نمایی زیبا و ارزان که در ۱۸۰ ثانیه می‌سوزد!

  4030317077

در حالی که برخی از مالکان اصرار به استفاده از نمای کامپوزیت دارند، رئیس سازمان آتش‌نشانی می‌گوید که «این نمای ارزان بسیار خطرناک است.»

به گزارش فارس، «نمای کامپوزیت ظرف 3 دقیقه در آتش سوخته و از ساختمان چیزی باقی نمی‌ماند،» این را مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران قدرت‌الله محمدی می‌گوید.در چند ماه گذشته نمای چند ساختمان از جمله بیمارستان گاندی آتش گرفت و حریق در کسری از ثانیه ساختمان را محاصره کرد. مدیران شهری می‌گویند که بارها به ساختمان‌های ناایمن اخطار داده‌اند اما توجهی نشده است.
 
در اوایل دهه 90 بود که شورای شهر طرح «الزام شهرداری تهران به رعایت اصول معماری اسلامی ایران و زیباسازی نما و منظر ساختمان‌های شهری» را تصویب و استفاده از کامپوزیت در نمای ساختمان‌های مسکونی را ممنوع کرد.
 
در ساختمان‌های اداری، تجاری و همچنین برخی از ساختمان‌های مسکونی (در زمان بازسازی) از نمای کامپوزیت استفاده می‌شود. به گفته برخی از مدیران شهری، بزودی طرح ممنوعیت استفاده همه ساختمان‌ها از نمای کامپوزیت به شورا ارسال می‌شود.
 
نمای کامپوزیت به دلیل داشتن یک لایه نفتی در صورت بروز حریق سریعاً آتش گرفته و دود زیادی تولید می‌کند و تا رسیدن آتش‌نشانان (ظرف 3 تا 4 دقیقه) به محل حادثه، ساختمان جزغاله می‌شود.
 
از 54 هزار ساختمان ناایمن شهر تهران بیش از 6 هزار ساختمان نمای کامپوزیت دارند و هر لحظه ممکن است هر کدام از آنها تبدیل به یک «پلاسکو» شوند.

کارشناس حریق سامان میرزایی می‌گوید که «استفاده از نمای کامپوزیت مشکلی ندارد،» هزینه نما پایین و سرعت کار بالاست و فقط بهره‌بردار باید در ایمنی نظارت بیشتری کند. در مقابل کارشناس حریق دیگر ،حمید مظفری، می‌گوید که «نمای کامپوزیت دوام چندانی ندارد و به‌ دلیل مواد اشتعال‌زای پلیمری آماده سوختن است.»

کارشناسان معتقدند که باید خلاءهای قانونی در زمینه ایمن‌سازی ساختمان‌ها برطرف شود. در حال حاضر آتش‌نشانان از ساختمان‌های ناایمن بازدید کرده و فقط می‌توانند اخطار دهند این در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی آتش‌نشانان می‌توانند ساختمان‌های ناایمن را پلمب کنند.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. باز هم در باغ سبز !

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  23. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

آخرین عناوین