۲ چالش پیش‌روی توسعه روابط اقتصادی ایران و پاکستان

گروه جهان الف،   4030203136

« تا زمانی که تهران و اسلام آباد به نحوی جدی و فعال تر از گذشته، برای مقابله با تروریسم با یکدیگر وارد تعامل نشوند، اینکه معادلات و پیوندهای اقتصادی میان دو طرف توسعه قابل توجه پیدا کند، گزاره‌ای است که تحقق آن با اما و اگرهای زیادی همراه است.  »

۲ چالش پیش‌روی توسعه روابط اقتصادی ایران و پاکستان

به گزارش الف؛ "ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور کشورمان به تازگی در سفری رسمی عازم پاکستان شده است. سفری که به زعم بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران عمدتا معطوف به مسائل اقتصادی و توسعه پیوندها میان تهران-اسلام آباد در این حوزه است. شخصِ رئیس جمهور کشورمان نیز در موضع گیری تاکید کرده که ایران به دنبال افزایش مراودات اقتصادی خود با پاکستان تا رقمِ 10 میلیارد دلار است. موضوعی که در صورت تحقق می تواند حامل دستاوردها و نتایج عینی و قابل توجهی برای مردم کشورمان و البته پاکستانی ها باشد. ایران و پاکستان از منظر تاریخی و فرهنگی، اشتراکات زیادی دارند که این مساله بنیان های بسیار مساعدی را برای توسعه پیوندهای اقتصادی میان دو طرف فراهم می کند. با این همه، باید توجه داشته باشیم که در مسیر تحقق گزاره 10 میلیارد دلاری شدنِ مراودات اقتصادی ایران و پاکستان، 2 چالش و مانع مهم و محوری قابل شناسایی است. 

اولا، باید به این موضوع توجه داشته باشیم که به دلیل تحریم های تحمیلی و ظالمانه قدرت های غربی علیه کشورمان، تا حد زیادی ایران در حوزه مراودات بانکی با دیگر کشورها، دچار چالش و مشکل است. اکنون مراودات بانکی ایرانی و پاکستان چندان میسر نیست و همین مساله سبب می شود تا هدفگذاری های چندمیلیارد دلاری و سنگین در حوزه مراودات اقتصادی دو کشور، با یک مشکل بزرگ رو به رو شود. معادله ای که بسیاری از فعالان اقتصادی را از حضور فعال و موثر در معادله توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور، دلسرد می کند و البته که گزینه های دیگری نیز با زحمت به مراتب کمتر پیش روی آن ها در حوزره تجارت خارجی وجود دارد که آن ها نمی توانند نسبت به گزینه های مذکور بی تفاوت باشند. از این منظر، شناسایی موانع جدی در حوزه توسعه روابط اقتصادی میان ایران و پاکستان به ویژه در عرصه بانکی و چاره جویی برای آن ها، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. 

دوم اینکه ایران و پاکستان در سال های گذشته دغدغه های امنیتی متقابلی را نسبت به یکدیگر دارند. به طور خاص در روزها و ماه های گذشته شاهد کنشگری های غیرسازنده و تروریستی گروهک تروریستی جیش الظلم علیه کشورمان و در استان سیستان و بلوچستان بوده ایم. گروهگی که قویا ذکر کرده یکی از دستورکارهای اساسی آن مقابله با ابتکارهای اقتصادی مثبت در سطح منطقه سیستان و بلوچستان در مواردی نظیر توسعه سواحل مکران است. 

از این رو، تا زمانی که تهران و اسلام آباد به نحوی جدی و فعال تر از گذشته، برای مقابله با تروریسم با یکدیگر وارد تعامل نشوند، اینکه معادلات و پیوندهای اقتصادی میان دو طرف توسعه قابل توجه پیدا کند، گزاره‌ای است که تحقق آن با اما و اگرهای زیادی همراه است. 

 

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بدهکاران، طلبکار شدند!

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  17. یارانه‌ها واریز شد

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  22. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  23. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

پربحث‌های هفته

آخرین عناوین