مهاجرت از ایران کم بود، مهاجرت داخلی هم به مرز هشدار رسید  

  4021206099 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

در سال یک میلیون نفر در مرزهای داخلی مهاجرت می‌کنند.

به گزارش تجارت نیوز، علاوه‌بر مهاجرت از ایران، مهاجرت داخلی نیز هشدارآمیز شده است. مرکز پژوهش‌های مجلس در این مورد نوشت که طی سه دهه اخیر، سالانه به طور متوسط حدود یک میلیون نفر در داخل مرزهای کشور جابه‌جا شده‌اند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۹۷۸۱۳۰۶:۱۱:۲۷ ۱۴۰۲/۱۲/۷
خسته نباشید با این گزارش جامع و پربارتون.
ناشناس۳۳۹۸۴۴۵۲۰:۰۱:۲۷ ۱۴۰۲/۱۲/۷
سال۸۹ جمعیت گهرو بخش کیار۸هزارنفربوده ولی حالا جمعیت۴هزارنفرشده.مهاجرت کردن باشه ها برا کار.یه کشاورز در منطقه سردوکوهستانی بخاطرسرما که از اول آبان شروع میشه وتا اول اردیبهشت ادامه داره واگر هم باز هوا گرم باشه و خشکسالی باشه ولی یه سرمایی بخاطر طبیعت زمستانی بوجود میاد که شکوفه وبهار زودسی که هست همه اینها سرمازده می شوند درچهار محال بختیاری با۵هکتار زمین سالانه ۲۰میلیون درآمد داره که۵تومنش هزینه کشت داشت و برداشت محصولش میشه.ولی در منطقه‌ی نیمه گرم یه کشاورز می‌تونه سالانه ۲یا۳ بار محصول برداشت کنه.ومحصولهای منطقه ی چهارمحال چون قطار ویاجاده ی مناسب برا حمل و نقل سریع ندارن بی مشتری میمونه یا بازار خرید ایجاد نمیشه.
ناشناس۳۳۹۷۸۲۷۰۷:۱۵:۰۹ ۱۴۰۲/۱۲/۷
بجاش چند میلیون افغانی داریم....
ناشناس۳۳۹۸۰۲۲۱۱:۵۸:۲۱ ۱۴۰۲/۱۲/۷
حق آبه ما را نمی‌داند هیچ ...چند میلیون نفر را هم بداخل کشور فرستاده اند که از حق آبه ما و یارانه های ملی استفاده میکنند و فرصت شغلی کارگر آن را هم گرفته اند
ناشناس۳۳۹۸۳۹۴۱۸:۵۰:۰۵ ۱۴۰۲/۱۲/۷
یکی ازبزرگترین مشکلات اقتصادی هدیه افغانها به ایران است کار و یارانه میخورند
ناشناس۳۳۹۷۸۹۶۰۹:۳۱:۱۱ ۱۴۰۲/۱۲/۷
از مهمترین آثار خشکسالی ممکن است، مشکلات اقتصادی و اجتماعی مانند مهاجرت اجباری از مناطق خشک به سایر مناطق باشد.بعنوان‌نمونه در استان سیستان و بلوچستان ،از دیدگاه امنیتی با توجه به قرارگیری این استان در خشکترین منطقه کشور، افزایش آسیب دیدگی اقلیمی و بیابانی ترشدن گذرگاه های مرزی و درون سرزمینی، ظرفیت بالقوه مبسوطی برای گسترش ناامنی از این منطقه به داخل کشور فراهم نموده است. اکنون نیز به علت شرایط نامناسب اقلیمی، دیده بانی و پاسداری در بسیاری نقاط استان غیرممکن یا بسیار پرخطر است و معبر امنی برای گروه های تروریستی فراهم کرده است.وابستگی شدید اقتصادی مردم سیستان و بلوچستان به کشاورزی این بحران منجر به پدیده مهاجرفرستی شده است و سبب شده است تعادل جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی و... نامتوازن شده و به بحران های منطقه ای و عدم توسعه یافتگی منطقه منجر گردد.
K12۳۳۹۷۸۹۸۰۹:۳۵:۱۱ ۱۴۰۲/۱۲/۷
با توجه به پدیده خشکسالی و تاثیر آن در بخش کشاورزی، شاهد گسترش مهاجرت از مناطق روستایی به شهرها به ویژه مرکز استان و حاشیه نشینی در سکونتگاه‌های غیر رسمی هستیم و اگر مهاجرت روستائیان کنترل نشود ما در مراکز استان و شهرستان ها دچار مشکلات زیادی خواهیم شد..... از راهکارهای موجود میتوان به ترویج و آموزش کشاورزی بر مبنای تکنولوژی جدید کم آبر ،اقلیمی و بذرهای مقاوم با نظارت دقیق بخش ترویج کشاورزی اشاره نمود ، توسعه ایجاد طرح‌های اشتغال‌زا و تشویقی نیز می‌تواند کنترل و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها مفید باشد همچنین ایجاد شهرهای ساحلی جدید برای اسکان مهاجران جدید ضروری است
ناشناس۳۳۹۷۹۱۲۰۹:۴۸:۵۳ ۱۴۰۲/۱۲/۷
ظاهراً مسئولین هنوز اهمیت تاثیرات اجتماعی و امنیتی خشکسالی را جدی نگرفته اند ... ارائه آموزش های لازم به مردم توسط گروهای آموزش کشاورزی نوین منطبق با خشکسالی حتی با بکار گیری طرح نظام نیروهای سرباز و ترغیب و تشویق مردم و هدایت آموزشی و مالی برای کشت گیاهان دارویی، گلخانه ای طبقاتی عمودی هیدروپونیک و ایروپونیک تکنولوژی محور با تکیه بر دانش بنیان ها و پیگیری اجرای طرح های مربوط به آبیاری هوشمند در جهت آبیاری ریشه ای نه غرقابی و قطره ای در معرض آفتاب و تبخیر و طرح های مرتبط با تقویت خاک و جلوگیری از فرسایش آن و استفاده بهینه از نهاده های کشاورزی را ازجمله فعالیت های مرتبط با جهاد کشاورزی در اجرای این طرح عنوان کرد....متاسفانه برخی نهادها بدلیل سود سرشار در واردات محصولات کشاورزی تمایلی به ترویج کشاورزی داخلی ندارند
ناشناس۳۳۹۷۹۱۹۰۹:۵۶:۳۴ ۱۴۰۲/۱۲/۷
آقایان مسئول به خود بیایید نیاز به اقدام اضطراری شما دارد با سخنرانی و همایش مشکلی حل نمیشود به میدان بیایید به مناطق مختلف ایران بروید وضعیت خشکسالی و کشاورزی را ببینید و راهکار عملیاتی نه سخنرانی ارایه و عملیاتی و اضطراری وارد کارزار شوید موضوع بسیار حیاتی است. مستله مسأله امنیت غذایی،تهدیدات امنیتی ناشی از آن و اشتغال و اقتصاد کشاورزی است ....خشکسالی پیامدهایی بسیاری در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و امنیتی به همراه دارد... خشکسالی در ایران دارای پیامدهای متعدد اقتصادی، سیاسی، زیست محیطی است.مهمترین این پیامدهای منفی شامل از بین رفتن مزارع و مراتع و محدودیت شدید تولید محصولات کشاورزی و دامی، از بین رفتن منبع درآمد روستائیان، بیکاری، تشدید فقر و محرومیت، تشدید بزهکاری و ناهنجاری های اجتماعی، تشدید درگیری و نزاع محلی و منطقه ای، مهاجرت اجباری روستا- شهری، بیابان زایی، خشک شدن بستر رودها و دریاچه ها، طوفان شن و ریزگردها و تخریب زیست بوم ها و از بین رفتن حیات جانوری وحاشیه نشینی شهری ،درگیری های منطقه ای بر سر آب و تهدید امنیتی ... است.
ناشناس۳۳۹۷۹۲۸۱۰:۰۹:۴۱ ۱۴۰۲/۱۲/۷
بحران آب که می‌تواند ناشی از خشکسالی یا عدم مدیریت صحیح منابع آب و بهره‌برداری بیش از ظرفیت آنها در تمام بخش‌های مصرف‌کننده با تاکید بر بخش کشاورزی باشد، امنیت غذایی و ملی را تهدید می‌کند. این بخش ضرورت اضطراری توجه مسئولین را می طلبد و ضروری است کمیته های بحران برای هر استان از متخصصین و اندیشمندان کشور تشکیل و با بررسی تجربیات دیگر کشورهای و نظرات تخصصی عملی ، نسبت به ارایه راهکار منطقه ای و اقلیمی در جهت ممانعت از چالش‌های بیشتر و ابعاد تازه‌تری از بحران آب در آینده که بدلیل بارش‌های ناکافی و خشکسالی، فروکش سطح منابع آب، از بین رفتن زیست‌بوم‌های آبی ادامه دارد و سال به سال بحران عمیق تر می شود و سبب تحت‌الشعاع قرار گرفتن امنیت ملی می‌شود، اقدام کنند .مهاجرت از کشور همسایه و جمعیت آن رو به فزونی آن ها هم ابعاد مخاطرات ایمنی و امنیت غذایی را پر مخاطره تر و قابل توجه‌تر کرده است .صنعت کشاورزی قدیمی‌ترین صنعت اجدادی ماست با این حال، به نظر می‌رسد عواملی نظیر خشکسالی و شرایط اقلیمی مرتبط با تغییرات آب و هوایی در کنار مشکلات اقتصادی, ضرر و زیان و سختی کار، کمبود سرمایه موجب شده تا نسل جدید کمتر به این حرفه گرایش نشان دهند.خشکسالی و محدودیت آب از یک سو و همچنین نبودن سیستم‌های پیشرفته آبیاری به ویژه در مزارع سنتی و زمین‌هایی با مساحت پایین طبیعتا با ایجاد تنش خشکی، منجر به کاهش تولید محصولات و کیفیت آنها خواهد شد که در این زمینه متخصصین علوم کشاورزی بهتر می‌توانند موضوع را موشکافانه بررسی کرده و نظرات کارشناسی خود را ارائه دهند. مطمئنا به مرور زمان و تداوم خشکسالی و موضوع تغییر اقلیم در آینده در زمینه امنیت غذایی کشور دچار مشکلاتی از لحاظ تامین سبد غذایی کامل خواهد شد. لذا با نظر متخصصان حوزه‌های مختلف، برنامه‌های پایه‌ای و ساختاری جهت حفظ سامانه‌های آبی، بهره‌گیری از سیلاب‌ها و منابع ناپایدار به نظر ضروری می‌رسد...خیلی زود دیر میشود .
ناشناس۳۳۹۷۹۵۳۱۰:۲۸:۴۲ ۱۴۰۲/۱۲/۷
علاوه بر تحریکات خارجی میتوان نقش خشکسالی در بحران داخلی و جنگ سوریه را نیز مد نظر قرار داد ... در فاصله سال های 2000 تا 2010 سیستم های آبیاری سوریه به سرعت گسترش یافتند و 1.2 میلیون هکتار از زمین های کشاورزی سوریه زیر پوشش آبیاری قرار گرفتند؛ این در حالی است که در 25 سال قبل از آن، تنها 651 هزار هکتار از زمین های کشاورزی زیر پوشش قرار گرفته بود. در نتیجه، تقریبا 40 درصد از معیشت مردم سوریه به کشاورزی وابسته بود.
ناشناس۳۳۹۷۹۷۷۱۰:۴۹:۳۹ ۱۴۰۲/۱۲/۷
حفر چاه های عمیق (برداشت بیش از حد از سفره های آب زیر زمینی) و اشتباه در مدیریت سد ها و اختصاص آب سدها به شهرها و صنایع نیز از عوامل خشکسالی هستند، انجام عملیات آبخیزداری برای مناطقی که منابع آب کافی ندارند بسیار ضروری است کشورهای پاکستان و هند که بدترین تاثیرات منفی را از تغییرات آب و هوایی دیده‌اند، روی عملیات آبخیزداری برای استفاده حداکثری از آب باران تلاش می‌کند.دولت باید «به سرعت فرصت‌های شغلی غیر از کشاورزی در منطقه ایجاد کند تا زندگی کشاورزان به مشاغل مبتنی بر آب گره نخورد».
ناشناس۳۳۹۸۰۵۰۱۲:۳۳:۳۰ ۱۴۰۲/۱۲/۷
اينو بايد به كساني بگيد كه اصلا براشون مهم نيست و خودشونو به هر آب و آتيشي ميزنن براي رسيدن به پپست و مقام
ناشناس۳۳۹۸۰۷۶۱۲:۵۴:۱۸ ۱۴۰۲/۱۲/۷
چرا این خبر را اینقدر سریع از ردیف اول برداشتید ....
ناشناس۳۳۹۸۰۷۸۱۲:۵۶:۳۰ ۱۴۰۲/۱۲/۷
یعنی خبر بارش برف از این خبر مهمتر است ...
ناشناس۳۳۹۸۲۲۲۱۵:۲۱:۴۴ ۱۴۰۲/۱۲/۷
نظرات ارسالی خیلی عالی بود .یه مطلبی را می خواستم اضافه کنم چند سال پیش که گفتن در بعضی از شهرها به خاطر کمبود آب سعی کنن بعضی محصولات که به آبیاری کمی نیاز داره کاشت کنن .کشاورزا خداییش گوش دادن محصولاتی مانند پسته. زعفران .گل محمدی .زرشک و...کاشتن.گل محمدی موقع برداشت. هزینه کارگر بیشتر از خود محصول بود و برای فروش غنچه وگل خریدارمناسب پیدا نمی شد وگلاب گیری مثل قمصر کاشان به هیچ وجه نمی شد .به طور مثال سال گذشته بعضی ازباغداران دیدن براشون گل نمی صرفه هیچ اقدامی نکردن گل ها پر و روی زمین بودن .درختچه های پسته متعدد که چندین ساله کاشته شدن جواب نداده.زرشک هم فقط جوابگوی خود خانواده بود .زعفران خوب بود موقع برداشت ضرر وسودش مثل همه جای ایران بود ..اما نکته مهم که هر شهری محصول خودشه داره و آوازه خودشه . اقتصاد دانان این موارد را هم درنظر بگیرن که هر منطقه از قدیم محل کشت گندم وجو و انگور و بادام و سیفی جات و پرورش گل و گلخانه بوده تو اون زمینه مهارت های لازم را یاد بدهند که از هدر رفت آب جلوگیری بشود .الان نظارت سازمانهای منابع طبیعی جلوی حفر غیر مجاز چاههای آب را گرفته و کشاورزان اهمیت این موضوع را فهمیدن که اگر کسی بی مجوز چاهی حفر کنه چه بلائی سر همه میاد.فقط درصد کمی سود جو این کار را انجام می دهند .اما در بعضی از روستاها تب ویلا داشتن شهری ها از شمال به داخل و مرکز کشور هم بیشتر شده .و هیچ درکی از بی آبی روستا ندارن . کسی که میاد تو روستا ویلا درست کنه که به زمین کوچک بسنده نمی کنه خانه بزرگ و حیاط وسیع می خواهد و فضایی سبز قشنگ که اصلا با بافت فرسوده و قناعت روستا وروستاییان همخوانی نداره .و هیچ مسئولیتی هم در امر آبادی روستا نداره وتو هیچ موردی هم شرکت نمی کنن اینم مشکل حادی شده لطفا اقتصاد دانان حتما اینم در نظر بگیرند
هما۳۳۹۸۴۵۰۲۰:۰۵:۵۵ ۱۴۰۲/۱۲/۷
دستت درد نکنه جای همه نظر دادی..دیگه چیزی نمونده که ما بخوایم بگیم.الهی که عمل بهش بشه.
ناشناس۳۳۹۸۵۰۹۲۱:۲۱:۳۱ ۱۴۰۲/۱۲/۷
با سلام مهاجرت چه داخلی وچه خارجی همه وهمه بیانگر دید محدود بعضی از مسولین می باشد .....
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های دیروز

  1. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  2. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

  3. افشاگری صمصامی از پشت پرده گرانی ارز/چطور۱۰۰همت عاید دولت شد

  4. جانشین فرمانده کل سپاه: تا چند سال آینده حکومتی به نام اسرائیل وجود ندارد

  5. زن؛ از مسیحیت تحریف شده تا اسلام انقلابی

  6. فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه به ۲۵ سال زندان محکوم شدند

  7. بازار مسکن؛ آرامش یا آتشِ زیر خاکستر؟!

  8. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  9. واکنش‌ها به گامِ اول در رفع فلیترینگ

  10. دردسر این حرکات موزون برای دانش آموزان بابلی !

  11. اسحاق جهانگیری: همه اطلاعات اداره کشور را دارم/ آقای خاتمی اصرار می کرد که کاندیدا شوم/ به پزشکیان گفتم خودت باش و به حرف های دیگران گوش نده

  12. شلیک پدافند، عامل سقوط هواپیمای آذربایجانی بوده؟/ تصاویری که احتمال شلیک به هواپیما را تقویت می‌کند

  13. زمان ۱۴ ماهه برای مذاکرات رفع فیلترینگ کامل

  14. رتبه کشورهای جهان براساس بیشترین فیلترینگ

  15. روایت یک نماینده مجلس از نحوه حمله اسرائیل به ایران و خسارات آن/ ۱۰۰ جنگنده فرستادند و اکثر موشک‌ها خارج از مرز ایران منهدم شد/ ۱۸۳ موشک‌ ما از ۲۰۱ موشک به هدف خورد

  16. قطر: به روابط خود با جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌کنیم

  17. رفع محدودیت دسترسی کاربران تلفن همراه به گوگل پلی و واتس اپ

  18. سیدحسن خمینی: دشمنان امید مردم را هدف قرار گرفته‌اند/در شرایط سخت، کار جمعی لازم است

  19. پزشکیان: صراط مستقیم حرکت در مسیر عدالت است

  20. موبایل قاپ در این صحنه عجیب گرفتار مردم شد | کتک خوردن سارق از مردم را ببینید

  21. میزان افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد/ جزییات

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  5. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  6. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  7. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  8. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  13. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  14. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  16. نکنید آقایان، نکنید!

  17. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. امان از این یاغی!..

  20. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  22.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  23. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  24. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  25. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

آخرین عناوین