به گزارش ایرنا، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره مهمترین محورهای جلسه امروز افزود: بررسی بهبود محیط کار در جلسه امروز هیات دولت در دستور کار قرار داشت، این مصوبه در این راستاست که اگر شرکتی بخواهد تاسیس شود یا مجوزی گرفته شود، مردم و شرکت ها و کسانی که می خواهند، می توانند سرمایه گذاری کنند.
وی افزود: بر این اساس دیگر افراد از این وزارتخانه به آن وزارتخانه و از این دستگاه به آن دستگاه نمی روند، با این مصوبه می توانیم به کارها سرعت بخشیم.
وی ادامه داد: باید به گونه ای پیش برویم که همه اقدامات به نوعی از طریق فضای مجازی بر روی سیستم انجام شود.
واعظی گفت: رییس جمهوری دستور دادند که باید هدف غایی این باشد که اگر هرکسی که می خواهد شرکتی تاسیس و سرمایه گذاری کند و مجوزی بگیرد، اگر سوء پیشینه یا مدرک تحصیلی داشته باشد و یک بار مشخصات شخصی خود را ثبت کند دیگر کسی حق ندارد که از او مدارک بخواهد.
رییس دفتر رییس جمهوری افزود: این مصوبه قطعی شده است، البته برخی مسائل وجود داشت که آن را به کمیسیون اقتصاد فرستادیم و تاکنون بیش از یک هزار مجوز حذف شده است که اعضای هیات دولت این را کافی ندانستند و معتقد بودند همچنان مجوزها باید کمتر شود.
وی ادامه داد: اگر مباحث امروز عملیاتی شود می توانیم سرعتی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی داشته باشیم و این گونه کارهای مردم با سرعت بیشتری انجام شود.
واعظی گفت: محور مهم دیگری که جلسه امروز هیات دولت بود مورد بررسی قرار گرفت، موضوع سلامت الکترونیک بود.
وی افزود: با توجه به گستردگی که کار سلامت الکترونیک دارد و این که همه مردم ایران در همه جای کشور با آن مواجه هستند، رییس جمهور دستور داد در ماه خرداد این افتتاح انجام شود تا مردم بتوانند از این کار مشترکی که وزارت بهداشت، رفاه و ارتباطات شروع کردند استفاده کنند.
واعظی در خصوص بحث اف ای تی اف و تخلفات به دلیل شفاف نبودن فضای اقتصادی در دوره های گذشته، گفت: یکی از برنامه های دولت مبارزه با فساد است و تحت هیچ شرایطی ملاحظه فرد مفسد در هر رده و جایگاهی که باشد را لحاظ نمی کند، این اراده ای بوده که در 6 سال گذشته وجود داشته است.
وی ادامه داد: هر چقدر شفافیت بیشتر باشد فساد، تبعیض و رانت کمتر می شود، ما اصرار داریم روابط و فعالیت های ارباب - مشتری و کارفرما - کارگزار رودررو نباشد و از طریق فضای مجازی انجام گیرد،زیرا طرفین همدگیر را نمی شناسند و مسائل این چنینی کمتر می شود و شفافیت و فضای مجازی و دولت الکترونیک حتما می تواند به کاهش تبعیض و رانت و فساد منجر شود.
رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره روند کند اجرای دولت الکترونیک، گفت: خوشبختانه زیر ساخت ها فراهم شده است و پهنای باند کافی در دسترس است اما دستگاه های مختلف در این باره یکسان نیستند برخی وزارتخانه ها توانستند این کار را انجام دهند و برخی هم هنوز نتوانستند.
واعظی یادآور شد: نظر دولت و رئیس جمهوری این است که سرعت بیشتر شود و ان شاء الله امسال سالی است که شاهد گسترش دولت الکترونیک در بخش های مختلف خواهیم بود.
وی درباره سرنوشت لوایح پالرمو و سی اف تی در مجمع تشخیص، اظهار داشت: این لوایح به کمیسیون های مجمع ارجاع داده شده است و هر زمان نوبتش رسید به صحن می آید.
رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی درخصوص میانجی گری عراق میان ایران و آمریکا گفت: از هجدهم اردبهشت ماه به بعد، شاهد بودیم کشورها و شخصیت ها در پی این هستند که در ابتدا برجام حفظ شود و دیگر اینکه در منطقه درگیری رخ ندهد و با توجه به اهمیت برجام می خواهند به گونه ای پیش رود تا رضایت ایران را کسب کنند.
واعظی ادامه داد: بهرحال تلاش هایی انجام می شود و این به معنای مذاکره میان ایران و آمریکا نیست، تا زمانی مقام های دولت آمریکا این گونه عمل می کنند؛ هم از لحاظ فشار بر مردم ایران و هم عهدشکنی، مذاکره در این شرایط معنایی ندارد.
وی درباره علت حضور نیافتن رئیس جمهوری در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: هر جلسه ای براساس چارچوبه اش آیین نامه ای دارد، اعضا باید احترام جلسه و همدیگر و رئیس جلسه را حفظ کنند، اگر تخلفی باشد و فردی چارچوب جلسه را رعایت نکند به نتیجه نمی رسد.
واعظی همچنین درباره برگزاری دادگاه های مفاسد اقتصادی و برنامه های دولت در مبارزه با فساد گفت: اراده دولت بر مبارزه جدی با فساد است و تحت هیچ شرایطی کسی که فساد کرده در هر رده ای که باشد و به هر جا وصل باشد نباید با آن ملاحظه شود.
رییس دفتر رییس جمهوری با بیان این که هرچه شفافیت بیشتر باشد فساد و تبعیض و رانت کمتر می شود، افزود: دولت تدبیر و امید در 6 سال گذشته این اراده را داشته و از مبارزه با فساد حمایت می کند.
واعظی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان 500 میلیارد تومان با هماهنگی کمیته امداد خمینی (ره)و سازمان بهزیستی بین اقشار آسیب پذیر توزیع کردیم در آینده هم اگر توانایی مالی اجازه دهد این کار را ادامه خواهیم داد.
وی گفت: بیش از 10میلیارد دلار برای ارز 4200 تومان تخصیص می دهیم تا آنچه که نیاز روزمره مردم است از دارو تا ارزاق را تامین کنیم.
واعظی در پاسخ به سوالی درباره سخن رییس سازمان برنامه و بودجه که گفته است «ما کاری می کنیم که مردم ارز 4200 را در سفره های خود احساس کنند، منظور همان ارزاق و دارو است، خاطرنشان کرد: این موضوع راه های مختلف دارد که برای آن یک گروه مشخص شده که راه های مختلف را دنبال می کند.
رییس دفتر رییس جمهوری در بخشی از سخنانش بیان کرد: وزارت نفت کمال همکاری را می کند، ولی زنگنه (وزیر نفت) کلاه سرش نمی رود که بخواهند با فضاسازی و با این جور مسایل از حق ملت ایران کوتاه بیاید، پول بیت المال است و او نیز همه گونه همکاری می کند و آمادگی دارد، حرف زنگنه روشن است می گویند این قدر نفت برده شده و باید برگردد این خیلی روشن است.
واعظی اضافه کرد: مشکل کار این است که پول هایی که از کشور خارج شده باید علامت و آدرس بدهند تا به خزانه برگردد که از آن طرف این اتفاق نمی افتد.
رییس دفتر رییس جمهوری همچنین از خروج لایحه CFT و پالرمو از دستور کار مجمع تشخیص مصلحت ابراز بی اطلاعی کرد و در پاسخ به سوال خبرنگار در این زمینه گفت: من چنین چیزی نشنیده ام.
واعظی در پاسخ به سوال دیگری درباره این که اعلام شده است که « دو هیات سیاسی مجزا از عراق به نمایندگی از نخست وزیر این کشور عراق یکی به ایران و یکی به آمریکا رفته است، آیا این هیات به ایران آمده است، گفت: نه، عراقی ها گفته اند بنا داریم دو هیات یکی به ایران و یکی به آمریکا بفرستیم؛ الان که این هیات تهران هم نیستند.
وی بیان کرد: روابط تهران – بغداد بسیار نزدیک است، ما که نمی گوییم که نفرستند، حتما می آیند حرف آنها را هم می شنویم؛ اما مهم این است که ما درباره پیشنهاد آنها چه تصمیم می گیریم.
واعظی درباره حضور یوسف بن علوی وزیرخارجه عمان در ایران و میانجیگیری بین ایران و آمریکا گفت: وزیر خارجه عمان در سفر چند روز پیش به تهران با ظریف دیدار و مذاکره کرد و وزیر خارجه نیز امروز گزارش این دیدار را در دولت ارائه کرد، بن علوی در تهران درباره مسایل دوجانبه و تحولات منطقه ای صحبت کردند. اصلا در صبحت آنها بحث میانجیگیری نبوده است.
واعظی همچنین درباره اظهار نظر یکی از نمایندگان مجلس که گفته است « دولت در مورد افزایش حقوق ها تخلف کرده و درست اجرا نشده است» گفت: این مطلب به من هم منعکس شد و موضوع را به آقایان نوبخت و انصاری - دونفری که مسول این کار هستند- منعکس کردم؛ البته آنها هم استدلال خود را دارند، من توصیه کردم با آن نماینده صحبت کنند.
وی توضیح داد: ممکن است دو تا تفسیر مختلف از قانون باشد؛ در این که رقمی که مشخص شده دولت باید حقوق کارمندان را بالا ببرید، این کار انجام شده است.
واعظی توضیح داد: مشخصا مصوبه دولت این بوده است دولت اعلام کرد به مجلس در بودجه 20 درصد به حقوق کارمند اضافه شود، در مجلس تغییراتی آمد ما به همه کارمندان 400 هزارتومان اضافه کنیم، بعدا آنچه که می ماند به نوعی میان بقیه توزیع شود تا 10 درصد اضافه شود. این را ممکن است در ذهن آن نماینده مجلس پیشنهاد کرده باشد یک بحث باشد برداشتی که بقیه نمایندگان می کند یا ما در دولت کردیم به گونه ای دیگر بوده است.
وی تصریح کرد: ما این کار را انجام دادیم و همه چیز روشن است، ما متعهد هستیم که قانون را انجام دهیم و در همه امور نیز این کار را انجام می دهیم.