عضو هیات رئیسه مجلس: پذیرش FATF به معیشت مردم آسیب می‌زند

  4031029135 ۰ نظر، ۱۲ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه نباید سیستم‌های مالی خودمان را در قالب FATF آشکار کنیم، گفت: شفاف شدن این سیستم‌ها در زمان تحریم به مبادلات اقتصادی کشور و معیشت مردم آسیب می‌زند.

پذیرش FATF به معیشت مردم آسیب می‌زند

به گزارش فارس، موضوع پیوستن جمهوری اسلامی ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) از سال ۲۰۰۷ میلادی زمانی که ایران به فهرست سیاه این گروه اضافه شد، وارد جریان خبری شد و از آن زمان تاکنون یکی از موضوعات پرچالش در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی کشور بوده است. خروج از فهرست سیاه FATF و اصلاحات لازم در این راستا در دستور کار دولت‌های یازدهم و دوازدهم قرار گرفت.

در سال ۱۳۹۴، دولت حسن روحانی با راهبری وزارت اقتصاد، به طور رسمی برای الحاق به FATF و تصویب لوایح مرتبط با آن اعلام آمادگی کرد. با این حال، برخی از لوایح مانند «الحاق به کنوانسیون مبارزه با جرایم مالی سازمان یافته» و «کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم» به دلیل مخالفت شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

در حال حاضر، رئیس‌جمهور از مقام معظم رهبری درخواست کرده که این موضوع مجدداً بررسی شود و رهبر انقلاب نیز دستور دادند که مجمع تشخیص مصلحت نظام بار دیگر به این مسئله بپردازد. عباس پاپی‌زاده، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس، به تحلیل ابعاد مختلف پیوستن به FATF و تأثیرات آن بر اقتصاد کشور پرداخته و به مشکلات و چالش‌های ناشی از آن اشاره کرده است.

وی همچنین از دستاوردها و موانع اجرای استانداردهای FATF در ایران سخن گفته و بر اهمیت توجه به منافع ملی در این زمینه تأکید کرده است. متن گفت‌وگو در پی می‌آید.هدف FATF شناسایی گلوگاه‌های اقتصادیپاپی‌زاده با بیان اینکه FATF یک کارگروه ناظر برای مقابله با پولشویی است، اظهار کرد: پیوستن به این کارگروه فرصت‌ها و چالش‌هایی دارد که ما باید ببینیم آیا این فرصت‌ها و چالش‌ها متناسب هستند یا خیر.


وی افزود: بهبود دسترسی کشورهای عضو به سیستم مالی، افزایش جذب سرمایه خارجی و بهبود روابط مالی از جمله فرصت‌های ادعایی درباره پیوستن به FATF هستند و نظارت بین المللی بر اقتصاد داخلی به منظور دسترسی به همه سیستم‌های مالی مهم‌ترین چالش آن است.عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: اغلب کشورهای جهان به FATF پیوستند اما تفاوت ما و آنها در مسئله تحریم‌ها و رفع تحریم‌ها است. در 45 سال گذشته تحت شدیدترین تحریم‌ها و فشارهای غرب به سرکردگی آمریکا هستیم و به همین دلیل سیستم‌های مالی جدیدی برای رفع تحریم‌ها ایجاد کردیم.

وی با بیان اینکه شرایط ما با شرایط سایر کشورها متفاوت است، گفت: برخی از کشورها سلطه غرب را پذیرفته‌اند و در نهایت کشف مسیرهای اقتصادی آنها در اولویت نیست اما هدف غربی‌ها از اعمال فشار به ایران برای پیوستن به FATF شناسایی گلوگاه‌های اقتصادی ما است.

پاپی‌زاده با بیان اینکه ما با تحریم یکجانبه آمریکا مواجه هستیم، افزود: حداقل دو گروه متخاصم در آن کارگروه حضور دارند که سال‌ها به دشمنی با ما پرداخته‌اند و با قبول شروط FATF آنها حق دسترسی به همه تراکنش‌های مالی ما خواهند داشت. ما در طول 4 دهه گذشته توانسته‌ایم برخی از سیستم‌های مالی را بومی سازی کنیم تا با دور زدن تحریم‌ها بتوانیم غذا و داروی مورد نیاز مردم را تأمین کنیم.

آسیب FATF به مبادلات اقتصادی وی با بیان اینکه نباید سیستم‌های مالی خودمان را در قالب FATF برای دشمنان قسم خورده کشور عیان کنیم، عنوان کرد: شفاف شدن این سیستم‌ها در زمان تحریم ما را دچار مشکل می‌کند و به مبادلات اقتصادی کشور آسیب می‌زند. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اقداماتی در راستای تحقق FATF در کشور اجرایی شده است، اظهار کرد: قانون مبارزه با پولشویی مصوب سال 86، قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مصوب سال 94 و اصلاحیه این قانون در سال در سال 97 از جمله این قوانین و اقدامات هستند.

وی با اشاره به بهانه گیری‌ها درباره ماجرای FATF بیان کرد: ما اقداماتی مانند تبادل اطلاعات مالی، کمک‌های قضائی و همکاری‌های فنی در این زمینه را انجام داده‌ایم تا با استانداردهای گروه ویژه اقدام مالی هم‌خوانی داشته باشیم اما هیچ گام مثبتی از سوی طرف مقابل در زمینه کاهش تحریم‌ها انجام نشد.

پاپی‌زاده با بیان اینکه تعهدات بین المللی هم برای حسن نیت با توصیه‌های FATF رعایت شد، افزود: با وجود این اقدامات باز هم شاهد افزایش فشارها بودیم چرا که انها به دنبال شناسایی راه‌ها و افرادی هستند که در دور زدن تحریم‌ها به کمک کشور می‌آیند.وی عنوان کرد: در سال‌های گذشته به منظور اعتمادسازی و نشان دادن حسن نیست نهادهای نظارتی برای نظارت بر تراکتش مالی کشورایجاد شد اما باز هم این اقدامات از نظر FATF کافی نبود.

هدف آمریکا فشار اقتصادی به ایران استعضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سران آمریکا بارها اعلام کرده‌اند که هرکسی با جمهوری اسلامی ایران مراوده مالی داشته باشد، تحریم می‌شود، اظهار کرد: آنها اقرار کرده‌اند که با حمله نظامی نمی‌توانند به اهداف خود برسند و برای اعمال فشار بر ایران باید از راه تحریم و افزایش فشار به معیشت مردم ایجاد نارضایتی از درون کنند.وی افزود: آنها می‌خواهند با هدف قرار دادن معیشت مردم و شناسایی گلوگاه‌های اقتصادی فشار بیشتری به افکار عمومی درون کشور وارد و ایجاد نارضایتی داخلی کنند.

پاپی‌زاده با بیان اینکه هدف از FATF شناسایی ابداعات مالی ایران است، گفت: تاکنون اقدامات خوبی برای مقابله با این فشارها انجام شده و باید با تمرکز بر توان داخل اقدامات بیرونی خنثی سازی شود.

وی بیان کرد: مسئولان سابق بارها اعلام کرده‌اند که FATF منجر به کاهش مشکلات اقتصادی کشور نمی‌شود و اخیراً وزیر امور خارجه هم در مصاحبه‌ای گفت که پیوستن به FATF نه مسیری برای رفع تحریم و نه تضمینی برای رفع تحریم‌ها خواهد بود.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگر به ما تضمینی داده می‌شد که پیوستن به FATF منجر به رفع تحریم‌ها، کاهش مشکلات اقتصادی و یا تسهیل روابط اقتصادی ما با سایر کشورها می‌شود نظر منفی ما تغییر می‌کرد اما مسیرهای فعلی نشان می‌دهد که پیوستن به این کارگروه فقط به منافع اقتصادی ما و معیشت مردم آسیب وارد می‌کند

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  2. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  3. ۲ قاضی در دیوان عالی کل کشور مورد سو قصد قرار گرفتند/ ضارب خودکشی کرد

  4. پنج اصل برای موفقیت مذاکرات آمریکا با ایران

  5. ظریف: شب قبل از ملاقات دولت با رهبر انقلاب، تماس گرفتند و گفتند بیا، گفتم من نمی‌آیم، تکلیف من را معلوم کنید!/ گفتند با استعفای تو مخالفت می‌شود

  6. ستادکل اظهارات اخیر پیرامون سقوط بالگرد شهید رئیسی را رد کرد

  7. نامه مهم ربیعی به رییس جمهور: ما به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

  8. پزشکیان: باید باور کنیم که می‌توانیم

  9. پزشکیان برای حداد عادل حکم زد

  10. واکنش احمد زیدآبادی به ترور «مقیسه» و «رازینی»

  11. رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم

  12. محسنی‌اژه‌ای: شهیدان رازینی و مقیسه از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  7. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  8. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  9. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  10. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  11. لطفا جوگیر نشوید!

  12. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  13. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  14. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  15. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  16. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  17. پادگان شهری به نام اسرائیل

  18. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  19. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  20. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  21. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  22. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  23. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  24. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  25. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

آخرین عناوین