صبر مسعود پزشکیان لبریز می شود؟/ ماجرای نامه تند استاندار اصفهان به عارف

  4031023048 ۷ نظر، ۶ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

نوع برخورد تندروها و پایداری‌چی‌ها با دولت از حملات به انتصابات رئیس‌جمهور گرفته تا استیضاح وزرا و عدم واکنش دولت باعث شده تا بسیاری بر این باور باشند که گرچه دولت با نام وفاق ملی پیش می‌رود، اما در واقع و عمل این تندروها و پایداری‌ها هستند که منویات خود را پیش می‌برند.

صبر مسعود پزشکیان لبریز می شود؟/ ماجرای نامه تند استاندار اصفهان به عارف

روزنامه آرمان ملی نوشت: قاطبه جامعه ، دولت پزشکیان را بر آمده از جریان اصلاحات و همراهی اعتدالیون می‌دانند و حتی مخالفان و تندروها نیز وقتی می‌خواهند بر علیه دولت موضع‌گیری و به دولت حمله کنند پزشکیان و دولتش را به جریان اصلاحات منتسب می‌کنند.

با این حال موضع دولت به نحوی است که گویا نگاه فراجناحی است و از همه جریانات و نگاه‌های سیاسی در آن حضور دارند.

موافقان وفاق می‌گویند این شرایط حکایت از وفاق ملی دارد و دولت چهاردهم می‌خواهد همه گروه‌های سیاسی را در امر اداره کشور و تصمیم‌سازی شرکت دهد و مخالفان باور دارند که این کار نه بر اساس وفاق، بلکه نوعی معامله سیاسی است تا مخالفان میانه‌روی و اصلاحات در کشور به دلیل آنکه سهمی از قدرت سیاسی را دریافت کرده‌اند، به دولت هجمه وارد نکنند و می‌گویند در بهترین حالت باید بر آن عنوان وفاق سیاسی بگذاریم.

در بدنه کابینه تعدادی از وزرا که شاید شاخص‌ترین آنها اسکندر مومنی، وزیر کشور باشد از چهره‌های اصولگرایی هستند که در دولت حاضرند و در میان استانداران دولت نیز هستند کسانی که بر خلاف موضع دولت که وفاق ملی است از جریان مخالف دولت منصوب شده‌اند.

در استان‌های مهمی چون اصفهان، فارس، یزد و همدان از استانداران اصولگرا استفاده شد. به عنوان مثال انتصاب مهدی جمالی‌نژاد چهره متمایل به جبهه پایداری به استانداری اصفهان با واکنش‌های مختلف بسیاری همراه شد.

وی اخیرا خطاب به محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در نامه‌ای با ادبیاتی از موضع بالا نسبت به انتصاب اخیر مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان اعتراض و اظهارکرد که چرا این انتصاب با منِ استاندار هماهنگ نشده بوده و در خلال همین نامه مطرح کرده که دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی استان اصفهان حق ندارند با مدیریت جدید صندوق کارآفرینی امید همکاری کنند.

 از سوی دیگر نوع برخورد تندروها و پایداری‌چی‌ها با دولت از حملات به انتصابات رئیس‌جمهور گرفته تا استیضاح وزرا و عدم واکنش دولت باعث شده تا بسیاری بر این باور باشند که گرچه دولت با نام وفاق ملی پیش می‌رود، اما در واقع و عمل این تندروها و پایداری‌ها هستند که منویات خود را پیش  می‌برند.

پرسش اینجا است که چرا باید دولت برخاسته از اصلاح‌طلبان به نام وفاق ملی آنقدرها به جریان مخالف خود پر و بال و اجازه رسوخ و در دولت بدهد که آنها بخواهند بر خلاف روح حاکم بر دولت منویات خود را پیش برده و پیاده کنند؟ اتفاقات چند وقت اخیر مثل جلوگیری از حضور سیدمحمد خاتمی در مراسم سالگرد آیت‌ا... هاشمی نشان می‌دهد که نه تنها نگاه وفاق ملی پزشکیان مطرح نیست بلکه در عمل این پایداری‌ها و تندروها هستند که کار خود را در قالب دولت پزشکیان پیش می‌برند و در نهایت نیز عملکردشان به پای دولت پزشکیان نوشته می‌شود. حال نام آن وفاق ملی باشد یا چیز دیگری مهم نیست بلکه مهم این است که شاید نگاه مردم به‌واسطه این عملکردها از دولت برگردد.

موضع‌گیری شفاف

تندروها و دلواپسان امروز راحت‌تر از هر زمانی بدون هیچ مزاحمتی به فعالیت و تحرک می‌پردازند و می‌دانند که هیچیک از اعمال و حرکاتشان با مقابله‌ای از سوی دولت مواجه نمی‌شود. تجمعات و راهپیمایی‌های غیرقانونی علیه رفع فیلترینگ، موافقت با قانون حجاب و حتی تهدید و توهین نسبت به مقامات دولت اقداماتی بوده که تندروها بدون هول و هراس از پاسخ انجام داده‌اند. چون می‌دانند که اگر ده‌ها تجمع و راهپیمایی دیگر هم برگزار شود وزارت کشور پزشکیان هیچ واکنشی نشان نخواهد داد. البته آنها به این شرایط نیز راضی نیستند و مطلوبشان این است که اساسا دولت پزشکیان و مردانش روی کار نباشد و سعید جلیلی و یارانش بر مناصب تکیه بزنند و رویکردهای متصلب و بسته خود را پیش ببرند.

پرسش اینجا است که اساسا تندروها بیش از این چه می‌خواهند و حد یَقِف آنها کجا است؟ مشفقانه و دلسوزانه به رئیس‌جمهور محترم و دولت پیشنهاد می‌دهیم تا بیش از این سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی نسبت به دولت و عملکردهایش در ارتباط با مواجهه با تندروها کاهش نیافته موضع‌گیری صریح، شفاف و مقتدرانه خود را در قبال این جریان حداقلی و تندرو مشخص کند.

صبر و تحمل پزشکیان

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص مواجهه دولت با تندروها و تاثیر تندروی‌ها در دولت اظهار داشت: تندروی رویه شناخته شده جناح تمامیت‌خواه  است که در گذشته هم به همین شکل عمل کردند با تغییر دولت‌ها مدتی در شوک فرو می‌روند ولی بلافاصله خود را بازیابی  و تلاش می‌کنند که وضعیت به‌گونه‌ای رقم بخورد که گویا هیچ تغییری رخ نداده و جلوی هرگونه تغییری که مورد خواست مردم هست و در رای مردم تجلی پیدا  کرده را می‌گیرند.

محمود صادقی به «آرمان ملی» گفت: با توجه به اینکه اینها در جایگاه‌هایی هستند که شاید قدرت موثر عملی دارد از آنجا فشارهای خود را روی دولت متمرکز می‌کنند.  البته از جهت استفاده از قدرت مجلس از نظر  تئوری اشکال ندارد و مجلس حق دارد انتقاد و سوال کند اما مشکل این است که این مجلس؛ مجلس مردم نیست و مجلس حداقلی است که متاسفانه پایگاه مردمی ندارد. مجلسی که در غیاب مردم با حداقل آرا شکل گرفته اقداماتش همان اهرم کردن یک نهاد مدرن در جهت خواسته‌های تمامیت خواهان است.

دبیر کل انجمن مدرسین دانشگاه‌ها بیان کرد: اما از سمت دولت و رئیس‌جمهور آقای پزشکیان شعارش این بود که دعوا نکنیم شعار وفاق وی هم عمدتا به زبان ساده خودشان همین است که دعوا نکنید چون دعوا در واقع مانع راه‌حل  و حل مشکلات می‌شود. در دیدارهای مختلفی هم که احزاب و اشخاص اصلاح‌طلب با رئیس‌جمهور دارند و بعضی نکات را مطرح می‌کنند آقای پزشکیان می‌گوبد که با همین روش بهتر می‌شود مشکلات را حل کرد. جدای از این بعضی نهادهای  موثر و  امنیتی هم نقش خود را ایفا می‌کنند. باید دید صبر آقای رئیس‌جمهور تا چه وقتی ادامه پیدا می‌کند ولی به هر حال تا حدی می‌شود صبر کرد که این صبر خودش به منافع ملی آسیب نزند و همچنین به سرمایه اجتماعی آسیبی نزند.

دیدگاه کاربران

امیر حسین سلطان/تهران۳۷۳۷۷۶۵۱۰:۵۵:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
دکتر پزشکیان در نجابت به آقای خاتمی شباهت زیادی دارند و اما ادامه این نجابت ممکن است هزینه هنگفتی برای ملت در پی داشته باشد. متاسفانه داشتن نجابت بیش از حد پیش و بیش از آنکه مخالفان را به تمکین و احترام در مقابل آرای اکثریت وادار نماید بعضا حمل بر ضعف و ناتوانی افراد نجیب تلقی می گردد. امیدواریم جناب دکتر پزشکیان در مقابل قشر تمامیت خواه و قانون گریز در مقابل اکثریت روی مواضع اصولی و مستحکم خودشان که همان حقوق ملت است بایستند و میدان را برای عرض اندامی مخالفان خالی نکنند. والله اعلم
ناشناس۳۷۳۷۷۸۸۱۱:۰۸:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
وفاق ملی در گرانی و در واردات آیفون در سرکار گذاشتن مردم با رفع فیلتر و بی حجابی و... وفاق ملی ابزاری برای سرکوب مخالف و منتقد فقط همین
ناشناس۳۷۳۷۷۹۵۱۱:۱۰:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
مگر پزشکیان خودش اصرار نداره به واگذاری اختیارات به استانداران و طرفدار فدرالی کردن ایرانه ، پس از کدوم صبر و تحمل حرف میزنید؟! چرا ناراحت شدید و میگید موضع بالا ؟ این فدرالی که پزشکیان دنبالش همینه دیگه و از این هم بدتره ، پس شما کاسه داغ تر از آش نشید.
ناشناس۳۷۳۷۸۳۳۱۱:۳۴:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
تندرو خود دولت هست
ناشناس۳۷۳۷۸۳۶۱۱:۳۶:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
متنی برای فرار رو به جلو. همه قانون را رعایت کنند، مشکلی پیش نمی اید
ناشناس۳۷۳۷۸۴۰۱۱:۳۸:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
ما به پایداری ها و وابستگی انها به جریان نفوذ شک بسیار داریم
مانا۳۷۳۷۸۷۰۱۱:۵۹:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
وزیر کشور استاندار اصفهان را سریعا عزل کند تا بقیه حد وحدود خود را بدانند !

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. پادگان شهری به نام اسرائیل

  3. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

  4. انتقادها‌ به یکجانبه‌شدن وفاق / چه کسانی از پشت به مردم خنجر می‌زنند؟/ خطای باکو

  5. انقلابی بودن هیچ نسبتی با مطلق گرایی ندارد

  6. آهنگساز مشهور ایرانی درگذشت

  7. قالیباف: نیازی به اعمال ماده ۲۳۴ درباره انتصاب ظریف نیست

  8. راهپیمایی موتوری مطالبه گران انقلابی

  9. اعلام آمادگی ایران برای کمک به حادثه‌دیدگان در آتش‌سوزی لس‌آنجلس

  10. نامه دانشجویان بسیجی به پزشکیان درباره عملکرد دولت/ برخی رویکرد‌ها حاکی از نگاه به دهان شیطان اکبر است/ توهم چراغ سبز، برخی کارگزاران را شیدا کرده!

  11. ادعای جنجالی مجری تلویزیون در آنتن زنده: حمید فرخ‌نژاد در آمریکا مسافرکشی می‌کند

  12. آتشفشان خفته در شهر موشکی جدید ایران

  13. ابراز همدردی عارف با حادثه دیدگان آتش سوزی در کالیفرنیا

  14. قیمت دلار و سکه بازهم افزایشی شد

  15. روایت کمتر شنیده شده از غر زدن های سیاسی همسر «هاشمی»

  16. باکو در حال گسترش توان خود برای حمله به جرموک

  17. روایت وزیر سابق کار از افزایش دستمزد ۵۷ درصدی کارگران و واکنش شهید رئیسی

  18. از سال‌های دور برای نبردهای بزرگ آماده شده‌ایم/ موشک‌های ما به‌روز و در حال افزایش است/ وعده‌های صادق بخش کوچکی از نمایش عظمت ایران بود

  19. مژگان شجریان: در آمریکا ۳۶ساعته که برق نداریم

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  5. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  6. تمرین کشت بادمجان !

  7. بهشت زمان شاه !

  8. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  9. توضیح درباره همسر عراقچی

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  13. راه نجات

  14. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  15. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. کجا با این عجله؟!

  18. پادگان شهری به نام اسرائیل

  19. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  22. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  23. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  24. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  25. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

آخرین عناوین