درباره حشد الشعبی چه می‌دانیم؟

گروه ترجمه الف،   3981011097 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار
 درباره حشد الشعبی چه می‌دانیم؟

به گزارش الف، مرکز پژوهش‌های راهبردی الفکر بعد از تحولات روزهای اخیر در عراق شامل حملات موشکی دولت آمریکا به مقر نیروهای حشد الشعبی و شهادت ده‌ها تن از عناصر مبارز این گروه و اعتراضات برگزار شده در مقابل سفارت آمریکا در بغداد توسط نیروهای مردمی در محکومیت تجاوز آمریکا اقدام به بررسی ماهیت نیروهای مردمی الحشد الشعبی و نحوه تشکیل و نوع تسلیحات موجود در اختیار آنها کرده است.

این گزارش تاکید می‌کند که نیروهای حشد الشعبی در نیمه ژوئن سال ۲۰۱۴ بعد از حمله گسترده گروه تروریستی داعش به استان‌های غربی عراق و سقوط 3 استان این کشور بدون مقاومت در برابر تروریست ها و با صدور فتوای جهاد کفایی توسط مرجعیت شیعه در نجف اشرف تشکیل شد.  فتوایی که بر اساس آن از کسانی که قادر به حمل سلاح و مبارزه با گروه‌های تروریستی بودند، خواسته شده بود که به صفوف مبارزه با داعش بپیوندند. در اثر همین فتوا بود که دولت عراق نیز امکانات خود را برای تاسیس نیروهای مردمی حشد الشعبی به کار گرفت.

به نوشته الفکر بلافاصله تعداد قابل توجهی از جریان‌های ریشه دار عراق از جمله سازمان بدر به ریاست هادی العامری و گردان‌های اهل حق به ریاست قیس الخزعلی و ابومهدی المهندس به حشد الشعبی پیوستند.

مبانی قانونی نیروهای حشد الشعبی عراق

این گزارش می افزاید که دولت عراق در پی این فتوا علاوه بر در اختیار گذاشتن امکانات مادی برای تشکیل نیروهای حشد الشعبی، چارچوب رسمی و مشروعیت این نیروها را نیز با اعلام تأسیس مدیریت حشد الشعبی فراهم کرد تا عناصری که قادر به حمل سلاح در برابر گروه‌های تروریستی هستند در تمامی استانهای عراق بتوانند به این نیروها ملحق شوند. به این ترتیب نیروهای مذکور فعالیت‌های خود را به صورت رسمی به عنوان یکی از موسسات دولت عراق تحت حمایت قانون این کشور در انجام تکالیف جهادی آغاز کردند.

به نوشته الفکر منشور الحشد الشعبی نیز در مجلس نمایندگان عراق با اکثریت آراء در تاریخ ۲۶ نوامبر سال ۲۰۱۶ به تصویب رسید.  در حال حاضر ریاست این نیروها بر عهده فالح الفیاض قرار داد و ابو مهدی المهندس نیز معاون وی است. این دو از اعضای سابق حزب الدعوة به ریاست نوری مالکی بودند.

بر اساس این گزارش الحشد الشعبی با گروهای داوطلب خود که بیشتر آنها را شیعیان تشکیل می‌دادند و در ادامه گروه‌هایی از عشایر اهل تسنن نیز به آنها ملحق شدند، به مبارزه با گروه تروریستی داعش پرداخته و نقش قابل توجهی در ریشه کن کردن این گروه ایفا کردند. بر اساس برخی آمارها تعداد اعضای نیروهای حشدالشعبی تا رقم 130 هزار نفر نیز برآورد شده است. 

الفکر می افزاید که این نیروها در حال حاضر نیز در برخی مناطق بازپس‌گیری شده از دست گروه‌های تروریستی مستقر هستند و مقر اصلی آنها در بغداد پایتخت عراق قرار دارد . علاوه براینکه تعداد قابل توجهی از این نیروها نیز در مرزهای بین سوریه و عراق مستقر هستند تا مانع از ورود گروه‌های تروریستی مستقر در سوریه به عراق شوند.

به نوشته این سایت خبری در جولای گذشته دولت عراق دستوری مبنی بر ادغام نیروهای حشدالشعبی به عنوان بخشی از نیروهای مسلح عراق را صادر کرد و قرار شد گروه‌های وابسته به این نیروها هویت‌های قبلی خود را کنار بگذارند و هویت‌های نظامی بر عهده بگیرند و افراد آنها نیز درجه های نظامی داشته باشند. همچنین این گروه‌ها می بایست ارتباط سیاسی خود با احزاب و فراکسیون‌های سیاسی عراق را قطع کنند. در حال حاضر نیروهای الحشد الشعبی وارد فعالیت‌های سیاسی شده‌اند و تعدادی از رهبران آن‌ها نمایندگان پارلمان هستند. ائتلاف الفتح بخش قابل توجهی از این نیروها را در خود جای داده است.

تسلیحات نیروهای الحشد الشعبی

این گزارش می‌افزاید که الحشد الشعبی از خودروهای نظامی و نفربرهای سبک و نیمه سنگین و تسلیحات سبک و نیمه سنگین و توپخانه‌های شبیه به توپخانه‌های مورد استفاده گردان‌های ارتش عراق استفاده می‌کردند. آنها همچنین از موشک‌های ای تی فور و تانک‌های آمریکایی ام وان آبرامز و تانک‌های روسی  تی 72 و نفربرهای زرهی نظیر مدل ام 113 و مین روب های وزارت دفاع عراق استفاده می‌کردند.

گروه‌ها و ساختارهای  تشکیل دهنده

مرکز مطالعات راهبردی الروابط نیز در رابطه با ساختار نظامی و سیاسی این گروه‌ها می‌نویسد که گروه‌های الحشد متشکل از ۶۸ گروه است که تعداد عناصر آن بالغ بر ۱۳۰ هزار نفر ارزیابی می‌شود. از جمله مهم‌ترین این گروه‌ها می‌توان به سازمان بدر، عصائب أهل الحق، سازمان‌های وابسته به مجلس اعلای اسلامي و گردان‌های حزب الله اشاره کرد. 

به نوشته الروابط از دیگر گروه‌های حاضر در الحشد الشعبی می توان به گروه‌های زیر اشاره کرد: تیپ الإمام محمد الجواد از سازمان بدر، لشکر مبارزاتی إمام علي ، تیپ سوم أسد آمرلي از سازمان بدر،  تشكيلات الكرار، گردان‌های جند الإمام، تیپ المنتظر، گردان‌های عاشوراء، تیپ علي أكبر، جنبش النجباء، تیپ الطفوف، گردان‌های سيد الشهداء، نیروهای شهيد صدر، گردان‌های الجهاد، گردان‌های الخراساني، أنصار الله الأوفياء، نیروهای التركمان، تیپ العباس، نیروهای سهل نينوى، نیروهای وعد الله، گردان‌های إمام علي، گردان‌های الدفاع الشعبي، تیپ بابليون، تیپ صلاح الدين، گروه مالك أشتر، تیپ حشد شهدای كركوك، گردان‌های أنصار العقيدة، فرسان الجبور، حرس نينوى، نیروهای أبو الفضل العباس و تیپ ذوالفقار.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۶۵۴۲۸۱۴:۵۲:۰۸ ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
یک گروه شبه نظامی شیعه..
شوقی۱۲۶۵۴۴۱۱۴:۵۴:۳۲ ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
تنها چیزی که میدانم و یقین دارم تشکیل هر گروه مسلح خارج از دولت قانونی چه دولت ظالم یا عادل برای ملت آن کشور کار خطرناک .. شاید در سال اول نتیجه خوبی دارد ولی در آینده کار خطرناک و بی ثباتی ایجاد میکند این نظر شخصی خودم
علی۱۲۶۵۴۸۲۱۵:۱۰:۱۵ ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
پس این گروه هیچ مشروعیتی نداره؟
ناشناس۱۲۶۵۵۳۸۱۵:۴۶:۳۵ ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
پاسخ حشدالشعبی به حمله آمریکا چه خواهد بود
ناشناس۱۲۶۵۷۵۵۱۸:۴۵:۳۷ ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
دانستن ازحشد الشعبی چه دردی ازمردم ایران رادرمان میکند میخواهند هرکسی باشند..
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  3. نکنید آقایان، نکنید!

  4. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  5. کنایه سنگین ربیعی به مخالفان رفع فیلترینگ

  6. نیامده، جنجال را شروع کرد!

  7. مرزبانی در سرمای زیر صفر درجه

  8. واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد

  9. اسامی مسؤلان ارشد محکوم شده دولت حسن روحانی اعلام شد

  10. وزیر ارتباطات: گام اول رفع محدودیت از اینترنت برداشته شد

  11. سکوت مسئولان نسبت به هنجارشکنی در دانشگاه علامه نشانه رضایت است؟!

  12. فرآیند تبدیل جولانی به احمد شرعِ کراواتی

  13. زمان پخش «گاندو۳» مشخص شد

  14. بوي كباب در مشام سيا!

  15. رژیم صهیونیستی مسئولیت ترور هنیه در تهران را بر عهده گرفت

  16. پزشکیان: تمام دعواها بر سر منیّت‌هاست/ بر سر مسائل بیهوده دعوا نکنیم

  17. حکم اعدام برای کفتار کثیف

  18. هماهنگی خوب امروز دولت و مجلس برای ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز

  19. پزشکیان: اگر مردم را همراه خودمان کنیم، هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را زمین‌گیر کند

  20. رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتساپ حاصل همراهی اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی بود

  21. درخواست مضحک وزیر خارجه صهیونیست‌ها از شورای امنیت سازمان ملل

پربحث‌های هفته

  1. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  2. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  10. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  11. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  12. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  13. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  14. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  15. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  16. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  17. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  18. نکنید آقایان، نکنید!

  19. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  20. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  21. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  22. امان از این یاغی!..

  23. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  25. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

آخرین عناوین