معاون وزیر بهداشت اعلام کرد رفع محدودیت‌های کرونایی از اول آبان در صورت تصویب ستاد ملی

گروه اجتماعی الف،   4000718095

معاون بهداشت وزارت بهداشت، تدابیر اتخاذ شده جهت رفع هوشمند محدودیتهای کرونایی و سیاستها جهت بازگشت به زندگی عادی را تشریح کرد.

رفع محدودیت‌های کرونایی از اول آبان در صورت تصویب ستاد ملی
 

به گزارش ایسنا، دکتر کمال حیدری در نشستی خبری که به صورت مجازی برگزار شد، در پاسخ به سوال ایسنا درباره واکسیناسیون کرونا و نحوه بازگشایی‌ها، گفت: امیدواریم واکسیناسیون به بالای ۸۵ درصد برسد و این موضوع بر اساس فرمول RO یا بر اساس بیماری زایی آن سوش از ویروس و نوع ویروس جامعه بررسی می شود و باید میزان ایمنی بدن و جامعه را بالا ببریم‌.

وی افزود: بحث واکسیناسیون چه ۷۰ درصد چه ۱۰۰ درصد به این بر میگردد که ایمنی پایه برای فرد فراهم شود. زمانی ممکن است بدن با ویروس روبرو شود و آن را نشناسد و واکنش‌های حساسی نشان دهد و از طرفی اگر بدن با ویروس ضعیف شده روبرو شود، می‌تواند سیستم ایمنی پایه را تقویت کند که اگر با ویروس واقعی روبرو شد کمترین واقعه برای بدن رخ دهد. بنابراین اصل موضوع واکسیناسیون به دلیل افزایش ایمنی زایی است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در موجی که پشت سر گذاشتیم بسیاری از افراد مبتلا شدند و به تبع هرچه در مخرج کسر تعداد بیشتری از افراد جامعه مبتلا شوند، ناخواسته تعداد زیادی هم بیمارستان می‌روند و به تبع آن بستری و فوتی افزایش می‌یابد؛ اما اگر با واکسیناسیون ایمنی پایه را کسب کنیم امیدوار هستیم که کمترین اتفاق در حوزه بستری و مرگ برای افراد رخ دهد و میزان ابتلا هم کاهش یابد.

مشکل کرونا صرفا با واکسن حل نمی شود

او ادامه داد: البته صرفا با واکسن مشکل کرونا حل نمی‌شود و باید به رعایت پروتکل‌ها اهتمام ورزیم. چه بسا برخی با تزریق دو دُز واکسن مبتلا شوند که این امر طبیعی است و احتمال فوت هم وجود دارد، اما این احتمالا با واکسیناسون به شدت کاهش می‌یابد.

واکسن برای همه فراهم است اما برخی دچار تشکیک هستند

اولین واکسن، بهترین واکسن است

وی افزود: الان تقریبا تمام اطلاعات جامع پیرامون افرادی که واکسن زدند و نزدند را داریم و اختلاف فاحشی میان تعداد مبتلایان واکسن زده و نزده وجود دارد. واکسن برای همه فراهم است ولی متاسفانه برخی دچار تشکیک هستند، اما مطمئن باشید واکسن‌های موجود مورد تایید مراجع علمی است و اولین واکسن بهترین واکسن است و باید از فرصت موجود استفاده کنیم تا اگر موج بعدی هم در راه باشد جامعه ایمنی کافی را دریافت کند.

برنامه‌ریزی ستاد کشوری کرونا برای رفع هوشمند محدودیت‌ها

وی ادامه داد: در مورد بازگشایی‌ها هم  سیاست دولت و انتظار مردم این است که پس از این مدت که خسته شدند، به زندگی عادی بازگردند و مسائل اجتماعی و اقتصادی و... ادامه یابد و تمرکز دولت هم بر بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و سپس جریانات اجتماعی و اقتصادی است‌. اگر ایمنی پایه رخ دهد دغدغه دولتمردان هم کاهش می‌یابد که اگر ابتلایی هم صورت می‌گیرد به کمترین نحو باشد و این هم به مردم باز میگردد که پروتکل‌ها را رعایت کنند که کلید مدیریت بیماری از این به بعد همین امر است و امیدواریم اگر موج بعدی رخ می‌دهد با کمترین حالت باشد.

حیدری اظهار کرد: برنامه ریزی همکاران در ستاد کشوری کنترل کرونا رفع هوشمند محدودیت‌ها است و اینکه برنامه‌های افراد در گروه مشاغل  ۴ گانه به چه صورت باشد، حساسیت‌های متفاوتی دارد و موارد آن تعیین شده و تدوین شده است که هفته آینده جهت تصویب و ابلاغ به ستاد کرونا می‌رود. نظارت دستگاه‌ها و خود مردم در این بازگشایی‌ها بسیار مهم است و دستورالعمل‌ها باید جدی گرفته شود.

احتمال پیک بعدی کرونا در آبان ماه

معاون بهداشت وزارت بهداشت، تصریح کرد: با توجه به ماهیت کرونا، تجمعات، مسافرت‌ها و... عاملی برای شیوع بیشتر ویروس است و پیش‌بینی ما این است که شاید در ماه آینده پیکی تجربه کنیم اما خیلی از مسائل مانند پوشش واکسیناسیون، رعایت پروتکل‌ها و... تاثیر گذار است که پیش‌گویی‌های ما را تحت تاثیر قرار دهد.

وی درباره حمایت از واکسنهای تولید نیز گفت: تعدادی از شرکت‌های ایران مانند پاستور، رازی و برکت در حال گسترش خط تولید هستند به همین دلیل یکی از سیاست‌های دولت محترم حمایت از این واکسن‌ها بود و خوشبختانه کیفیت بسیار خوبی داشتند.

فعلا پایانی برای کرونا متصور نیستیم

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه فعلا پایانی برای کرونا متصور نیستیم، اظهار کرد: امیدواریم هرچه زودتر پاندمی پایان یابد اما ویروس موجود زنده است و برای بقای خود تلاش می‌کند و ضریب نفوذش را افزایش می‌دهد اما امیدواریم زودتر تمام شود. تمام تلاش ما باید قطع زنجیره انتقال بیماری باشد و رمز موفقیت غلبه بر بیماری قطع این زنجیره است.

نکات وزارت بهداشت برای گذر از موجهای کرونا را بشنوید

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: موفقیت ما در کنترل بیماری همراهی همه باهم است. برنامه ریزی مسئولین و درخواست مردم در این جهت است و ورود به بحث واردات واکسن در این اوضاع اقتصادی به دلیل همین نیاز بود که مردم به زندگی خود برسند؛ ولی متاسفانه خیلی زود زندگی را باز کردند و برای ما دغدغه شد، اگر مقداری بیشتر همکاری کنند و ما را قابل بدانند و نکات وزارت بهداشت را برای گذر از موج‌ها بشنوند، قطعا جامعه سالم‌تر خواهد بود.

بازگشایی ها زودتر از موعد صورت گرفت

رفع محدودیت‌های کرونایی از اول آبان در صورت تصویب ستاد

معاون وزیر بهداشت گفت: متاسفانه بازگشایی‌ها زودتر از موعد صورت گرفت علی‌رغم اینکه هنوز بحث محدودیت‌های هوشمند را اعلام نکردیم و جلسات کارشناسی که می‌گذاریم برای رفع محدودیت‌ها است. دستور ریاست جمهوری نیز این است که برنامه ریزی ها به همین سمت باشد تا کار و تفریح مردم برقرار باشد. ما میخواهیم با کرونا زندگی کنیم و برای اینکار باید شرایطی برای سالم زندگی کردن داشته باشیم و محدودیت برای کسانی باشد که واکسن نزدند یا پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند. پیش بینی کردیم با صلاحدید ستاد کرونا از اول آبان بتوانیم محدودیت‌ها را رفع کنیم و از ۸ آبان هم با قضیه جدی تر برخورد  و نظارت کنیم تا محدودیت‌ها منطقی برداشته شود.

وی افزود: ۴ گروه شغلی داریم که نوع ورود به مشاغل و اماکن، نوع خدمات، خدمت گیرندگان و خدمت دهنگان، سفرها و... همگی در پروتکل‌های جدید  مشخص شده است که در صورت تایید اعلام می‌شود.

حیدری ادامه داد: یکی از تاکیدات وزیر بهداشت موضوع بهداشت و تمرکز بر پیشگری است و برنامه‌های محوری مثل پزشک خانواده را تحقق خواهیم داد.

حیدری درباره بازگشایی مدارس نیز افزود: برنامه‌ها مشخص است و با آموزش و پرورش هم برنامه ریزی کردیم ولی ضمانت اجرایی دست آموزش و پرورش است و اگر مجموعه اصلی زیرمجموعه را مدیریت نکند، از ما هم خیلی کاری بر نمی‌آید زیرا ما هم وظایف خود را داریم و مجموعه‌ها باید در نظارت‌ها جدیت به خرج دهند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، بیان کرد: در بسته جدید محدودیت‌ها قاعدتا نوع رفتار با رنگبندی های کرونایی هم متفاوت خواهد شد و شدت بستری و فوتی، درصد ابتلا و... در این فرمول پیچیده تاثیرگذار است و واکنش سریع در مورد رنگبندی ها به جلوگیری از وقوع موج های بعدی کمک می‌کند.

اهمیت سلامت روان و انتظارات مردم

وی در ادامه صحبتهایش با اشاره به سلامت روان و هفته سلامت روان، با تاکید بر اینکه همه مردم انتظار دارند در سلامت روانی مناسبی به سر برند، گفت: شعار جهانی امسال این روز «مراقبت سلامت روان برای همه، بیایید آن را به واقعیت تبدیل کنیم»، تعیین شده است و فدراسیون جهانی سلامت روان نیز شعار «سلامت روان در جهانی نابرابر» را انتخاب کرده است. شرایط کنونی کشور با توجه به کرونا و مسائل اجتماعی و اقتصادی می‌تواند بر موضوع سلامت روان موثر باشد و جامعه نیز به فکر بهبود آن باشند.

روزشمار هفته سلامت روان و لزوم انگزدایی از خدمات روانپزشکی

وی افزود: یکشنبه ۱۸ مهرماه تحت عنوان «نقش سیاست‌گذاران در دسترسی عادلانه به خدمات سلامت روان» نامگذاری شده است، سیاستگذاران و اصحاب رسانه در این زمینه بسیار مهم هستند زیرا مردم با دریافت‌ها، سلامت روانشان آرامش می‌گیرد؛ چون مردم دنبال خبرهای خوش و امید و نشاط هستند و چشم امیدشان به سیاستگذاران است. دوشنبه ۱۹ مهرماه به دلیل تاثیرات تحریم‌ها و همزمانی آن با کووید۱۹ با عنوان « نقش تحریم‌ها در نابرابری سلامت روان در پاندمی کرونا» نام‌گذاری شده است، همه کشورهای متخاصم اولین کاری که برای نشان دادن اختلاف خود انجام می دهند ناامید کردن مردم است تا از داخل جامعه را بپوسانند و این اتفاق در چهار دهه تحریم برای کشور ما رخ داده است و در بحث دارو و سلامت هم شاهد تاثیر تحریم‌ها هستیم و شعارهایی که برای عدالت و ... دادند، فراموش شده است و کشتار و بمب گذاری و... را شاهدیم که در سلامت روان جهانی اثرگذار است و تاب آوری مردم و نشاط اجتماعی می‌تواند کمک کننده باشد. سه‌شنبه ۲۰ مهرماه نیز به دلیل ماهیت دو سویه خدمات سلامت روان، با عنوان « رابطه منصفانه ارائه دهندگان خدمات سلامت روانی با خدمت گیرندگان» نام‌گذاری شده است و مشاوران را ترغیب میکند که ارتباط با عطوفت با بیماران داشته باشند و روان فرد را با ساحل آرامش بخش سکنی دهند.

حیدری، گفت: چهارشنبه ۲۱ مهرماه به عنوان «تاثیر انگ بر نابرابری خدمات سلامت روان در جامعه» نامگذاری شده است؛ زیرا یکی از موانع مهم عدم مراجعه مردم برای دریافت خدمات روانپزشکی، بحث انگ است که به دلایل فرهنگی و باورهای غلط جامعه ما برخی مردم مراجعه به روانپزشک را نوعی انگ اجتماعی می‌دانند که مانعی در دریافت خدمت می‌شود و همه ما ممکن است در بحران‌هایی دچار چنین مشکلاتی شویم و باید نگاه‌ها وکلمات بد در این مورد را از جامعه برداریم تا فرد بتواند به مشاور مراجعه کند.  پنج‌شنبه ۲۲ مهرماه نیز با عنوان« ضروریت توسعه عدالت اقتصادی در بهبود سلامت روان جامعه» نامگذاری شده است و امیدواریم نگرانی مردم در حوزه توسعه اقتصادی و بی عدالتی رفع شود. روز جمعه۲۳ مهرماه «سواد سلامت روان و بهره‌مندی از خدمات» نامگذاری شده است که نشان دهنده اهمیت سواد سلامت روان و لزوم ارتقای آن باشد، افراد باید بدانند چه خدمتی را از کجا دریافت کنند. شنبه ۲۴ مهرماه نیز بر «نقش حاکمیت بر توانمندسازی افراد دارای معلولیت‌های جسمی» تاکید دارد، افراد دارای چنین مشکلاتی بیشتر در معرض آسیب هستند و باید برای این قشر آسیب پذیر برنامه ریزی کنیم.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  2. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  3. ظریف به صحبت‌های قالیباف واکنش نشان داد

  4. وعده صادق۳ عملیاتی فراتر از تصور

  5. پاسخ احمد توکلی به توییت جنجالی با موضوع ناترازی انرژی

  6. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  7. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  8. شادی لبنانی‌ها از اجرای آتش‌بس | تصاویری از خیابان های لبنان ببینید

  9. ظریف: ترک میز مذاکره ضد منافع ملی است/ زمان حضور ترامپ در کاخ سفید باید منافع ملی خودمان را در نظر بگیریم

  10.  آتش بس؛ پیروزی یا شکست؟

  11. واکنش ظریف به حرف های قالیباف درباره غیرقانونی بودن انتصابش

  12. تاکید فرمانده کل قوا بر افزایش آمادگی و توان رزم نیروهای مسلح

  13. عارف: نمی‌خواهیم بگوییم در چه شرایطی دولت را تحویل گرفته‌ایم

  14. افشاگری علی ربیعی از مقاومت چند نفر در شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ

  15. اسلامی: سطح غنی‌سازی طبق برنامه حداکثر ۶۰ درصد است/بخواهند فشار بیاورند جواب‌ معکوس می‌گیرند

  16. قالیباف: از آتش بس در لبنان استقبال می‌کنیم/ موضوع مسکن را در کشور رها نکنید

پربحث‌های دیروز

  1. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  2. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  3. ظریف به صحبت‌های قالیباف واکنش نشان داد

  4. وعده صادق۳ عملیاتی فراتر از تصور

  5. پاسخ احمد توکلی به توییت جنجالی با موضوع ناترازی انرژی

  6. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  7. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  8. شادی لبنانی‌ها از اجرای آتش‌بس | تصاویری از خیابان های لبنان ببینید

  9. ظریف: ترک میز مذاکره ضد منافع ملی است/ زمان حضور ترامپ در کاخ سفید باید منافع ملی خودمان را در نظر بگیریم

  10.  آتش بس؛ پیروزی یا شکست؟

  11. واکنش ظریف به حرف های قالیباف درباره غیرقانونی بودن انتصابش

  12. جایی برای صهیونیست‌ها امن نیست !

  13. تاکید فرمانده کل قوا بر افزایش آمادگی و توان رزم نیروهای مسلح

  14. عارف: نمی‌خواهیم بگوییم در چه شرایطی دولت را تحویل گرفته‌ایم

  15. افشاگری علی ربیعی از مقاومت چند نفر در شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ

  16. اسلامی: سطح غنی‌سازی طبق برنامه حداکثر ۶۰ درصد است/بخواهند فشار بیاورند جواب‌ معکوس می‌گیرند

  17. قالیباف: از آتش بس در لبنان استقبال می‌کنیم/ موضوع مسکن را در کشور رها نکنید

  18. انتقام سخت یک گردشگر از یک بستنی فروش در ترکیه

  19. با این کار خیال همه راحت می شود

  20. دلیل روگردانی روحانیت از شغل امام جماعت مساجد چیست؟

  21. حزب‌الله: رژیم اشغالگر دست برتر را نخواهد داشت

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  6. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  10. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  11. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  12. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  13. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  14. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  15. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  18. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  19. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  20. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  21. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  22. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

  23. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  24. دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

  25. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

آخرین عناوین