نگاهی به کنش و موضع روسیه درباره تجاوزگری اسرائیل علیه ایران

  4030809146 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

اقدام نامشروع و متجاوزانه اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران با واکنش‌های زیادی از سوی کشورهای مختلف همراه بود و روسیه نیز در واکنش به این حمله خواستار جلوگیری از تشدید تنش‌ها در منطقه شده است.

به گزارش تسنیم، بیش از یک سال است که رژیم صهیونیستی جنایات گسترده‌ای علیه مردم مظلوم فلسطین و تجاوزات گسترده‌ای علیه برخی از کشورهای منطقه از جمله لبنان، سوریه و یمن مرتکب شده است. کشتار زنان و کودکان در غزه و کرانه باختری، کشتار مردم جنوب لبنان و شهادت هزاران انسان بی‌گناه از جمله جنایات رژیم صهیونیستی قلمداد می‌شود.

در این میان این رژیم نامشروع تجاوزاتی را به خاک ایران و همچنین منافع ایران مرتکب شد که با واکنش قاطعانه همراه گشت و به نوعی منجر به تشدید تنش‌ها شد. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در 13 فروردین ماه امسال در جنایتی بی سابقه با حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق که منجر به شهادت سردار محمدرضا زاهدی و  6 نفر دیگر از فرماندهان و اعضای سپاه در سوریه شد. اقدامی که عبور از خط قرمز کشورها بود.

این اقدام مغایر با حقوق بین‌الملل، نخستین تجاوز رژیم صهیونیستی علیه اماکن دیپلماتیک ایران محسوب می‌شد و با واکنش‌های محکمی از سوی ایران همراه شد. مقامات ایران ضمن محکومیت این تجاوز آشکار، رایزنی‌های دیپلماتیک خود را برای رسیدگی به آن انجام داده و تصریح کردند که ایران قاطعانه به این اقدام شنیع پاسخ خواهد داد.

نهایت با پایان صبر استراتژیک ایران، شامگاه 25 فروردین پهپادها و موشک‌های ایرانی پرتاب شدند که ساعاتی بعد، در بیانیه‌ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رسما از عملیات وعده صادق و پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران در سوریه خبر داد.

اما عبور از خطوط قرمز ایران توسط رژیم صهیونیستی به همین جا ختم نشد و بار دیگر این رژیم در اقدامی تجاوزکارانه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را در خاک جمهوری اسلامی ایران به شهادت رساند. همچنین با حمله جنوب لبنان و شهادت سید حسن نصرالله و سردار عباس نیلفروشان، به دنبال تشدید تنش و گسترش درگیری‌ها دامن زد.

مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز مجدد در واکنش به این جنایات رژیم صهیونیستی بر حق مسلم و مشروع ایران جهت پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی تاکید کردند. ایران 11 مهر (1 اکتبر) پس از هفته‌ها انتظار، در عملیات وعده صادق 2 به ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران و همچنین شهادت سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان و شهادت معاون عملیاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده لبنان این نیرو، پاسخی محکمتر از گذشته داد.

 رژیم صهیونیستی پس از پاسخ مشروع ایران بدون توجه به جنایات خود در منطقه و تجاوز به کشورهای منطقه از جمله ایران در صدد حمله به کشورمان برآمد و در اقدامی تجاوزکارانه با استفاده از فضایی که ارتش تروریستی آمریکا در عراق در اختیار آن قرار داد از یکصد کیلومتری مرزهای ایران و از راه دور، تعدادی موشک دور برد به ایران پرتاب کرد که  با آمادگی پدافند هوایی کشور تعداد قابل توجهی از موشک‌ها ردگیری و رهگیری شد و از ورود هواپیماهای دشمن به حریم هوایی کشور جلوگیری به عمل آمد.

این تجاوز مجدد و آشکار رژیم صهیونیستی علیه ایران با واکنش‌های گسترده‌ای در سطح بین‌المللی روبه‌رو شد و کشورها و سازمان‌های بین‌المللی زیادی واکنش نشان داده و این اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

کنش و مواضع روسیه

یکی از کشورهایی که در این خصوص واکنش نشان داد روسیه بود که ادبیات و نوع واکنش روسیه به این امر انتقاداتی از سوی برخی‌ از محافل مبنی برعدم واکنش قاطع این کشور همراه گشت. اما موضع روسیه در واکنش به تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران چه بود؟

پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور بیان کرد که «ما آماده‌ایم با تمامی طرف‌ها همکاری کنیم تا سطح تنش‌ها کاهش یابد.»

وی گفت: «ما به شدت نگران افزایش تنش‌ها میان اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران هستیم که تهدیدات جدی برای ثبات و امنیت منطقه به همراه دارد.»

طبق اعلام و تایید سخنگوی وزارت امور روسیه، اسرائیل با هماهنگی ایالات متحده، حملات هوایی به تعدادی از تأسیسات نظامی در استان‌های تهران، ایلام و خوزستان را انجام داده است. در همین چهارچوب، روسیه نگران افزایش تنش‌ها میان اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران بوده و آن را تهدیدی جدی برای ثبات و امنیت منطقه دانست.

از نظر روسیه ریشه‌های اصلی این تنش‌ها در عدم حل و فصل منازعه میان فلسطین- اسرائیل است که به تشدید تنش‌ها منجر می‌شود و می‌بایست از تحریک ایران به واکنش‌های متقابل پرهیز کرد و از چرخه تشدید غیرقابل کنترل وضعیت خارج شد.

این کشور برای کاهش دامنه تنش‌ها اعلام آمادگی کرد و نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی حمله اسرائیل به ایران در 26 اکتبر به درخواست تهران و حمایت این کشور، چین و الجزایر برگزار شد.

با این حال مخالفت پیشین روسیه با بسیاری از اقدامات و جنایات صهیونیست‌ها در غزه و انتقادات جدی آن با رویکرد غربی‌ها در حمایت بی‌چون و چرا از اقدامات مخرب در غرب آسیا، این انتظار را در بسیاری از محافل ایجاد کرده بود که مسکو با ادبیات محکم تر از جمله محکومیت شدید اقدامات تجاوزکارانه علیه تمامیت ارضی و امنیت یک کشور مستقل از سوی صهیونیست‌ها، واکنش داشته و به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به نقض آشکار قوانین بین المللی از سوی رژیم اسرائیل کنش مناسب‌تری نشان دهد.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این نشست ضمن ابراز نگرانی نسبت به افزایش دامنه تنش‌های فزاینده بین ایران و رژیم صهیونیستی طرفین را به خویشتنداری فرا خوانده است.  از نظر نماینده دائم روسیه افزایش تنش توسط اسرائیل در منطقه غیرقابل قبول و غیرمسئولانه و ناقض قوانین بین المللی است که منجر به بی ثباتی منطقه‌ای می‌شود.

روسیه بر این باور است با اینکه اسرائیل آگاهانه و عامدانه سطح تنش را افزایش داده ولی جمهوری اسلامی ایران به طور بی سابقه‌ای از خودش خویشتن داری نشان داده است.

روسیه درخواست توقف اقدامات غیر قابل قبول اسرائیل و جلوگیری از اقدامات تحریک آمیز بیش‌تر را کرده است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص بیان کرد: «می‌بایست از تحریک ایران به واکنش‌های متقابل پرهیز کرد و از چرخه تشدید غیرقابل کنترل وضعیت خارج شد.»

طبق اعلام روسیه نیروهای هوایی اسرائیل چندین بار شهرهای لبنان و سوریه را بمباران کرده و بسیاری از مقامات سیاسی را حذف کرده‌اند. البته باید گفت که روسیه پیش از این، حمله به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق و ترور اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله را محکوم کرده بود.

با این حال، انتظارات نسبت به واکنش محکم مسکو به تجاوزگری صهیونیست‌ها البته با توجه به موضع‌گیری‌های دیگر روسیه، منطقی است.

رییس سرویس اطلاعات خارجی روسیه بعد از حمله فروردین ماه 1403 اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق که حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری سفارت ایران در دمشق یک «حمله تروریستی» است. همچنین سفارت این کشور در تهران نیز در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق آن را نقض فاحش تمام مبانی حقوق بین‌الملل دانسته بود.

در بیانیه این سفارت خانه نوشته شده بود: این اقدام نه تنها نقض فاحش تمامی مبانی حقوق بین المللی از جمله کنوانسیون‌های وین است که مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی را تضمین می‌نماید، بلکه می‌تواند باعث تشدید تنش‌ها در خاورمیانه که آبستن پیامدهای غیرقابل پیش بینی است، شود.

در خصوص ترور اسماعیل هنیه در تهران نیز دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، گفته بود: «این حمله تحریک‌آمیز در زمانی صورت گرفت که رهبر حماس با دعوت رسمی برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب ایران، مسعود پزشکیان، در تهران حضور داشت. روسیه قویاً این اقدام را محکوم می‌کند. افرادی که پشت این ترور سیاسی قرار دارند، باید از پیامدهای خطرناک آن برای کل منطقه آگاه باشند.»

صرفه‌نظر از نظرات نسبت به کنش و موضعگیری روسیه در تحولات اخیر باید اینگونه جمع‌بندی کرد که بطورکلی روسیه با وجود موضع‌گیری‌ها،‌ نشان داده به دنبال جلوگیری از تشدید تنش در منطقه و به نوعی ایجاد توازن برای عدم شکل گیری یک جنگ گسترده است و تقابل بزرگتر در منطقه است و آن را ذیل تهدید امنیت و ثبات می‌داند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۴۶۶۰۷۲۲:۰۹:۴۵ ۱۴۰۳/۸/۹
راستی مگر سامانهای اس ۳۰۰ روسی در سوریه مستقر نیستند
ناشناس۳۶۴۶۶۱۹۲۲:۲۰:۰۳ ۱۴۰۳/۸/۹
درسته روسیه خیلی خوبه .
ناشناس۳۶۴۶۶۹۰۲۳:۵۸:۵۲ ۱۴۰۳/۸/۹
ارههههههه
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. بدهکاران، طلبکار شدند!

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  22. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های دیروز

    آخرین عناوین