از امروز حرف این فیلم‌ها را هم نزنید

  4031013068

مطالعه‌ علمی جدیدی نشان می‌دهد که طی ۵۰ سال گذشته، افزایش کوچک اما قابل‌توجهی در صحبت شخصیت‌ها درباره قتل یا کشتن وجود داشته است.

به گزارش تابناک، گاردین در گزارشی از نیکولا دیویس، به افزایش صحبت در مورد قتل در فیلم ها پرداخته و از آثار زیانبار این گونه فیلم ها در رفتار افراد خبر داده است.

پژوهشگران دریافته‌اند که صحبت درباره قتل در فیلم‌ها رو به افزایش است، روندی که به گفته آن‌ها می‌تواند یک نگرانی در خصوص سلامتی برای بزرگسالان و کودکان ایجاد کند.

بر اساس این گزارش، یک مطالعه نشان داد که طی ۵۰ سال گذشته، افزایش کوچک اما قابل‌توجهی در صحبت شخصیت‌های فیلم درباره قتل یا کشتن وجود داشته است.

حتی ژانرهای غیرجنایی!

برد بوشمن، استاد ارتباطات در دانشگاه ایالتی اوهایو که یکی از نویسندگان این مطالعه است، در این خصوص می گوید:  «نکته شگفت‌انگیز این است که این افزایش تنها در ژانرهای جنایی که به دلیل خشونت‌آمیز بودن آن‌ها انتظار می‌رود، رخ نمی‌دهد، بلکه در ژانرهای غیرجنایی نیز مشاهده می‌شود».

این تیم تحقیقاتی براین باور است که این افزایش ممکن است نشان‌دهنده افزایش رفتارهای خشونت‌آمیز در فیلم‌ها باشد و خواستار ترویج " استفاده آگاهانه و سواد رسانه‌ای" برای حفاظت از گروه‌های آسیب‌پذیر، به‌ویژه کودکان شدند.

بوشمن افزود: «بزرگسالان می‌توانند انتخاب‌های خود را داشته باشند، اما من به‌ویژه نگران کودکان هستم که در معرض خشونت در رسانه‌ها قرار می‌گیرند.»

رفتارهای بعد از تماشا

سؤال تأثیر خشونت روی صفحه نمایش بر بینندگان موضوع بحث‌های فراوانی بوده است. برخی از مطالعات براین نکته تاکید می‌کنند که افراد جوان ممکن است پس از تماشای رسانه‌های خشونت‌آمیز مانند تلویزیون و بازی‌های ویدیویی پرخاشگرتر شوند، و کودکانی که در معرض چنین رسانه‌هایی قرار می‌گیرند، رفتارهای ضد اجتماعی بیشتری نشان می‌دهند و از نظر عاطفی دچار ناراحتی می‌شوند.

با این حال، تحلیلی که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد نشان داد که هرگونه رابطه مثبت بین رفتار خشونت‌آمیز و بازی‌های ویدیویی خشونت‌آمیز بسیار ناچیز است. همچنین دانشمندان تاکید می کنند که اینکه آیا فیلم‌های خشونت‌آمیز به خشونت در دنیای واقعی کمک می‌کنند یا خیر، به این بستگی دارد که آیا بیننده از قبل گرایش به خشونت دارد یا نه.

برد بوشمن و همکارانش در مقاله‌ای که در مجله Jama Pediatrics منتشر کردند، گزارش دادند که چگونه دیالوگ‌های ۱۶۶,۵۳۴ فیلم به زبان انگلیسی تولید شده از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۲۰ را با استفاده از داده‌های موجود در وب‌سایت OpenSubtitles.org تحلیل کرده‌اند.

نتایج نشان داد که تقریباً ۷٪ از فیلم‌های تحلیل‌شده دیالوگ‌هایی داشتند که شامل افعالی با ریشه "کشتن" یا "قتل" بودند. تیم تحقیقاتی مواردی را که این افعال در قالب سؤال، نفی یا شکل مجهول استفاده شده بودند، حذف کردند و افعال دیگر مرتبط با خشونت، مانند "شلیک کردن" یا "چاقو زدن" را در نظر نگرفتند.

بوشمن گفت: «این یک برآورد بسیار محافظه‌کارانه از افعال قتل‌آمیز در نیم قرن گذشته است.»

سپس تیم تحقیقاتی درصد افعالی را که در دیالوگ‌های هر فیلم حاوی ریشه‌های "کشتن" و "قتل" بودند محاسبه کرده و میانگین آن‌ها را برای هر سال به دست آوردند.

تیم تحقیقاتی متوجه شد که در حالی که درصد این افعال قتل‌آمیز در فیلم‌ها در طول زمان نوسان داشت، استفاده از آن‌ها در طول دهه‌ها به‌طور کلی افزایش یافته است – روندی که هم برای شخصیت‌های مرد و هم زن صادق بود. 

درصد دیالوگ های قتل آفرین

نکته قابل توجه این است در حالی که در اوایل دهه ۱۹۷۰، در تمام ژانرها و شخصیت‌ها، ۰.۲۱٪ از افعال دیالوگ‌ها دارای ریشه "کشتن" یا "قتل" بودند، این میزان در سال ۲۰۲۰ به ۰.۳۷٪ رسید.

وقتی نوع فیلم در نظر گرفته شد، پژوهشگران متوجه شدند که استفاده از افعال قتل‌آمیز در طول زمان برای هر دو نوع فیلم‌های جنایی و غیرجنایی افزایش یافته است. با این حال، در حالی که شخصیت‌های مرد در هر دو دسته افزایش در استفاده از افعال قتل‌آمیز نشان دادند، این موضوع فقط برای شخصیت‌های زن در فیلم‌های غیرجنایی صدق می‌کرد.

تیم تحقیقاتی گفت که نتایج آن‌ها با کارهای قبلی که نشان دادند اعمال خشونت با سلاح گرم در فیلم‌های برتر از سال ۱۹۵۰ بیش از دو برابر شده است، همخوانی دارد.

بوشمن این مطالعه را نگران‌کننده دانست و افزود که قرارگیری در معرض رسانه‌های خشونت‌آمیز می‌تواند اثرات تجمعی داشته باشد و نگرش افراد نسبت به دنیا را شکل دهد.

او افزود:«ما می‌دانیم که قرارگیری در معرض رسانه‌های خشونت‌آمیز اثرات مضر زیادی دارد. این موضوع رفتارهای پرخاشگرانه را افزایش می‌دهد، اما همچنین باعث می‌شود که افراد نسبت به درد و رنج دیگران بی‌حس و بی‌احساس شوند».

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  2. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  3. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  4. درخواست الجولانی از آمریکا در رابطه با رژیم صهیونیستی

  5. پزشکیان برای وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد حکم زد

  6. احمدی: خط لوله گوره –جاسک به کاهش ناترازی انرژی کمک می کند

  7. گلوریا هاردی: ایران به کشور خودم تبدیل شده است

  8. طعنه سنگین ضرغامی به جهل فراگیر استادیومی

  9. ناترازی قدیمی فراموش شده

  10. توصیه دختر عموی شهید حججی در شبکه سلطنت طلب به اپوزیسیون

  11. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  12. ۲۳۶۷ بدهکار مهریه و نفقه در زندان‌های کشور داریم

  13. حجاب برای جامعه یهودی، نسخه برهنگی برای دیگران !

  14. شکنجه یک شهروند سوری توسط عناصر جولانی

  15. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  16. مقایسه نگاه کارگردان ایرانی به خانواده با نگاه رونالدو

  17. چرا درگاه ورودی ریالی صرافی‌های رمزارز بسته شد؟

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  3. آداب باخت

  4. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. «بن بست» فرزین؟!

  8. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  9. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  10. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  11. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  14. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  15. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  16. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  17. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  18. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  19. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  20. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  21. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  24. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین