نیازمند کنش فعال داخلی و خارجی در حوزه زن و خانواده هستیم

  4030407085

یک پژوهشگر حوزه زن و خانواده با اشاره به اینکه عقب‌ماندگی‌های زیادی در عرصه زن و خانواده داریم، گفت: در این عرصه نیاز به کار فوری در زمینه شناخت درست مسائل اصلی و اولویت‌دارِ زنان، استخراج مبانی نظری اسلامی و انجام کنش فعال در عرصه داخلی و بین‌المللی هستیم.

نیازمند کنش فعال داخلی و خارجی در حوزه زن و خانواده هستیم

هدی صادق‌زادگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه مهم‌ترین و اولویت‌دارترین مسئله زنان در فضای خانوادگی و اجتماعی تکریم آنهاست، اظهار کرد: این موضوع یک اَبَرشاخص به ما می‌دهد که باید بازتعریف شود. در واقع، به‌عنوان اولین گام باید تکریم و کرامت زنان، بازتعریف و شاخص‌بندی شود و براساس این شاخص‌ها، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌ها انجام و قوانین و لوایح فعلی مثل لایحه کرامت، امنیت و شاخص‌های عدالت جنسیتی نیز با همین شاخص‌ها بررسی و ارزیابی شود.

وی با اشاره به نظرهای کاندیداهای ریاست جمهوری در حوزه زن و خانواده، گفت: نظرها و تحلیل‌های کاندیداها نسبت به سال‌های گذشته رشدهایی داشته و به‌طور خاص کاندیداهای جریان انقلابی در این حوزه پیشرفت خوبی داشتند و برخی از آنها در این زمینه عملکرد هم داشته‌اند که این یک دستاورد است. با این وجود ما همچنان عقبیم و کارهای بر زمین مانده زیادی داریم. عقب‌ماندگی‌ها در موضوع زن طولانی‌مدت و زیاد است، یعنی هم تعداد کارهای بر زمین مانده در این حوزه زیاد است و هم مدت‌های طولانی است که این کارها انجام نشده و بر زمین مانده است. بنابراین باید بدون درنگ و توقف کار و فعالیت جدی در حوزه زن و خانواده انجام شود تا احساس و شرایط عمومی جامعه در این موضوع تغییر کند و گفتمان اسلامی در جامعه به‌صورت ملموس دیده شود.

این پژوهشگر حوزه زنان و خانواده بیان کرد: با وجود پیشرفت‌هایی که در نگاه کاندیدای ریاست جمهوری شاهدیم‌، اما خلأهای زیادی در این زمینه وجود دارد و با نقطه آرمانی فاصله زیادی دارد، چون مقدار زیادی از این مباحث عملیاتی نشده و مابه‌ازای برنامه‌ای ندارد، در مقابل گروه‌هایی سال‌ها در این زمینه فعالیت کردند، البته کارهای آنها بیشتر ترجمه‌ای و تقلیدی است و در این زمینه پیشرفت‌هایی داشتند، اما در میان گروه‌های انقلابی و ارزشی به‌دلیل اینکه توجه به استخراج مبانی اسلامی است و عملیات و اجرا باید براساس این مبانی طراحی شوند حرکت، حرکت سخت‌تری است. در مبانی نظری اسلامی خلأهایی وجود دارد و این چالش باید برطرف شود و توسط سیاستگذاران کلان حوزه زن و خانواده پوشش داده شود که فرد مجری بتواند آن را اجرا کند.

او در پاسخ به پرسشی درباره اولین گام عملیاتی دولت آینده در حوزه زنان، تأکید کرد: اولین گام عملیاتی در این حوزه شناخت درست و دقیق مسائل اصلی و اولویت‌دار زنان و تفکیک و کنار گذاشتن مسائل فرعی است. مسائلی مانند حضور زنان در ورزشگاه‌ها و توجه به اشتغال زنان موضوعاتی فرعی هستند که در صورت ایجاد مبانی نظری و شاخص‌های درست به خودی خود رفع می‌شوند. از سوی دیگر، پیوند زن و خانواده موضوعی بسیار جدی است که نباید از آن گذر کرد، نگاه فرصت‌محور به زنان از سطوح فردی تا بین‌المللی و رشد غیرکاریکاتوری زنان مواردی است که باید به آن توجه و برای آن برنامه‌ریزی کرد.

صادق‌زادگان با بیان اینکه باید از ظرفیت مردم و نخبگان علمی و فرهنگی در حوزه زنان استفاده کرد، گفت: منظور از استفاده از فضای مردم و نخبگان این نیست که از یک یا چند نخبه محدود استفاده شود. در واقع، مردم از نخبگان جدا نیستند و امروز اغلب مردم ما سطحی از نخبگی در زمینه‌های مختلف و علم و فرهنگی را دارند که باید از این فضا برای بهبود وضعیت زنان و خانواده استفاده کرد و همین استفاده ما را به خلأهای موجود در این حوزه می‌رساند. از سوی دیگر می‌دانیم عده‌ای از خواص در جامعه هستند که همواره مقابل جریان‌های اجتماعی ایستادگی می‌کنند و استفاده از ظرفیت مردمی کمک می‌کند که فشارهای این خواصِ تغییرناپذیر خنثی شود. بنابراین بعد از مسئله‌شناسی و شناخت دقیق مسائل زنان باید از ظرفیت‌های مردمی استفاده کرد.

وی ادامه داد: بعد از طی این مراحل ما می‌توانیم در سطوح داخلی و بین‌المللی شروع به کنش فعال با شاخص‌های اسلامی کنیم. فعالیت‌هایی مثل جنبش زنان و خانواده که شهید رئیسی در عرصه بین‌المللی شروع کرد که این باید گسترش پیدا کند.

این پژوهشگر حوزه زن و خانواده با اشاره به اینکه نوک پیکان تمدنی جمهوری اسلامی مسئله زن و خانواده و عامل اصلی تمدن‌سوزی غرب هم همین حوزه است، اضافه کرد: الگوها و فعالیت‌هایی که ما در داخل در حوزه زن و خانواده انجام می‌دهیم، می‌توان در سطح بین‌المللی به حرکت و کنش فعال و دیپلماسی جدی فرهنگی تبدیل شود تا هم هجمه‌های غرب در این عرصه کمتر شود و هم گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه زن و خانواده رشد بیشتری پیدا کند.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بستن تنگه هرمز؛ چگونه؟

    2. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

    3. صحبت‌های مهم معاون سیاسی وزیر کشور درباره اتباع/ « اتباع خارجی نیز برادر و خواهران ما هستند»  

    4. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

    5. حمله اسرائیل به ایران/ عملیات موفق پدافند هوایی تهران/اطلاعیه قرارگاه پدافند هوایی کشور درباره فعالیت پدافندی بامداد امروز

    6. گوشه‌ای از مجاهدت دلاورمردان پدافندی ایران اسلامی

    7. سردار رادان: طرد اتباع غیرمجاز بر کاهش جرم تأثیر دارد

    8. صهیونیست ها به دنبال آزادی عمل در آسمان ایران

    9. درخواست شریعتمداری برای حمله رعدآسا به اسرائیل/ سکوت احمدی‌نژاد/ هنرمندان ایرانی که در ارتش اسرائیل فعالیت می‌کنند

    10. تغییر راهبردی بزرگ ایران

    11. واقعیت های یک حمله 

    12. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

    13. ادعای عجیب زیدآبادی در خصوص واکنش ایران به اسرائیل/ آسمان به ریسمان بافتن برای گران‌کردن بنزین/ کلنجار اصلاح‌طلبان با دولت پزشکیان

    14. ما و این رویای عادی بودن!

    15. هويت جديد ايران

    16. رهبر انقلاب: شرارت رژیم صهیونیستی نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچک‌انگاری/کیفیتِ فهماندنِ قدرت و اراده ملت ایران به رژیم صهیونیستی را باید مسئولان تشخیص دهند

    17. احمدی‌نژاد کجاست؟ حقیقت سوزی در «هولوکاست سکوت»!

    18. کوه اسراییل موش زایید!

    19. شهادت دو رزمنده ارتش در دفاع از حریم امنیت ایران

    20. عزم دولت برای حفظ ظریف/ تلاش شهید رئیسی برای تأیید دیگر نامزدها در انتخابات ریاست‌جمهوری

    21. ۳ واقعیت رسواکننده در مورد حمله اسرائیل به ایران

    22. واکنش زیباکلام به حمله اسرائیل به ایران

    23. جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

    24. "چهارچوب های ادراکی"؛ عرصه ای مهم در نبرد با رژیم صهیونیستی

    25. اضطراب در چهره سردمداران رژیم صهیونیستی به هنگام صدور دستور تجاوز به ایران موج می زند

    آخرین عناوین