سیر در تاریخ شیراز و اصفهان با شناخت جاذبه‌های تاریخی این دو شهر

گزارش بازرگانی،   3981016041

ایران پر از جاهای دیدنی‌ای‌ست که هرکدام پیشینه تاریخی ارزشمندی دارد و شناخت هریک، راهی‌ست برای عبور از لایه‌های تاریخی این سرزمین. تاریخ و روایت‌های کهنه‌‌ی کشورها را می‌توان با رفتن به جاذبه‌های تاریخی دریافت و در حال و هوای مردم آن مرز و بوم سیر کرد. هر بنا زبانی‌ست از پیشینیان و شادی‌ها و غم‌هایی که آن‌ها در روزگارشان دیده و چشیده‌اند. هرجای این خاک داستانی شنیدنی دارد، اما اصفهان و شیراز به عنوان دو کلان‌شهر که از داشتن آثار تاریخی جزء غنی‌ترین شهرهای ایران هستند، داستان‌های شنیدنی‌تری دارند.  با سیر و گردش در این دو شهر تاریخی می‌توان روزهای گذشته ایران را فهمید و از چشم مردمی که در آن زمین زندگی می‌کردند همه‌چیز را دید.

جاهای دیدنی شیراز

حافظیه شیراز، سفری به شعر و ادب پارسی

حافظیه شیراز

اگر بخواهیم تصویر ایران را ترسیم و چندتا از جاهای دیدنی‌ای این کشور که در لحظه به ذهن‌مان می‌رسد را بیان کنیم، حتما حافظیه در این دسته‌بندی جای دارد. حافظیه باغی‌ست که آرامگاه یکی از برزگ‌ترین شاعران ایران و جهان را در قلب خودش حفظ کرده است. اشعار حافظ همیشه در خانه‌های ایرانی زمزمه می‌شود و دیوان غزلیات حافظ یکی از کتاب‌های کتاب‌خانه‌هاست.

حافظیه جایی‌ست که می‌توان اشعار این شاعر محبوب را در کنار مقبره خودش زمزمه کرد و آرام گرفت. شب‌های حافظیه اعجاز عجیبی دارد و این را مردمی که به آنجا می‌روند درمی‌یابند. حافظیه در دوران زندیه به شکلی که امروز دیده می‌شود در آمد و کریم خان زند، بنایی باشکوه برای مقبره لسان‌الغیب ساخت. حافظیه از بخش‌های مختلف حیاط شمالی، رواق چهارستونه: آب انبار و آرامگاه، حیاط غربی، حیاط شرقی و حیاط جنوبی تشکیل شده است.

آرامگاه سعدی، همسو شدن با نثر و شعر فارسی

آرامگاه سعدی

یکی دیگر از جاهای دیدنی شیراز که محبوبیت فراوانی هم بین مردم ایران هم گردشگران خارجی دارد، آرامگاه سعدی است. این آرامگاه و این بنا قبل از آنکه به مقبره سعدی تبدیل شود، خانگاه این شاعر پرآوازه ایرانی بوده است و او در آنجا زندگی می‌کرده. در زمان زندیه برای تکریم جایگاه سعدی و نشان دادن میزان اهمیت این فرد، دست به ساخت آرامگاهی در اطراف مقبره او زدند. البته در سال‌های بعد و در ابتدای حکومت قاجار، مقبره و آرامگاه سعدی تخریب شد، اما در سال‌های بعد دوباره دست به بازسازی این بنا زدند.

رفتن به آرامگاه سعدی حس و حال شعر و شاعرانگی را در آدم بیدار می‌کند و موقع قدم زدن در آنجا می‌توان در روح مکان این آرامگاه سیر کرد. هرسال توریست‌های زیادی برای بازدید از این مکان تاریخی می‌آیند و با احترام در کنار مقبره سعدی می‌ایستند و اشعار او را زمزمه می‌کنند.

باغ ارم، پرسه در عطر بهارنارنج و بهشت شیراز

گشتی در باغ ارم، بهشت شیراز

نمونه بارز اردیبهشت شیراز که فصل تماشایی و دیدنی این شهر است را می‌توان در باغ ارم دید. ساختمان زیبا و حوض روبه‌روی ساختمان باغ ارم، یکی از عکس‌هایی‌ست از گردشگران به وفور دیده شده است. میوه‌های درختان و گل‌های اطراف حوضِ باغ عطر خاصی در هوا می‌پراکنند و منظره‌ای تماشایی از رنگ‌ها به وجود می‌آورند.

 

جاهای دیدنی اصفهان

میدان نقش جهان، تاریخ اصفهان در یک نگاه

میدان نقش جهان

اگر هر شهری را بخواهیم با برجسته‌ترین اثر تاریخی و دیدنی‌اش معرفی کنیم، اصفهان را باید با میدان نقش جهان تعریف کنیم. این میدان از هرجهت برجسته است و چهار جاذبه گردشگری اصفهان را می‌توان در آن دید. این میدان یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های جهان است و ۵۰۷ متر طول و ۱۵۸ متر عرض دارد. عمارت عالی قاپو، مسجد امام، مسجد شیخ لطف الله و سردر بازار قیصریه، آثار تاریخی این میدان هستند که در زوایای مختلف آن قرار گرفته‌اند.

کلیسای وانک، گشتی در نقاشی‌های اروپایی

در خیابان جلفای اصفهان که یکی از خیابان‌های پر رفت و آمد و محبوب این شهر است، کلیسایی زیبا و بزرگ قرار دارد. این کلیسا در دوران شاه عباس دوم ساخته شده و ساختمانی دارد با بنایی که نیمه ایرانی و نیمه اروپایی است. محوطه باز اطراف کلیسای وانک حال و هوای بسیار خوبی دارد و گردشگران بعد از گشت و گذار، روی صندلی‌های آنجا می‌نشینند و خستگی در می‌کنند. نقاشی‌های داخل محراب اصلی کلیسا که  در سال ۱۶۶۹ با رنگ روغن کشیده شده‌اند، یکی از اصلی‌ترین علت‌های زیبایی بنا به حساب می‌آیند.

پل خواجو، سیری در رنگ و نور شب‌های اصفهان

پل خواجو و شب‌های بی‌نظیرش

پل خواجو یکی از پل‌هایی‌ست که بر روی زاینده رود ساخته شده و ۲۴ دهانه دارد. زیر این پل ۲۱ تالار وجود دارد که توسط یک فضای میانی به هم متصل شده‌اند. شب‌های پل خواجو یکی از زیباترین تجربه‌های سفر هر گردشگری‌‌ست که به اصفهان می‌رود. نور زیبایی که هنگام شب در دهانه‌های این پل منعکس می‌شود و مشاهده عبور و مرور عابران از روی آن، تصویری بی‌نظیر به‌وجود می‌آورد.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  2. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  3. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  6. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  7. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  8. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  9. وصله پینه کردن تا کی؟!

  10. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  11. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  12.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  13. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  14. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  15. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  16. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  17. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  18. امان از این یاغی!..

  19. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  21. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  22. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  23. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  24. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  25. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

آخرین عناوین