ساخت چسب زخمی که عفونت را آشکار می‌کند

  4020202031

محققان دانشگاهی در کشور سوئد یک چسب زخم نانوسلولزی ابداع کرده‌اند که می‌تواند بدون مداخله در فرایند التیام زخم، نشانه‌های اولیه عفونت را آشکار کند.

ساخت چسب زخمی که عفونت را آشکار می‌کند
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری «فیز»، نتایج مطالعه محققان دانشگاه «لینکوپینگ» (Linköping) سوئد که در نشریه «مواد امروز بیو» منتشر شده است، گام دیگری در مسیر ایجاد نوع جدیدی از مراقبت از زخم به شمار می رود.

پوست بزرگترین اندام بدن انسان است. زخم عملکرد طبیعی پوست را مختل می‌سازد و التیام آن ممکن است وقت زیادی بگیرد و برای بیمار دردآور باشد و در بدترین حالت اگر به خوبی مراقبت و درمان نشود، به مرگ منجر شود. همچنین زخم‌هایی که التیام آنها دشوار است بار زیادی بر دوش جامعه وارد می‌کنند و حدود نیمی از هزینه‌ درمان بیماران سرپایی را به خود اختصاص می‌دهند.

در مراقبت سنتی از زخم، پانسمان زخم بطور منظم و معمولا هر دو روز یک‌ بار تعویض می‌شود. کادر درمان و مراقبت برای بررسی اینکه آیا زخم عفونت کرده است یا نه باید پانسمان را بردارند و بر اساس مشاهده و انجام آزمایش این مساله را تشخیص بدهند. این یک رویه دردآور است که فرایند التیام زخم را هم مختل می‌کند و همچنین هر بار که پانسمان زخم برداشته می‌شود خطر عفونت هم بیشتر می‌شود.

اکنون محققان دانشگاه لینکوپینگ سوئد با مشارکت همکارانی از دو دانشگاه دیگر، نوعی چسب یا پانسمان زخم ساخته شده از نانوسلولز ابداع کرده‌اند که می‌تواند نشانه‌های اولیه عفونت را بدون مداخله در فرایند التیام زخم آشکار و مشخص کند.

«دانیل آیلی» استاد دانشکده بیوفیزیک و بیومهندسی در دانشگاه یاد شده می‌گوید: توانایی تشخیص سریع عفونی شدن یک زخم بدون نیاز به برداشتن پانسمان، راه را برای نوع جدیدی از مراقبت زخم می‌گشاید که می‌تواند به مراقبت‌های بهینه‌تر و بهبود زندگی بیمارانی منجر شود که دارای زخم‌های سخت التیام هستند. این یافته همچنین می‌تواند نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک را کاهش دهد.

این پانسمان یا چسب مخصوص زخم از نانوسلولز توری تنگ ساخته شده که از وارد شدن باکتری و سایر میکروب‌ها جلوگیری می‌کند. این پوشش زخم در عین حال امکان خارج شدن گازها و ترشحات مایع را که برای التیام زخم مهم است فراهم می‌کند. ایده این است که این پوشش مخصوص وقتی که روی زخم قرار داده شد تا زمان التیام زخم باقی بماند و در صورتی که زخم عفونی شود این پوشش تغییر رنگ نشان خواهد داد.

زخم‌های غیرعفونی «پی‌هاش» pH حدود ۵.۵ دارند. زمانی که زخم عفونی می‌شود پی‌هاش تا حد ۸ بالا می‌رود زیرا باکتری‌ها محیط اطراف خود را تغییر می‌دهند تا مناسب رشد آنها شود. افزایش پی‌هاش قبل از علائم ظاهری مانند قرمز شدگی قابل تشخیص است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  5. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  6. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  7. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  11. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  12. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  13. وصله پینه کردن تا کی؟!

  14. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  15.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  16. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  17. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  18. بزک کردن تروریست ها !

  19. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  20. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  21. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  22. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  23. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  24. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  25. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

آخرین عناوین