سرنوشت یکی از مهمترین اقدامات شهید رئیسی چه خواهد شد؟

گروه اجتماعی الف،   4030327138 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

یکی از دغدغه های شهید آیت الله رییسی تحولات بنیادین در حوزه سلامت و بهداشت بر مبنای عدالت محوری در تمامی عرصه‌ها در کشور بود. ایشان با توجه به تاثیرات منفی کاهش پزشک در زمینه‌های تخصصی و با توجه به افزایش الگوی سنی در کشور دستورات لازم برای افزایش ظرفیت پزشکی را در همان سال نخست آغاز به کار دولتشان در دستور کار خود و سازمان‌های ذیربط قرار داد.

سرنوشت یکی از مهمترین اقدامات شهید رئیسی چه خواهد شد؟

به گزارش الف با توجه به اطلاعات رسمی ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی، سرانه کل پزشک ایران در مقایسه با کشورهای عضو گروه 20 در سال 2021 جز یکی از پایین ترین رقم‌ها در میان کشورهای عضو و به تعداد 118 پزشک بود که پس از اندونزی، هند و آفریقای جنوبی چهارمین کشور بود که کمترین میزان سرانه پزشکی را به خود اختصاص می داد. این رقم در میان کشورهای منطقه نیز از جایگاه قابل قبولی برخوردار نبود و طبق داده های سازمان بهداشت جهانی در سال 2021، با تعداد 118 پزشک در رتبه ششم منطقه ای در میان کشورهایی که کمترین میزان سرانه کل پزشک را دارند جای داشت.

این رقم اما در زمینه سرانه پزشکان متخصص در مقایسه با کشورهای عضو گروه 20 به مراتب وضعیت نگران کننده ای داشت. کشورمان در سال 2021 بنا بر داده های رسمی سازمان بهداشت جهانی به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت تنها 58 پزشک متخصص داشت که این رقم نیز جایگاه نگران کننده ای را در میان کشورهای عضو به ایران اختصاص می داد زیرا ایران در میان کشورهای منطقه کمترین میزان سرانه پزشک متخصص را داشت. این آمار همچنین در مقایسه سرانه دندانپزشکان کشور با کشورهای عضو گروه 20 نیز چندان تفاوتی نداشت و نگرانی ها در این زمینه نیز ادامه‌دار بود.

کاهش کیفیت ارائه خدمات درمانی، افزایش سفرهای درمانی اجباری، عدم امکان اعمال سیاستهای حوزه سلامت و محدودسازی توسعه اقتصادی حوزه سلامت از آسیب‌های جدی کمبود پزشک در کشور است که از همان آغاز به کار دولت آیت الله رییسی به عنوان یک دغدغه اصلی به آن نگاه شد.

پیرشدن جمعیت کشور، افزایش پزشکان را ضروری می‌کند

با توجه به تغییرات جمعیتی پیش بینی شده در دهه‌های آینده که یکی از نگرانی جدی در این زمینه است و با توجه به اینکه جمعیت سالمند ایران در 30 سال آینده طبق آمار رسمی دفتر جمعیت سازمان ملل بیش از 3 برابر افزایش می یابد نگاه ویژه در عرصه پزشکی و جذب پزشکان در زمینه های عمومی و تخصصی می‌تواند اهمیت خود را بیش از پیش نمایان کند.

نگاه ویژه آیت الله رییسی در این موضوع موجب شد که ایران در  زمینه جذب پزشک از سال 67 با ظرفیت تنها 27 دانشکده پزشکی و 81 هزار تخت بیمارستانی در انتهای سال 1400 به ظرفیت 68 دانشکده پزشکی و 155 هزار تخت بیمارستانی برسد. این اهداف البته از سال 1400 تا سال 1403 با اختصاص ردیف بودجه های ویژه و با افزایش چشمگیر در طول این سه سال از نظر تخصیص ردیف بودجه بیش از پیش تامین شد که کمک شایانی در زمینه تامین فضاهای آموزشی و کمک آموزشی و نیز تعمیرات اساسی و تامین تجهیزات و ماشین آلات و نیز اجرای برنامه های آموزشی کرد. بودجه های تامین فضای آموزشی و کمک آموزشی وزارت بهداشت از سال 1399 تا سال 1403 شاهد افزایشی 165 درصدی بود که می تواند در نوع خود بی نظیر و اقدامی قابل تحسین باشد.

این مقدار همچنین در زمینه بودجه احداث بیمارستانهای آموزشی وزارت بهداشت نیز در همین بازه زمانی یعنی از سال 1399 تا سال 1403 شاهد افزایشی نزدیک به 342 درصد بود و روند رو به رشد نظامی پزشکی کشور در این زمینه را به دنبال داشت.

 دوبرابری شدن پذیرش ظرفیت پزشکی تا 1404

حال سه سال از زمانی که شورای عالی انقلاب فرهنگی علی رغم مخالفت مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی عمومی را با هدف جبران کمبود نیروی پزشکی در کشور تصویب کرد و پس از آن مصوبه به منظور اجرا، از سوی رییس جمهور به وزارت بهداشت و سازمان سنجش آموزش کشور ابلاغ شد می گذرد. بر این اساس، قرار شد ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی برای اولین بار در کنکور سال ۱۴۰۱ افزایشی شود و این روند تا سال ۱۴۰۴ هر سال به میزان ۲۰ درصد به ظرفیت پذیرش دانشجویان اضافه کند.

با این مصوبه ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی عمومی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی تا سال ۱۴۰۴ بیش از دو برابر خواهد شد. همچنین مقرر شده است که در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ درصد یا به عبارتی ۱۶۰۰ نفر به ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی کشور اضافه شد. با این حساب در مجموع ۹ هزار و ۶۰۰ دانشجوی پزشکی از طریق کنکور در سال ۱۴۰۱ وارد دانشگاه ها یا دانشکده های علوم پزشکی شدند. 

همچنین در کنکور ۱۴۰۲ نیز تعداد ۱۹۲۰ دانشجوی جدید یعنی معادل ۲۰ درصد به ظرفیت پزشکی کشور اضافه شد و در مجموع ۱۱ هزار و ۵۲۰ دانشجوی پزشکی جدیدالورود داشتیم. امسال نیز یعنی سال ۱۴۰۳ نیز تعداد ۲۳۰۴ ظرفیت جدید در جمع دانشجویان پزشکی خواهیم داشت که به طور جمع در سه سال آینده ۱۳ هزار و ۸۲۴ دانشجوی جدیدالورود در رشته پزشکی وارد دانشگاه ها یا دانشکده های علوم پزشکی می‌شوند.

در نهایت در سال آینده ۱۴۰۴ با احتساب ظرفیت ۲۰ درصدی جدید حدود ۲۷۶۵ نفر به جمع دانشجویان پزشکی کشور اضافه می شود که در مجموع ۱۶ هزار و ۵۸۹ دانشجوی جدیدالورود رشته پزشکی عمومی خواهیم داشت. بنابراین و با توجه به ابن افزایش ظرفیت ها آمار دانشجویان رشته پزشکی تا چهار سال آینده بیش از دو برابر خواهد شد.

این اتفاق در عرصه پزشکی و سلامت و آموزش پزشکان عمومی و متخصص قطعاً با اهتمام و پیگیری های جدی شهید آیت الله رییسی اتفاق افتاد و با توجه به اینکه ایران سالهاست در عرصه پزشکی در منطقه و حتی در جهان حرفی برای گفتن دارد لازم است با توجه ویژه توسط دولت بعدی برای رسیدن به جایگاهی قابل قبول در میان کشورهای منطقه و نیز در جهان دنبال شود.

 

 

  

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۲۶۸۳۴۰۹:۴۶:۲۲ ۱۴۰۳/۴/۲
دو ساله که بیماران زیادی منتظر تجهیزاتی که برای تعویض مفصل و عمل های قلب و .... هستند.بخدا قبلا اینگونه نبود و این پروتزها با ارز 4200 فورا در اختیار بیماران قرار میگرفت اما الان قیمت انها سر به فلک گذاشته و مضافا به اینکه نیست.
ناشناس۳۵۲۷۴۷۰۱۶:۳۴:۳۴ ۱۴۰۳/۴/۲
تجهیزات در حیطه تخصصی مهندسین است نه اطباء . هدف گذاری غلط که پزشک بشود مولتی میلیاردر و مهندس به اسنپ بیفته برای درآوردن خرج زندگیش تهش همین میشه .
حق گو۳۵۲۶۸۵۲۰۹:۵۳:۵۶ ۱۴۰۳/۴/۲
بجای اینکه پزشک بیسواد(بدلیل افزایش ظرفیت غیر متعارف) تربیت کنید، اگر عرضه داشتید،کاری می کردید که هر ماه ده ها پزشک مهاجرت نکنند.
نیما۳۵۲۷۱۵۰۱۳:۵۸:۳۰ ۱۴۰۳/۴/۲
دوست عزیز کاملا مشخصه خودت پزشکی و از این افزایش ظرفیت ها ناراحت شدی . باید بگم هرکی وارد دانشگاه میشه لزوما مدرک نمیگیره هرکس سطح علمیش در حد این رشته نباشه نمیتونه در ازمون های علوم پایه و... موفق بشه و در نهایت اخراج میشه . پس قرار نیست با این قانون پزشک کم سواد تحویل جامعه بشه بلکه دسترسی مردم به پزشک راحت تر میشه و مردم از شهرستان های مختلف این همه مسافت طی نمیکنن بیان تهران
ناشناس۳۵۲۷۲۲۱۱۴:۲۹:۲۴ ۱۴۰۳/۴/۲
انشالله هرکس بخواهد برود اول مالیات سنگین استفاده از خدمات کشور و رشد کردن آن را بدهد بعد برگه تاییدیه را بدهند آن وقت کمتر رجوع می کنند!
ناشناس۳۵۲۷۴۷۶۱۶:۳۶:۳۷ ۱۴۰۳/۴/۲
پزشکان اصالتا شهرستانی باید ملزم به فعالیت در شهرستان خود باشند.همه متخصصان بنام در تهران مجتمع شده اند برخی متخصصانی که اصالتا تهرانی نمی باشند
ناشناس۳۵۲۶۹۴۷۱۱:۱۸:۳۸ ۱۴۰۳/۴/۲
آموزش پزشکی و دانشگاه به ورطه نابودی کشیده شد‌ و افت شدید علمی دانشگاهها و تعداد زیادی فارغ التحصیل که هیچگونه مهارتی ندارند.
ناشناس۳۵۲۶۹۷۱۱۱:۳۶:۵۱ ۱۴۰۳/۴/۲
خودتان می‌گویید مقاله های کپی بد هست و جلوی آن گرفته شود!!! الان رفتید رو فاز دیگر از جمله مهارت!!!
ناشناس۳۵۲۶۹۶۲۱۱:۲۹:۳۲ ۱۴۰۳/۴/۲
خدا شهید رئیسی را بیامرزه
ناشناس۳۵۲۷۰۱۴۱۲:۳۲:۰۸ ۱۴۰۳/۴/۲
کیفیت مهم است نه کمیت وتعداد پزشک بیسواد وبی تجربه
ناشناس۳۵۲۷۰۶۶۱۳:۰۴:۲۴ ۱۴۰۳/۴/۲
تا ایران تبدیل به کشوری عادی در جهان نشه افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی در کشور تنها به معنی تربیت رایگان متخصصین پزشکی برای کشورهای عرب خلیج فارس و اروپا و استرالیا و کانادا و امریکاست.
ناشناس۳۵۲۷۲۱۸۱۴:۲۷:۳۲ ۱۴۰۳/۴/۲
ربطی ندارد و خود آن کشورها هم مهاجرت دارند
ناشناس۳۵۲۷۱۵۵۱۴:۰۰:۲۵ ۱۴۰۳/۴/۲
مشکل عدم وجود پزشک و مهاجرت بسیاری از آنها به دلیل عدم تطابق درآمد با هزینه هست خصوصا در مناطق محروم. به جز عده معدودی پزشک که درآمد مناسب و بالایی دارند بقیه به ناچار شغل خود را رها می‌کنند و به کارهای دیگر میپردازند. در حال حاضر علم پزشکی در ایران نسبت به منطقه بالاتر است ولی به سرعت به دلیل کاهش کیفیت آموزشی و جذب نخبگان توسط کشورهای منطقه این مزیت نیز دو دستی تقدیم سایر کشورها خواهیم کرد.
محمد۳۵۲۷۱۶۶۱۴:۰۴:۳۴ ۱۴۰۳/۴/۲
قانون افزایش ظرفیت پزشکی یکی از مهم ترین اقدامات دولت ها برای کمبود پزشک هست همون طور که کره جنوبی استرالیا و دیگر کشور ها دارن انجام میدن ولی فقط تو ایران شاهد این همه مخالفت و سنگ اندازی برخی پزشکان هستیم دلیلشم اینه پزشک ها با این قانون تعارض منافع دارن و باعث میشه پزشک های بیشتری وارد بازار کار بشن.
ناشناس۳۵۲۷۵۰۰۱۶:۴۹:۱۲ ۱۴۰۳/۴/۲
دلیلش اینه وزارت علوم برای همه تخصص ها تعیین تکلیف میکنه جز پزشکی و پیراپزشکی که منفک از وزارت علوم کشور تو خود وزارت بهداشت تعیین تکلیف میشه!!!!!
تکنوکرات۳۵۲۷۴۶۳۱۶:۲۹:۰۳ ۱۴۰۳/۴/۲
یکی تو مناظره میگفت پزشک با 20تومن نمیره منطقه محروم ؛ میخوام بگم اولا اگه حکومت حکم کنه هر طبیبی باید در استان زادگاه خودش فعالیت کنه و جای دیگه بهش مجوز نمی دهیم باید برن تو مناطق محروم بعلاوه اتفاقی که برای فارغ التحصیلان مهندسی افتاد که 500تا شغل بود سالی 5000تا فارغ التحصیل باید در رشته پزشکی هم رخ بده در این صورت فقط میخوان برن سرکار بیکار نباشن با 15تومن هم میرن منطقه محروم!
سعید۳۵۲۷۵۶۱۱۷:۲۸:۳۵ ۱۴۰۳/۴/۲
افزایش ظرفیت پزشکی بسیار طرحی خوب هست این حجم از مخالفت کادر پزشکی طبیعی هست منم پزشک بودم دوست داشتم شغلم در انحصار باشه
ناشناس۳۵۲۷۷۶۳۲۰:۳۶:۰۴ ۱۴۰۳/۴/۲
برخلاف تبلیغات ، هزینه های بهداشت خیلی بالاست. مثلا هزینه یک سرما خوردگی با بیمه و بیمه تکمیلی بیشتر از ۵۰۰ هزار تومانه‌. بطوریکه حق ویزیت یک پزشک با بیمه ۱۵۰ هراز تومانه اونهم پول نقد!
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

آخرین عناوین