کدخدایی: اکنون وقت پاسخگویی آمریکا در دادگاهی بین‌المللی است

  4020406092

عضو شورای نگهبان نگهبان گفت: مقامات آمریکا نشان دادند هرجایی که منافع ملی آنها ایجاب می کند اصول و قاعده بین الملل اسناد حقوق بشری را کنار می‌گذارند اما هر وقت میخواهند دولت و مردمی را سرکوب کنند متوسل به این اصول می شوند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، عباسعلی کدخدایی عضو شورای نگهبان در دومین همایش بین المللی بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی گفت: حقوق بشر علی رغم اختلاف نظرهایی که در مفهوم و مبانی آن است به عنوان موضوع پذیرفته شده در مجامع بین المللی مورد قبول واقع شده است. امروزه دولتی را نمی بینیم که حقوق بشر را رعایت نمی کند، اگرچه اختلاف در مصادیق و مبانی همچنان است.

کدخدایی گفت: عملکرد دولت امریکا عیان و روشن است و از یک طرف تعهدات حقوق بشری که در قالب اسناد است و اصول و حاکم بر حقوق بشر که شناخته شده است و تقاضاهایی که سازمان ها و مدافعان حقوق بشر دارند، روشن است.

وی با اشاره به چند اقدام دولت امریکا که در حفظ منافع ملی خود مرتکب شده است، گفت: می‌دانید که رژیم امریکا سالانه نسبت به کشورها گزارش حقوق بشر منتشر می‌کند و باید اقدامات این کشور که مدعی حقوق بشر  برای کشورهای دیگر است، بازخوانی شود تا مشخص شود امریکا تا چه اندازه بر اصول حقوق بشری حرکت می‌کند؟

کدخدایی افزود: برخی از صاحب‌نظران آمریکایی در خود آمریکا نسبت به جنایات این کشور در افغانستان و به‌ویژه زندان گوانتانامو و شکنجه قرون وسطایی زندانیان آن اعتراض کردند. آمریکا اعلام می‌کرد که اقدامات انجام شده در گوانتانامو بر اساس قوانین آمریکا ایرادی ندارد اما حقوق‌دانان آمریکایی اعتراض کردند که در قانون چنین موضوعی نیست.

وی گفت: حقوقدانان آمریکایی بارها اعلام کردند که آمریکا به عنوان مدعی حقوق بشر حقوق اولیه مردم را نقض می‌کند.

وی افزود: ما دو حادثه مهم را داشتیم که با بهانه جویی رژیم امریکا در اوایل قرن جدید رخ داد. یکی ۱۱  سپتامبر برای حمله به افغانستان و افتضاحاتی است که امریکایی‌ها درداخل و قتل‌ها و ویرانی‌هایی که مرتکب شدند، است و بعد از آن در گوانتانامو با خباثت کامل اقدام به نقض حقوق زندانیان کردند.

وی ادامه داد: ما در قضیه عراق شاهد بودیم با بهانه اینکه رژیم وقت عراق دارای سلاح کشتار جمعی است، به عراق حمله کردند و مردم عراق را گرفتار مصیبت کردند و آواره شدند و بعد از آن اعلام کردند که  اشتباه صورت گرفته است.  آیا این جنایات مصداق جنایات جنگی است یا خیر؟ آیا جنایت علیه بشریت است یا خیر؟ اینقدر این جنایات آشکار بود که  صدای خود امریکایی‌ها درآمد.

وی افزود: ما چند قعطنامه در مبارزه علیه تروریسم داشتیم و این قطعنامه‌ها تاکید کرده که اصول و قواعد حقوق بین الملل باید رعایت شود.  آیا امریکا رعایت کرده است؟ در دهه ۷۰ آمریکا با کودتاهای نظامی در کشورهای مختلف دخالت می‌کرد که در ایران هم سابقه داشته است. آیا آمریکا برای این دخالت‌ها محاکمه شده است؟

وی افزود: بعد از آن به دوره ای که داعش را بوجود آوردند میرسیم. داعش به عنوان گروه تروریست تکبیری مولود سیاست های امریکا بود. وقتی که بخش زیادی از سوریه را اشغال کرده بودند، حمایت امریکا بر سر آنها بود. حمایت‌های آنها اشکار بود و جدا از خلق این  گروه تروریستی،  امریکا در آن نقش داشت.

وی خطاب به امریکا ادامه داد: شما گروه تروریستی ایجاد کردید  برای ارتکاب جنایت هایی که خودتان روتان نمی شود انجام دهید و برای تهدید مردم در منطقه زیرا منافع نامشروعی دارید و جان و مال مردم را از این طریق مورد هدف قرار می دهید.

وی افزود: جنایت های گروه های تکفیری که در سال‌های اخیر در عراق و سوریه شکل گرفته برعهده مقامات آمریکایی است.

کدخدایی درباره تحریم های آمریکا گفت: تحریم های آمریکا  خلاف موازین حقوق بشراست، شما می توانید  انحصار کالا که به حیات انسان مرتبط است را تحریم کنید و آن را نسبت به مردمی که نیاز دارند سلب کنید وحق حیات آنها و سلامتی آنها را مخدوش کنید؟ کدام یکی از اصول و قواعد شناخته حقوق بشر اجازه میدهد که شما با پرویی این کار را می کنید.

وی افزود: آمریکا با  قطعنامه هایی که رعایت حقوق بشر الزامی شد، مخالف بود و با فشار افکار جهانی بود که تن به این اسناد بین المللی داد. پس حقوق بشری که شما گوش فلک را کر کردید که مدافع حقوق بشرید، کجاست؟ این رفتار متناقضی که دارید قابل دفاع نخواهد بود. مقامات آمریکا نشان دادند هرجایی که منافع ملی آنها ایجاب می کند اصول و قاعده بین الملل اسناد حقوق بشری را کنار می‌گذارند اما هر وقت میخواهند دولت و مردمی را سرکوب کنند متوسل به این اصول می شوند.

وی با اشاره به یکی دیگر از جنایت های آمریکا که  ترور ناجوانمرانه شهید حاج قاسم سلیمانی بود، گفت: در قضیه داعش هیچ کاری نکردید و  شهید سلیمانی بود که با ایثارگری و سازماندهی نیروهای مسلمان و متدین شر داعش را از سر مردم منطقه کم کرد.  پاداش ایثارگری و فداکاری او بود که در یک سفر رسمی اقدام به ترور ناجوانمردانه او کردید؟ بعد اگر چه مسئولیت را می پذیرید ولی توجیهات خود را دارید.

وی با طرح این سوال که  در ارتباط با نقض اصول و قواعد بین الملل و حقوق بشری که از سوی آمریکا و همراهی برخی کشورهای غربی رخ می دهد چه باید کرد؟‌ گفت: آیا مردم منطقه و هرجایی که حقوق آنها نقض می شود می توانند به این مطلب پاسخ دهند.  اگر اقدامات خلاف حقوق بشر بین المللی آمریکا را در نظر بگیریم وظیفه همه مردم مظلوم اعم از مسلمان و غیرمسلمان است که با جنایات بی شمار آمریکا مقابله کنند. نباید اجازه داد که هر روز آمریکا قدم بیشتری بردارد و اقدامات خود را توجیه کنند.

وی در پایان گفت: آمریکا، حمله به  عراق  و افغانستان و تحریم ها و جنایاتی که در قبال شهید سلیمانی مرتکب شد را  باید پاسخ دهد. ضرورت دارد جامعه جهانی  برای تحکیم حقوق بشر و بازگشت اعتماد جهانیان اقدام جدی و سریع کند و با محاکمه مباشران و عاملین سیاست های تجاوزکارانه آمریکا در جهان اتخاذ تصمیم کنند. دولت  ها نمی توانند با سوءاستفاده از اختیارات و نادیده گرفتن تعهدات بین المللی خود اقدام به نقض حقوق بشر کنند و اکنون وقت پاسخگویی برای  آمریکاست که در دادگاهی بین‌المللی و محاکمه عادلانه محقق خواهد شد. 

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  2. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  3. امام علی(ع) و امانت حکومت

  4. احساسی کردن فضا علیه FATF/ پوردهقان: اعضای مجمع مسئولان ما هستند نه آمریکایی یا اسرائیلی/ زارع: تصویب FATF به نفع کشور است

  5. آمار نگران کننده استاندار تهران از مهاجران افغان و پاکستانی در پایتخت  

  6. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  7. همتی: مهمترین دغدغه کشور باید ثبات‌بخشی به اقتصاد باشد

  8. عامل اصلی وضعیت کنونی آلودگی هوا در کشور چیست؟

  9. گوش بری با میوه‌های لاکچری/ هر کیلو ۱.۴ میلیون تومان!

  10. ترامپ: اوکراین در حال نابودی است/ آتش‌بس غزه در دسترس است  

  11. بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت امیدوارکننده است/منافع ملی اقتضا می‌کند از سد FATF عبور کنیم

  12. فلاحت‌پیشه: لوایح «پارلرمو» و «CFT» را با ۱۵ «حق شرط» تصویب کرده بودیم

  13. افزایش خشونت علیه کادر درمان/ دو عامل مهم شروع دعوا: کمبود تخت و تعداد بالای همراه بیمار

  14. پیام مهم پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش می‌شود  

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  4. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  7. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  8. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  9. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  10. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  11. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  12. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  13. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  14. پادگان شهری به نام اسرائیل

  15. کجا با این عجله؟!

  16. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  17. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  18. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  19. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  20. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  21. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  22. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  23. ۵۰ ورزشگاهی که بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد

  24. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  25. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

آخرین عناوین