آموزش در زمینه بحران و زلزله ضعیف است/ چه اقداماتی باید در هنگام وقوع زلزله انجام دهیم؟

  4031019011

سخنگوی آتش‌نشانی تهران در خصوص اقداماتی که باید پیش از وقوع بحران صورت بگیرد، گفت: مهم ترین مسئله آموزش است که ما از آن غافل هستیم و در همه زمینه‌ها به خصوص بحران و زلزله ضعیف عمل ‌می‌کنیم.

آموزش در زمینه بحران و زلزله ضعیف است/ چه اقداماتی باید در هنگام وقوع زلزله انجام دهیم؟

به گزارش ایسنا، سید جلال ملکی، در خصوص توصیه‌های ایمنی لازم هنگام وقوع زلزله، بیان کرد: اقدامات در بحران به سه دسته پیش از بحران، حین بحران و پس از بحران تقسیم می‌شود.

اقدامات پیش از بحران

ملکی در خصوص اقداماتی که باید پیش از بحران صورت بگیرد، اظهار کرد: مهم ترین مسئله بحث آموزش است. چیزی که ما متاسفانه از آن غافل هستیم. در بحث آموزش در همه زمینه‌ها، به خصوص بحران و زلزله ما بسیار ضعیف عمل می‌کنیم. روزهایی که آرامش است و شکرخدا بحران نیست، بهترین زمان برای آموزش دادن و آموزش دیدن است. مانورهایی که یک شبه بحران داشته باشد را انجام دهیم. مانوری که بتوان گفت، این مانور یک مقدار ضریب آمادگی مردم و  نیروی‌های عملیاتی و امدادی را بالا می‌برد.

وی در ادامه با تأکید شهروندان باید نقاط ضعیف و قوی منازل و محل کارشان را شناسایی کنند، افزود: اکنون ساختمان‌ها و شهرسازی با ۵۰ سال قبل فرق کرده است. نوع آموزش‌هایی که در این خصوص ارائه می‌شود، متناسب با علم روز و شهرسازی جدید نیست. زمانی بیان می‌شد که در هنگام وقوع زلزله میان «چهارچوب در» بایستید. زیرا این چهارچوب بسیار مستحکم بود. اکنون چهارچوب‌های در مقاومت آنچنانی ندارد. در حال حاضر، دیوارهایی وجود دارد که از  گچ پیش ساخته است و بسیار ضعیف هستند. صدای همسایه از واحد کناری خانه شنیده می‌شود. در زمان‌های قبل‌تر گفته می‌شد هنگام بروز زلزله، زیر میزها مردم پناه بگیرند. آن زمان میزهای چوبی بسیار قوی وجود داشت. اما امروز میزها مقاومت قدیم را ندارند.

مکان‌های مقاوم‌تر در منزل

این کارشناس ایمنی به محل‌های مقاوم برای پناه‌گیری در هنگام وقوع زلزله اشاره و بیان کرد:  بهترین مکان برای پناه گرفتن در ساختمان‌ها، کنج دیوارها و اتاق‌ها، مقابل ستون‌ها و همچنین جاهایی است که عرض کمتری دارد. مثل راهروها، سرویس بهداشتی که عرض کمتر و مقاومت بهتری نسبت به سایر قسمت‌های منزل دارد.

ملکی در ادامه گفت: به عنوان مثال، شما یخچال، کمدها، آباژور، کتابخانه، تابلوهای بزرگ و اینچنین اجسامی که معلق هستند و احتمال سقوط دارد را در نظر بگیرید. یکی از نکات ایمنی این است که در زمان آرامش (قبل از وقوع حادثه)، این چنین اجسام معلق به وسیله محار کننده‌ای، مثل پیچ و مهره‌ای به دیوار بسته شوند تا در زمان وقوع زلزله به زمین سقوط نکنند و باعث آسیب رساندن به افراد نشود.

در زمان وقوع زلزله در ساختمان چه اقداماتی انجام بدهیم؟

سخنگوی آتش‌نشانی تهران در خصوص اقداماتی که در حین وقوع زلزله، اگر در ساختمان حضور داشتیم باید انجام دهیم، خاطرنشان کرد: در زمان وقوع زلزله، افراد باید با حفظ آرامش، در نقاط امنی که از قبل شناسایی کردند، بلافاصله قرار بگیرند. حفظ آرامش در چنین مواقعی سخت است. افرادی که از قبل آموزش و تمرین کرده‌اند، چند گام از افرادی که اقدامی نکردند، جلوتر هستند. افرادی که تسلط بهتری برخودشان در زمان وقوع زلزله دارند، به دیگران در حفظ آرامش کمک کنند و آن‌ها را راهنمایی نمایند. مهم ترین بخش بدن، قسمت سر است. اگر وسیله‌ای مانند، کیف و کتاب به همراه دارید، آن را روی سر قرار دهید.

ملکی به شهروندان تأکید کرد: در زمان بروز زلزله، از آسانسورها استفاده نکنید. استرس خود را کنترل و بی دلیل و بی‌برنامه به اطراف نروید. بر اثر اضطراب به سمت پنجره‌ها ندوید که یک باره شیشه‌ها بشکند و به شما آسیب برساند. در راه‌پله‌ها بی‌هوا ندوید چرا که ممکن است بر اثر عدم تمرکز و کنترل خود سقوط کنید و به شما آسیب وارد شود.

در زمان وقوع زلزله در خیابان چه اقداماتی انجام بدهیم؟

وی با بیان این که اگر مردم در زمان وقوع زلزله در خیابان‌ها حضور داشتند، چه اقداماتی باید انجام دهند و رعایت چه مواردی الزامی است، اظهار کرد: اگر شخص در خودرو است، در یک مکان امن توقف کند و از ماشین خارج نشود. اگر شخصی پیاده است و در خیابان قدم می‌زند، از حضور در کنار درختان قدیمی، ستون‌ها و پل‌ها، ساختمان‌های بزرگ و قدیمی و به ویژه ساختمان‌های در حال ساخت پرهیز کنند. ساختمان‌هایی که نماهای شیشه‌ای زیادی دارند، بسیار آسیب‌رسان است. اگر شیشه‌ها نشکن و مقاوم نباشند، با یک زلزله می‌شکنند و باعث آسیب رساندن به شهروندان می‌شود. از قرار گرفتن در کنار دکل‌های برق، پایین کابل‌های برق که در اثر زلزله، امکان پارگی و سقوط آن‌ها است و باعث برق گرفتگی افراد می‌شود نیز  خودداری کنند.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  6. بهشت زمان شاه !

  7. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  8. توضیح درباره همسر عراقچی

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  13. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  14. راه نجات

  15. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  22. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  23. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  24. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  25. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

آخرین عناوین