صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

  4030808048 ۶۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رشته پزشکی از سال‌های دور، انتخاب اول دانش‌آموزان با استعداد و درسخوان بوده است، دانش‌آموزانی که به علت علاقه خود یا میل والدین از دبیرستان برای شوق پزشک‌شدن و زندگی مناسب، رشته تجربی را انتخاب می‌کنند اما آیا پزشکی امروز همان جذابیت‌های دهه‌های پیش را دارد؟

صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

به گزارش ایرنا، از قدیم نه تنها خانواده‌هایی که دستشان به دهانشان می‌رسید بلکه حتی خانواده‌های فقیر نیز برای فرزندانشان آرزوی پزشک شدن داشتند و از بچگی با گذاشتن لقب «دکتر» روی دختر و پسرشان آرزوی خود را به زبان می‌آوردند. هنوز هم بسیاری از والدین در ایران آرزو دارند فرزندشان پزشک شود اما روزگار اندکی فرق کرده است.

توزیع مدارس و سیستم آموزش و پرورش مانند گذشته یکسان نیست و انواع و اقسام مدارس غیردولتی و تیزهوشان با شهریه‌های ده‌ها و صدها میلیون تومانی در کنار مافیای پر رونق کنکور که امروز حضور آن به مقطع ابتدایی رسیده است، شرایط را عوض کرده است و هر کسی امکان رسیدن به صندلی پزشکی دانشگاه را ندارد. البته بازار پزشکی عمومی هم رونق قدیم را ندارد و برای ورود به بهشت تخصص نیز غول بزرگ آزمون دستیاری در پیش است.

حالا بسیاری از خانواده‌ها و جوانان فقط به نام و اعتبار حرفه پزشکی و لباس سفید آن و البته درآمد مناسب آن نسبت به مشاغل دیگر فکر نمی‌کنند و محاسبات دیگری هم در کار است، سهمیه‌های رنگارنگ که وزیر بهداشت هم به آن اعتراف کرده است ورود هر کسی را به رشته پزشکی میسر نمی‌کند. ورود به رشته‌های تخصصی نیز میلیاردها تومان سرمایه می خواهد، سرمایه‌گذاری پیش و پس از قبولی تا کسب و کار مناسب و سودآوری فراهم شود و البته داشتن ارتباطات در بدنه بوردهای تخصصی نیز بی اثر نیست، این همه یعنی پزشکی اکنون دیگر رشته‌ای نیست که هر کسی را تاب و توان ورود به آن را داشته باشد و شاید در انحصار طبقه خاصی درآمده است.

با وجود این مشکلات و به خصوص با توجه به آینده نه چندان مطمئن بسیاری دیگر از رشته‌های دانشگاهی و کم رونق شدن تحصیلات دانشگاهی، نسبت به دهه‌های گذشته هنوز پزشکی در کنکور سراسری یکی از پر متقاضی‌ترین رشته‌هاست و هنوز در کنار رشته‌های دندانپزشکی و داروسازی سیل عظیم داوطلبان ورود به دانشگاه را پشت سد کنکور تجربی می‌آورد.

آخرین آمار کنکور در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد حدود نیمی از یک میلیون و ۱۳۱ هزار داوطلب کنکور یعنی بیش از ۵۰۰ هزار نفر در کنکور تجربی شرکت می‌کنند در حالی که ظرفیت رشته پزشکی در دانشگاه‌های کشور بر اساس آمار وزارت بهداشت حدود ۱۳ هزار و ۸۰۰ نفر است.

در واقع فقط یک درصد داوطلبان کنکور تجربی وارد رشته پزشکی می‌شوند، دانشجویانی که باید ۷ سال در رشته پزشکی عمومی درس بخوانند و به عنوان پزشک عمومی وارد بازار کاری شوند که به جز موارد خاص درآمد بالایی ندارند. پزشکانی که برای رسیدن به آرزوی خود یک سد بزرگ دیگر یعنی آزمون سنگین، گران و حاشیه دار دستیاری را باید سپری کنند تا متخصص شوند. اما در مقطع پزشکی تخصصی نیز همه رشته‌های تخصصی متقاضی یکسانی ندارد و در سال‌های اخیر برخی از صندلی‌های رشته‌های دستیاری متقاضی کافی ندارد تا جایی که صندلی آن خالی می‌ماند و این یکی از عجایب روزگار است.

تحلیل‌های مختلفی درباره این تغییر رویکرد وجود دارد اما شاید مهمترین آن پولساز نبودن این رشته‌ها و لزوم کار کردن در بخش دولتی است و برعکس رشته‌هایی مثل جراحی پلاستیک، چشم پزشکی، پوست و رادیولوژی که در سالهای اخیر درآمدزا شده‌اند، پر متقاضی هستند و به قول معروف روی بورس هستند.

مساله بازار پزشکی در ایران، گرایش جوانان به این رشته و وضعیت مدیریت آن در وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی ابعاد و جنبه‌های مختلفی دارد که نیازمند بحث‌های کارشناسی مفصل است پژوهشگر ایرنا برای بررسی این موضوع به سراغ دکتر «حمید اکبری» مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رفته است.

صندلی رشته‌های تخصصی اطفال، بیهوشی و طب اورژانس خالی می‌ماند

دکتر اکبری به پژوهشگر ایرنا گفت: کاهش متقاضی در برخی رشته‌های تخصصی موضوع تازه‌ای نیست و شاید بتوان گفت از حدود ۶ سال پیش شروع شده و در برخی رشته‌ها مثل طب اورژانس، کودکان و بیهوشی بیشتر دیده می‌شود. این مساله از حدود دولت دوم روحانی شروع شد و شاید یکی از علل آن کاهش جایگاه شغلی و کاهش درآمد این رشته‌ها باشد.
بازار پزشکی نیز مثل هر بازار دیگری مساله عرضه و تقاضا دارد و نیاز جامعه و مراجعه بیشتر مردم و درآمد این رشته‌ها در گرایش پزشکان برای ورود به رشته‌های تخصصی نقش دارد. برخی از این رشته‌ها مثل طب اورژانس در بیمارستان‌های خصوصی جایگاهی ندارند چون خدمات اورژانس فقط در بخش دولتی است. متخصص اورژانس نمی‌تواند مطب هم بزند به همین علت این رشته با وجود اهمیتی که دارد متقاضی کمتری پیدا کرده است.

مشاور معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: به هر حال رشته‌ای که درآمد کمتری داشته باشد متقاضی کمتری دارد، مثل رشته پزشکی عمومی که به دلیل اینکه مانند گذشته مردم مستقیم به مطب پزشک عمومی مراجعه نمی‌کنند و درآمد کمتری دارد جایگاه سابق را ندارد زیرا شاهدیم خیلی از پزشکان عمومی با کار در مطب به تنهایی نمی‌توانند زندگی خود را بچرخانند. در حالی که در دهه ۱۳۶۰ ورود به رشته پزشکی عمومی برای همه آرزو بود.

وی افزود: برخی رشته‌های تخصصی مثل کودکان هم به علت کاهش موالید و کاهش تعداد فرزندان خانواده‌ها، مراجعه کننده کمتری دارند و این متخصصان هم درآمد گذشته را ندارند به همین علت گرایش به انتخاب رشته تخصص کودکان کم شده و در بسیاری از سال‌های اخیر صندلی‌های این رشته تخصصی خالی می‌ماند.

این مساله در مورد رشته تخصص عفونی هم تا چند سال پیش وجود داشت، زیرا به علت بالارفتن سطح بهداشت و واکسیناسیون بسیاری از بیماری‌های عفونی از بین رفته بود البته با شیوع کرونا و افزایش نیاز و مراجعه مردم به متخصصان عفونی این رشته دوباره متقاضیان بیشتری پیدا کرده است. بنابراین گرایش به رشته‌های تخصصی پزشکی با توجه به شرایط جامعه تغییر می‌کند.

دکتر اکبری گفت: با وجود اینکه پزشکی جایگاه گذشته خود را از دست داده است اما هنوز هم این رشته در کنار دندانپزشکی و داروسازی از انتخاب‌های اول داوطلبان کنکور سراسری است و این حجم از رقابت در بسیاری از رشته‌های فنی و مهندسی یا علوم انسانی وجود ندارند به طوری که برای بسیاری از این رشته‌ها کنکور برداشته شده است. این در حالی است که ظرفیت رشته‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به دهه ۱۳۶۰حدود ۱۰ برابر شده است، در حالی که جمعیت کشور در این مدت ۱۰ برابر نشده و حدود دو برابر شده است.
 

بازار پزشکی تابع عرضه و تقاضاست

وی افزود: با وجود این تقاضای بالا، امکان رشد و افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی بیش از این خیلی سخت است زیرا بر خلاف بسیاری از رشته‌های دانشگاهی افزایش ظرفیت پزشکی نیازمند زیرساخت‌های سنگین‌ و گرانقیمت است، به طور مثال برای آموزش عملی نیاز به بیمارستان و فضای کارآموزی دارد. این مساله برای رشته‌هایی مانند پرستاری و مامایی هم وجود دارد و نمی‌توان یک ماما یا پرستار را بدون اینکه مدتی در بیمارستان و مراکز درمانی کارآموزی کند، فارغ التحصیل کرد.

در گذشته‌های نه چند دور شاید انتخاب رشته پزشکی فقط برای درآمد مالی آن نبود و جایگاه و اعتبار شغلی آن برای بسیاری از مردم اهمیت زیادی داشت به همین علت حکیمان و طبیبان در دهه‌های پیش در بین مردم جایگاه دیگری داشتند اما در عصر علم و فناوری و زندگی شهری، شرایط تا حدی تغییر کرده است و آینده شغلی و درآمد در کنار جایگاه اجتماعی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. به همین علت عوامل بازار مانند میزان درآمد، اشباع بازار و میزان مشتری و مراجعه کننده در انتخاب رشته در سطح آموزش‌های عمومی و دانشگاهی و همچنین سطوح تخصصی و تحصیلات تکمیلی اهمیت بیشتری پیدا کرده است،، عواملی که ممکن است در گذر زمان تغییر کنند.

بازار پزشکی نیز مانند بقیه بازارها تابع قانون عرضه و تقاضاست به عنوان مثال گرایش جوانان به جراحی‌های زیبایی با وجود عوارض و پیامدهای ویرانگر آن چه بخواهیم و چه نخواهیم یک واقعیت اجتماعی است که تاثیر خود را نه تنها بر بازار کالا و خدمات می‌گذارد بلکه بر بازار آموزش و گرایش جوانان به انتخاب رشته هم گذاشته است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۴۴۴۳۶۱۲:۰۷:۱۶ ۱۴۰۳/۸/۸
وقتی درس خواندن اصلا به صرفه نیست مسلما حوصله ای هم برای کار بدون صرفه نیست .
پرویز۳۶۴۴۸۷۰۱۸:۳۴:۳۸ ۱۴۰۳/۸/۸
وقتی با مرارت های فراوان تخصص بگیری و یه نورچشمی بگذارن بعنوان رئیس بیمارستان و اون بهت امر و نهی کنه،این درد قابل تحمل نیست.حوزه درمان هم دردش همون ناشایسته سالاری است.مگه عقل از دست دادن که تخصص بگیرن
فائز۳۶۴۵۵۰۵۰۹:۰۵:۵۸ ۱۴۰۳/۸/۹
چرا ملت رو گمراه می کنید؟؟؟ این رشته هایی که باند پزشکان دارند روش مانور میدن رشته هایی هستش که اصلا کسی سراغش نمیره! رقابت اصلی واسه تخصص هایی هستش که از نظر پزشکان هم راحت هستن و هم درآمد کلانی دارند! نظیر ارتوپد و رادیولوژی و چشم و .... . الان بسیاری از مناطق کشور حتی پزشک متخصص ارتوپد و چشم و رادیولوژی و ... ندارند چون اصلا ظرفیت بسیار پایین این رشته ها جوابگوی جمعیت ایران نیست!
جان۳۶۴۶۳۵۶۱۸:۲۹:۱۷ ۱۴۰۳/۸/۹
بچه من خیلی دوست داره پزشک بشه اما من اصلا دلم نمیخواد
ناشناس۳۶۴۵۸۴۵۱۲:۵۹:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۹
منطقه ما یک پزشک متخصص رادیولوژی گذاشتن واسه چهار شهرستان نوبتش به زور واسه دو هفته دیگه گیر میاد و جالبه مرد هستش و به اجبار زنان مردم باید توسط این شخص فیلمبرداری بشن و جالبه میگن نمیصرفه روزی بالای بیست تومن درمیاره . آخه توی کشور چرا باید کمبود پزشک باشه؟؟؟ کجای جهان چنین وضعیتی وجود داره؟؟؟؟؟؟
NPT out۳۶۴۷۰۸۲۱۳:۲۲:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۱۰
یه آرایشگر در تهران یه میلیارد در ماه رو راحت میزنه
ناشناس۳۶۴۴۶۰۰۱۴:۰۲:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۸
پزشکان ارزش بالایی دارند درهنگام بیماری معلوم میشود. درضمن بخاطر مهاجرت تعداد زیادبه خارج ازکشوربا کمبودپزشک متخصص مواجه هستیم لطفا تعداد بیشتری برای دستیاری پزشکی داشته‌ باشید
ماهرخ۳۶۴۴۷۴۲۱۵:۵۴:۴۷ ۱۴۰۳/۸/۸
تکمیل ظرفیت اعلام کنید منتظر چی هستین
ناصری۳۶۴۴۷۵۱۱۶:۰۲:۳۶ ۱۴۰۳/۸/۸
با این اوضاع هر کاری بهتر از درس خواندن است معلم با مدرک کارشناس ارشد حقوق ۱۲ تومن
ایران۳۶۴۴۷۵۶۱۶:۰۵:۴۹ ۱۴۰۳/۸/۸
برخی پزشکان فقط چشمشان به جیب بیمار بجای درمان جسم بیماران هست
حوا۳۶۴۶۳۵۷۱۸:۳۰:۵۷ ۱۴۰۳/۸/۹
معلما هم اینجوری شدن به خدا کمک به مدرسه میخوان نداشتیم ندادیم دیگه معلم بچم بهش محل نمیزاره
ناشناس۳۶۴۴۷۶۲۱۶:۰۷:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۸
متاسفانه در اثر طرح فاجعه بار تحول سلامت به حدی درآمد پزشکان افزایش پیدا کرد که الان دیگه اگر پزشکی کم‌تر از دویست میلیون بگیره فکر می کنه حقش رو خوردند یعنی انقدر توقعشان بالا رفته که به هیچ چیز راضی نیستند .
1۳۶۴۴۸۷۲۱۸:۳۵:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۸
یک شغل را می توان به گونه ای تعریف کرد که اگر یک میلیارد تومان هم درآمد داشته باشی باز هم احساس کنی که حقت ضایع شده است !. در همه ی مشاغل بخشی از شاغلان درآمد نجومی دارند حتی در شغل معلمی که برخی معلمان درآمدهای فضایی دارند و اینطور نیست که همه ی معلمان درآمد بالا داشته باشند اما امروز در پزشکی طوری فضاسازی شده که باید همه ی پزشکان درآمد نجومی داشته باشند و الا یا مهاجرت می کنند یا خودکشی یا سرخوردگی ! نظام پزشکی و اظهار نظر های مسئولان آن در بوجود آمدن این وضعیت مقصر اصلی است
ناشناس۳۶۴۴۹۶۸۱۹:۵۱:۰۱ ۱۴۰۳/۸/۸
بله دقیقا اون طرح تحول جیب پزشکان بود! دیگه بد عادت شدند
محمد۳۶۴۴۷۹۵۱۶:۴۸:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۸
هر دو
ناشناس۳۶۴۴۸۱۰۱۷:۰۷:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۸
چقدر سریع فکر دانشگاه پوز پولی را راحلش پیدا شد ولی نخبه ها بخاطر پول عقب موندن نه ،یا کشیک طولانی بی پولی دیده نمیشه
ناشناس۳۶۴۴۸۱۱۱۷:۰۸:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۸
هرچی همه درس بخوانی ، پخمه ای میرود سر کار اما تو نه ...
ناشناس۳۶۴۴۸۱۳۱۷:۱۱:۲۰ ۱۴۰۳/۸/۸
علتش مشخصه؛ وقتی فردی استعداد داره و شب و روز زحمت میکشه و درس میخونه ولی عده ای با رانت و سهمیه وارد دانشگاه و بازار کار میشن، طرف دلسرد میشه و دیگه ذوق و علاقه ای به ادامه تحصیل نداره
مهدی۳۶۴۴۸۳۳۱۷:۵۱:۰۴ ۱۴۰۳/۸/۸
رشته های مهندسی رو با اومدن پیام نور و غیرانتفافی و جامع علمی کاربردی و افزایش ظرفیت دانشگاه آزاد نابود کردند حالا نوبت پزشکیه وقتی تو جامعه به یه مهندس ماهی ۱۰ تومن حقوق میدهند معلومه که بعضی رشته های پزشکی هم دیگر درامد نداره و ارزش خوندن نداره
ناشناس۳۶۴۴۸۳۹۱۷:۵۷:۵۸ ۱۴۰۳/۸/۸
به علت عدم کارآمدی نظام بیمه درمانی، عملا حوزه پزشکی فاقد سیاست گذار و ناظر شده و عملا فضای آرایشگری و زیبایی بر کلیت ساختار پزشکی کشور انداخته در نتیجه رشته های مادر پزشکی فاقد جذابیت شده اند.
مجید۳۶۴۴۸۴۰۱۷:۵۸:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۸
سلام اگر پزشک زیاد باشه رقابت زیاد میشه توقع پایین میاد‌ و بیمار بهتر درمان میشه
ناشناس۳۶۴۴۸۶۰۱۸:۲۷:۵۰ ۱۴۰۳/۸/۸
بنده پزشک متخصص کودکان هستم. واقعاً وضع درآمد این رشته بحرانی است. سنم بالای ۵۰ ساله و سابقه کار طولانی دارم ولی الان چند روزه مطب میام روزی ۲ تا مریض دیدم! اگر هم مطب را ببندم با چه رویی برم خونه بیکار بنشینم کنار زن و بچه ام؟ دیگه کسی برای چک آپ نمیاد. فقط مریض که شدند سریع می روند بیمارستانها و والدین تقاضای سرم دارند. بیمارستان اگر بروم وقت نیست آدم سرش را بخواباند اما فایده ای برای پزشک کودکان ندارد. چند سال پیش بیمارستان کار میکردم با حقوق ماهی ۱ تا ۲ میلیون تومان. بعد بیمارستان همین حقوق را برای دارایی نامه کرده بود و چندین میلیون هم مالیات دادم.
ناشناس۳۶۴۶۵۵۰۲۱:۰۷:۱۵ ۱۴۰۳/۸/۹
درآمد ندارید چون پول ویزیت مطب ها سربه فلک کشیده مگه یک کارمند معمولی چقد حقوق میگیره که برای چکاپ بچش رو بیاره مجبوره نیاره و فقط موارد اورژانسی مراجعه کنه
محمدقلی۳۶۴۴۸۸۰۱۸:۴۰:۴۵ ۱۴۰۳/۸/۸
تو این روزگار درس خواندن اصلأ به صرفه و صلاح نیست. بعد کلی درس خوندن و گذر از هفت خوان ها استخدام میشی که 13 تومان حقوق بگیری؟
ناشناس۳۶۴۴۸۸۹۱۸:۵۳:۴۸ ۱۴۰۳/۸/۸
همین اخبار حاشیه های پزشکی خیلی از پزشکان را فراری داد و درس خوانده های کشورمان به خارج از کشور رفتند
اصغرظفری۳۶۴۴۸۹۴۱۸:۵۸:۲۶ ۱۴۰۳/۸/۸
سلام درس خواندن نمی صرفد نتیجه اقتصاددلالی همینست بایک تلفن مبالغ هنگفت به جیب میزنند هیچکس هم نمی فهمد
ناشناس۳۶۴۴۹۲۰۱۹:۲۳:۰۷ ۱۴۰۳/۸/۸
برخی پزشکان فقط و فقط پول می‌شناسد دانش بدون انسانیت ارزشی ندارد...
ناشناس۳۶۴۴۹۲۱۱۹:۲۴:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۸
کسی حال درس خواندن نداره مگر تشنه علم باشه درستش هم همینه الکی دانشگاه زیاد کردن ما که درس خوندیم الانه شغل آزاد داریم
مسعود۳۶۴۴۹۵۴۱۹:۴۳:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۸
وقتی یک آرایشگاه زنانه بدون سواد خاص و با کمترین زحمت درآمدهای نجومی داره چرا باید یک جوان چند سال از عمر خودش رو با بیشترین زحمت بگزرونه ؟ این شغل دو مثال زدم چون شاخص شده وگرنه زیاد داریم از این مشاغل
ایرانی۳۶۴۴۹۶۴۱۹:۴۹:۴۹ ۱۴۰۳/۸/۸
افرادی از بیرون پزشکی و درآمدش را قضاوت می کنند امارنج درس خواندن پرفشار را تا میانسالی ،گذشتن از نوجوانی ،جوانی، و سفر تفریح و ... را نمی ببینند و هرگز حاضر به تجربه آن نیستند و گاهی هم با اوضاع اقتصادی اختلاف طبقاتی باعث دلخوری می شود که توسط دولت ها ایجاد مشود یعنی درآمد پزشک زید نیست درآمد عده‌ای بسیار ناچیز است و درمان هم گران و دولت وظیفه دارد به این مشکل رسیدگی و از بروز مشکل و عقب گرد در پزشکی جلوگیری کند البته اگر اراده ای باشد
ناشناس۳۶۴۴۹۶۵۱۹:۵۰:۲۹ ۱۴۰۳/۸/۸
همون دومی! دیگه درس خوندن نمی صرفه
ناشناس۳۶۴۴۹۷۰۱۹:۵۲:۱۷ ۱۴۰۳/۸/۸
انگیزه تحصیل ازبین رفته است جوان امروز اقتصادی فکر می کند پیش خود می گوید چرا بروم ۱۲ سال تحصیل دانشگاهی بکنم ۱۲ سال درس بخونم کشیک بدهم استرس بکشم و ... بعد هم با یک درآمد بسیار پایین سر کنم خوب میروم مثلا املاکی میزنم درآمد یک معامله به اندازه درآمد یک سال یک پزشک است
ناشناس۳۶۴۴۹۷۸۲۰:۰۵:۰۵ ۱۴۰۳/۸/۸
دانشجوخارجی بپذیرش
محمد۳۶۴۵۰۲۱۲۰:۴۵:۰۱ ۱۴۰۳/۸/۸
وقتی مردمی از اوضاع بد پزشکان خوشحال می شوند،و الان که متخصصان ماهی 15 می گیرن هنوز حرف از 100 تا 200 می زنن،چند سال دیگه هم هر کی خربزه می خوره باید پای لرزش هم بشینه
ناشناس۳۶۴۵۰۶۳۲۱:۳۲:۵۷ ۱۴۰۳/۸/۸
متاسفانه سیستم آموزشی کشور بسیار ضعیف وناکارامد هست ومشکل دیگر مافیا رانت وسهمیه های دانشگاهها
فاطمه۳۶۴۵۱۱۸۲۲:۳۸:۵۵ ۱۴۰۳/۸/۸
اگر یک روز بچه دار بشم بهش میگم تو هر راهی حمایتش میکنم بهش میگم نقاشی کنه هنر یاد بگیره و.... و هرچیزی که دوست داشتو یاد بگیره .... بهش میگم این دنیا دو روزه ! پس کار مورد علاقشو انجام بده ....(((
م و۳۶۴۵۱۲۶۲۲:۵۴:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۸
دانشگاه آزاد برای مفید بودن بهتر است به محلی برای کارهای عملی تبدیل شود،وخروج های آن بعنوان نیروی کار متخصص جذب شوند،،،دانشگاه وبخصوص رشته پزشکی را بایدکسانی وارد شوند که اراده ی درس‌خواندن دارند،،،چطور دلتان می آید آن جوان را که خواب وخوراک را برخود حرام میکندتا پزشکی قبول شود رااز حقوقش محروم کنید؟
امید۳۶۴۵۱۵۴۲۳:۳۶:۵۶ ۱۴۰۳/۸/۸
منی ک دههی شصتی ام حاضرم الان برم پزشکی بخونم با تمام قدرت
ناشناس۳۶۴۵۱۹۵۰۰:۲۲:۰۲ ۱۴۰۳/۸/۹
البته علاوه بر موارد ذکر شده باید از سد سهمیه های خاص نیز گذشت تا به رشته های پزشکی رسید.
ناشناس۳۶۴۵۲۸۴۰۲:۰۹:۲۱ ۱۴۰۳/۸/۹
بنده خدا میگه پزشکان به درامدکمترازدویست تومان راضی نیستند! باید گفت درامد۹۵درصدپزشکان زیر۵۰تومنه مخصوصا متخصصین بیهوشی اطفال وطب اورژانس که کمتراز۳۰تومن هم هست
سعید۳۶۴۵۲۹۸۰۲:۵۴:۵۷ ۱۴۰۳/۸/۹
الان دیگه نون تو هوش مصنوعی و ربات و علوم سلولی ملکلویه و چند زبانه بودنه چه بخواهین چه نخواهین تا چند سال دیگه ربات میاد که جای پزشک و خیلی از کارمندارو میگیره
اسماعیل۳۶۴۵۳۰۱۰۳:۰۴:۲۴ ۱۴۰۳/۸/۹
درود .حداقل حقوق دکتر بیهوشی و ارژانس را نسبت به دکتر هایی که میتوانند بیرون مطب بزنند بیشتر کنید .تا برای کار کردن بی انگیزه نباشند خوب هرکس باشه نسبت به این کار دلسرد میشه پس باید مزایای خوبی برای این دکترها ی ارژانس و بیهوشی در نظر بگیرید.
ناشناس۳۶۴۵۳۰۲۰۳:۰۸:۴۷ ۱۴۰۳/۸/۹
نزدیک چهل سال از جنگ گذشته ‌.هنوز هم سهمیه رزمندگان داریم !!!وکلی سهمیه دیگه ....کاش دانشگاه را حداقل کمتر ورود میکردین واجازه می‌دادین آنجا نخبه جمع بشه
ناشناس۳۶۴۵۳۰۳۰۳:۱۶:۲۳ ۱۴۰۳/۸/۹
ظرفیت پزشکی در کنکور خیلی بالا رفته. این همه پزشک با توجه به سالهای زیادی که برای درس خواندن‌ میذارن اگه برای کسب در آمد باشه نمی ارزه
ناشناس۳۶۴۵۳۰۵۰۳:۳۰:۴۹ ۱۴۰۳/۸/۹
صبر
مهدی۳۶۴۵۳۳۸۰۵:۲۷:۵۱ ۱۴۰۳/۸/۹
پزشکان قداست قبلی را ندارند دیگر محرم بیمار نیستند چون دکون باز کردند البته بعضیشون
عبدالله۳۶۴۵۳۴۳۰۵:۴۴:۰۱ ۱۴۰۳/۸/۹
حتما پزشکی ووکالت وغیره رو هم مافیا گروگان گرفته اند یک بی عدالتی دیگر
ناشناس۳۶۴۵۴۴۳۰۸:۰۸:۴۰ ۱۴۰۳/۸/۹
وقتی خدایی نکرده بیماری پیدا میشه اونوقت می‌فهمیم یک‌پزشک چقدر میتونه فرشته نجات باشه
ناشناس۳۶۴۵۵۱۱۰۹:۰۷:۵۰ ۱۴۰۳/۸/۹
کاری کرده ایم که به رشته پزشکی به عنوان منبع درآمد سرشار نگریسته شود یاد پزشکان قدیم بخیر که هدفشان بهبودی بیماران بود نه پول . الان این نگاه عوض شده فکر اینکه برای خودشان بهشت بسازند به بهای بدبختی بیمارانی که به جز درد و رنج سنگینی هزینه های درمان از بهبود سلامتشان ناامیدانه می‌کند
اسما۳۶۴۵۵۴۷۰۹:۴۴:۱۹ ۱۴۰۳/۸/۹
وقتی فرقی بین حقوق کارگر و دکتر نیست تلاش کردن فایده ندارد فقط در کشور ما رابطه مهم است.
ناشناس۳۶۴۵۷۵۸۱۲:۱۵:۲۷ ۱۴۰۳/۸/۹
وقتی اموزش وپرورش روال قبولی را نه براساس هوش وتوانایی که برای ثروتمندان یعنی انان که توان معلم خصوصی و...بیش از این هم انتظار نیست راه برای ثروتمندان باز که توان این رشته را هم شاید نداشته باشند
ناشناس۳۶۴۶۰۴۳۱۴:۳۰:۴۵ ۱۴۰۳/۸/۹
پزشک ها...به جای پول سکه والا می گیرند آدمیت را خاک کرده اند
ناشناس۳۶۴۶۱۱۸۱۵:۱۷:۳۸ ۱۴۰۳/۸/۹
درس خوندن نمیصرفه تا وقتی ک سهمیه دارا هستن، یه مشت بی استعداد جای باستعدادا و درسو خونارو گرفتن، اونایی ک با استعدادن وقتی بهایی بهشون داده نمیشه درس نخونن بهتره تا بخونن و یه سهمیه دار جاشو بگیره
مهدی۳۶۴۶۲۷۴۱۷:۲۳:۰۸ ۱۴۰۳/۸/۹
نه عزیزان طرف میخواد بره رشته ای که فقط پول پارو کنه والا درمان بیمار که براش مهم نیست لعنت به اون سوگندنامه ای که هنگام فارغ‌التحصیلی میخونن
مجد ز۳۶۴۶۴۱۵۱۹:۱۳:۵۸ ۱۴۰۳/۸/۹
زمانی برای بچه دار شدن مانع دایجاد کردند نتیجه این وضعیت شد زمانی گفتند پزشک زیاد داریم حالا نتیجه این شد زمانی استخدامها را شرکتی شد و مانع ایجاد کردند حالا کسی با این حقوقها اصلا کار نمیکند واقعا به کجا میرویم
محمد۳۶۴۶۴۶۶۱۹:۵۱:۲۰ ۱۴۰۳/۸/۹
پام فلج شده رفتم دکتر گفته یک سکه بهار آزادی آخه از کجا
بنده بدبخت خدا۳۶۴۶۴۹۹۲۰:۱۹:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۹
ولا حوصله همچیه ازمون گرفتن فقط خودشون حال دارن که هر روز رو سر و کله همدیگه هستن فقط تو فکر دانش اموز دانشجو و کارکر و بازنشسته نیستن اگه باشه هم در حد حرف
رامین۳۶۴۶۵۸۵۲۱:۳۷:۱۷ ۱۴۰۳/۸/۹
کجا خالیه منو بفرستین میرم میخونم
ناشناس۳۶۴۶۵۹۵۲۱:۵۲:۱۷ ۱۴۰۳/۸/۹
رشته هایی که طی دوره رزیدنتی کشیک های سنگین شب درمیان دارندوپراسترس هست معلومه متقاضی نداره چشم وپوست ورادیولوژی همیشه پرطرفداربوده، بعضی رشته ها مثل زنان ، اعصاب ، جراحی واقعا دوره رزیدنتی عذاب آوری داردبعدهم پراسترس
منصور۳۶۴۶۶۲۹۲۲:۳۰:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۹
من پسرم ۲۹سالش است ونه زن دارد نه زندگی دانشجوی سال ترم ۸است وسه سال دیگر پزشک عمومی میشود تازه تا ۴۰سالگی هم باید تخصصی بخواند وعمرش را با درس خواندن گذرانده به نظر شما باید چقدر درآمد اولیه در چهل سالگی داشته باشد درحالی که الان ترمی نزدیک ۳۰میلیون هم شهریه می‌دهد چقدر هم خرج خودش بنظر شما چقدر باید در آمد داشته باشد تا خدا را خوش بیاید.
رضا۳۶۴۶۶۶۰۲۳:۲۴:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۹
اشکال از سیستم آموزشی کشور وقتی امسال آماری که خود آموزش وپرورش می‌دهد ودر آن یک ونیم میلیون نفر ترک تحصیل کردن یامیانگین نمرات دانش آموزی در بعضی مناطق کشور زیر5 است یعنی آمدن یا نیامدن دانش آموز به مدرسه فرقی نمی کند این کار از زمانی شروع شد که سیستم آموزشی طبقاتی شد مدارس به خصوصی و ولتی دولتی‌ها به تیز هوشان ونمونه دولتی وشاهد و دهها اسم دیگر تقسیم شد وقتی این نابرابری در سیستم آموزش کشور که باید نماد برابری در کشو باشد بوجود آمد وعده‌اي از مسولین برای فرزندان خود ودوستان وهم مسلکان خود مدارس خصوصی درست کردن واین روش نامیمون را در کشور راه انداختن باعث شد این نابرابری به دانشگاه‌های کشور برسد وفقط بچه های که در مدارس تیز هوشان یا نمونه دولتی یا شاهد یا خصوصی در بهترین دانشگاه‌ها وبهترین رشته ها از جمله پزشکی قبول بشوند واین جریان در ادامه باعث ایجاد شهرک‌های مسکونی مخصوص افراد سیاسی وپول دار جامعه مانند شهرک لواسان وغیره در تهران ایجاد بازارها ومال های بزرگ بیمارستان‌های خصوصی برای این افراد شد تا نابرابری به بیشترین حد خود در جامعه ای که شعار انقلاب آن وخمینی کبیر برابری وعدالت باشد برسد ومتاسفانه این روند نه در شهرهای بزرگ بلکه حتی در کوچکترین شهرهای ایران درحالاتفاق افتادن است این روند در آینده ای نه چندان دور باعث اتفاقات ناگوار در جامعه وشورش از جامعه ای که حس می کند در این نابرابری حقوقشان پایمال شده است پس مسولین دولت مردان نمایندگان مجلس وهر کسی که برای ایران وایرانی دلش می سوزد باید در اسرع وقت این بساط را جمع کند ودر وهله اول آموزش را برابر کند وکل مدارس کشور رابه یک روش در بیاورد کاری که کشورهای مانند ژاپن وکره واروپا وآمریکا وحتی چین انجام دادن ونتایج آن گرفتن که پیشرفت این کشورها وحذف فقر از نتایج آن است
عادل۳۶۴۷۲۶۴۱۶:۵۱:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۱۰
هرچه سریعتر این بساط نابرابری باید جمع بشه
معلم۳۶۴۶۶۷۰۲۳:۳۳:۲۱ ۱۴۰۳/۸/۹
در هر حالتی ،همیشه علم با ارزش هست ...همیشه درس بخونید و در کنارش حتما حتما کتاب های غیر درسی مطالعه کنید ...هر کتابی که دوست دارید ...‌‌فقط بخونید ....ناجی انسان در هر شرایطی کتاب هست.
نا شناس۳۶۴۶۷۶۴۰۴:۵۲:۱۵ ۱۴۰۳/۸/۱۰
مادر مرحوم من مادر پنج دکتر ،سه پزشک ویک داروساز ویک دکترای فیزیک بود و هیچ خیری در زندگی ندید خیلی از زنها از او حسادت می کردن و اذیتش می کردن از جمله زن ما که در جواب او نفرینش کرد انشا الله همه بچه هایت دکتر شوند نفرین گرفت والان در حالی که57سال سن دارد و دو فرزند ش دکتر شدن و دوتای دیگر دانشجوی دکترای پزشکی در دو شهر در غربت هستند و همه مجرد و بی سرمایه ،وهمسرم هم از حرس غم وغصه و کار زیاد واسترس هزینه های زیاد و فروش دو خونه وخرج آنها جهت تحصیل و بعد اجاره نشینی به هزار درد و بیماری گرفتار شده و همه بهش میگن همه بچه هات دکترند و او را می سوزانند
بختیاری۳۶۴۶۸۴۸۰۸:۲۷:۲۷ ۱۴۰۳/۸/۱۰
هفت سال درس بخونی بعد بیایی ماهیانه بیست میلیون بگیری فعلا کار آزاد درآمد بالایی داره
حسن۳۶۴۶۸۶۶۰۹:۰۳:۳۵ ۱۴۰۳/۸/۱۰
یه عده پزشک میشن از بدبختی مردم پول در بیارن البته بجز پرستارها حقوق دکتر ۲۰ برابر پرستار همین چند وقت پیش اعتراض هم کردن ولی چه فاید عدالتی نیست چون مسلمان نما هستند...
ناشناس۳۶۴۶۸۷۱۰۹:۱۲:۲۰ ۱۴۰۳/۸/۱۰
میری سلمانی یک ربع کار میکنه ۳۰۰ میگیره بعد پزشک با اینهم تحصیلات ویزیت میکنه نهایت ۳۰۰ به نظرتون کدام زحمت بیشتری برای کارش کشیده دوغ و دوش آب یکیه
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  2. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  3. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  4. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  5. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  6. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  7. ژاله علو درگذشت

  8. هیچ قدرتی در زمین، دریا و هوا یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  9. سرلشکر سلامی: هیچ قدرتی در عالم، یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  10. تندروها از دولت انتقاد نمی‌کنند، انتقام می‌گیرند

  11. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  12. خشم سلطنت طلبان از مقایسه فرح پهلوی و اسماء اسد در بی بی سی فارسی به روایت رسانه اصولگرا/ موج فحاشی به راه افتاده است

  13. گزافه گویی نتانیاهو درباره ایران

  14. تازه‌ترين تأملات نظامي

  15. عارف: مچ گیری هنر نیست/ حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم

  16. هشدار عباس عبدی: پزشکیان آخرین فرصت است/ مقاومت مقابل رفع فیلترینگ و اصرار بر اجرای مصوبه حجاب چیزی جز نقض پیمان است؟

  17. وکالتی نمی‌جنگیم، مستقیم می زنیم؛ آیا ایران به تنهایی از پس کار خود برمی‌آید؟

  18. افشای اسرار پیجرها ؛ مواد منفجره دقیقا کجا جاسازی شده بود؟ | مأمور موساد: ۱۰ سال آن‌ها را غیرفعال نگه داشتیم

پربحث‌های هفته

  1. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  12. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  13. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  14. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  15. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  21. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  22. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  23.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  24. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  25. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

آخرین عناوین