به گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی در نشست دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی، گفت: سوال مهم این است که امروز در جایی ایستادهایم که حوزههای مختلف نظم نوین جهانی ساخته شود و ما میخواهیم صرفاً یک تماشاچی باشیم یا ما به یک بازیگر فعال در ساختارسازیهای جهانی تبدیل شدهایم یا تبدیل خواهیم شد؟
وی افزود: طبعاً کسی موفق است که عنصری از عناصر تشکیل دهنده آینده باشد. در همین راستا دولت جدید در زمان آغاز کار دو سطح داخلی و بینالمللی با این سوال اساسی که «کجا ایستادهایم؟» روبهرو بود. در آن زمان دولت با بحرانهای مختلف در حوزههای اقتصادی، مدیریت کرونا، بحرانهای انرژی، تنشهای آبی مواجه بود.
دبیر هیئت دولت یادآور شد: ما از قعر جدول مدیریت کرونا، بدون FATF، با یک چرخش راهبردی به صدر جدول مدیریت کرونا رسیدیم تا جایی که بسیاری از سازمانهای بینالمللی از وزارت بهداشت دولت سیزدهم بابت مدیریت کرونا تقدیر کردند. در حوزه اقتصادی در دوره گذشته بنا بود چرخهای سانتریفیوژ نچرخد تا چرخ اقتصاد بچرخد ولی به جای آن چرخ تورم خوب چرخید اما تورم ۶۰ درصدی ابتدای کار دولت که پیشبینی میشد به تورم سه رقمی هم برسد، باوجود بحران جنگ اوکراین و مردمیسازی یارانهها، روند کاهشی یافت.
سخنگوی دولت ادامه داد: در زمینه تنشهای آبی و بحرانهای انرژی نیز مدیریت دولت به صورتی پیش رفت که نه تنها قطعی بخش خانگی نداشتیم، بلکه انرژیای که به بخش تولید داده شد نیز افزایش یافت. در زمینه بینالمللی نیز امروز جمهوری اسلامی نهتنها با کشورهای همسو، بلکه با برخی کشورهای نزدیک به غرب وارد تبادلات اقتصادی شده است. کریدورهای تجاری کشورمان که یکی از مزیتهای ایران است و پیش از این اهمیت داده نمیشد، در دو سال اخیر پویا شده و سرمایهگذاری خارجی انجام میشود.
وی افزود: در حوزه نفت امروز ما پالایشگاههای فراسرزمینی را بهرهبرداری میکنیم. به طور کلی در تمامی حوزههای دارای توانمندی، سرمایهگذاری شد تا آینده کشور به شکل مطلوبی ساخته شود. امروز ما وقتی پشت سرمان را نگاه میکنیم، با خیل عظیمی از مشکلات مواجه میشویم که دشمنان علیه ما درست کردند ولی ما جانانه ایستادیم و جلو آمدیم. به روشنی مشخص است با این قوت ناشی از تجارب اندوخته شده ملت ایران، حتما آینده ما بسیار روشنتر از امروز خواهد بود.
بهادری جهرمی تاکید کرد: دشمن میخواست بین مردم اختلاف افکنی کند، ولی بین گروهکهای معاند اختلاف افتاد. میخواستند امنیت کشور ما را برهم بزنند، ولی خودشان در آلبانی آواره شدند. میخواستند صنعت هستهای ایران را نابود کنند، ولی امروز بیش از یک میلیون بیمار ایرانی از رادیوداروی ایرانی استفاده میکند و به مرحله صادرات آن رسیدهایم. به طور کلی میخواستند ایران را زمینگیر کنند، ولی امروز در نانو، صنعت فضایی، پزشکی و بسیاری دیگر از زمینهها پیشرو شدیم. البته این مشکلات موجود در زمینههای اقتصادی را نفی نمیکند، ولی قطعا فردای کشورما با دانشجویان نخبهای مانند شما از امروز روشنتر خواهد بود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ورود غیرقانونی اتباع به ایران اظهار کرد: دولت در حد توانش از ورود غیرقانونی اتباع جلوگیری میکند، اگر اتباعی غیرقانونی وارد کشور شدند هم شناسایی شوند و به کشور خودشان استرداد داده شوند. نسبت به اتباعی هم که قانونی در کشور هستند طبیعتاً به ساماندهی آنان تاکید داریم.
بهادری جهرمی افزود: دو سال پیش هم در اوایل دولت درباره تشکیل سازمان مهاجرین لایحهای تقدیم مجلس کردیم و دو سال است منتظر مجلس هستیم تا مشخص شود همه ابعاد و زوایای موضوعات مرتبط با مهاجران بتواند تدوین کند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: فضاسازی گسترده رسانهای در ایام اخیر شکل گرفته و مثلاً تصاویری مربوط به پنج سال پیش بازنشر داده شود و تصاویری که مربوط به کشور ما نیست را بازنشر کنند و یک بحرانآفرینی برای دو ملتی ایجاد کنند که پیوندهای دیرینه دارند نباید در دام آن بیفتیم و در مقابل آن باید تلاش کنیم به صورت قانونی و هدفمند مهاجران قانونی را ساماندهی کنیم.
دبیر هیئت دولت یادآور شد: ما در این زمینه باید به واقعیت موجود توجه کنیم. حقیقت این است که به دلیل مشکلات افغانستان، مردم این کشور به کشورهای دیگر مانند ایران مهاجرت میکنند.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت رسانه و سینما، گفت: وقتی فیلمی تولید میشود، ابتدا مجوز فیلمنامه دریافت میکند. بیشتر فیلمهایی که در یکی دو سال گذشته اکران شده، در دولت قبل مجوز گرفته بودند و در حد امکان در چارچوب قوانین موجود، وزارت ارشاد دولت سیزدهم نیز بر آنها نظارت کرد. فیلمنامههایی که جدیداً، نوشته شده با توجه به قوانین مربوط به پخش و نشر آثار مجوز برایشان صادر میشود.
بهادری جهرمی ادامه داد: نشانه این اقدام دولت همین بود که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته تعداد فیلمها افزایش پیدا کرد. در حوزههای دیگر مانند کتاب نیز دیدیم که باوجود هجمههای همهجانبه دشمنان، عملکرد در دوسال اخیر قابل توجه بوده است. وزارت ارشاد دولت سیزدهم در حوزههای مختلف دیگر مانند سرود نیز با حمایتهای خود از گروههای مردمی، نتایج مطلوبی به دست آورده است.