به گزارش تسنیم، آژانس خبری بلومبرگ در مقالهای نوشته است که کشورهای آسیایی به تدریج در حال کاهش وابستگی خود به ایالات متحده بوده و خط مشی سیاسی و اقتصادی خود را تغییر داده و هدف آنها تقویت روابط با روسیه و چین است.
در این تحلیلی یادآوری شده که کشورهای منطقه، بر خلاف انتظار کشورهای غربی و تحریمهای اعمال شده علیه مسکو، به ویژه در حال تقویت همکاریهای خود با روسیه و چین هستند که منافع اقتصادی زیادی برای آنها خواهد داشت.
علاوه بر این، این آژانس قصد مالزی برای پیوستن به گروه بریکس را به عنوان نمونهای از تضعیف وابستگی کشورهای آسیایی به غرب ذکر کرده و می نویسد که این گروه که مسکو و پکن در توسعه آن نقش اساسی دارند، جایگزینی برای صندوق بین المللی پول شده که در دهه 1990 اقتصاد آسیا را نابود کرد. به عقیده نویسنده مقاله، در میان کشورهای آسیایی تردیدهایی نسبت به ارزشهای دموکراتیک غربی بوجود آمده است، بهویژه وقتی صحبت از هنجارها و تعهدات کشورهای دموکراتیک در میان باشد. بدین ترتیب منطقه به طور فزایندهای مسیر حرکت آینده خود را بر اساس منافع خود ترسیم کرده، همانطور که باید باشد.
پیش از این، انور ابراهیم، نخست وزیر مالزی در اواسط ماه ژوئن اعلام کرد که این کشور به زودی روند رسمی پیوستن به گروه بریکس را آغاز خواهد کرد. بعد از آن، یوری اوشاکوف، مشاور رئیس جمهور روسیه نیز تأیید کرد که مالزی و تایلند برای پیوستن به بریکس درخواست دادهاند.
بلومبرگ پیش از این نیز یادآور شده بود که گسترش بریکس این انجمن را به وزنه تعادل قدرتمندی در مقابل گروه G7 تبدیل خواهد کرد. به عقیده تحلیلگران، گسترش بریکس همچنان بیشتر یک اقدام سیاسی است تا اقتصادی. با این حال، آنها بر این باورند که پیوستن تولیدکنندگان بزرگ انرژی می تواند به بریکس فرصت ایجاد چالش جدیتری را در برابر تسلط دلار بر بازار نفت و گاز جهانی داده و قدرت اقتصادی آنها را افزایش دهد.