فرودگاه بینالمللی امام خمینی بهعنوان اصلیترین مرکز پروازهای بینالمللی کشور محسوب میشود. این فرودگاه مساحتی حدود 14 هزار مترمربع دارد و بزرگترین فرودگاه کشور بهحساب میآید. بسیاری از پروازهای خارجی فقط از این فرودگاه انجام میشود و اگر کسی قصد سفر به دیگر کشورهای جهان را داشته باشد، باید به تهران بیاید.
البته پروازهای بینالمللی مانند پرواز تهران دبی هم در این فرودگاه و هم در چند فرودگاه دیگر انجام میشود. در ادامه فرودگاه امام خمینی را به شما معرفی خواهیم کرد.
فرودگاه امام خمینی
این فرودگاه یکی از اصلیترین فرودگاههای کشور است که در بخش جنوب غربی تهران واقع شده. در فرودگاه امام خمینی، امکانات متعددی وجود دارد تا مسافران ایرانی و خارجی بتوانند از آنها استفاده کنند. بسیاری از پروازهای خارجی به جز سفر حج، در این فرودگاه انجام میشود و مسافرانی که قصد سفر به برخی کشورهای جهان را دارند، باید به این فرودگاه بیایند.
فرودگاه امام در فاصله 30 کیلومتری از تهران واقع شده و آن را برای جایگزین کردن فرودگاه امام ساختند. در این فرودگاه 40 ایرلاین مختلف فعالیت دارند که 700 پرواز در هفته از آن انجام میشود. مسافران از فرودگاه بینالمللی امام خمینی میتوانید به 30 کشور جهان بروند.
این فرودگاه جز اولین فرودگاههایی بوده که در آن از فناوری شبیهساز برج مراقبت پرواز در آن بهکار گرفته شد. سال 1393 بود که یک گروه دانشبنیان ایرانی، این فناوری را پیادهسازی کرد. مساحت فرودگاه امام بسیار زیاد بوده و زمین آن حدود 14 هکتار مساحت دارد.
در این فضا، باند فرودگاهی بسیار وسیع و پارکینگهایی بزرگ ساخته شده. زمانی که فاز اول این فرودگاه افتتاح شد، مسئولان بهدلیل حجم پروازهای زیاد، شروع به ساخت فاز دوم آن کردند. فاز دوم این فرودگاه هنوز درحال احداث است.
تاریخچه فرودگاه بینالمللی امام خمینی
اولین پیشنهاد برای ساخت این فرودگاه، قبل از انتقلاب اسلامی داده شد. برای اولینبار، سال 1346 طرح فرودگاه بینالمللی برای سفر به کشورهای خارجی مطرح شد. سال 1351 طرح ساخت فرودگاه آریا مهر تصویب شد و شرکتهای ایرانی و آمریکایی شروع به ساختن آن کردند. در دوران انقلاب، ساخت این فرودگاه متوقف شد و سال 1374 چند شرکت ایرانی و یک شرکت فرانسوی ساخت آن را از سر گرفتند. بعداز تلاشهای شبانهروزی، سال 1383 فاز اول فرودگاه امام خمینی افتتاح شد.
فرودگاه امام خمینی چند ترمینال دارد؟
این فرودگاه 3 ترمینال دارد که درحال حاضر فقط ترمینال 1 و 2 به مسافران خدمترسانی میکنند. روزانه حدود 6 میلیون مسافر با خرید پرواز تهران دبی یا دیگر مسیرها، از این ترمینالها بین مقصدهای مختلف جابجا میشوند. ترمینال دوم یا ترمینال سلام، درحال ساخت است و برای همه پروازها مورد استفاده قرار میگیرد.
این ترمینال بهتنهایی ظرفیت جابجایی 5 میلیون مسافر را دارد. محققان درحال مطالعه پایانه سوم این فرودگاه به نام پایانه ایرانشهر هستند. طبق تحقیقات انجام شده، میتوان گفت که با تکمیل این پایانه، ظرفیت فرودگاه به جابجایی 20 میلیون مسافر در سال خواهد رسید.
پارکینگهای فرودگاه امام خمینی
همانطور که گفته شد، این فرودگاه چندین پارکینگ بسیار بزرگ دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد. در فرودگاه بینالمللی امام خمینی 5 فرودگاه ساخته شده که برای توقف خودرو باید به آنها مراجعه کنید. اولین پارکینگ این فرودگاه، یک پارکینگ مسقف و طبقاتی است که ظرفیتی معادل 1800 خودرو دارد و برای توقفهای کوتاه مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر بخواهیم مسافرتا را بدرقه کنید، باید به این پارکینگ بروید. برای پارک در این پارکینگ، باید یک مبلغ ورودی و به ازای هر ساعت مبلغی اضافه بپردازید.
برای رزرو هتل دبی از علی بابا کلیک کنید.
پارکینگ دوم یک پارکینگ روباز است که 840 خودرو ظرفیت دارد. این پارکینگ برای خودروهای توقیفی ساخته شده و با بقیه پارکینگها فاصله زیادی دارد. برای دسترسی به ساختمان فرودگاه از این پارکینگ، باید سوار اتوبوسهای شاتل بشوید. پارکینگهای روباز 3 و 4 هم 10 هزار خودرو ظرفیت دارند و برای پارک خودرو برای چند ساعت یا یک شبانه روز استفاده میشوند و برای رسیدن به ساختمان فرودگاه از این پارکینگها هم باید از اتوبوسهای شاتب استفاده کنید.
پارکینگ شماره 5 با ظرفیت 1200 خودرو برای گمرک ساخته شده. اگر تعداد مسافر یا همراهان زیاد شود، این پارکینگ هم در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. این پارکینگ برخلاف دیگر پارکینگها در نزدیکی ساختمان فرودگاه ساخته شده.
دسترسی به فرودگاه امام خمینی
همانطور که گفته شد، فرودگاه بینالمللی امام خمینی بیرون شهر ساخته شده و برای رسیدن به آن باید از مسیرهای زیر استفاده کنید:
تاکسی: یکی از بهترین روشها برای رسیدن به این فرودگاه، تاکسی است. شرکتهای سیروسفر، بیسیم تهران و تاکسی لوکس آماده حملونقل مسافر به ترمینال خواهند بود. ماشینهای این شرکتها، تویوتا کمری، سمند، فولکس کدی، ون و تویوتا هستند. در ساختمان فرودگاه میتوانید به باجههای این شرکتها مراجعه کرده و با تاکسیهای آن به تهران بیایید. اگر از تهران میخواهید به فرودگاه بیایید با شماره این شرکتها تماس بگیرید.
مترو: خط شماره 8 مترو تهران به مقصد فرودگاه امام خواهد رسید و میتوانید از آن استفاده کنید، اما اگر چمدانهایتان سنگین است، نمیتوانید با مترو به این فرودگاه بروید.
اتوبوس: اتوبوسهایی برای رسیدن به فرودگاه امام هر یک ساعت یک بار از مقابل فرودگاه مهرآباد حرکت میکنند. این اتوبوسها در ایستگاه میدان آزادی و مرقد امام خمینی هم توقف خواهند داشت.
ما در این مطلب اطلاعاتی کامل درباره فرودگاه امام خمینی در اختیار شما قرار دادیم تا با اطلاعاتی کامل آماده پرواز تهران دبی یا دیگر مقصدها شوید. اگر تجربه بازدید و سفر از این فرودگاه را داشتهاید، نظراتتان را درباره آن با ما به اشتراک بگذارید.