به گزارش ایسنا، دولت کانادا، روز جمعه، خواستار اجرایی شدن حکم دیوان بینالمللی دادگستری (دادگاه لاهه) در زمینه متوقف شدن حمله نظامی رژیم صهیونیستی به رفح شد.
پیشتر آفریقای جنوبی با این اتهام که رژیم صهیونیستی در جریان عملیات نظامی خود در نوار غزه، کنوانسیون منع نسلکشی مورخ ۱۹۴۸ را نقض کرده است، روز ۲۹ دسامبر شکایتی را علیه تلآویو در دیوان بینالمللی دادگستری مطرح کرد و طی ۲ جلسه به آن رسیدگی شد.
روز گذشته(جمعه) دیوان بینالمللی دادگستری به رژیم صهیونیستی دستور داد فورا حملات خود به رفح را متوقف کند، جلوی کمکهای بشردوستانه را نگیرد و به مقامات سازمان ملل برای بررسی جنایات، اجازه ورود به غزه را بدهد.
تا کنون، بر اثر حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، ۸۵ درصد از جمعیت آن آواره شدهاند. بیش از ۱ میلیون نفر این جمعیت به شهر رفح در جنوب غربی غزه پناه بردهاند که تهدیدهای رژیم صهیونیستی برای آغاز عملیات تمامعیار در این شهر، نگرانیها برای تشدید این فاجعه انسانی را افزایش داده است.
روزنامه ینی شفق درباره واکنش کانادا به این حکم گزارش داد: ترودو که در یک کنفرانس خبری گفتوگو میکرد، بر ضرورت آتشبس فوری در نوار غزه تاکید کرد.
بمباران شهر رفح توسط رژیم صهیونیستی، 6 مه 2024
ترودو با اشاره به این که «نباید هیچ گونه عملیات نظامی توسط اسراییل در رفح انجام شود»، بر ضرورت رساندن کمکهای انسانی قابلتوجه به غزه تاکید کرد.
او بیان کرد: این فاجعه انسانی هولناک است. خطرات گرسنگی و قحطی واقعی است و حکم دیوان بینالمللی دادگستری نیز، دقیقا در همین راستاست.
ترودو با اشاره به این که حکم دیوان بینالمللی دادگستری الزامآور است، گفت: ما انتظار داریم که همه از این حکم به عنوان بخشی از قوانین بینالمللی پیروی کنند.
نخستوزیر کانادا با متذکر شدن «چالشهای فوقالعاده دشوار در خاورمیانه»، گفت که تنها راه ممکن «راهکار دو دولت» است.
او افزود: متاسفانه، دولت نتانیاهو برای امکان تعیین یا حتی تصور راهکار دو دولت مانعتراشی میکنند. ما در این زمینه با دولت نتانیاهو اختلاف اساسی داریم، اگرچه از حقوق اسراییل و خواستههای مردم فلسطین حمایت میکنیم.
آوارگان فلسطینی در خیابانهای خان یونس، جنوب نوار غزه
حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه با هدف «نابودی حماس» بیش از هفت ماه است که ادامه دارد و بیشتر قربانیان آن غیرنظامیان بودهاند.
بیش از ۳۵ هزار نفر از مردم غزه بر اثر این حملات به شهادت رسیدهاند. همچنین ۸۵ درصد از جمعیت آن در شرایطی آواره شدهاند که این شهر در محاصره انسانی قرار دارد و ۶۰ درصد از زیرساختهای حیاتی آن از بین رفته است.
تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای رسیدن به توافق آتشبس میان طرفین ادامه دارد.