پایانی بر هرج و مرج در معاملات زمین و مسکن

گروه اجتماعی الف،   4030509054 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

تا پیش از تصویب قانون الزام به ثبت سند رسمی معاملات اموال غیرمنقول، حق مالکیت یک ملک می‌توانست با سند عادی به چند نفر منتقل شود. امری که خود بستر ایجاد مشکلاتی نظیر معاملات معارض، فروش مال غیر و غیره بود.

پایانی بر هرج و مرج در معاملات زمین و مسکن

 به گزارش الف اعتبار قانونی اسناد عادی نه تنها حق مالکیت اشخاص را متزلزل می‌کرد بلکه شرایط را برای بروز جرایمی چون کلاهبرداری، جعل، پولشویی، فساد و نزاع را نیز فراهم می‌کرد. اما با تصویب قانون الزام به ثبت سند رسمی و اعتبار زدایی از اسناد عادی زمینه بروز هرگونه فساد و کلاهبرداری مرتبط با این اسناد از بین رفت. حامد حسنی رئیس اندیشکدۀ بزرگمهر در گفت‌وگو با الف به فواید این قانون پرداخته است .

عدم اطمینان به سند رسمی

حامد حسنی،  در پاسخ به این سؤال که چه مسائل و مشکلاتی در روند اسناد عادی وجود داشته که موجب تصویب این قانون شده است، بیان می‌کند:« به دلیل اعتبار اسناد عادی، شاهد نوعی از هرج و مرج در حوزه مالکیت اموال غیر منقول در کشور بودیم: در مواردی فرد با پرداخت ثمن معامله، اقدام به خرید ملک از فروشنده آپارتمان می‌نماید و سند رسمی نیز به نام خریدار صادر می‌‌شود. در ادامه این فرد به همراه خانواده خود سال‌ها در آن آپارتمان سکونت می‌نماید؛ اما پس از گذشت چند سال، فردی به استناد یک مبایعه‌نامه، مدعی مالکیت بر این آپارتمان می‌شود.»

حسنی ادامه می‌دهد: «به دلیل اعتبار سند عادی، خریدار پس از سال‌ها رفت و آمد در مراجع قضایی و پرداخت هزینه‌های دادرسی و وکیل، در نهایت شاهد ابطال سند رسمی خود می‌شود. با ابطال سند رسمی نیز در نهایت از منزل خود بیرون انداخته شده و حتی ملزم به پرداخت اجاره (اجرت المثل ایام تصرف) به مالک عادی نیز می‌شود! لذا مبتنی بر قوانین و رویه قضایی سابق، عملا سند رسمی فاقد اعتبار حداکثری لازم بود. درضمن این موضوع موجبات وقوع کلاهبرداری و بروز اختلافات گسترده در سطح جامعه، تشکیل پرونده‌های متعدد حقوقی و کیفری، افزایش جمعیت کیفری، تضییع حقوق مردم و کاهش سرمایه اجتماعی را نیز فراهم آورده بود.»

خطر مفقودی و زمین‌خواری، حاصل سند عادی

حسنی از خطر مفقودی می‌گوید:« اسناد عادی با چالش‌هایی از قبیل احتمال گم شدن یا سرقت این اسناد نیز مواجه هستند. به عنوان مثال ممکن است پدر خانواده به دلیل کهولت سن، محل نگهداری مبایعه‌نامه مغازه متعلق به خود را فراموش نموده و در ادامه، مالک قبلی، با اطلاع و سوء استفاده از این موضوع، مدعی عدم فروش ملک به این شخص شود.»

رئیس اندیشکده بزرگمهر مشکل دیگر اسناد عادی را زمین‌خواری می‌داند:« اساسا یکی از دلایل اصلی وقوع پدیده زمین خواری، امکان فروش زمین‌های متعلق به دولت یا اشخاص به خریداران و آن هم مبتنی بر اعتبار سند عادی بوده است. به عبارت دیگر مردم با این ذهنیت که مبایعه‌نامه دارای اعتبار است، اقدام به خرید یک ویلا در شمال کشور می‌نمایند؛ بدون آنکه بدانند این ویلا مثلا ناشی از تخریب جنگل و به صورت کاملا غیر قانونی احداث شده است.»

افزایش ریسک سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و صنعت با اسناد عادی

حسنی در خصوص افزایش ریسک سرمایه‌گذاری توضیح می‌دهد:« مقدمه احداث کارخانه، کاشت محصولات کشاورزی و دامداری، خرید زمین است. با توجه به چالش‌های مورد اشاره، اساسا سرمایه‌گذاری در این حوزه به شدت پر ریسک است. به نحوی که در مواردی فرد سرمایه‌گذار پس از خرید زمین، احداث کارخانه و نصب تجهیزات، با ادعای یک فرد مبنی بر مالکیت بر زمین مواجه می‌شود! لذا بدیهی است در این وضعیت، تمایل به سرمایه گذاری در بخش تولید کاهش یابد.»

رئیس اندیشکدۀ بزرگمهر ادامه می‌دهد:« قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول با هدف رفع این معضلات و ایجاد نظم و امنیت در معاملات ملکی به تصویب رسید و گامی مهم در جهت احقاق حقوق افراد، پیشگیری از وقوع دعاوی، ساماندهی مالکیت اموال غیر منقول و رونق تولید محسوب می‌شود.»

کاهش چشمگیر ورودی پرونده‌های ملکی

حسنی در پاسخ به این سؤال که تصویب این قانون در کاهش ورودی‌های پرونده‌های ملکی چه نقشی می‌تواند داشته باشد، می‌گوید:« قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول گامی مهم در جهت کاهش ورودی پرونده‌های ملکی است. ماده ۱۰ این قانون، بازه‌های زمانی را تعیین نموده است به نحوی که ظرف دو سال از تاریخ راه‌اندازی «سامانه ساماندهی اسناد غیر رسمی»، مردم مکلف به بارگذاری مستندات و ادعاهای خود در سامانه مذکور و همچنین در مدت دو سال از تاریخ درج در سامانه نیز حسب مورد مکلف به اخذ سند رسمی یا طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی هستند.»

رئیس اندیشکدۀ بزرگمهر ادامه می‌دهد:« لذا با این توضیحات، در چند سال آینده، افزایش نسبی تشکیل پرونده‌های قضایی را شاهد خواهیم بود چرا که تمامی مردم مکلف به ثبت ادعا و تشکیل پرونده در بازه‌های زمانی اعلام شده هستند. اما بعد از عبور از این دوره گذار، قطعا شاهد ایجاد آرامش در سطح جامعه و کاهش ملموس پرونده‌های قضایی در کشور خواهیم بود. درضمن اختلافات ملکی صرفا منجر به تشکیل پرونده‌های حقوقی و ملکی نشده و در موارد متعددی شاهد وقوع ضرب و شتم، توهین، تهدید، قتل، آدم ربایی و... هستیم که دلیل و انگیزه اصلی وقوع این جرائم، اختلاف بر سر ملک (به عنوان یک دارایی مهم) بوده است. لذا با تصویب این قانون، علاوه بر کاهش پرونده‌های حقوقی، قطعا شاهد کاهش بخشی از پرونده‌های کیفری نیز خواهیم بود.»

تثبیت حقوق مالکیت در ایران

حسنی در پاسخ به این سؤال که چه نسبتی میان قانون الزام به تنظیم سند رسمی و حقوق مالکیت وجود دارد، توضیح می‌دهد:« در سال ۲۰۲۱ ایران در شاخص حقوق مالکیت در رتبه 114 قرار داشته است و وضعیت مطلوبی ندارد. درضمن رتبه ایران در رکن حقوق مالکیت فیزیکی نیز ۱۰۷ بوده است. زیرشاخص حقوق مالکیت فیزیکی (PPR) قدرت حمایت از حقوق مالکیت بر اموال فیزیکی را در کشورها اندازه گیری می‌کند.»
رئیس اندیشکدۀ بزرگمهر ادامه می‌دهد:« در این شاخص، میزان امنیت افراد در مالکیت اموال فیزیکی، خطر سلب مالکیت، میزان اثربخشی احکام قضایی در اجرای قراردادهای حقوق مالکیت و سهولت و شفافیت ثبت مالکیت ملک (مشتمل بر هزینه و زمان لازم برای ثبت ملک، دسترسی به سامانه ثبت اسناد و املاک و صحت و کامل بودن اسناد ثبتی) موثر است. لذا تصویب قانون الزام، نقش مهمی در تقویت حقوق مالکیت در ایران ایفا می‌کند.»

برای عملکرد بهتر قانون الزام به ثبت رسمی به همکاری‌های دیگری نیاز است

حسنی در پاسخ به این سؤال که این قانون می‌تواند به تنهایی راهگشای توسعه اقتصادی با شاخص‌های بین المللی باشد، توضیح می‌دهد:« برای دستیابی به توسعه اقتصادی، علاوه بر تصویب و اجرای قانون الزام نیازمند ادامه اصلاحات در زمینه نظام بانکی و پولی، بهبود زیرساخت‌ها (مانند شبکه حمل و نقل)، مبارزه با فساد، توسعه سرمایه انسانی، حمایت بهتر از مالکیت فکری و ... هستیم.»

رئیس اندیشکدۀ بزرگمهر درخصوص درخواست افراز می‌گوید:« تبصره 9 ماده 10 قانون تصریح می‌نماید هر گونه افراز، تقسیم و تفکیک اراضی، مشمول قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی است. اساسا در بحث افراز و دستور فروش املاک مشاعی نیازمند انجام آسیب شناسی و اصلاح «قانون افراز و فروش املاک مشاع» هستیم.»

تقارن اطلاعات رخ خواهد داد

حسنی دربارۀ اقدام قانون الزام به ثبت رسمی برای تقارن اطلاعات می‌گوید:« مطابق ماده 8 قانون الزام، کلیه مراجع قضائی، کمیسیون‌ها، شوراها و سایر مراجع ذی‌صلاح مکلفند تصمیمات و آرای قطعی مربوط به ایجاد و سلب هرگونه حق عینی و همچنین آرای قطعی صادره در خصوص تغییر کاربری یا تخریب بنا در مورد هر پلاک ثبتی را به صورت آنی به سازمان ثبت اسناد اعلام نمایند. لذا با توجه به تصویب این قانون، شاهد افزایش تقارن اطلاعاتی و اطلاع دقیق خریدار از سوابق مالکیت خواهیم بود.»

رئیس اندیشکدۀ بزرگمهر ادامه می‌دهد:« درضمن ماده 8 «قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها»، بر ضرورت کشف بازه قیمت تصریح می‌نماید. لذا با توجه به الزام به ثبت رسمی معاملات و همچنین الزام به درج مبلغ دقیق ثمن مورد توافق طرفین (مطابق ماده دو قانون الزام)، امکان اعلام بازه قیمت معاملات املاک مشابه در منطقه وجود خواهد داشت که تماماً مصادیق آشکار تقارن اطلاعات محسوب می‌شوند.»

حسنی در پایان می‌گوید:« با توجه به اینکه چالش‌های مرتبط با سند عادی صرفا به معاملات اموال غیرمنقول محدود نشده و مشابه همین مشکلات، در زمینه معاملات خودرو نیز در حال وقوع است؛ اعتبار زدایی از معاملات عادی مرتبط با معاملات خودرو نیز به کاهش بخش دیگری از دعاوی و اختلافات مردم منجر خواهد شد. لذا تصویب قانونی مشابه «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» در زمینه معاملات خودرو توسط مجلس شورای اسلامی پیشنهاد می‌شود.»

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۶۸۶۶۲۱۳:۴۹:۳۶ ۱۴۰۳/۵/۹
در منطقه سعادت آباد و بسیاری از مناطق تهران انبوه آپارتمان های بی سند وجود دارد و باید پیگیر شد که چرا شهرداری علاقه ای برای سند را کردن این مجتمع ها ندارد حتی تعدادی از بلوک های مجتمع عظیم آتی ساز در کنار بزرگراه چمران نیز هنوز سند ندارند باید مشخص بشه که دلیل این امر تعلل شهرداری است یا تعلل تعاونی ها یا مالکان یا دولت یا چی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۳۵۶۸۸۲۳۱۵:۳۷:۳۶ ۱۴۰۳/۵/۹
مردم به هیچ وجه نباید فریب این طرح ها را بخورند
ناشناس۳۵۶۸۹۹۸۱۹:۳۹:۰۰ ۱۴۰۳/۵/۹
این طرح گرانی وحشتناکی در بخش مسکن و زمین بوجود می آورد زیرا سند دار شدن زمین ها و بسیاری مسکن ها باعث گرانی و تورم افسار گسیخته در بخش خانه های ارزانقیمت و زمین های ارزان میشود و دود بیشتری به چشم قشر ضعیف جامعه میرود و افراد ضعیف دیگر حتی نمی توانند در حاشیه شهرها نیز برای خود آلونکی داشته باشند
ناشناس۳۵۶۹۱۱۹۰۰:۱۹:۲۲ ۱۴۰۳/۵/۱۰
فکر کنم یکی از بنگاه دارها ویا دلال ملک باشی
ناشناس۳۵۶۸۸۶۸۱۶:۳۲:۰۶ ۱۴۰۳/۵/۹
ملک را از یکی از کارکنان سازمان برنامه و بودجه خریدیم ولی سند ندارد. مگه برنامه بودجه نباید الگوی قانون مداری و شفافیت و رفع مشکلات باشه ؟ ولی فقط ساکنان پیگیر سند هستند و تعاونی مسکن برنامه بودجه مطلقا علاقه ای به تنظیم سند نداره باید بررسی بشه که مشکل تعاونی چیه
حسین۳۵۶۸۹۰۸۱۷:۰۱:۳۱ ۱۴۰۳/۵/۹
سند ربطی به شهرداری نداره باید از سازمان مسکن وشهرسازی پرسید
ناشناس۳۵۶۹۰۲۳۲۰:۲۴:۰۱ ۱۴۰۳/۵/۹
حالا هر کس مگه مسکن و شهرسازی جزو دولت نیست چرا تعاونی ها را ملزم به ارائه سند نمی کند ؟
mostafa.kamali95@yahoo.com۳۵۶۸۹۰۹۱۷:۰۵:۴۶ ۱۴۰۳/۵/۹
قانون مشروعیت سنجی اموال و دارایی ها برای همه آحاد جامعه باید اجرایی شود تا فاصله های طبقاتی کاهش و نظام اقتصادی کشور اصلاح شود
ناشناس۳۵۶۸۶۸۵۱۳:۵۷:۲۵ ۱۴۰۳/۵/۹
این طرح کلا برای مالیات بقیش حرف
ناشناس۳۵۶۸۸۷۲۱۶:۳۷:۰۰ ۱۴۰۳/۵/۹
مالیات های سنگین را بگیرند و تکه ای کاغذ منگوله دار بدهند و تورم بسیار سنگین دیگری ایجاد کنند چرا که زمین ها و ساختمان ها پس از سند دار شدن ارزش آن بطور روانی بالا می رود و میبرند و باعث گرانی هرجا بیشتر میکنند
ناشناس۳۵۶۹۰۰۱۱۹:۴۲:۱۸ ۱۴۰۳/۵/۹
با این طرح مردم دیگر در قوز آباد هم نمی توانند برای خود آلونکی داشته باشند زیرا دولت با گرفتن مالیات و صدور سند و بار روانی که ایجاد می کند باعث میشود زمین و مسکن ارزانقیمت به یکباره و بصورت افسار گسیخته گران شود و دود آن به چشم قشر آسیب پذیر جامعه برود
ناشناس۳۵۶۹۰۴۵۲۱:۲۰:۳۲ ۱۴۰۳/۵/۹
به هر حال خانه سند لازم داره که بعد خودمان بچه ها تکلیفشان معلوم باشه برای بچه های ما خانه دار شدن آرزو شده اقلا میراث ما برایشان بمونه که در به در نباشند
ناشناس۳۵۶۸۶۸۷۱۴:۰۰:۲۳ ۱۴۰۳/۵/۹
این مطلب برای فریب مردم . این طرح برای گرفتن مالیات نقل و انتقال مسکن از مردم درست شده
ناشناس۳۵۶۸۸۴۷۱۵:۵۹:۴۳ ۱۴۰۳/۵/۹
با این حساب دلالان و محتکران نگران شدن!!
ناشناس۳۵۶۸۹۸۶۱۹:۱۹:۲۹ ۱۴۰۳/۵/۹
فقط بانک ها باید نگران باشند ولی چون پول دارند، اونم حل میکنند.
ناشناس۳۵۶۸۷۴۹۱۴:۴۰:۱۴ ۱۴۰۳/۵/۹
اینها تمام طرح های مالیاتی برای خالی کردن هرچه بیشتر جیب مردم است
ناشناس۳۵۶۸۸۴۸۱۶:۰۰:۱۸ ۱۴۰۳/۵/۹
دلالی نکن که تورم درست کنید تا مالیات ندهی!!
سعید۳۵۶۸۸۴۹۱۶:۰۰:۳۰ ۱۴۰۳/۵/۹
جالبته کارمند و کارگرو کشاورزو دکتر و مهندس دارن مالیات میدن مشکلی نیست تا نوبت مالیات بر مسکن و طلا میشه مشکل داره؟! آره آقای املاکی و بنک دار طلا و مالک چند آپارتمان که هیچ نقشی در اقتصاد این مملکت نداشتی و نداری، باید مالیات بدی.
مانی۳۵۶۸۹۸۳۱۹:۱۷:۳۴ ۱۴۰۳/۵/۹
جالبتر این است که همین کارمند و کارگرو کشاورزو دکتر و مهندس... باید مالیات بر نقل و انتقال مسکن را بدهند!هر هزینه ای به قیمت تمام شده اضافه شود نهایتا از جیب خریدار پرداخت میشود.
ناشناس۳۵۶۸۸۸۲۱۶:۴۵:۲۹ ۱۴۰۳/۵/۹
50 درصد ساحت و ساز های شمال داخل مناطق بدون سند هست الان که این قانون رو گذاشتن حداقل فرایند دریافت سند رو روان و سریع کنن الان دریافت سند=پرداخت انواع رشوه
هادی۳۵۶۸۹۰۴۱۶:۵۷:۰۹ ۱۴۰۳/۵/۹
پس قانون اساسی کشور چی میشه .اینها همان قانون ۲۰ و ۳۰ صهیونیستها هست که گفته شده حذف مالکیت مردم که بعد از مدتی که همه سند گرفتن .تبدیل به الکترونیکی میشه و بعد از مدتی سیستم حک شده و مردم میشن مستاجر دولت.
ناشناس۳۵۶۸۹۱۶۱۷:۲۴:۴۹ ۱۴۰۳/۵/۹
اگرواقعا نگران‌نزاع و ملک مردم هستید بهشون سند بدهید همه ازخدا می خواهند .
ناشناس۳۵۶۸۹۲۴۱۷:۵۰:۱۳ ۱۴۰۳/۵/۹
برای گرفتن مالیات هم هست آگاه باشید
حسین.۳۵۶۸۹۵۰۱۸:۲۵:۰۵ ۱۴۰۳/۵/۹
در اسناد اصلاحات ارضی که مالکیت بین زارع و مالک مشخص نیست و بصورت مشاعی است صودر اسناد الکترونیکی چگونه ثبت و رسمیت پیدا می‌کنه بدون حضور یک طرف مالکیت .اسنادی که بین زارع و مالک شکایت و دعوی وجود دارد آیا امکان صدور سند الکترونیکی وجود دارد.
عمید۳۵۶۸۹۵۷۱۸:۳۴:۱۷ ۱۴۰۳/۵/۹
لطفاً اسناد عادی را ابطال کنید چون باعث انواع کلاهبرداری ، جعل ، سواستفاده از افراد ساده ، نیز میشود و حق خرید و فروش را از املاکی ها بگیرید باور کنید سایت دیوار و بازار خرید و فروش را بهم ریختن با قولنامه ها املاکی ها هزار کلاهبرداری گسترده انجام میدهند املاکی ها نباید دسترسی به اطلاعات املاک مردم داشته باشند تازه در دفتر خانه ها هزار کلاهبرداری میشود‌ولی در عین حال کل معاملات فقط باید در دفتر خانه اسناد رسمی ثبت شود
ناشناس۳۵۶۹۱۵۸۰۲:۳۹:۵۷ ۱۴۰۳/۵/۱۰
ازبنگاهیها دلت پره ولی همه روبا یه چوب نمیزنن
شهروند۳۵۶۹۰۰۲۱۹:۴۳:۰۱ ۱۴۰۳/۵/۹
بدادمردم شهرمشهد برسید مشهد به غزه تبدیل شده بیشتر خانه هارا مهاجران باهمدستی بنگاه‌های املاک و قولنامه خریده واشغال کرده درشهروزادگاه خودمان اواره و بی‌خانمان شدیم
کاربر۳۵۶۹۰۰۶۱۹:۴۸:۱۶ ۱۴۰۳/۵/۹
دولت باید فوری بنگاه‌های املاک ومردم راملزم به ثبت معاملات درسامانه کندتاهم سالانه مالیات سرشاری از ملاکان نصیب کشور شود وهم باعث فرار سوداگران ودلالان ازترس مالیات وعرضه چندمیلیون خانه خالی واحتکارشده ببازارگردد بخش مسکن مامن سودهای باداورده وبدون مالیات وبدون آمار شده بحدی که مهاجران غیرقانونی درشهرمشهد خانه خریدوفروش میکنند
ناشناس۳۵۶۹۰۱۰۱۹:۵۵:۱۲ ۱۴۰۳/۵/۹
اداره ثبت اسناد رسمی ملارد عمدا باجانمایی اشتباه سند برای املاکی ها صادر کرده وشهرداری منطقه هم به یک مبایعه نامه جعلی اقدام به صدور جواز ساخت میدهد که این خود مشوق زمین خواری هست و هیچ ارگانی هم جوابگو نیست چون پای اداره جات دولتی در میان هست
رضا۳۵۶۹۱۶۸۰۵:۳۶:۰۹ ۱۴۰۳/۵/۱۰
بطور مثال زمین شهری تا پایان کار نگیری سند نمیده. میری شهرداری پایان کار نمیده. میری دیوان عدالت میگه سند باید داشته باشی. میری زمین شهری میگه پایان کار و هم چنان باید چرخید. اگه دولت راست میگه ارگان ها رو مجبور کنن با مردم راه بیان و کار مردم را راه بندازن!
محمدرضا۳۵۶۹۱۷۵۰۶:۳۹:۱۶ ۱۴۰۳/۵/۱۰
اکثر برجها در تهران که سند ندارند وقول نامه ای معامله می شوند مالکان آنها ارگانهای دولتی وبه خصوص شهرداری تهران است که در ساخت این برجها خلاف ساختمانی فراوان می کنند ونمی توانند پایان کار بگیرند .
ناشناس۳۵۶۹۸۸۳۱۶:۱۷:۳۹ ۱۴۰۳/۵/۱۰
باسلام هرچند ملک دارای سند باشد خوب هست ولی با مدارک قدیمی دست نویس شواهد و اعلام جراید برای صدور سند جدید واقعا کافی نیست چون ملک هایی وجوددارد که مالکان درقید حیات نیستند ووارث آنها در شهرهای دیگری هستند وعده آیی سودجو وواقف ملک ها. می آیند از روی سند آنها که زمانی مستاجر بوده اند دست نویس درست می نمایند و ادامه ماجرا.
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بستن تنگه هرمز؛ چگونه؟

    2. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

    3. صحبت‌های مهم معاون سیاسی وزیر کشور درباره اتباع/ « اتباع خارجی نیز برادر و خواهران ما هستند»  

    4. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

    5. حمله اسرائیل به ایران/ عملیات موفق پدافند هوایی تهران/اطلاعیه قرارگاه پدافند هوایی کشور درباره فعالیت پدافندی بامداد امروز

    6. گوشه‌ای از مجاهدت دلاورمردان پدافندی ایران اسلامی

    7. سردار رادان: طرد اتباع غیرمجاز بر کاهش جرم تأثیر دارد

    8. صهیونیست ها به دنبال آزادی عمل در آسمان ایران

    9. درخواست شریعتمداری برای حمله رعدآسا به اسرائیل/ سکوت احمدی‌نژاد/ هنرمندان ایرانی که در ارتش اسرائیل فعالیت می‌کنند

    10. تغییر راهبردی بزرگ ایران

    11. واقعیت های یک حمله 

    12. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

    13. ادعای عجیب زیدآبادی در خصوص واکنش ایران به اسرائیل/ آسمان به ریسمان بافتن برای گران‌کردن بنزین/ کلنجار اصلاح‌طلبان با دولت پزشکیان

    14. ما و این رویای عادی بودن!

    15. هويت جديد ايران

    16. رهبر انقلاب: شرارت رژیم صهیونیستی نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچک‌انگاری/کیفیتِ فهماندنِ قدرت و اراده ملت ایران به رژیم صهیونیستی را باید مسئولان تشخیص دهند

    17. احمدی‌نژاد کجاست؟ حقیقت سوزی در «هولوکاست سکوت»!

    18. کوه اسراییل موش زایید!

    19. شهادت دو رزمنده ارتش در دفاع از حریم امنیت ایران

    20. عزم دولت برای حفظ ظریف/ تلاش شهید رئیسی برای تأیید دیگر نامزدها در انتخابات ریاست‌جمهوری

    21. ۳ واقعیت رسواکننده در مورد حمله اسرائیل به ایران

    22. واکنش زیباکلام به حمله اسرائیل به ایران

    23. جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

    24. "چهارچوب های ادراکی"؛ عرصه ای مهم در نبرد با رژیم صهیونیستی

    25. اضطراب در چهره سردمداران رژیم صهیونیستی به هنگام صدور دستور تجاوز به ایران موج می زند

    آخرین عناوین