به گزارش ایبنا، دیوید لاج نویسنده و منتقد ادبی اهل بریتانیا بود. وی استاد ادبیات انگلیسی در دانشگاه بیرمنگام بود. لاج از جمله مشهورترین تفسیرکنندگان نظریه رومن یاکوبسن دربارهٔ کاربرد مباحث مربوط به زبانپریشی در بررسی سبکهای ادبی بود. او علاوه بر نوشتن رمان، در زمینه نقد ادبی نیز آثار مطرح و شناختهشدهای دارد. وی همچنین نویسنده چندین نمایشنامه و برنامه تلویزیونی بوده که میتوان به «بچههای راهآهن»، «بازگشت پلنگ صورتی» «تعمیرکار» «جنایتهایی به ترتیب الفبا» اشاره کرد. لاج دو بار نامزد دریافت جایزه ادبی من بوکر و همچنین برندهٔ جوایزی همچون جایزه هاثورندن بوده است. او نخستین بار برای رمان «دنیای کوچک» در سال ۱۹۸۴ و بار دوم در سال ۱۹۸۸ برای رمان «کار خوب» که دومین و سومین بخش از سهگانه معروف او هستند، نامزد دریافت جایزه ادبی من بوکر شد. از وی کتاب «هنر داستاننویسی» به فارسی ترجمه و منتشر شده است.
لاج در سال ۱۹۹۷ به نشان شوالیه هنر و ادبیات و در سال ۱۹۹۸ نشان امپراتوری بریتانیا را دریافت کرد و در سال ۱۹۷۶، به عضویت انجمن سلطنتی ادبیات درآمد. دیوید لاج در ۲۸ ژانویه ۱۹۳۵ در دولویچ، جنوب لندن، متولد شد و در براکلی بزرگ شد.. او با مدرک ممتاز از کالج دانشگاهی لندن فارغالتحصیل شد و سپس دو سال خدمت ملی را گذراند. تجربه او در ارتش، پایهگذار دومین رمانش «جینجر، تو دیوانهای» بود که در سال ۱۹۶۲ منتشر شد.
این نویسنده بیشتر به خاطر رمان سهگانه تخیلی درباره دانشگاه بیرمنگام به شهرت رسید، در سال ۱۹۶۰، اولین رمان خود «تماشاگران تصویر» را منتشر کرد، که نوشتن آن را در دوران خدمت در ارتش آغاز کرده بود. این کتاب در محیط سینمایی در بریکلی رویت میشود که به کاتولیسیسم (از شاخههای مهم مسیحیت) میپردازد که موضوع اصلی آثار او باقی ماند.
اولین کتاب سهگانه نوشته دیوید لاج با عنوان «تغییر مکانها» در سال ۱۹۷۵ منتشر شد.رمانهای دیگر او شامل «موزه بریتانیا در حال فرو ریختن است»، «خارج از پناهگاه»، «چقدر میتوانی پیش بروی؟»، «اخبار بهشت» و «تراپی» هستند. رمانهای «دنیای کوچک» و «کار خوب» از آثار دیوید لاج به سریالهای تلویزیون اقتباس شدند. در سال ۱۹۹۴ نیز لاج رمان «مارتین چازلویت» اثر چارلز دیکنز را برای سریالی از بیبیسی اقتباس کرد.
به گفته انتشارات وینتیج، زیرمجموعه پنگوئن رندوم هاوس، لاج در کنار خانوادهاش و در آرامش درگذشته است. لاج از جمله مشهورترین تفسیرکنندگان نظریه رومن یاکوبسن درباره کاربرد مباحث مربوط به زبانپریشی در بررسی سبکهای ادبی است.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.