چه کسانی می‌گفتند انرژی هسته‌ای نمی‌خواهیم؟

گروه سیاسی الف،   3970430058 ۱۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

بی‌برقی‌های امروز خانه‌های ایرانی، یادآور مرثیه‌ای است به نام «مخالفت با انرژی هسته‌ای» و محروم‌سازی کشور از صنعتی پیشرو که نه‌تنها می‌توانست روشنایی خانه‌های ایرانی را تا همیشه تضمین کند، بلکه موتور محرکه صنایع مختلف و نویدبخش رشد اقتصادی بالا بود.

چه کسانی می‌گفتند انرژی هسته‌ای نمی‌خواهیم؟

به گزارش فارس، خاموشی‌های اخیر در کشور و معضلی به نام «نبود برق» ذهن بسیاری از مردم و فعالان کشور را به خود مشغول کرده است. چرا کشوری که در ریل پیشرفت و صنعتی شدن قرار داشت و سال‌های متمادی چیزی به نام معضل خاموشی را از یاد برده بود، به یکباره باز هم شاهد آن شد؟!

آگاهان و فعالان مسائل صنعتی و اقتصادی در این باره گمانه‌های مختلفی را مطرح کرده‌اند؛ از اینکه بی‌برقی‌ها به دلیل کم‌بارشی و کاهش توان نیروگاه‌های برق‌آبی است تا تعلل دولت در توسعه زیرساخت‌های صنعت برق و ساخت نیروگاه‌ها.

آنچه مسلم است، ایران کشوری است که همواره با معضل کم‌بارشی و دوره‌های متناوب خشکسالی مواجه بوده و این مساله، به موقعیت جغرافیایی آن برمی‌گردد. با این حال، مواجهه با بی‌برقی برای ایرانی‌ها بیشتر به خاطرات سال‌های جنگ و اندک‌زمانی پس از آن برمی‌گردد.

ایران سال‌هاست که با برنامه‌ریزی و مدیریت نسبتا مناسب، با بی‌برقی جدی مواجه نشده است. هرچند که با رشد روزافزون مصرف برق و الکترونیکی شدن بسیاری از ابزارهای روزمره زندگی، در کنار رشد سریع صنایع به‌عنوان مراکز پرمصرف انرژی، لزوم تامین زیرساخت‌های تولید برق، بیش از پیش احساس می‌شود.

ازطرفی، تولید برق از سوخت‌های فسیلی (پایه نفت و گاز) هرچند به دلیل دسترسی ایران به ذخایر هیدروکربنی، در شرایط فعلی نیازمند سرمایه‌گذاری کمتری است اما اغلب نیروگاه‌های سوخت فسیلی دارای آلایندگی بالا هستند. ضمن آنکه ذخایر نفت و گاز ایران نیز از ذخایر ارزشمندی محسوب می‌شوند که به سرعت رو به اتمام می‌روند و سوزاندن بی‌رویه این سرمایه ارزشمند، کار عاقلانه‌ای به‌شمار نمی‌آید. باتوجه به کاربردهای متعدد نفت و مشتقات آن در صنایع مختلف، این شیوه استفاده در بلندمدت به‌هیچ عنوان صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

به همین دلیل، سیاست‌گذاران انرژی، بر لزوم دست‌یابی به فناوری‌های نوینی جهت تولید انرژی تاکید دارند که هم آلایندگی کمتری دارند و هم منابع نامحدودتری محسوب می‌شوند. 

یکی از این منابع انرژی که فناوری آن سالهاست به تولیدات اقتصادی نیز تبدیل شده و در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، انرژی هسته‌ای است. استفاده از انرژی هسته‌ای جهت تامین برق، چنان بدیهی و به‌صرفه است که طرح راه‌اندازی ده‌ها نیروگاه هسته‌ای، بیش از نیم‌قرن قبل و در دوره حکومت پهلوی از سوی کشورهای غربی به‌عنوان راه اصلی تامین برق ایران پیشنهاد شد و در دستور کار اجرا نیز قرار گرفت. هرچند با پیروزی انقلاب اسلامی، این صنعت دچار وقفه شد و حتی همان کشورهای پیشنهاددهنده، سعی در هزینه‌تراشی برای ایران در مسیر دست‌یابی به این صنعت پاک و ارزان برآمدند. 

اما خوشبختانه بلافاصله پس از پایان جنگ، بهره‌برداری از این فناوری در دستور کار ایران قرار گرفت و علیرغم سرپیچی کشورهای غربی در عمل به تعهدات‌شان در این زمینه و سنگ‌اندازی‌های متعدد در این مسیر، صنعت هسته‌ای با اتکا به متخصصان داخلی در مسیر پیشرفت قرار گرفت. پیشرفتی که البته در دولت رئیس‌جمهور روحانی به دلائل مختلف بی‌رمق شد و آثار عملی خود را در خاموشی‌های اخیر  نشان داد.

بی‌برقی‌هایی که امروز دامن مردم ایران را گرفته است، زنده‌کننده همین مرثیه بزرگ در  اذهان عمومی است. مرثیه‌ای به نام «مخالفت با انرژی هسته‌ای» و محروم‌سازی کشور از صنعتی پیشرو که نه‌تنها می‌توانست روشنایی چراغ خانه‌های ایرانی را تا همیشه تضمین کند، بلکه می‌توانست موتور محرکه بسیاری از صنایع دیگر شده و رشد اقتصادی چشمگیری را برای کشور به ارمغان بیاورد.

*زیباکلام: انرژی هسته‌ای شیره گلوسوزی نیست!/ شیرزاد: از این چاه (صنعت هسته‌ای) آبی در نمی‌آید

اوایل سال 92 و پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری بود که زمزمه‌های توقف صنعت هسته‌ای و رسیدن به توافق باغرب، آن هم به هر قیمتی شروع شد. صاحبان این زمزمه‌ها البته برای موجّه جلوه‌دادن تصمیمات خود مجبور به القائاتی هم بودند تا افکار عمومی مخالفت چندانی با کم شدن سرعت پیشرفت در صنعت هسته‌ای نداشته باشد.

و یکی از این القائات «بی‌خاصیتی انرژی هسته‌ای» بود...

اینجا بود که باید تعدادی  از نظریه‌سازان وارد عمل می‌شدند تا بتوانند بسیاری از بدیهیات اقتصادی و صنعتی را نیز در ذهن مردم با چالش مواجه کنند. صادق زیباکلام آن روزها طی اظهاراتی از این گفته بود که انرژی هسته‌ای شیره گلوسوزی نیست!

او در مقابل چشم مردم و رسانه‌ها گفته بود: «‌فعالیت‌های هسته‌ای دست کم از سال 82 به این سو خیلی شیره گلوسوزی برای مملکت نبوده است، نه از نظر پیشرفت علمی خیلی خبری بوده و نه از لحاظ اقتصادی. و چه‌بسا با مطالبی که مطرح شد به ضرر ما بوده است.» 

احمد شیرزاد، نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم هم فرد دیگری بود که در یک همایش در سال 93 پیرامون انرژی هسته‌ای با بیان اینکه از این چاه (صنعت هسته‌ای) آبی در نمی‌آید، مگر اینکه برای برخی افراد نانی درآید، افزود: «از سال 82 تاکنون دریغ از یک لیوان آب برای کشور.»

احمد شیرزاد البته همان کسی است که آذر 82 در مجلس ششم  نیز علیه دستاوردهای ایران در زمینه صنعت هسته‌ای صحبت‌های تندی داشت و اتهامات عجیبی به ایران زد که همان زمان توسط رئیس وقت مجلس محکوم شده بود. کروبی گفته بود صحبت‌های شیرزاد، همان چیزی است که انسان انتظار دارد از رادیواسرائیل بشنود. البته پیش‌بینی کروبی درست از آب درآمد و همان صحبت‌ها دستاویزی شد برای متهم شدن ایران به ساخت بمب اتمی. اتهامی که حدود 15 سال است بهانه غربی‌ها برای تحریم ایران و ممانعت از پیشرفت علمی واقتصادی کشور شده است.

حمایت خارجی از خیانت داخلی

رسانه‌های خارجی هم در این میان بیکار نبودند. دویچه‌وله آلمان همان روزها در گزارشی اینطور ادعا کرده بود که طرح ایران برای تولید برق از انرژی هسته‌ای یک طرح مقرون به صرفه نیست و ایران از طرق دیگری می‌تواند به انتظارات خود از صنعت برق دست یابد. این رسانه آلمانی اما نگفته بود که چرا کشورش یکی از طراحان هسته‌ای شدن ایران در نیم قرن پیش بود. 

بی‌بی‌سی فارسی هم در ابتدای آغاز مسیر برجام با کنایه به صحبت‌های رهبر معظم انقلاب در تأکید بر استفاده ایران از انرژی هسته‌ای، از این می‌نوشت که رهبر ایران معتقد به پرداخت «هزینه‌های سنگین» برای انرژی هسته‌ای است.

درست نظیر کارهایی که خبرگزاری الجزیره برای کشورهای عربی انجام می‌داد و هرگاه اندک‌صدایی مبنی بر استفاده این کشورها از انرژی هسته‌ای برای تأمین نیاز به برق مطرح می‌شد، صدایی هم از الجزیره برمی‌خاست که با مغالطه میگفت مادام که اعراب از انرژی خورشیدی و «باد» بهره دارند، نیازی به انرژی اتمی ندارند.

همین اظهارات و فضاسازی‌ها از دلایلی است که امروز نه‌تنها ایران بهره چندانی از انرژی هسته‌ای ندارد، بلکه با تصویب برجام حتی دورنمای روشنی نیز در این حوزه مورد انتظار نخواهد بود. و اینچنین است که باید در روزهای گرمای تابستان، خانه‌های مردم ایران در ساعاتی از روز از انرژی برق بی‌بهره باشد و در خاموشی به سر ببرد. وضعیتی که با ادامه روند فعلی، روز‌بهروز بغرنج‌تر نیز خواهدشد. 

11 سال قبل چه کسی خاموشی‌های امروز را در خشت خام می‌دید؟!

این تراژدی اما یک اپیزود دیگر هم دارد...

مقام معظم رهبری 11 سال قبل، در یک سخنرانی بر این نکته تأکید کردند که اگر ایران به بدگویی برخی عوامل داخلی درباره بی‌خاصیتی صنعت هسته‌ای توجه کند و برق هسته‌ای تولید نکند، مجبور به «گدایی برق» خواهد شد.

معظم‌له سال 86 در جمع دانشجویان استان یزد فرموده بودند: «در داخل کشور خودمان جنجال راه انداختند که آقا انرژی هسته‌ای هزینه بدون سود است؛ چرا دارید این کار را می‌کنید؟ حالا تبلیغات جهانی که این مسئله را کاملاً دنبال می‌کرد و هنوز هم می‌کند؛ اما در داخل کشور خودمان از اولی که این مسئله‌ هسته‌ای مطرح شد، از پنج شش سال قبل از این تا حالا مرتباً این مطلب را گفته‌اند و تکرار کرده‌اند. حتّی عده‌ای نامه نوشتند و گفتند آقا ما فیزیکدانیم. اینکه می‌گویند ما توانسته‌ایم دستگاه‌های سانتریفیوژ را راه بیندازیم، اصلاً واقعیت ندارد! به قدری قرص این را گفتند که ما مجبور شدیم افرادی را بفرستیم و بگوئیم بروند بازرسی کنند، درست ببینند؛ نکند که همینی که اینها می‌گویند، باشد. این، مال پنج شش سال قبل است. رفتند، آمدند گفتند نه آقا! کار، بسیار خوب، صحیح، علمی و محکم دارد انجام می‌گیرد. اول گفتند نمی‌شود، نمی‌توانیم؛ بعد که دیدند توانستیم، گفتند آقا این هزینه‌ای است که سود ندارد، فایده‌ای ندارد. بنده در سخنرانی عمومی عید نوروز سال گذشته مفصل درباره این صحبت کردم و نمی‌خواهم تکرار کنم. چطور فایده‌ای ندارد؟ ما برای بیست سال دیگر حداقل بایستی بیست هزار مگاوات برق از انرژی هسته‌ای به دست بیاوریم. برآوردی که برای مصرف انرژی در کشور و تولید برقِ مورد نیاز کرده‌اند، حداقل بیست هزار مگاوات باید از طریق انرژی هسته‌ای باشد؛ والّا ما باید برق را از دیگران گدایی کنیم؛ یا اگر نتوانستیم گدایی کنیم، یا ننگمان آمد، یا به ما ندادند، از خیر چیزهایی که با نیروی برق می‌چرخد، باید بگذریم؛ از کارخانه، از تولید، از بسیاری از ابزارهای پیشرفت. خب، ما کِی شروع کنیم تا بتوانیم بیست هزار مگاوات را بیست سال دیگر به دست بیاوریم؟ الان اگر دیر هم نشده باشد، قطعاً زود نیست. ممکن است دیر هم شده باشد. ببینید چه مغالطه‌ عجیبی است که "آقا احتیاج نداریم"! یا می‌گویند: شما نیروگاه هسته‌ای که نمی‌توانید بسازید؛ این اورانیوم‌های غنی‌شده‌ سه چهار درصد را برای چه می‌خواهید؟ باز بحث "نمی‌توانید" است. چرا نمی‌توانیم؟ ملتی که بدون کمک و بدون استاد توانست یک چنین مراکز عظیم غنی‌سازی را به وجود بیاورد، چرا نتواند نیروگاه بسازد؟»

با اینهمه اما آنچه که نمی‌بایست، رخ داد...

طبق اعلام مسئولان هسته‌ای کشور، در حوالی سال‌های 91 و 92، بخشی از برق هسته‌ای ایران وارد مدار شد و تعدادی از چراغ خانه‌ها در ایران با برق هسته‌ای روشن هم شدند.

اما این فرایند به دلایلی که یک روز باید مشخص شود،‌ با سرعت لازم ادامه نیافت تا به خاموشی‌های امروز رسیدیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۴۳۲۱۷۰۹:۴۸:۲۰ ۱۳۹۷/۴/۳۰
فعلا ضربه انرژی هسته ای کمر ما را خم کرده شاید آیندگان از آن بهره مند شوند .
ناشناس۴۴۳۲۲۲۰۹:۵۲:۲۵ ۱۳۹۷/۴/۳۰
صنعت هسته ای خیلی خوبه ولی ما الان چی داریم ؟؟؟؟؟ یک نیروگاه هسته ای که همش معادل یک شصتم برق کشور رو تامین میکنه !!!! اونم با هزینه گزاف برای ساختنش ، هزینه اقتصادی چند برابری و هزینه سیاسی چندصد برابری سئوال جدی تر اینکه با توجه به اخطارهای ده سال گذشته برای کمبود اب و خشکسالی چرا کسی از مسئولان فکر اساسی در این زمینه نگرده است ؟؟؟ چرا ما الان تاسیسات اب شیرین کن نداریم ؟؟؟؟
ناشناس۴۴۳۲۲۴۰۹:۵۴:۱۵ ۱۳۹۷/۴/۳۰
کسی مخالف داشتن انرژی هسته ای نبوده و نیست، اما شاید شما با تقطیع سخنان افراد بتوانید بیان این جمله رو به برخی منتسب کنید. نکته اینه که مخالفان میگفتند و می گویند با این هزینه گزاف نیازی به انرژی هسته ای نداریم، هزینه ای که همچنان در حال پرداخت آنیم. سرمایه گذاری برای تولید برق بحث هزینه و فایده است و تولید برق بهایی منطقی دارد که با توجه به باج خواهیهای روسیه این بها برای ما غیر منطقی است.
ناشناس۴۴۳۵۲۲۱۲:۴۲:۵۴ ۱۳۹۷/۴/۳۰
طبق گفته آقای صالحی (مصاحبه دو ماه پیش) کل هزینه ایران در 30 سال گذشته برای هسته ای 6.5 میلیارد دلار بوده که 1.5 میلیارد اون هزینه نیروگاه بوشهر بوده و الان 5 میلیارد دلار هم میارزه. کره برای ساخت 4 نیروگاه اتمی برای امارات 19 میلیارد دلار قرارداد بسته. ضمنا لطفا یک بار هم که شده به این جمله دقت کنید: انرژی هسته ای بهانه است از نظر اونا ما نباید پیشرفت کنیم. اگر انرژی هسته ای رو بزاریم کنار فردا یه چیز دیگه میشه بهانه. هسته ای یه سدی هست که اگه بشکنه احتمالا خیلی چیزها رو با خودش میبره
ناشناس۴۴۳۲۴۰۱۰:۰۴:۰۷ ۱۳۹۷/۴/۳۰
با پولی که هزینه نیروگاه اتمی بوشهر شد وپرداختهایی که به روسیه شد اگر نیروگاههای گازی می ساختید 10 برابر ان برق تولید می شد و الان مشکل قطعی برق نداشتیم.
ابوالفضل۴۴۳۲۵۰۱۰:۱۱:۰۶ ۱۳۹۷/۴/۳۰
دوستان محترم الف، بحث‌های فنی را با بحث‌های سیاسی مخلوط نکنید. من فکر نمی‌کنم هیچ‌کس در مورد ضرورت سرمایه‌گذاری در زمینه تولید انرژی و انرژی برق در کشور مخالفتی داشته باشد. اما در مورد منابع و نحوه تولید انرژی، و مهم‌تر ازآن هزینه‌های شیوه‌های مختلف، نظرات مختلفی وجود دارد. به دلایل مختلف فنی، سیاسی و ... و آنچه که به دلیل ندانم کاری مسوولان به کشور تحمیل شده است، اینجانب انرژی هسته ای را گزینه مناسبی نمیدانم. من را هم با هر برچسبی دوست دارید به مخالفان این موضوع اضافه کنید. راه حل توسعه و پیشرفت کشور تکرار اشتباهات بقیه نیست. راه نجات کشور استفاده از تجربه های مفید دیگران است. ما در منطقه زابل می توانیم با هزینه کمتر به اندازه چند نیروگاه هسته‌ای برق تولید کنیم و به محرومیت زدایی از این منطقه هم کمک کنیم. این همه فضا برای تولید انرژی خورشیدی داریم و بعد دنبال انرژی هسته ای افتادیم.
ناشناس۴۴۳۲۸۶۱۰:۲۶:۴۹ ۱۳۹۷/۴/۳۰
این هم یکی از آن مغلطه های بزرگ است. انرژی هسته ای بویژه برای کشوری مانند ایران که در مورد آن حساسیت وجود دارد بسیار پر هزینه شده است به نحوی که صدها میلیارد دلار تا کنون هزینه شده است و برقی هم تحویل ایران نداده است در صورتی که اگر کسری از این هزینه صرف تولید برق از طرق دیگر مانند نیروگاههای گازی و حرارتی و خورشیدی و ... می شد الان یکی از بزرگترین صادر کنندگان برق بودیم.
علی۴۴۳۳۱۱۱۰:۳۹:۳۲ ۱۳۹۷/۴/۳۰
قطعا استفاده از نیروگاه خورشیدی برای کشور ما بسیار به صرفه تر و اقتصادی تر است (احداث هر گیگا وات نیروگاه هسته ای معادل 8 ملیارد دلار ، در مقابل یک ملیارد دلار برای نیروگاه خورشیدی) حالا مسئولان چرا کار غیر عقلانی میکنند . در همسایگی عربستان با کمک مشاوران خارجی شروع به احداث تاسیسات200 گیگا وات برق خورشیدی تا سال 2030 نموده استhttps://www.forbes.com/sites/ellenrwald/2018/03/29/saudi-arabia-to-build-massive-solar-power-installation/#7e65cffd77a9
ناشناس۴۴۳۵۴۰۱۲:۵۱:۰۲ ۱۳۹۷/۴/۳۰
جالبتر اینکه تو دنیا همه دیوونه شدن کار غیر عقلانی میکنن.
ایرانی۴۴۳۳۲۰۱۰:۴۲:۳۴ ۱۳۹۷/۴/۳۰
اینهمه کویر اگر در هر کشور پیشرفته دیگر میبود برق خورشیدی برای همه جهان تامین میکرد واقعا خجالت دارد در این موقعیت ما مشکل برق کشور خودمان را داریم
ناشناس۴۴۳۵۳۸۱۲:۴۹:۱۸ ۱۳۹۷/۴/۳۰
از آمرکا که پیشرفته تر نداریم. چندبرار ما هم کویر داره کلی هم نیروگاه اتمی داره
ناشناس۴۴۳۶۷۳۱۴:۰۶:۴۵ ۱۳۹۷/۴/۳۰
حتی با هزینه نگه داری و هزینه اولیه راه اندازی بازهم خورشیدی به صرفه تر بود و حتی مشکلات تحریم هم نداشتیم به خاطر انرژیه هسته ای الان هزینه تحریمها به علاوه هزینه ساخت نیروگاه از بزرگترین نیروگاه خورشیدی بیشتر شده
مهندس جهاد۴۴۳۳۴۹۱۰:۵۶:۳۸ ۱۳۹۷/۴/۳۰
مشکل اول و اصلی کشور اب است اب اب هسته ای خوب است اما در مسله هسته ای باید جریان سونامی ژاپن و اتفاقی که برا نیروگاه اتمی افتاد و نیروگاه روسیه و زیر دریایی اتمی روسیهو....یاداوری شود
ناشناس۴۴۳۵۳۲۱۲:۴۷:۵۰ ۱۳۹۷/۴/۳۰
دوست عزیز با این یادآوریها احتمالا شما پیاده میری مسافرت چون توی این چند سال ما چندتا سقوط هواپیما حادثه قطار و داشتیم. تصادفات جاده ای هم تا دلت بخواد داریم. فقط توی آمریکا بیش از صد نیروگاه هسته ای هست حالا تو کل دنیا دوتا اتفاق هم افتاده.
ناشناس۴۴۳۴۴۳۱۲:۰۶:۴۹ ۱۳۹۷/۴/۳۰
ما. هنوز هم میگوییم
گیلان۴۴۳۶۵۱۱۳:۵۵:۵۸ ۱۳۹۷/۴/۳۰
مشکلات آب جدی است کشور نیاز مبرم نیروگاه هسته ای شیرین کردن آب دریا دارد بیست کشور اول دنیا برق هسته ای زیاد دارن باور کنید الان تلاش نکنیم آیندگان چی نفت گاز پایانی دارد هسته ای واسه کشور های صنعتی خوبه واسه ما بد -بمب اتم بهانه است از پیشرفت ایران میترسن
ناشناس۴۴۴۰۶۵۱۷:۱۰:۲۹ ۱۳۹۷/۴/۳۰
اگر برق هسته ای خوب بود، ژاپن و آلمان به سمت حذف نیروگاههای هسته ای نمیرفتن. ضمنا تمام دنیا با مساله پسماند رادیواکتیو این نیروگاهها درگیر هستند. دوم اینکه شما حتی توان طراحی و ساخت یک نیروگاه آب سبک را ندارید، آنوقت بدنبال ساخت زنجیره کامل سوخت هسته ای رفته اید!!! ثالثا برای همان نیروگاه اتمی بوشهر تا الان چقدر هزینه طراحی و ساخت و راه اندازی و بهره برداری و تعمیر و نگهداری و تعویض سوخت و ... داده اید؟ اگر بگوییم میلیاردها دلار گزافه نگفته ایم. چهارم اینکه انرژی فقط هسته ای است و انواع دیگر ندارد؟ انرژیهای خورشیدی و بادی و زمین گرمایی را چرا پیگیری نکردید؟ الان هزینه سرمایه گذاری برای تولید هر کیلووات ساعت برق خورشیدی به حدود فقط 6 سنت!!!!! رسیده است. ضمن آنکه هزینه های بعدی مصرف سوخت و ... را هم ندارد.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  2. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  3. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  4. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  5. درخواست الجولانی از آمریکا در رابطه با رژیم صهیونیستی

  6. گلوریا هاردی: ایران به کشور خودم تبدیل شده است

  7. طعنه سنگین ضرغامی به جهل فراگیر استادیومی

  8. پزشکیان برای وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد حکم زد

  9. احمدی: خط لوله گوره –جاسک به کاهش ناترازی انرژی کمک می کند

  10. ناترازی قدیمی فراموش شده

  11. توصیه دختر عموی شهید حججی در شبکه سلطنت طلب به اپوزیسیون

  12. اردوغان از انجام هر کاری برای تحقق رویای «ترکیه بزرگ» می‌گوید!

  13. ۲۳۶۷ بدهکار مهریه و نفقه در زندان‌های کشور داریم

  14. حجاب برای جامعه یهودی، نسخه برهنگی برای دیگران !

  15. آزادسازی یک منطقه دیگر در «لوهانسک» توسط روسیه

  16. شکنجه یک شهروند سوری توسط عناصر جولانی

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. مقایسه نگاه کارگردان ایرانی به خانواده با نگاه رونالدو

  19. چرا درگاه ورودی ریالی صرافی‌های رمزارز بسته شد؟

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  3. آداب باخت

  4. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  5. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  6. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  7. بازی جدید طالبان با ایران

  8. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  9. «بن بست» فرزین؟!

  10. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  11. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  12. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  13. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  14. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  15. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  18. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  20. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  21. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  22. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  23. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  24. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  25. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

آخرین عناوین