغه این روزهای زمامداران این کشور تبدیل شده است...برنامه‌های این طرحِ تحول اقتصادی اگرچه شامل اصلاح برخی از مهم‎ترین شاخصه‌های اقتصاد کلان عربستان مثل اصلاح سیستم یارانه‎ها، برنامه‌های ریاضتی، تقویت بخش خصوصی و... می‌شود اما مهم‎ترین جنبه آن کاهش وابستگی به درآمد نفتی است. خاندان سلطنتی عربستان امیدوار است با اجرای این برنامه در مرحله اول و در سال ۲۰۲۰ به ۳۰ میلیارد دلار درآمد غیرنفتی دست پیدا کند و سپس این حجم را در چشم‌انداز سال ۲۰۳۰ و در این سال به ۱۰۰ میلیارد دلار برساند.
ناشناس۳۷۲۷۳۲۴۲۳:۰۶:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
میزان وابستگی عربستان به درآمدهای نفتی در بین پانزده کشور نخست صادرکننده نفت که عمده‎ترین صادرکنندگان نفت را تشکیل ‎می‌دهند، از همه بیشتر است. مبنای برنامه چشم‌انداز منتشرشده عربستان برای سال ۲۰۳۰ کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و متنوع ساختن درآمدهاست...هم ‎اکنون نرخ بازگشت سرمایه در صنعت نفت جهان نسبت به صنایع دیگر کمتر شده، به همین دلیل میزان سرمایه‌گذاری در نفت روند کاهشی به خود گرفته است. این موضوع با توجه به چشم‌انداز افزایش محدودیت‌ها در مصرف سوخت‌های فسیلی، تشدید نیز می‌شود. گزارش‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ بین‌المللی برای کاهش خطرپذیری مالی خود، بیشتر به فعالیت‌های افزایش ضریب بازیافت تمایل دارند. در این شرایط، عربستان سعودی به‌جای توسعه میادین جدید، سیاست حفظ ظرفیت کنونی تولید را با افزایش بهره‌وری تولید در میدن‎های فعال کنونی خود به‌ویژه «شیبه» و «خوریس» با ظرفیت توسعه به‎ترتیب ۲۵۰ و ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سال‌های ۱۸- ۲۰۱۶ دنبال خواهد کرد...همچنین از نگاه راهبردی، عربستان به حفظ سهم فعلیِ بیش از ۱۰ درصدی خود در عرضه نفت خام و مایعات نفتی جهان، به‌منزله عاملی در کسب توجه و پشتیبانی‌های خارجی برای حفظ امنیت و ثبات سیاسی این کشور ادامه می‌دهد؛ ازاین‌رو با وجود کاهش وابستگی به نفت در اقتصاد این کشور در صورت تحقق برنامه‌های متنوع‌سازی اقتصاد چشم‌انداز ۲۰۳۰، سیاست افزایش تولید برای حفظ سهم بازار از سوی عربستان ادامه می‌یابد. این سیاست می‌تواند در کوتاه‌مدت کاهش قیمت جهانی نفت را با افزایش صادرات تا حدودی جبران کند.در شرایط کنونی، تولید منابع نامتعارف نفتی به دلیل پیشرفت‌های فناوری در سطوحِ کمترِ قیمتِ نفت نیز تجاری شده است و افزایش این منابع سهم راهبردی کشورهای اوپک و عربستان را در بازار تهدید می‌کند. همچنین حفظ مازاد تولید، نیازمند سرمایه‌گذاری مالی گسترده در بخش بالادستی برای جبران کاهش نرخ طبیعی تولید میدان‎های فعال است اما کاهش قیمت جهانی نفت، درآمد نفتی کشورهای اوپک به‌ویژه عربستان و به دنبال آن توان سرمایه‌گذاری‌ این کشورها را در بخش نفتی محدود کرده است. بررسی سند چشم‌انداز ۲۰۳۰ و سند طرح تحول ملی عربستان نشان می‌دهد که تصمیم‌گیران این کشور همچنان معتقد به امکان بهره‌گیری اقتصادی از زنجیره ارزش تولید فرآورده‌های نفتی به نسبت نفت خام هستند
ناشناس۳۷۲۷۳۴۳۲۳:۱۸:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
در کشورهای نفت‌خیز که وابستگی دولت به درآمدهای نفتی بالاست، در زمان کاهش درآمدهای نفتی به پاره‌ای از برنامه‎ های اقتصادی روی ‎می‌آورند که هدف کلی این برنامه‏ها نیز کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و متنوع کردن اقتصاد است. همین موضوع در برنامه چشم‌انداز عربستان جزو اهداف کلان این کشور بیان شده است؛ بنابراین، برنامه اعلام‎شده عربستان تحت تأثیر انگیزه‌های فوری و در نتیجة کاهش درآمدهای نفتی به وجود آمده است...در عربستان ،شدت مصرف داخلی به‌ویژه تولید برق از یکسو و نبود چشم‌انداز مناسب در برنامه‌های تولید برق از منابع هسته‌ای در این کشور ، موجب شده است، بخش مهمی از تولیدات نفتی این کشور به مصرف داخلی برسد. ازآنجاکه حفظ ظرفیت صادرات نفتی برای این کشور اهمیت راهبردی دارد و توان سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز کاهش یافته است، بهترین گزینه برای حفظ ظرفیت صادرات نفتی این کشور، تغییر سوخت مصرفی داخلی برای تولید برق است که موجب انگیزش این کشور برای تنوع بخشی به حامل های انرژی نظیر توسعه تجدید پذیر ها (توسعه بهره برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر، با هدف کمک به دستیابی به ترکیب انرژی بهینه برای تولید برق و جایگزینی سوخت های مایع مورد استفاده در بخش تولید و سایر بخش‌ها در عربستان ، در چارچوب برنامه کلان شبکه انرژی و به دنبال گسترش و توسعه ظرفیت‌های داخلی برای تکمیل پروژه‌های انرژی‌ تجدیدپذیر تا سقف 130 گیگاوات تا سال 2030 است)و در بلندمدت به سمت افزایش واردات گاز بویژه ال ان جی حرکت نماید و بدین وسیله میزان مصرف نفت در داخل را کاهش دهد و بتواند توان صادراتی نفت خود را در آینده همچنان حفظ کند...
ناشناس۳۷۲۷۳۴۶۲۳:۲۰:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
عربستان سعودی از ابتدای سال جاری 2024 پروژه‌هایی تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر، با ظرفیت سالانه 20 گیگاوات، بسته به رشد تقاضا برای برق در دست اجرا دارد تا ظرفیت کلی تولید را تا سال 2030 به 100 تا 130 گیگاوات برساند. از آغاز برنامه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر تا کنون، 21 پروژه انرژی‌های تجدیدپذیر با ظرفیت کل بیش از 19 گیگاوات واگذار شده است که از این تعداد، 7 پروژه با ظرفیت کل 4.1 گیگاوات به شبکه وصل شده است، 8 پروژه در مجموع با ظرفیت 8.2 گیگاوات و 6 پروژه دیگر که با ظرفیت کل 7 گیگاوات که در مرحله ساخت هستند.علاوه بر این پروژه‌ها، از ابتدای سال 2024 میلادی تا به امروز، 6 پروژه دیگر به ظرفیت 6.7 گیگاوات نیز ارائه شده است . برنامه امسال همچنین شامل اجرای پروژه‌های تکمیلی دیگری برای دستیابی به هدف موقت اجرای پروژه‌هایی با ظرفیت 20 گیگاوات برق از انرژی‌های تجدیدپذیر در سال جاری است.
ناشناس۳۷۲۷۳۶۲۲۳:۳۰:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
دما و برق... بحث ناترازی انرژی در کشورها با توجه به افزایش گرمایش جهانی بیشتر خواهد شد ... احمد السید، استاد اقتصاد و دارایی می‌گوید مشکلات اخیر برق را می‌توان به افزایش دما نیز نسبت داد. او به الشرق الاوسط گفت: مطالعات نشان داده است که سال ۲۰۲۴، احتمالا داغ ترین سال تاریخ خواهد بود. زیرساخت‌ها و ظرفیت تولید از کشوری به کشور دیگر و همچنین تاثیر افزایش دما بر آنها، متفاوت است. سرویس پیش‌بینی فصلی تغییرات آب و هوایی کوپرنیک (C۳S) نشان داد که ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۴، گرم‌ترین روز ثبت شده تاکنون بوده است. دما در ماه اوت در شهرهای ژاپن، اندونزی و چین به بالاترین حد خود رسید و در کشورهای عربی خلیج فارس و سایر کشورهای عربی، به بیش از ۶۰ درجه افزایش یافت. شهرهای اروپا نیز دمای ۴۵ درجه و گاهی بیشتر را شاهد بودند.
ناشناس۳۷۲۷۳۶۵۲۳:۳۱:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
مدیر اداره انرژی اتحادیه عرب گفت که توافقنامه بازار مشترک برق کشورهای عربی در سپتامبر سال جاری اجرایی خواهد شد. مطر با اشاره به اینکه اجرایی شدن این پروژه نیازمند زمان و زیرساخت‌ها و کمک سازمان‌ها برای اجرایی شدن پروژه‌ها است، گفت که اتصال برق میان کشورهای اتحادیه اروپا بیش از ۴۰ سال طول کشید، اما نقشه راهی که کشورهای عربی پیش گرفته‌اند تصریح می‌کند که همه مراحل بازار مشترک عربی تا سال ۲۰۳۷-۲۰۳۸ تکمیل شود
ناشناس۳۷۲۷۳۶۶۲۳:۳۴:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
عربستان سعودی برای کاهش ناترازی برق و مدیریت مصرف، چندین راهکار در پیش گرفته است: مدیریت تقاضا: راهکار اصلی دولت عربستان برای مقابله با ناترازی برق، مدیریت تقاضا است. این امر تشویق مشترکان به کاهش مصرف در ساعات اوج و استفاده از الگوی مصرف بهینه را شامل می‌شود. تولید برق از منابع تجدیدپذیر: عربستان تلاش می‌کند تا وابستگی خود به نفت برای تولید برق را کاهش دهد. در این راستا، پروژه‌های متعددی با اتکا به انرژی تجدیدپذیر در این کشور در حال اجرا است. آن طور که اعلام شده نیز هدف، افزایش ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر از 700 مگاوات به حدود 2.8 گیگاوات و همچنین اجرای پروژه‌هایی با ظرفیت بیش از 8 گیگاوات در آینده نزدیک است. بهره‌وری انرژی: عربستان در تلاش است تا بهره‌وری انرژی را در بخش‌های مختلف افزایش دهد. به عنوان مثال، اجرای پروژه‌های نیروگاهی گازی بسیار کارآمد با ظرفیت ۷ گیگاوات را در دستور کار قرار داده است. آگاهی عمومی: دولت عربستان برای مدیریت بهتر مصرف برق، به افزایش آگاهی عمومی در خصوص الگوی مصرف و صرفه‌جویی انرژی نیز توجه دارد. این امر می‌تواند به کاهش مصرف بی‌رویه و همکاری مردم در مدیریت مصرف کمک کند.
ناشناس۳۷۲۷۳۶۹۲۳:۳۶:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
امارات متحده عربی برای مدیریت مصرف برق، سیاست‌های متنوعی را اجرا می‌کند که شامل موارد زیر است: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر: امارات به طور جدی در حال سرمایه‌گذاری در پروژه‌های انرژی خورشیدی و سایر منابع تجدیدپذیراست. پروژه "محمد بن راشد آل مکتوم" در دبی یکی از بزرگترین پروژه‌های خورشیدی در جهان است که هدف آن کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و افزایش سهم انرژی‌های پاک در سبد انرژی کشور است. امارات به دنبال بهبود کارایی انرژی در بخش‌های مختلف، از جمله سیستم‌های تهویه مطبوع و روشنایی عمومی است. این اقدامات به کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک می‌کند. استراتژی انرژی 2050: امارات در سال 2017، استراتژی انرژی 2050 را معرفی کرد که هدف آن افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر به 44% از کل انرژی تولیدی کشور تا سال 2050 است. این استراتژی شامل کاهش 40% مصرف انرژی نیز می‌‌شود. برنامه مدیریت تقاضا: در سال 2023، ابوظبی برنامه‌ای به نام "استراتژی مدیریت تقاضا و بهینه‌سازی انرژی 2030" را معرفی کرد که هدف آن کاهش 22% مصرف برق و 32% مصرف آب تا سال 2030 است. این برنامه شامل 9 طرح مختلف برای بهبود کارایی انرژی و کاهش تقاضا می‌شود. برنامه‌های آموزشی و آگاهی‌بخشی: دولت امارات به ترویج آگاهی عمومی در مورد مصرف بهینه برق و تأثیرات آن بر محیط زیست و اقتصاد پرداخته است. این برنامه‌ها به مردم کمک می‌کند تا رفتارهای مصرفی خود را تغییر دهند و به مصرف انرژی بهینه‌تر روی آورند. امارات با ارائه مشوق‌ها و پاداش‌ها به مصرف‌کنندگانی که مصرف خود را کاهش دهند، به دنبال تشویق رفتارهای صرفه‌جویانه است. این مشوق‌ها می‌تواند شامل تخفیف‌های مالی یا پاداش‌های دیگر باشد.
ناشناس۳۷۲۷۳۷۸۲۳:۴۱:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
سهم گاز طبیعی از سبد انرژی در ایران بیش از ۷۰ درصد است، در حالی که تولیدکننده گاز طبیعی در جهان است و بیش از ۲۳ درصد از کل تولید گاز جهان را در اختیار دارد، تنها ۲۴ درصد از سبد انرژی خود را به گاز اختصاص داده است. همچنین اکنون بیش از ۸۰ درصد تولید برق کشور وابسته به گاز است. در واقع به غیر از نیروگاه‌های برق‌آبی و تجدیدپذیر، سوخت ۸۶ درصد سایر نیروگاه‌های تولیدکننده برق به گاز وابسته است و بیش از ۱۰۱ نیروگاه که از گاز طبیعی استفاده می‌کنند، برق همه صنایع را هم تأمین می‌کنند. گاز در تأمین سوخت صنایع نیز نقش کلیدی دارد، به‌طوری‌ که هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد صنایع و نیروگاه‌ها وابسته به گاز هستند و بیش از ۳۰ هزار واحد صنعتی بزرگ و مهم کشور که ۹۰ درصد محصولات کشور را تولید می‌کنند، از گاز استفاده می‌کنند.
ناشناس۳۷۲۷۳۸۳۲۳:۴۳:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
سهم توربین‌های بادی در تولید برق نروژ در نوامبر سال ۲۰۲۰ نسبت به مدت مشابه در سال پیش از آن، ۲،۵ برابر شده‌‎‌است. نکته جالب این که نیروگاه‎های حرارتی تنها ۱،۱ درصد از تولید برق نروژ در نوامبر ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده‌اند.
کریمی۳۷۲۷۳۹۸۲۳:۵۷:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
آقای احمدی مگر خط لوله گوره جاسک عملیاتی است که هم زیرساخت حوزه انرژی را ارتقاء بده و هم خوراک پالایشگاه بندرعباس را تامین کند!؟

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. بهشت زمان شاه !

  3. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  4. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  5. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  6. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  7. استیضاح «وزیر اقتصاد» تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

  8. قطعا در دوره آینده شوراها شرکت نخواهم کرد

  9. سخنان جنجالی یکی اعضای دولت اسد درباره سقوط وی

  10. اردوغان شکست‌خوردن داعش را به نام خود سند زد!

  11. آب پاکی وزیر نیرو روی دست مردم/ علی‌آبادی: نمی‌توانیم ظرف دو ماه کسری گاز را تامین کنیم/ برای تابستان سخت آماده می‌شویم

  12. زندان های جمهوری اسلامی از زبان زیبا کلام

  13. میانگین تجویز دارو در نسخ پزشکان بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است

  14. پزشکیان: نیروهای مسلح زینت و دژ محکم جامعه هستند

  15. وزیر نیرو: خودمان را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم/ ناترازی بزرگ در راه است

  16. دعوا سر قبض برق منجر به قتل همسایه شد

  17. تایمز: پدافند انگلیس آسیب‌پذیر است/ در رهگیری موشک‌های ایرانی شکست خوردیم

  18. علی لاریجانی: وفاق با این قیمت دلار و گرانی بی‌معنی است

  19. وزیر راه و شهرسازی اولویت دولت در بخش مسکن‌ را اعلام کرد

  20. قالیباف: راه شهید سلیمانی تا آزادی قدس شریف ادامه خواهد داشت

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. بهشت زمان شاه !

  8. «بن بست» فرزین؟!

  9. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  10. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  11. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  12. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  13. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  14. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  15. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  19. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  20. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  21. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  22. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  23. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  24. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  25. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

آخرین عناوین