شایع‌ترین کمبود ویتامین‌ها در کودکان

  4031017076

متخصص سلامت کودکان گفت: در کودکان زیر دو سال کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی دیده می‌شود.

شایع‌ترین کمبود ویتامین‌ها در کودکان

به گزارش مهر، ناصر کلانتری دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان با اشاره به برگزاری این رویداد در روزهای ۲۶ لغایت ۲۸ دی ماه در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: انجمن علمی تغذیه کودکان ایران سالانه کنگره تغذیه کودکان ایران را برگزار می‌کند. بررسی و تبیین شایع‌ترین معضلات تغذیه‌ای کودکان کشور، دلایل مشکلات و ارائه آخرین یافته‌های علمی حل این معضلات هدف اصلی این کنگره‌ها است که با حضور متخصصین مرتبط شامل حوزه‌های اطفال و متخصصین تغذیه برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: این نوعی بازآموزی و آموزش برای گروه‌هایی است که در تغذیه و سلامت کودکان دخالت دارند؛ افراد با شرکت در این کنگره با آخرین یافته‌های روز آشنا می‌شوند تا بتوانند مشکلات مربوط به کودکان را کاهش دهند.

کلانتری مطرح کرد: زیربنای توسعه جامعه، توسعه انسانی آن است، انسان توسعه یافته، انسانی است که سالم و آموزش پذیر باشد، سال‌های تحصیلی بالایی داشته باشد و بتواند نقش مؤثری در گسترش حیطه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از قبیل خدمات، صنعت، کشاورزی و … داشته به نحوی که موجب افزایش درآمد ملی سرانه شود، باشد. یادآوری می‌کنم که زیر بنای این توسعه یافتگی مبتنی بر آموزش، تغذیه و سلامت انسان است.

دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان با بیان اینکه زیربنای سلامت هر انسان، شرایط تغذیه‌ای است، افزود: توانمندی‌های انسان به تغذیه او بستگی دارد؛ با تغذیه صحیح، آموزش مناسب می‌شود و فرد توسعه می‌یابد لذا این کنگره‌ها برای برطرف کردن نقیصه تغذیه‌ای کودکان است.

این متخصص سلامت کودکان درباره شایع‌ترین کمبود ویتامین‌ها در کودکان اظهار کرد: شایع‌ترین کمبودهای ویتامین در گروه‌های سنی متفاوت است؛ در کودکان زیر دو سال کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی دیده می‌شود که بسیار برای رشد کودک و بخصوص تکامل سیستم عصبی کودک حیاتی است.

کلانتری بیان کرد: زیربنای توسعه جامعه، توسعه انسانی آن است، انسان توسعه یافته، انسانی است که سالم و آموزش پذیر باشد، سال‌های تحصیلی بالایی داشته باشد و بتواند نقش مؤثری در گسترش حیطه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از قبیل خدمات، صنعت، کشاورزی و … داشته به نحوی که موجب افزایش درآمد ملی سرانه شود، باشد. یادآوری می‌کنم که زیر بنای این توسعه یافتگی مبتنی بر آموزش، تغذیه و سلامت انسان است.

دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان با بیان اینکه زیربنای سلامت هر انسان، شرایط تغذیه‌ای است، گفت: توانمندی‌های انسان به تغذیه او بستگی دارد؛ با تغذیه صحیح، آموزش مناسب می‌شود و فرد توسعه می‌یابد لذا این کنگره‌ها برای برطرف کردن نقیصه تغذیه‌ای کودکان است.

کلانتری تصریح کرد: باید بتوان با تغذیه مناسب و جبران کمبود ویتامین‌ها، ابتلاء به بیماری را در کودکان کاهش داد؛ در کودکان بالای دو سال حتی با وجود تغذیه مناسب، توصیه به مکمل یاری با ویتامین (د) را داریم، زیرا منابع غذایی فقط ۵ تا ۷ درصد ویتامین (د) را فراهم می‌کنند.

وی گفت: با توجه به آلودگی هوا، شهرنشینی و مسائل لایه اوزون، سرطان‌زا بودن اشعه تابش خورشید، تأمین ویتامین (د) با استفاده از نور خورشید دیگر توصیه نمی‌شود و لذا اصرار داریم به هر کودکی ویتامین (د) را از طریق مکمل یاری برسانیم.

کلانتری اذعان کرد: مساله (زینک) روی را در گروه‌های سنی بالاتر یعنی از ۷ تا ۱۰ و از ۱۰ تا ۱۹ سالگی داریم که دچار کمبود دریافت آهن و روی همچنین ویتامین (د) هستند. که در مدارس برنامه مکمل یاری آهن را داریم اما روی (زینک) هم باید توسط منابع حیوانی و دانه‌های روغنی و برخی از منابع گیاهی کسب شود.

وی به عوامل عمده کمبود ویتامین‌ها اشاره و عنوان کرد: درباره ویتامین (د) جهان دچار اختلال است که باید غذاها را با ویتامین (د) غنی سازی یا از طریق مکمل کمبود را جبران کنیم. برای کودکان زیر دو سال روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین (د) و برای کودکان بالای دو سال تا ۱۲ سال ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد روزانه، همچنین برای بقیه گروه‌های سنی ۵۰ هزار واحد ویتامین (د) به صورت ماهانه، برای افراد بالای ۶۰ سال ماهانه دو نوبت ویتامین (د) ۵۰ هزار واحدی توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: دلیل عمده کمبود ویتامین‌های آ، آهن و روی، در دریافت ناکافی غذای سالم و مفید مورد توجه است، استفاده از مواد غذایی غیرمفید که عمدتاً حاوی قند و چربی هستند، برای کودکان مناسب نیستند.

دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان درباره بحران اقتصادی و تأثیر آن در افزایش قیمت کالاهای خوراکی و خطرات سو تغذیه کودکان و نوجوانان نیز گفت: وقتی خانواده گرفتار شرایط بد اقتصادی می‌شود ناامنی غذایی رخ می‌دهد که تأثیر منفی دارد. باید با استفاده از سیاست‌های کاربردی در زمینه اشتغالزایی این بحران‌ها را بکاهیم.

کلانتری با بیان اینکه بخش عمده‌ای از این بحران‌ها به دلیل تحریم‌ها است افزود: سو مدیریت و سیاست‌های نه چندان درست توسعه‌ای نیز از دیگر عوامل است. اما در حیطه پزشکی و سلامت کودکان، باید خانواده را با آموزش مناسب از منابع غذایی بهتر آگاه کنیم.

وی خاطر نشان کرد: آموزش مدیریت منابع اندک خانواده و سوق دادن این منابع به سمت خرید مواد غذایی سالم با ارزش غذایی بالا در این زمینه کمک کننده است که باید این آموزش‌ها در بین خانواده‌ها گسترش پیدا کند.

این متخصص بیماری‌های کودکان بیان کرد: سو تغذیه در ابتدا به شکل کم‌وزنی خود را نشان می‌دهد با طولانی شدن آن، کودکان دچار کوتاه قدی تغذیه‌ای می‌شوند و از نظر تکامل روانی، رفتاری دچار اختلال خواهند شد.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  2. یوتیوب برای این افراد در مسیر رفع فیلتر قرار گرفت

  3. مکران کجاست؟/ با پایتخت جدید ایران آشنا شوید + تصاویر

  4. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  5. چند نکته درباره رفتار غیراخلاقی با عباس عراقچی/ دادستان کجاست؟

  6. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  7. بلندپروازی‌های اردوغان/ ترکیه موشک ۲ هزار کیلومتری می‌خواهد!

  8. اقدام عجیب راننده تیبا حین خروج از پارکینگ با درب بسته!

  9. علیرضا دبیر و فوتبال؛ این خبر را خیلی جدی بگیرید

  10. یک واکنش به ادعای داوری در خصوص قیمت خانه شهید رئیسی

  11. مگه ایران چشه؟

  12. قیمت دارو سرسام‌آور شد/ اعلام نرخ‌های جدید توسط شرکت‌های داروسازی + عکس

  13. نشست خبری سخنگوی دولت؛ از پشت‌پرده افزایش قیمت دلار تا قانون حجاب و مسئله FATF

  14. واکنش مهاجرانی درباره به تعویق افتادن قانون حجاب و عفاف

  15. نقشه جامع علمی کشور؛ متناسب با پیشرفت‌های جهانی ، دور از ذهنیت‌های سنتی

  16. چطور می‌توان افغانستان را وادار به تامین حقابه ایران از هیرمند و هریرود کرد؟

پربحث‌های دیروز

  1. توضیح درباره همسر عراقچی

  2. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  3. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  4. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  5. توصیه به قالیباف برای مدیریت فضای بین دولت و مجلس / لاریجانی با چه کسانی مرزبندی می‌کند؟/ پشت پرده فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چیست؟

  6. سلامی: اراده حزب‌الله به اسرائیل تحمیل شد/ داستان ادامه دارد

  7. محسن ‌هاشمی دولت روحانی را هم افراطی خواند!

  8. کولاک زیباکلام در آنتن زنده تلویزیون وزارت خارجه آمریکا

  9. جنگل قوانین !

  10. اعترافات تکان دهنده دختر طماع افغانستانی

  11. سارقان مسلح تهران تنها ۱۲ساعت پس از آزادی دست‌به‌کار خلاف زدند/ سردسته باند: غیر از خلاف، کاری بلد نیستم؛ ماشین سرقت می‌کنم به‌سرعت پلک‌زدن

  12. حاشیه‌های خواندن مهران مدیری با علی زندوکیلی؛ وقتی خوانندگی «دست‌گرمی» سلبریتی‌ها می‌شود!

  13. گلایه توئیتری ظریف از تشکیل پرونده برای محسن رنانی/ او از دلسوزترین اندیشمندان این مرز و بوم است

  14. جلالی: سفر پزشکیان به مسکو، تاریخی خواهد بود

  15. ۳۵ درصد کارگران فقط حقوق پایه می‌گیرند، بدون مزایا

  16. پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد

  17. خانه‌دار شدن یک رویا شده است

  18. با این روش، همسان سازی حقوق بازنشستگی را پیگیری کنید!

  19. آماری ترسناک از میزان ابتلا به سرطان در کشور!

  20. استیضاح وزیر نفت متوقف شد

  21. سخنگوی سپاه: فرمان برسد، محاسبات دشمن را تغییر خواهیم داد

  22. تهدید به قتل استاد دانشگاه توسط حامیان سگ‌های ولگرد/ پخش تماس تلفنی فرد تهدید‌کننده در تلویزیون

  23. تدابیر امنیتی نیروهای الجولانی برای حفاظت از سفارت ایران در دمشق

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  6. بهشت زمان شاه !

  7. توضیح درباره همسر عراقچی

  8. «بن بست» فرزین؟!

  9. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  10. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  11. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  12. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  13. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  14. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  15. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  16. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  17. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  18. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  19. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  21. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  22. راه نجات

  23. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  24. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  25. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

آخرین عناوین