به گزارش ایرنا، نشانی خیابان و کوچهها در فضای مجازی و حقیقی، چنانچه دقیق، خوانا و همخوان نباشد، مردم و عوامل امدادی را در رسیدن به مقصد معطل، سردرگم و بلاتکلیف میکند.
امروزه با استفاده از تجهیزات و نرمافزارهای نوین نظیر مکانیاب(جی پی اس) برای ارسال نقطه مورد نظر در فضای مجازی به دوستان، اطرافیان و خانواده با تلفن همراه انجام میشود، اما هنوز در برخی نقاط شهری و روستایی دسترسی بدون دغدغه به نشانیها در این شهرستان ممکن نیست.
تسریع در به مقصد رسیدن با ارایه نشانی دقیق، امروزه از ضرورتهای اولیه زندگی مردم بشمار میرود. در این راستا برخی نقاط شهری با نبود کدپستی، پلاک و نشانی صحیح کوچه و خیابانها، مردم را با مشکلاتی دست به گریبان کرده است.
فوریتهای پلیس ۱۱۰، اورژانس ۱۱۵ و آتشنشانی از عوامل امدادی هستند که حضور در کوتاهترین زمان ممکن و لحظههای نخستین برای کمکرسانی به نیازمندان در اولویت کاری آنها و از استانداردهای تخصصی کارشان محسوب میشود که ضرورت آن وجود نشانی صحیح است و این اصل با جان و سلامت شهروندان گره خورده است.
برخی خیابانها که موازی یکدیگر هستند، کوچههای ارتباط دهنده بین آنها باید از یک نام یا رقم برای شناسایی استفاده شود که این امر در شاهرود در بعضی موارد رعایت نشده است و سردرگمی به همراه دارد.
نمونهای از این مشکل در کوچه های شهرک البرز شاهرود، بلوارهای شیخ فضل الله نوری و آیت الله شاهرودی شاهرود مشهود است؛ کوچه های بین این شهرک و بلوارها نامهای متفاوتی دارند، به عنوان نمونه از یکسو کوچه نوری ۲۱ و از سمتی دیگر شاهرودی هشت نامگذاری شده است. این امر موجب سردرگمی مردم در رسیدن به مقصد میشود.
بین خیابان بعثت و ساحلی جنوبی کوچهای به نام بعثت چهار نامگذاری شده است که از سمت دیگر کوچه ۹/۳ ساحلی جنوبی و مزین به نام شهید غلامعلی عربنجفی است.
سوای خطا در اینگونه نامگذاری ها و نشانیها، برخی موانع مانند شاخ و برگ درختان، شمشادها و بوتههای تزیینی قدکشیده، روشنایی نامناسب شبها و همچنین جانمایی نادرست تابلوهای نام کوچه نیز در دسترسی مردم به نشانیهای مورد نیاز سردرگمی ایجاد کرده است.
کارسازبودن نرمافزار مکانیاب یا کدپستی ۱۰ رقمی
یکی از اهالی خیابان ساحلی شمالی به خبرنگار ایرنا گفت: این منطقه کوچههای فرعی و پیچ در پیچ بدون شناسه مشخص دارد.
حسن بلوچ افزود: یکبار برای استفاده از خدمات پزشکی به آمبولانس اورژانس نیاز بود، اما نشانی ارایه شده از سوی مرکز اورژانس غیرقابل شناسایی اعلام شد. در این مورد که شهروند بیمار دیابتی بود، امکان داشت این مساله به قیمت جانش تمام شود.
وی با اشاره به اینکه در آن وضعیت نابسامان و نگرانی خانواده، مجبور شدیم یک نفر را تا سر ۲ کوچه فرعی آن طرفتر برای راهنمایی آمبولانس بفرستیم، ادامه داد: توسعه استفاده از نرم افزارهای به روز مکانیاب، یک راهکار مناسب برای رفع این دست مشکلات محسوب میشود.
وی اظهار کرد: کدپستی ۱۰ رقمی هوشمند نیز در این راستا برای ارایه خدمات امدادی و همچنین پستی ضروری و اجتنابناپذیر است.
چندسالی است که نصب پلاک و کدپستی هوشمند برای هر منزل شخصی، مکانهای دولتی، خصوصی و تجاری در این شهرستان در حال اجرا میباشد.
تغییر نشانیهای قدیمی امکانپذیر نیست
شهردار شاهرود در این موضوع در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تغییر اسامی و تابلوهای نام کوچه و خیابانها در شهرکهای قدیمی، به دلیل سابقه طولانی آنها در ذهن مردم و مکاتبههای پستی شهروندان، امکان پذیر نیست و تغییر آنها مردم را بیشتر بین نشانی جدید و قدیم آن منطقه سردرگم میکند.
محسن احمدی با بیان اینکه برای دسترسی سریع و بهتر به نشانیها یکی از راهکارها استفاده از کدپستی برای هر واحد مسکونی، تجاری و اداری است، افزود: مکاتبههای لازم در این راستا با اداره پست شاهرود انجام شد و نهایی شدن این مساله در حال پیگیری است.
شهردار شاهرود با اشاره به اینکه تخصیص کدپستی وظیفه اداره پست است، ابراز کرد: پس از اعلام تجزیه و تحلیل هزینههای طرح، برای زمانبندی و اجرای مراحل عملیاتی تصمیمگیری میشود.
موانع نصب و تخصیص کدپستی ۱۰ رقمی در شاهرود
رییس اداره پست شاهرود هم در باره این مساله با اشاره به اینکه شهرداری و دهیاریها متولی نصب پلاک کدپستی هوشمند هستند، گفت: کدپستی ۱۰ رقمی همراه یک رمزینه پاسخ سریع(کیو آر کد) برای سهولت دسترسی به نشانیها در یک پایگاه داده برای نقاط شهری و روستایی ایجاد شده است.
محمدحسن خانلرخانی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد نقاط شهری و روستایی شاهرود در این پایگاه داده دارای کدپستی هوشمند هستند، ابراز کرد: شهرداریهای شهرستان شاهرود و دهیاران میتوانند برای دسترسی مردم به نشانیها همراه کدپستی از این پایگاه داده استفاده کنند.
نوسان هزینهها و تعلل پیمانکاران
وی با اشاره به اینکه نصب پلاک کدپستی هوشمند برای شهرکهای جدید شهر شاهرود در دستور کار است، اظهار کرد: در نصب پلاک کدپستی هوشمند برخی از مسایل مانند افزایش قیمت تمام شده برای شرکت پیمانکار این طرح، ادامه کار را با اخلال روبهرو کرده است.
رییس اداره پست شاهرود گفت: ایجاد کدپستی هوشمند برای مکانهایی که تاکنون هیچ کدپستی برای آن تعریف نشده است، ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار ریال هزینه دارد.
خانلرخانی تصریح کرد: در حال حاضر ارایه کدپستی ۱۰ رقمی برای مکانیهای دارای کدپستی با هزینه کمتر از ۱۷۰ هزار ریال در یک برگه کاغذی همراه با یک (کیو آر کد) به متقاضی به راحتی امکانپذیر است و انجام میشود.
این مسوول ادامه داد: کدپستی هوشمند مشکل مردم در دسترسی سریع و آسان به مکان دقیق نشانی، مکاتبات، مکانیابی و حتی فوریتهای امدادی و پلیسی را برطرف میکند.
۹۰ درصد زیرساختهای مکانیابی خودکار اورژانس در شاهرود فراهم شد
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی شاهرود هم گفت: زیرساختهای مکانیابی خودکار با استفاده از تجهیزات نوین، رایانه و دانش فنی کارشناسان اورژانس ۱۱۵، بیش از ۹۰ درصد در این شهرستان آماده است.
زهره صالح نساج اظهار کرد: استفاده از سامانه مکانیاب زمان برقراری تماس تلفنی با اورژانس در نخستین لحظهها میتواند مکان دقیق بیمار را با ضریب دقت مناسب ۱۰۰ تا ۳۰۰ متری برای کارشناسان مرکز مشخص کند.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی شاهرود با بیان اینکه سامانه بهروز میتواند کارشناسان اعزامی را با سرعت و دقت بیشتر به نشانی مورد نظر هدایت کند، افزود: بهکارگیری این سامانه در شهر و جادههای بین راهی، شهری و روستایی، سرعت عمل بالا در راستای دستیابی به خدمات اورژانس پیش بیمارستانی را امکانپذیر میکند.
شهرستان شاهرود با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.