تحلیل حسین طائب از سناریوی ایران برای پاسخ به ‌اسرائیل

  4030514066 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: انتقام از اسرائیل با طراحی سناریویی جدید و غافلگیرانه انجام خواهد شد و دشمنان انقلاب اسلامی باید بدانند که ایران همواره آماده مقابله با تهدیدات و دفاع از حقوق خود است.

تحلیل حسین طائب از سناریوی ایران برای پاسخ به ‌اسرائیل

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام و‌المسلمین حسین طائب در دوره دانش‌افزایی و توانمندسازی مسئولان و اعضای شورای بسیج اساتید کشور (چالش‌ها و فرصت‌ها؛ رویکردها و راهبردها) که در مشهد در حال برگزاری است، اظهار داشت: آمریکایی‌ها برای ورود به ایران و جامعه ایران نقشه کشیده‌اند؛ آن‌ها هم‌زمان به‌دنبال نفوذ در ایران و تسلط بر فضای امنیتی، سیاسی و فرهنگی کشور ما هستند و در همین راستا قصد دارند بر منطقه نیز تسلط پیدا کنند.

وی ادامه داد: در این راستا، تسلط بر ایران جزو اهداف اصلی آمریکاست و برای این منظور سه محور را مطرح می‌کنم؛ اول تبیین وضعیت ممتاز کشور در صحنه بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی در مقطع انتخابات و تغییر و تحول در دولت، دوم پیش‌بینی آینده در حوزه بین‌الملل، منطقه‌ای و داخلی، و سوم، اقدامات لازم برای مقابله با این چالش‌ها.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش اول سخنان خود به بررسی آرایش جهانی پرداخت و گفت: اگر بخواهیم وضعیت جهانی را در افق 2030 بررسی کنیم، باید کشورهایی را که در این افق با یکدیگر رقابت می‌کنند یعنی آمریکا، اسرائیل، و جمهوری اسلامی ایران را در نظر بگیریم.

طائب افزود: هر انقلابی چند مرحله دارد؛ شکل‌گیری، تثبیت، توسعه، اوج و پس از اوج. آمریکا در قرن هجدهم و در سال 1776 با اعلامیه ارزش‌های آمریکایی شکل گرفت. این کشور 13 سال بعد ارزش‌های خود را در قانون اساسی تدوین کرد و دوره تثبیت آمریکا آغاز شد؛ آمریکا با به‌کارگیری قدرت نرم و سخت، تبدیل به یکی از دو قطب جهانی در سال 1948 شد.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه به نقش اسرائیل در منطقه اشاره کرد و گفت: در سال 1948، آمریکا با حمایت انگلیس و آلمان، اسرائیل را به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای شکل داد تا با ارزش‌های مارکسیستی و اسلامی مقابله کند.

طائب افزود: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، آمریکا اعلام کرد جهان تک‌قطبی شده است و نظم جدید جهانی را معرفی کرد، اما انقلاب اسلامی ایران نیز در این مدت پایگاهی پیدا کرد و قدرت‌یابی آن ادامه یافت.

وی با تأکید بر اهمیت آمادگی ایران در برابر نقشه‌های آمریکا بیان کرد: ما باید در سه محور بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی آماده باشیم و اقدامات لازم را برای مقابله با نفوذ و تسلط آمریکا انجام دهیم، این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی و همکاری همه‌جانبه است تا بتوانیم از این چالش‌ها سربلند بیرون بیاییم.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه، به‌‌ نقشه‌ها و برنامه‌های آمریکا برای نفوذ در ایران و تسلط بر منطقه اشاره و اضافه کرد: ایران باید در سه محور بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی آماده مقابله با این تهدیدها باشد.

طائب گفت: بیانیه امنیت ملی آمریکا در سال 1997 اعلام شد و در آن بیان کردند؛ ایران در حال تبدیل شدن به یک تهدید منطقه‌ای است و اگر 5 سال فرصت داشته باشد، تا سال 2002 به این تهدید تبدیل خواهد شد.

وی ادامه داد: این روند تا سال 2002 ادامه پیدا کرد؛ در آن سال، آمریکایی‌ها برای نخستین بار پس از اوج خود در سال 1991، از افول سخن گفتند، آمریکا اعلام کرد؛ سال 2025 می‌تواند سال تداوم هژمونی آمریکا باشد یا سال فروپاشی آن.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه اضافه کرد: در بیانیه امنیت ملی 2025، آمریکایی‌ها بیان کردند که برای جلوگیری از افول، نیاز به تغییر دارند؛ هم در آمریکا و هم در جهان، این جمله معروف، دو کلمه کلیدی داشت؛ تغییر در آمریکا و تغییر در جهان.

طائب افزود: این تغییر از سال 2001 با روی کار آمدن جمهوری‌خواهان آغاز شد؛ آنها تصمیم گرفتند با عملیات پیش‌دستانه و بدون توجه به سازمان ملل و شورای امنیت، حملات نظامی در خاورمیانه انجام دهند، دولت‌ها را ساقط کنند و با پشتوانه ارتش آمریکا، دولت‌های جدیدی ایجاد کنند.

وی تصریح کرد: این روند با نهادسازی و ملت‌سازی ادامه یافت و سپس دموکراسی را در آن کشورها پیاده می‌کردند و خارج می‌شدند، در دوره جمهوری‌‌خواهان و بوش، سه رویداد مهم رخ داد؛ حمله به برج‌های دوقلو، تصرف افغانستان و تصرف عراق.

راهبرد جمهوری‌خواهان با شکست مواجه شد

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه به شکست جمهوری‌خواهان در تصرف خاورمیانه اشاره کرد و گفت: آمریکا مجبور شد دوسوم ارتش خود را به این منطقه بفرستد و 7 تریلیون دلار هزینه کند، اما راهبرد جمهوری‌خواهان با شکست مواجه شد. روند افول آمریکا تداوم یافت و به اوج نرسید. در سال 2009، دولت به دموکرات‌ها تحویل داده شد و اوباما روی کار آمد.

طائب ادامه داد: اوباما با رویکردی جدید و با معرفی مفهوم "قدرت هوشمند" تلاش کرد خاورمیانه و ایران را تحت کنترل بگیرد. دموکرات‌ها با توافق برجام سعی کردند ایران را مهار کنند و از طریق مذاکره و تحریم‌ها آن را کنترل کنند.

اهمیت آمادگی ایران در برابر نقشه‌های آمریکا

وی ابراز کرد: با این حال، دموکرات‌ها موفق نشدند و در سال 2017، شکست راهبرد آنها اعلام شد و دولت به جمهوری‌خواهان بازگشت، این بار با روی کار آمدن ترامپ، رویکرد جدیدی شکل گرفت و  ترامپ اعلام کرد که برای حفظ هژمونی آمریکا نیاز به راهبردهای جدیدی است.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه، با تأکید بر اهمیت آمادگی ایران در برابر نقشه‌های آمریکا متذکر شد: ما باید در سه محور بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی آماده باشیم و اقدامات لازم را برای مقابله با نفوذ و تسلط آمریکا انجام دهیم، این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی و همکاری همه‌جانبه است تا بتوانیم از این چالش‌ها سربلند بیرون بیاییم.

راهبردهای آمریکا برای مقابله با ایران

وی در سخنرانی خود با اشاره به راهبردهای آمریکا برای مقابله با ایران، گفت: "آمریکا در خصوص خطر ایران دو راهبرد اصلی دارد؛ در سال 2009، سندی منتشر کردند که در آن به 9 گزینه برای تصرف ایران اشاره شده است.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه بیان کرد: در این سند، آمریکا از روش چماق و هویج برای تعامل با ایران صحبت می‌کند و می‌گوید؛ با تقویت هویج (مشوق‌ها) و تضعیف چماق (تهدیدات)، می‌توان تغییرات فرهنگی و سبک زندگی در جامعه ایران ایجاد کرد تا ارزش‌های آمریکایی جایگزین ارزش‌های اسلامی شوند.

ترامپ رویکرد هویج و چماق را به چکش تبدیل کرد

طائب خاطرنشان کرد: اما ترامپ با این رویکرد مخالف بود و گفت؛ "این روش اشتباه است". او هویج و چماق را به چکش تبدیل کرد و تأکید کرد؛ باید فشار حداکثری بر ایران اعمال شود تا تسلیم شود.

وی ادامه داد: رئیس‌جمهور آمریکا سه کشور ایران، چین و روسیه را به‌عنوان محور شرارت اعلام کرد و ترامپ فشار بر ایران را تا حدی افزایش داد که صادرات نفت ایران به هفتاد هزار بشکه در روز رسید.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه، با اشاره به تغییر رویکرد آمریکا با آمدن دموکرات‌ها، بیان کرد: دموکرات‌ها دوباره به برجام بازگشتند و سعی کردند با روش‌های دیپلماتیک و مذاکره، ایران را مهار کنند، اما این روش هم نتوانست به‌طور کامل موفق شود.

آمریکایی‌ها سعی کردند ایران را تهدید کنند

طائب اضافه کرد: در بیانیه امنیت ملی سال‌های 2021 و 2022، چهار کشور چین، روسیه، ایران و کره شمالی به‌عنوان تهدیدهای اصلی آمریکا معرفی شدند. بایدن نیز در بیانیه دوم خود سه تهدید جهانی را اعلام کرد و بیان داشت؛ آمریکا باید تا سال 2025 یا به هژمونی جهانی دست یابد یا با فروپاشی روبه‌رو شود.

وی افزود: آمریکا هنوز در عناصر قدرت نظامی، اقتصادی و تکنولوژیکی در رتبه اول قرار دارد، اما این قدرت به اقتدار هژمونی تبدیل نشده است. آمریکایی‌ها سعی کردند با ارسال ناوهای هواپیمابر به خلیج فارس، ایران را تهدید کنند و از طریق نمایش قدرت، نخبگان و مردم ایران را به پای میز مذاکره بکشانند.

طائب تأکید کرد: نیروی دریایی سپاه پاسداران با تقویت توان دریایی خود و اتخاذ استراتژی نامتقارن، به چالشی برای هژمونی نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس تبدیل شده است.

‌‌راهبردهای آمریکا و اسرائیل در برابر ایران

وی ادامه داد: ایران با حفظ موقعیت استراتژیک خود در تنگه هرمز و توانمندسازی حوزه نظامی خود، توانست نظم موردنظر آمریکا و متحدانش را به چالش بکشد و به یک قدرت دریایی قابل‌توجه تبدیل شود.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه، با اشاره به تحولات منطقه‌ای و راهبردهای آمریکا و اسرائیل در برابر ایران، تأکید کرد: آمریکا که یازده ناو هواپیمابر دارد، در مواقعی تهدید می‌کند که دو ناو هواپیمابر به منطقه می‌آورد و با ایجاد پدافند یکپارچه، مانع حملات گروه‌های مقاومت به اسرائیل می‌شود، اما تجربه نشان داده است که این تهدیدات در نهایت بی‌اثر می‌مانند.

آمریکا با جنگ جهانی سوم مواجه خواهد شد

طائب یادآور شد: آمریکا در زمان داعش ائتلاف دریایی با بیش از سی کشور تشکیل داد، اما این ائتلاف نیز نتوانست جلوی پیشرفت گروه‌های مقاومت را بگیرد، حتی در حمله به یمن نیز، پنج کشور اعلام آمادگی کردند، اما در حمله به انصارالله تنها آمریکا و انگلیس حاضر به حمله شدند و در نهایت، انصارالله ناو هواپیمابر آمریکایی‌ها را هدف قرار داد.

وی با اشاره به افول هژمونی آمریکا، ابراز کرد: آمریکا در سال 2026 با انتخاباتی روبه‌رو خواهد شد که اوج درگیری سیاسی و اجتماعی در آن وجود دارد، یکی از کاندیداها (ترامپ) معتقد است که اگر به قدرت برسد، دیگر انتخاباتی وجود نخواهد داشت و اگر به قدرت نرسد، آمریکا با جنگ جهانی سوم مواجه خواهد شد. روندهای اقتصادی آمریکا نیز منفی شده است و بدهی این کشور به حدود 34تریلیون دلار رسیده است.

تلاش‌های بایدن برای متقاعدکردن نتانیاهو

وی گفت: اسرائیل نیز در مسیری مشابه آمریکا قرار دارد، از زمان تشکیل دولت یهود در سال 1897، این کشور توانسته است با حمایت قدرت‌های غربی خود را تثبیت کند؛ اما با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، هژمونی اسرائیل در منطقه به چالش کشیده شد و در سال‌های اخیر، هر عملیاتی که اسرائیل آغاز کرده، با شکست مواجه شده است.

طائب در پایان تأکید کرد: نتانیاهو در تلاش است با ایجاد تصویر جدیدی از تهدیدات جنگی با لبنان و ایران، حمایت آمریکا را جلب کند، اما آمریکایی‌ها می‌دانند که هرگونه جنگ جدیدی در منطقه، تنها به افزایش فشارها و چالش‌های داخلی آنها منجر خواهد شد، به همین دلیل، تلاش‌های بایدن برای متقاعد کردن نتانیاهو به راه‌حلی دیپلماتیک نیز تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

نتانیاهو ‌با مخالفت شدید آمریکا مواجه شد

وی با بیان اینکه در تلاش برای کسب مجوز و حمایت آمریکا برای آغاز جنگ با لبنان، نتانیاهو با مخالفت‌های جدی در داخل اسرائیل و آمریکا مواجه شد، تصریح کرد: علی‌رغم اینکه نتانیاهو معتقد بود که می‌تواند آمریکا را به مشارکت در جنگ بکشاند، آمریکایی‌ها به او اجازه ندادند. آنها تنها چراغ سبزی محدود برای هدف قراردادن سران حزب‌الله و حماس نشان دادند.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه، افزود: اما نتانیاهو تلاش داشت این اقدامات محدود را به یک جنگ منطقه‌ای تبدیل کند که با مخالفت شدید آمریکا مواجه شد.

آمریکا مجبور به حمایت تمام‌عیار از اسرائیل خواهد شد

طائب بیان کرد: نتانیاهو فکر می‌کرد که اگر جنگ جدیدی با لبنان به‌راه بیندازد، آمریکا مجبور به حمایت تمام‌عیار از اسرائیل خواهد شد، اما آمریکایی‌ها در نشست سه‌جانبه موساد، سنت‌کام و سی‌آی‌ای به این نتیجه رسیدند که از حمایت نظامی گسترده علیه ایران خودداری کنند. آنها تنها به سازماندهی پدافند پرداختند و پیام‌های متعددی به اسرائیل ارسال کردند که اقداماتشان باید محدود و محتاطانه باشد.

وی ادامه داد: در حالی که اسرائیلی‌ها نمی‌توانستند آمریکا را برای حمایت نظامی کامل متقاعد کنند، آمریکایی‌ها پیام‌هایشان را مکرر ارسال می‌کردند و از اسرائیل می‌خواستند تا سبک عمل کنند. جمهوری اسلامی ایران در عملیات وعده صادق نشان داد که قادر است موشک‌های خود را از خاک ایران به سرزمین‌های اشغالی شلیک کند و آمریکا و اسرائیل را وادار به تجدیدنظر در راهبردهای خود کند.

اسرائیل از نظر اجتماعی و اقتصادی به هم ریخته است

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه، تصریح کرد: در پاسخ به این تحولات، آمریکا و اسرائیل به‌همراه اروپایی‌ها تلاش کردند پدافندی منطقه‌ای ایجاد کنند که بتواند موشک‌ها و پهپادهای ایران را قبل از خروج از فضای ایران هدف قرار دهد، این تلاش‌ها در نهایت به آرایش نظامی گسترده‌ای منجر شد که به‌رغم تمام تدابیر، نتوانست مانع از شلیک موشک‌های ایران به‌سمت اسرائیل شود.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر، وضعیت داخلی اسرائیل از نظر اجتماعی و اقتصادی به هم ریخته است. سرمایه‌گذاران بزرگ در حال خروج سرمایه‌های خود هستند و سناریوی ایران برای پاسخ به اقدامات اسرائیل همچنان ناشناخته است. به‌فضل الهی، عملیاتی که به‌عنوان انتقام از اسرائیل طراحی شده است، غافلگیرانه خواهد بود و در چارچوب سناریوهای پیش‌بینی‌شده توسط اسرائیل نخواهد بود.

انتقام از اسرائیل با طراحی سناریویی جدید

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه، ابراز کرد: نتانیاهو و مخالفانش هر دو به این باور رسیده‌اند که اسرائیل در آستانه فروپاشی است و اگر اوضاع به همین شکل ادامه یابد، دولت یهودی ممکن است تا سال 2028 از بین برود. نتانیاهو و جریان‌های تندرو و محافظه‌کار همگی بر این عقیده‌اند که اسرائیل تا هشتادسالگی‌اش دوام نخواهد آورد و باید به‌دنبال راه‌حل‌های جدیدی برای مقابله با چالش‌های پیش‌ِرو باشد.

طائب گفت: به‌فضل الهی، انتقام از اسرائیل با طراحی سناریویی جدید و غافلگیرانه انجام خواهد شد و دشمنان انقلاب اسلامی باید بدانند که ایران همواره آماده مقابله با تهدیدات و دفاع از حقوق خود است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۷۲۹۹۸۱۸:۴۴:۵۰ ۱۴۰۳/۵/۱۴
هر چه بدهی آمریکا بیشتر میشه ، دلار هم در کشور ما گران تر میشه و ارزش آن در کشور ما بیشتر میشه . مطلب دوم اینکه میلیونها افغانی که در کشوری با بیش از ۴۰ سال جنگ داخلی همه جانبه زندگی کرده اند و اکثرا دارای سوابق چریکی و آموزش های نظامی در گروههای مختلف بوده اند ، در مملکت ما چه میکنند . لطفا تحلیل خود را در خصوص این دو مطلب بیان فرمائید تا ما هم استفاده کنیم
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. حالا چه می گویید؟!

  2. توضیح مهاجرانی درباره تعیین تکلیف وام‌های دریافت‌شده سازمان بورس

  3. زیباترین آبشار ایران: آبشار بیشه خرم آباد

  4. کنکور، خادم یا ارباب آموزش و پرورش؟!

  5. انتقاد عارف از ضربه‌پذیری سایبری سامانه بنزین/ دیدگاه دو رسانه اصولگرا درباره دوقطبی‌سازی

  6. نشست همتی با بانکهای خصوصی/ناترازی بانکی حل شود

  7. چه کسانی با ۳۵ سال خدمت بازنشسته می‌شوند+ جدول

  8. وقتی اقتدار، دستاورد می آفریند

  9. مصرف برق خانگی ایران یک‌ونیم برابر ترکیه/مصرف خانگی با محاسبه «انرژی مصرفی» از اروپا و آمریکا بالاتر است

  10. حسین سلاح‌ورزی به ۶ ماه حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شد

  11. در اسراییل چه خبر است؟!

  12. صادق‌جان زندگی شما با طلای حضرت ام‌البنین (س) بیمه شد

  13. بابایی:مزد کارگران حداقل باید به میزان تورم رسمی افزایش یابد

  14. مهلت ۷۲ ساعته دادستانی تهران برای اعلام اسامی ۱۰۰ متقاضی نمایندگی مجلس با مدرک جعلی

  15.   لفاظی نتانیاهو علیه ایران برای سرپوش گذاشتن بر شکست در جنگ غزه

  16. انتقاد عارف از ضربه‌پذیری سیستم توزیع بنزین در پی حمله سایبری

پربحث‌های هفته

  1. توصیه به روسها درباره زنگزور:این دالان موهوم ایجاد نخواهد شد

  2. حالا چه می گویید؟!

  3. نامه احمد توکلی به رئیس جمهور درباره موضوع تاثیر قطعی معدل در کنکور

  4. وقتی آمریکا جا می ماند

  5. ۲ نکته درباره یک آمار نگران‌کننده

  6. نمایش «ثروت» را به دین ربط ندهید!

  7. قدردان پلیس هستیم اما...

  8. رئیس سازمان بورس استعفا داد

  9.  ماجرای وام ۲.۷ میلیارد تومانی با نرخ ۴ درصد به مجید عشقی چیست؟

  10. چرا از یک سوراخ چند بار گزیده می‌شویم؟!

  11. سپاه: ۱۲ تبعه افغان در پارسیان که قصد ربودن تعدادی کودک و نوجوان را داشتند، دستگیر شدند

  12. نظرات برگزیده مخاطبان الف: چرا هزینه تعویض شناسنامه را باید مردم بپردازند؟/ ایران نباید به روسیه اعتماد کند

  13. شرط پزشکیان برای جراحی اقتصادی/ انتقاد قالیباف از برخی مخالفان دولت/ علت حمله برخی اصلاح‌طلبان به عارف چیست؟

  14. واکنش سلیمی به وام‌های میلیاردی در بورس/ گفته بودم که بورس را «عشقی» اداره می‌کند

  15. چالش دستمزد بالاخره حل می شود؟!

  16. توضیح مهاجرانی درباره تعیین تکلیف وام‌های دریافت‌شده سازمان بورس

  17. زیباترین آبشار ایران: آبشار بیشه خرم آباد

  18. پاسخ کیهان به انتقاد پناهیان از دوقطبی‌سازی/ روایت سردار سلامی از جنگ دریایی / واکنش بهادری‌جهرمی به وام میلیاردی در سازمان بورس

  19. کنکور، خادم یا ارباب آموزش و پرورش؟!

  20. انتقاد عارف از ضربه‌پذیری سایبری سامانه بنزین/ دیدگاه دو رسانه اصولگرا درباره دوقطبی‌سازی

  21. نشست همتی با بانکهای خصوصی/ناترازی بانکی حل شود

  22. اعتراض شدید آیت الله اعرافی به اقدام وقیحانه سفیر استرالیا 

  23. چه کسانی با ۳۵ سال خدمت بازنشسته می‌شوند+ جدول

  24. وقتی اقتدار، دستاورد می آفریند

  25. مصرف برق خانگی ایران یک‌ونیم برابر ترکیه/مصرف خانگی با محاسبه «انرژی مصرفی» از اروپا و آمریکا بالاتر است

آخرین عناوین