مقام آمریکایی: ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست

  4030428003 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

یک مقام آمریکایی می‌گوید واشنگتن نشانه‌ای از تلاش ایران برای تولید سلاح هسته‌ای نمی‌بیند.

مقام آمریکایی: ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست

به گزارش ایسنا، جوامع اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی مدعی شده بودند دانشمندان ایرانی در حال انجام مدل‌سازی‌های کامپیوتری و تحقیق‌های متالورژیکی بودند که می‌توانست برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای استفاده شود.

به نوشته آکسیوس، برخی از مقامات آمریکایی و صهیونیستی مدعی شده بودند که این اطلاعات نشانه نگران‌کننده‌ای در رابطه با «تمایلات ایران برای تسلیحات هسته‌ای» است اما دیگر مقامات از هر دو طرف آن را به عنوان یک «انحراف» که نشان‌دهنده تغییر در سیاست و راهبرد ایران نیست، توصیف کردند.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نگران این اطلاعات جدید بود و از کاخ سفید درخواست کرد تا گروه مشاوره راهبردی آمریکا-اسرائیل را برای گفت‌وگو در مورد وضعیت برنامه هسته‌ای ایران تشکیل دهد.

جلسه‌ای که دوشنبه در کاخ سفید برگزار شد، اولین بحث‌های سطح بالا و عمیق آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران از مارس ۲۰۲۳ بود.

به گفته برخی مقامات از هر ۲ طرف، جامعه‌های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی در ارزیابی‌های خود درباره وضعیت برنامه هسته‌ای ایران در جلسه این هفته هم‌نظر بودند.

مقامات گفتند که سرویس‌های اطلاعاتی ۲ طرف اعتقاد ندارند که هیچ تصمیم یا دستوری برای پیشرفت در جهت تولید سلاح هسته‌ای وجود داشته باشد.

آکسیوس نوشت که طرفین توافق کردند که هماهنگی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران، به ویژه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تقویت شود.

طبق این گزارش مقام‌های آمریکایی گفته‌اند دولت بایدن نگرانی‌های هسته‌ای خود را چند هفته قبل و از طریق کشور ثالث به ایران منتقل کرده‌ است.

آن‌ها می‌گویند ایران هم در پاسخ، درباره فعالیت‌های هسته‌ای خود توضیح داده و تاکید کرده تغییری در سیاست این کشور به‌وجود نیامده و آن‌ها بر روی ساخت سلاح هسته‌ای کار نمی‌کنند.

مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی می‌گویند تبادل پیام‌ها و سایر اطلاعات به دست آمده توسط واشنگتن و تل‌آویو به برخی از نگرانی‌ها رسیدگی کرده و تا حدودی تشویش‌ها را درباره فعالیت‌های تحقیق و توسعه ایران کاهش داده است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۵۸۶۵۸۰۸:۱۸:۴۷ ۱۴۰۳/۴/۲۸
برخی عناصر در داخل مانع و مخالف قدرت گیری نامتعارف هسته ای ایران هستند که باید دید به کجا متصل اند .راه حل مسأله هسته ای ایران خلع تجهیزات و عقب نشستن نیست ، بلکه دستیابی به قدرت نامتعارف بازدارنده از هر نوعش پیش از به قدرت رسیدن جمهوری‌خواهان است و قرار دادن آنها در برابر حقیقت محقق شده قدرت ...و سپس همانها برای مذاکره پاپبش خواهند نهاد ،وگرنه در صورت عدم تحقق قدرت گیری ایران همانها که محتمل جمهوری خواهان خواهند بود ،برای تحریم بیشتر جهت جمع آوری تجهیزات و تهدیدات پیش قدم خواهند بود ..آزموده را آزمودن خطاست ...
ناشناس۳۵۵۸۶۶۰۰۸:۲۰:۰۹ ۱۴۰۳/۴/۲۸
بازدارندگی هسته‌ای نظریه‌ای است که از سوی کنت والتز در سال ۱۹۸۱ مطرح شد. در این نظریه، ابزار بازدارنده در حد سلاح‌های اتمی و امکانات رساندن آنها به دشمن است. والتز با ارائه این نظریه بیان کرد که هراس از خرابی‌های سلاح هسته‌ای پایدارترین ویژگی نظم بین‌المللی است و بنابراین هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد گسترش این سلاح‌ها در نظام بین‌الملل وجود ندارد. همان گونه که در طول جنگ سرد بازدارندگی هسته‌ای به جای خلع سلاح به ویژگی مسلط روابط قدرت‌های بزرگ تبدیل شد و ثبات را پدید آورد، بعد از جنگ و در شرایط بحرانی نیز می‌تواند ثبات‌بخشروابط میان دولت‌ها باشد. به نظر والتز در محیط آنارشیک بین‌المللی که امکان همکاری میان دولت‌ها محدود است و آنها را به خودیاری برای تأمین بقا و امنیت وامی‌دارد، سلاح‌های هسته‌ای هم به دلیل قدرت بازدارندگی که در مقابل تهدیدات بیرونی دولت‌ها ایجاد می‌کنند و هم به دلیل افزایش هزینه جنگ، باعث کاهش وقوع آن شده و امنیت فیزیکی و سرزمینی دولت‌ها را حفظ می‌کنند؛ بنابراین قدرت بازدارندگی این سلاح‌ها باعث ایجاد امنیت برای دولت و کاهش فشارهای رقابتی میان آنها و رقبای منطقه‌ای و ایجاد ثبات استراتژیک برای نظام بین‌الملل می‌شود.از نظر والتز افزون بر کشورهای هسته‌ای موجود اگر کشور دیگری نیز به سلاح هسته‌ای دست یابد، نباید چندان نگران بود. برعکس؛ آن چه نگران کننده و باعث احتمال وقوع جنگ می‌شود گسترش سلاح‌های متعارف است؛ زیرا امکان استفاده از آنها توسط دولت‌ها زیاد است. به نظر او در جهان با سلاح‌های متعارف، دولت‌ها در مورد برد و باخت خود نگران‌اند؛ حال آن که در جهان با سلاح‌های هسته‌ای نگرانی دولت‌ها، بقا و یا نابودی آنها است. در مجموع بازدارندگی هسته‌ای والتز بر سه پیش‌فرض استوار است: ۱- احتمال وقوع جنگ عمده میان دو دولت دارای سلاح هسته‌ای، کم است؛ ۲- احتمال جنگ، بحران و استفاده محدود از نیرو بین دو دولت بی‌بهره از تقارن هسته‌ای در یک منطقه زیاد است؛ ۳- احتمال جنگ و بحران دو دولتی که دارای سلاح هسته‌ای نباشند، بسیار زیاد است.
ناشناس۳۵۵۸۶۶۵۰۸:۲۲:۵۶ ۱۴۰۳/۴/۲۸
چرا به کشوری که دارد به نسل کشی در غزه ادامه داده و زنان و کودکان را در بیمارستانها و مدارس و پناهگاه ها قتل عام میکند و مدام دگر کشورها و حتی زنان و کودکان غزه را به حمله هسته ای تهدید می‌کند نمی‌گویند خلع سلاح شود انموقع ایران را که از حقوق خود در زمینه تکنولوژی هسته ای استفاده میکند مورد هجمه قرار میدهند
ناشناس۳۵۵۸۶۷۶۰۸:۳۵:۱۴ ۱۴۰۳/۴/۲۸
رو قوی شو گر راحت جهان طلبی ...که در قاموس طبیعت ضعیف پایمال است ..
رسول بلوچ۳۵۵۸۸۳۵۱۳:۱۵:۵۰ ۱۴۰۳/۴/۲۸
سلام اگر ایران دنبال سلاه هستی باشد به امریکا چه مربوت خوب چرا جود امریکا دارد اگر خوب نیست برای هم خوب نباشد امریکا چرا فقط برای خودش رای صادر میکند به نظر من سران امریکا ترسوی بیش نیستن که فکر میکنند هرچه بعتر قویتر هست برای امریکا باشد این هم منم منم امریکا فقط خود خاحی بیش نیست این هم ظولم جنایت کشتار بس نیست هر کشوری حق دارد کشورش به روز کند نه تنها امریکا نیست که هم چی داشت باشد به هر کشوری دلش حاست زور بگوید امریکا و اسرایل دو کشور علکی زورگوی بیش نیسنت که روزگارشان خودشان سیاه کردن حالا فهمیدن که دوران زور تمام شوده
ناشناس۳۵۵۹۱۴۰۲۳:۳۸:۴۸ ۱۴۰۳/۴/۲۸
عمو جان کلاس چندی؟
یوسفان۳۵۵۹۱۰۰۲۲:۱۸:۱۸ ۱۴۰۳/۴/۲۸
کسانیکه سلاح هسته ای دارند حق ندارند دیگر کشورها را منع کنند اگر سلاح هسته ای بد است چرا خودشان دارند و اگر خوب است چرا کشورهای دیگر نداشته باشند چون اسرائیل کودک کش و امریکای جنایتکار هر دو در نسل کشی زن و مرد و کودکان و مظلومین فلسطین شریک هستند و باید در یک دادگاه صالحه محاکمه و مجازات شونند
مسعود تقوی۳۵۵۹۲۸۳۰۸:۳۵:۲۵ ۱۴۰۳/۴/۲۹
رهبری هم که از روز اول همین را گفتند ولی با این حال نظر شخصی بنده داشتن سلاحهای بازدارنده میباشد
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بستن تنگه هرمز؛ چگونه؟

    2. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

    3. صحبت‌های مهم معاون سیاسی وزیر کشور درباره اتباع/ « اتباع خارجی نیز برادر و خواهران ما هستند»  

    4. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

    5. حمله اسرائیل به ایران/ عملیات موفق پدافند هوایی تهران/اطلاعیه قرارگاه پدافند هوایی کشور درباره فعالیت پدافندی بامداد امروز

    6. گوشه‌ای از مجاهدت دلاورمردان پدافندی ایران اسلامی

    7. سردار رادان: طرد اتباع غیرمجاز بر کاهش جرم تأثیر دارد

    8. صهیونیست ها به دنبال آزادی عمل در آسمان ایران

    9. درخواست شریعتمداری برای حمله رعدآسا به اسرائیل/ سکوت احمدی‌نژاد/ هنرمندان ایرانی که در ارتش اسرائیل فعالیت می‌کنند

    10. تغییر راهبردی بزرگ ایران

    11. واقعیت های یک حمله 

    12. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

    13. ادعای عجیب زیدآبادی در خصوص واکنش ایران به اسرائیل/ آسمان به ریسمان بافتن برای گران‌کردن بنزین/ کلنجار اصلاح‌طلبان با دولت پزشکیان

    14. ما و این رویای عادی بودن!

    15. هويت جديد ايران

    16. رهبر انقلاب: شرارت رژیم صهیونیستی نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچک‌انگاری/کیفیتِ فهماندنِ قدرت و اراده ملت ایران به رژیم صهیونیستی را باید مسئولان تشخیص دهند

    17. احمدی‌نژاد کجاست؟ حقیقت سوزی در «هولوکاست سکوت»!

    18. کوه اسراییل موش زایید!

    19. شهادت دو رزمنده ارتش در دفاع از حریم امنیت ایران

    20. عزم دولت برای حفظ ظریف/ تلاش شهید رئیسی برای تأیید دیگر نامزدها در انتخابات ریاست‌جمهوری

    21. ۳ واقعیت رسواکننده در مورد حمله اسرائیل به ایران

    22. واکنش زیباکلام به حمله اسرائیل به ایران

    23. جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

    24. "چهارچوب های ادراکی"؛ عرصه ای مهم در نبرد با رژیم صهیونیستی

    25. اضطراب در چهره سردمداران رژیم صهیونیستی به هنگام صدور دستور تجاوز به ایران موج می زند

    آخرین عناوین