سخنی با وزیر ارشاد 

محمود گبرلو، گروه فرهنگی الف،   4020918014 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
سخنی با وزیر ارشاد 

وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع دانشجویان دانشگاه صدا و سیما نکاتی را مطرح کردند که قابل تامل است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظام جمهوری اسلامی فرمانده لشکر نیروهای فرهنگی هنری است که وظیفه حمایت و هدایت آنان به سمت اجرای استراتژی‌ کلان نظام را دارد که در میان تنوع فکر و بروز خلاقیت ها و شجاعت و صراحت رمز موفقیت وزیر است نه رضایتمندی پایگاه هایی که در تثبیت موقعیت موثرند و یا گروهی اندکی که در تثبیت این موقعیت نقش دارند ولی در تنظیم آهنگ استراتژی، به خاطر حفظ موقعیت و قدرت جناح ، گاه به جلو می‌روند و گاه به عقب‌ و نکته  مهم  ناهماهنگی آنان با رهبر ارکستر است!. 

گمان می‌رود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آن جمع احساس کرده است تامین رضایت یک جناح و یا گروهی که فعلاً در حاکمیت دولتی قرار دارند ارجح است بر تامین منافع استراتژیک نظام جمهوری اسلامی بر اساس دیدگاه‌ های مقام معظم رهبری.

تغییر و تحول مدیریتی نیاز کاربردی برای پیشرفت و توسعه است؛ به خصوص استفاده از نسل جوان که سرشار از خلاقیت, انرژی و افکار جدید هستند، اما در چه جایگاهی این تحولات پاسخ می‌دهد؟ 

عرصه فرهنگ و هنر که با افکار و اندیشه‌های انسان‌ها سر و کار دارد، عرصه دم دستی و ساده نیست که جوانی با شعارهای به ظاهرانقلابی اما کم سواد و بی تخصص و بی‌تجربه آن را اداره کند، مگر در حوزه‌های علمیه مدیریت افکار را به جوانان تازه کار می‌دهند؟ مگر در صنایع  نظامی و موشکی و... مدیریت کامل را به جوانان تازه درجه گرفته می‌سپارند؟

عرصه فرهنگ و هنر نگاه عمیق و تحلیل و تدبیر  نیاز دارد.  میانگین سن و سابقه انقلابی و تعهد مدیران عرصه فرهنگ و هنر ملاک و مبنایی برای انتخاب درست و هدایت دقیق عرصه فرهنگ و هنر نیست بلکه تجربه ،تخصص ،دانش همراه با تعهد نیاز ضروری و کار ساز است. وظیفه دولت هدایت در عرصه فیلمسازی بر اساس نیازهای جامعه بر مبنای استراتژی های تعیین شده است نه تولید فیلم . 

جایگاه شورای صدور پروانه ساخت و پروانه نمایش حاکی از این استراتژی است والا نهادهای دولتی مثل بنیاد فارابی که نیاز به این شوراهای نظارتی ندارند.  

از سوی دیگر عملکرد نهادها و ارگان‌های انقلابی در تولید فیلم  چه ارتباطی به عملکرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد؟ آنها باید سال‌های گذشته وارد میدان می‌شدند که متاسفانه تازه به نقطه ای رسیده اند که باید دست به کار شوند.

تهیه کنندگان بخش خصوصی سینما در نگاه وزیر محترم فرهنگ چه جایگاهی دارند؛ وقتی جشنواره برای بخش مسابقه ۲۲ فیلم سینمایی نیاز دارد که از این تعداد ۱۵یا۱۶ فیلم متعلق به ارگان‌های انقلابی یا نهادهایی مثل فارابی یا مضامین باب میل است پس مابقی فیلم‌ها چه جایگاهی دارند؟ و تنوع گونه و سطح سلیقه مخاطب چه جایگاهی دارد؟

باید بدانیم در شأن وزیر محترم ارشاد نیست که فیلم " فسیل"  مبنای رونق سینمای انقلاب اسلامی باشد و مدیران و شورای جدید پروانه نمایش با چه استدلالی میتوانند به این فیلم افتخار کنند؟ 

من قصد بی‌احترامی به تیم تهیه کننده  "فسیل "را ندارم ,این فیلم  در سطح یک کمدی سطحی  وخنده‌ دار برای تماشاگر جذاب است اما نمی‌تواند الگوی سینمای ایران در داخل و خارج کشور باشد. شاخصه سینمای پس از انقلاب اسلامی اندیشه های نوین اخلاقی، تربیتی و تکنیک بالای سینمایی است که توانسته در جهان بدرخشد . 

جمع فروش 1402 تا چند روز پیش نزدیک 800 میلیارد تومان ثبت شده که این رقم مربوط به فروش حدود 50 فیلم است اما فقط سه فیلم کمد ی  70 درصد فروش  را پر کرده یعنی به نسبت جمعیت 85 میلیونی، فقط 18 میلیون به سینما رفته‌اند و بجز این سه فیلم  مابقی مطلقا شکست خورده اند. آیا این افتخار است.؟

در عصر گستردگی و تاثیر گزاری رسانه ها می بایست  از طرح برخی نکات بحران زا و تنش آفرین حتی در برخی محافل دوستانه پرهیز کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۱۸۲۲۴۱۱:۲۵:۲۲ ۱۴۰۲/۹/۱۸
سخني با وزير ارشاد -------------- حال كه « گروه فرهنگي » اين سايت وزين اين مقاله را مرقوم نموده و سخني با وزير ارشاد داشته اند اين حقير فقير -- كه بنده اصغر كوچيك شما -- باشم ، فرصت را غنيمت مي شمارد و يك سخني هم با وزير ارشاد معروض مي دارد و آن سخن اين كه جناب وزير ارشاد حتماً توجه دارد و بخوبي ملتفت هست كه ما در زمانه و در جهاني شرف حضور داريم كه « دهكده جهاني » نام گرفته است ، و گويي اين هشت هزار ميليون نفري كه در روي كره ارض زندگي مي كنند در يك دهكده زندگي مي كنند ،واز حال و روز همديگر بخوبي آگاهند ! پس بايد امروزه بايد « جهاني » فكر كرد ، چون در دهكده زندگي مي كنيم !! ، دهكده جهاني ! زياده جسارت است !
ناشناس۳۳۱۸۲۳۷۱۱:۳۶:۵۷ ۱۴۰۲/۹/۱۸
فرمودده اید فرمانده لشکر نیروهای فرهنگی هنری است که وظیفه هدایت آنان به سمت اجرای استراتژی‌ کلان نظام را دارد، تصور شما در خصوص حکومت ها و ملت ها و هنر صد در صد خلاف آن چیزی است که طی چند هزار سال تمدن بشری در گوشه گوشه کره خاکی اتفاق افتاده! اساسا جامعه ها و هنر بطنی ایشان به سمت استراتژی کلان حکومت ها حرکت نکرده و نخواهند کرد، این حکومت ها هستند که اگر نتوانند خود را با خواست و استراتژی کلان جوامع منطبق کنند، از حرکت باز خواهند ایستاد.
ناشناس۳۳۱۸۲۷۱۱۲:۱۰:۵۳ ۱۴۰۲/۹/۱۸
فعلا که بخش بزرگی از هنر کشور در خلاف دین هست!!
علی۳۳۱۸۲۸۴۱۲:۲۰:۵۹ ۱۴۰۲/۹/۱۸
فرمودید فرمانده لشکر فرهنگی، اما فرمانده لشکر به تبع جایگاه خود افسران عالیرتبه را دور خود جمع می کند تا بلکه گره گشای امور باشند و نه پاگیر فرمانده. و ایشان اگر غیر از این عمل می کرد باید تعجب می کردید، زیرا وامدار جناحی است که ایشان را سر کار آورده و حمایت کرده .
ناشناس۳۳۱۸۳۸۸۱۳:۵۶:۱۴ ۱۴۰۲/۹/۱۸
من نمیدونم وزیر فرهنگ چی گفتن... ولی جوری درباره تخصص صحبت کردید که انگار این تخصص در سینما نتیجه ای جز ترویج بی بندباری داشته
ناشناس۳۳۱۸۴۱۲۱۴:۲۶:۰۸ ۱۴۰۲/۹/۱۸
اول ببین گوش شنوایی هست!؟
علی۳۳۱۸۹۲۷۰۰:۲۸:۲۳ ۱۴۰۲/۹/۱۹
سینما و موسیقی ایران در ضعیف ترین دوران خودشون هستن، واقعا حیف پول واسه چنین فیلمهایی و چنین کنسرتهایی
ناشناس۳۳۱۸۹۳۹۰۰:۵۰:۴۵ ۱۴۰۲/۹/۱۹
سلام لطفاً یک کشور درست و حسابی به من نشان بدهید که وضعیت اینترنت سرعت اینترنتش اینقدر داغون باشه، و همه چیز ارتباط جمعی دونه به دونه فیلتر باشند.. واتساپ تلگرام فیس بوک اینستاگرام اسکایپ وایبر یوتیوب همه فیلتر!!!! واقعاً شگفت انگیز است.
ناشناس۳۳۲۰۶۱۴۱۶:۲۲:۰۰ ۱۴۰۲/۹/۲۰
کشور مال مردمه یا نظام؟ اگه مال مردمه خب مردم چگونه باید شاد باشن هزینه باشگاهای ورزشی سرسام اوره مدارس هیچ گونه کمکی به شادی نمیکن فقط زنگ ورزش یه توپ میندازن وسط کودکان دلخوش رقصیدن یک پیره مرد جرمه
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. باز هم در باغ سبز !

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  23. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

آخرین عناوین