ساخت دو سوم نیروگاه‌های بادی و خورشیدی جدید در چین

  4030422080

تقریبا دو سوم از نیروگاه‌های بزرگ بادی و خورشیدی که در سطح جهانی در دست ساخت هستند، در چین قرار دارند.

ساخت دو سوم نیروگاه‌های بادی و خورشیدی جدید در چین

به گزارش ایسنا، یافته های مطالعات اندیشکده آمریکایی «گلوبال انرژی مونیتور» نشان داد چین سرگرم ساخت ۳۳۹ گیگاوات ظرفیت نیروی بادی و خورشیدی است که معادل ۶۴ درصد از ظرفیت جدید جهانی است. این رقم، هشت برابر ۴۰ گیگاوات ظرفیتی است که در آمریکا در دست ساخت است.

نویسندگان این گزارش با بیان اینکه سرعت چین، هدف جهانی برای سه برابر کردن ظرفیت تجدیدپذیر تا پایان سال ۲۰۳۰ را حتی بدون نیروی برق آبی، کاملا در دسترس قرار می‌دهد، از چین خواستند اهداف خود در تعهدات آب و هوایی به سازمان ملل را در سال آینده ارتقا دهد.

اندیشکده «کلایمت انرژی فاینانس» که در سیدنی مستقر است، هفته گذشته اعلام کرد: پکن در مسیر رسیدن به هدف سال ۲۰۳۰ خود برای نصب ۱۲۰۰ گیگاوات ظرفیت نیروی بادی و خورشیدی تا ماه جاری قرار دارد که ۶ سال زودتر از برنامه است.

آیکون یو، تحلیلگر تحقیقاتی «گلوبال انرژی مونیتور»، در این باره اظهار کرد: جذب رونق انرژی‌های تجدیدپذیر، همچنان یک چالش برای شبکه زغال سنگ محور چین مانده و توسعه سریعتر خطوط انتقال ضروری است. با این حال، بر اساس تحلیل جداگانه‌ای که روز پنجشنبه توسط   «کربن بریف» منتشر شد، ظرفیت جدید، تولید انرژی‌های تجدیدپذیر را به بالاترین سطح اخیر رساند.

بر اساس تحلیلی که توسط لوری میلیویرتا، همکار ارشد در «موسسه سیاست جامعه آسیا» انجام شده، چین ۵۳ درصد از برق خود را در ماه مه با استفاده از زغال سنگ تولید کرد که یک رکورد اندک است و همزمان، ۴۴ درصد برق این کشور از منابع سوخت غیرفسیلی تامین شد که نشان می‌دهد در صورت ادامه این روند، انتشار کربن چین ممکن است در سال گذشته، به اوج خود رسیده باشد.

در ماه مه، انرژی خورشیدی به ۱۲ درصد از تولید برق و بادی به ۱۱ درصد افزایش یافت زیرا چین مقدار زیادی ظرفیت جدید اضافه کرد. انرژی برق آبی با ۱۵ درصد، هسته ای با پنج درصد و زیست توده با ۲ درصد، مابقی انرژی سوخت غیرفسیلی را تشکیل دادند.

افزایش تولید انرژی‌های تجدیدپذیر باعث شد که انتشار دی اکسید کربن از بخش برق که حدود ۴۰ درصد از انتشار کلی چین را تشکیل می‌دهد، در ماه مه، ۳.۶ درصد کاهش یابد.

میلیویرتا نوشت: اگر توسعه سریع فعلی ظرفیت بادی و خورشیدی ادامه یابد، تولید دی اکسید کربن چین احتمالا به کاهش ادامه خواهد داد و سال ۲۰۲۳، به سال اوج انتشار کربن در این کشور تبدیل خواهد شد. تجزیه و تحلیل او نشان داد که تولید انرژی خورشیدی با ۷۸ درصد افزایش سالانه در ماه مه، به ۹۴ تراوات ساعت رسیده است.

بر اساس گزارش رویترز، داده‌های اداره ملی آمار چین افزایش ۲۹ درصدی را نشان می‌دهد، اما این آمار شامل پنل‌های خورشیدی پشت بامی نیست و در نتیجه حدود نیمی از برق تولید شده با انرژی خورشیدی را به حساب نمی‌آورد. تولید برق بادی، پنج درصد در سال افزایش یافت و به ۸۳ تراوات ساعت رسید زیرا افزایش ۲۱ درصدی ظرفیت، با استفاده کمتر به دلیل تغییرات در شرایط بادی، جبران شد. تولید برق آبی نسبت به سال گذشته که برق آبی تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفت، ۳۹ درصد افزایش یافت. با وجود افزایش ۷.۲ درصدی تقاضای کلی برای برق نسبت به سال گذشته، تولید برق با گاز، ۱۶ درصد و تولید برق از زغال سنگ ۳.۷ درصد کاهش یافت.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بستن تنگه هرمز؛ چگونه؟

    2. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

    3. صحبت‌های مهم معاون سیاسی وزیر کشور درباره اتباع/ « اتباع خارجی نیز برادر و خواهران ما هستند»  

    4. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

    5. حمله اسرائیل به ایران/ عملیات موفق پدافند هوایی تهران/اطلاعیه قرارگاه پدافند هوایی کشور درباره فعالیت پدافندی بامداد امروز

    6. گوشه‌ای از مجاهدت دلاورمردان پدافندی ایران اسلامی

    7. سردار رادان: طرد اتباع غیرمجاز بر کاهش جرم تأثیر دارد

    8. صهیونیست ها به دنبال آزادی عمل در آسمان ایران

    9. درخواست شریعتمداری برای حمله رعدآسا به اسرائیل/ سکوت احمدی‌نژاد/ هنرمندان ایرانی که در ارتش اسرائیل فعالیت می‌کنند

    10. تغییر راهبردی بزرگ ایران

    11. واقعیت های یک حمله 

    12. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

    13. ادعای عجیب زیدآبادی در خصوص واکنش ایران به اسرائیل/ آسمان به ریسمان بافتن برای گران‌کردن بنزین/ کلنجار اصلاح‌طلبان با دولت پزشکیان

    14. ما و این رویای عادی بودن!

    15. هويت جديد ايران

    16. رهبر انقلاب: شرارت رژیم صهیونیستی نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچک‌انگاری/کیفیتِ فهماندنِ قدرت و اراده ملت ایران به رژیم صهیونیستی را باید مسئولان تشخیص دهند

    17. احمدی‌نژاد کجاست؟ حقیقت سوزی در «هولوکاست سکوت»!

    18. کوه اسراییل موش زایید!

    19. شهادت دو رزمنده ارتش در دفاع از حریم امنیت ایران

    20. عزم دولت برای حفظ ظریف/ تلاش شهید رئیسی برای تأیید دیگر نامزدها در انتخابات ریاست‌جمهوری

    21. ۳ واقعیت رسواکننده در مورد حمله اسرائیل به ایران

    22. واکنش زیباکلام به حمله اسرائیل به ایران

    23. جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

    24. "چهارچوب های ادراکی"؛ عرصه ای مهم در نبرد با رژیم صهیونیستی

    25. اضطراب در چهره سردمداران رژیم صهیونیستی به هنگام صدور دستور تجاوز به ایران موج می زند

    آخرین عناوین