دلایل درگیری برخی همراهان بیمارها با تکنسین‌های اورژانس چیست؟

  4030623009

سخنگوی سازمان اورژانس کشور توضیحاتی را درباره علل درگیری همراهان بیمار با عوامل اورژانس مطرح کرد و گفت که کمبود آمبولانس به دلیل فرسودگی این ناوگان و تعداد کم خودروها از جمله دلایلی است که سبب تاخیر در رسیدن به محل و بعضا بروز رفتارهای خشونت آمیز همراهان بیمار با تکنسین‌های اورژانس می‌شود.

دلایل درگیری برخی همراهان بیمارها با تکنسین‌های اورژانس چیست؟

بابک یکتاپرست در گفت‌وگو با ایسنا درباره ضرب و شتم عوامل اورژانس در برخی از ماموریت‌ها گفت: متاسفانه مسئله ضرب و شتم عوامل اورژانس، مسئله جدیدی نیست و ما در سراسر کشور با این مشکل مواجهیم و در واقع همکاران من هیچگونه امنیتی ندارند. متاسفانه شاهد هستیم در سال، حدود ۲۰ بار این اتفاق رخ می‌دهد و همکاران من در حال خدمت به بیماران، آسیب می‌بینند.

عوامل اورژانس محیط کار امنی ندارند

وی افزود: تکنسین‌های اورژانس، تنها کادر درمانی هستند که در خارج از محیط بیمارستانی یا درمانگاهی، به ارائه خدمات درمانی می‌پردازند که این مسئله شرایط را سخت می‌کند. شما تصور کنید که در یک بیمارستان یا درمانگاه نزاعی رخ دهد؛ در این شرایط بلافاصله، نگهبان، حراست یا حتی مامور پلیس مستقر در این مراکز، وارد عمل شده و شرایط را مدیریت و کنترل می‌کنند، اما همکاران من در اورژانس کشور، تنها و بدون هیچ حمایت امنیتی و ایمنی، وارد هر منطقه، محله و هر شرایط غیرقابل کنترل و ناامنی می‌شوند.

یکتاپرست گفت: تصورکنید که هر لحظه در شبانه‌روز ممکن است ماموریت به پرسنل اورژانس محول شود. این ماموریت‌ها ممکن است در هرجایی از شهر، در منازل مسکونی، باغ‌ها و... باشد و تکنسین‌های اورژانس بدون هیچ اقدامات امنیتی و فقط برای کمک به هموطنانی که بیمار یا دچار حادثه شده‌اند؛ وارد هر محیطی می‌شوند.

بیشترین علت درگیری با تکنسین‌های اورژانس چیست؟

یکتاپرست با اشاره به علت‌های ضرب و شتم عوامل اورژانس گفت: این درگیری‌ها، عوامل مختلفی دارد. اولین علت، معمولا دیر رسیدن عوامل اورژانس است. از آنجایی که افراد بیمار و همراهانشان دچار استرس شدید هستند و گاها زمان سختی را سپری می‌کنند؛ تصور می کنند زمان رسیدن اورژانس خیلی طولانی شده و به همین دلیل در برخی موارد با عوامل ما درگیر می‌شوند. به عنوان مثال موردی داشتیم که در استان گیلان، تا آمبولانس به محل رسیده و همکار ما از خودرو پیاده شده است، همراهان بیمار بدون هیچ پرسش و پاسخی، به او حمله می‌کنند چون تصور می‌کنند آمبولانس دیر کرده است.

وی افزود: درباره این مسئله می‌توان گفت که اولا آمبولانس‌های ما همگی تحت نظر هستند و در تمام طول مسیر از مبدا تا مقصد تحت رصد هستند بنابراین بر خلاف تصور عموم، عوامل آمبولانس‌ها نمی‌توانند در خارج از مسیر معین حرکت کنند و مثلا به کارهای خود رسیدگی کنند بعد به ماموریت برود.

یکتاپرست گفت: یکی دیگر از عواملی که باعث درگیری با عوامل اورژانس است؛ استفاده از روانگردان‌ها یا الکل است. به عنوان مثال بارها عوامل اورژانس، توسط افرادی که در برخی مراسمات مانند عروسی‌ها، در اثر مصرف مواد مخدر یا الکل، در حالت عادی نبودند؛ کت خورده بودند. مثلا ماه گذشته در یک عروسی در گیلان، عده‌ای بر اثر مصرف موادمخدر دچار مشکل شده بودند و در تماس با ۱۱۵، اعلام کرده بودند نیاز به کمک دارند ولی هنگامی که نیروهای ما به محل رسیده بودند با عده ای طرف شدند که از حالت عادی خارج شده و به تکنسین‌های ما حمله کردند. 

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: در برخی موارد مانند چهارشنبه سوری نیز متاسفانه بعضی از افراد هنجارشکن اقدام به پرتاب نارنجک دستی و ... به سمت آمبولانس‌ها می‌کنند که این موارد نیز به جد پیگیری می‌شود.

درخواست اورژانس از قوه قضائیه

وی با اشاره به اینکه برای تمام افرادی که با عوامل اورژانس به صورت فیزیکی برخورد می‌کنند، پرونده قضائی تشکیل می شود؛ افزود: از آنجایی که بیشتر آسیب‌هایی که همکاران من در ضرب و شتم ها دچار می شوند؛ کاملا جدی است و بارها با مواردی مثل شکستگی بینی، دست یا پا را مواجه بودیم؛ همکاران من از ضاربان که اکثر همراهان بیمار هستند؛ شکایت می‌کنند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه این شکایات، همانند سایر شکایت‌های عمومی در مراجع قضائی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد؛ بنابراین روند رسیدگی به این آنها، بسیار زمان‌بر است؛ همچنین برای یک شکایت همکاران من باید چند بار به دادگاه مراجعه کنند که با توجه به نوع کار امدادی این افراد، حضور در دادگاه بسیار سخت است. از این رو ما امیدواریم یک شعبه مخصوص برای اینگونه شکایت‌های اورژانس، در مراجع قضائی تشکیل شود تا روند رسیدگی به آنها زودتر و راحت‌تر انجام گیرد. رئیس سازمان اورژانس کشور نیز این درخواست را از دادستان کل کشور مطرح کرده‌اند.

۳ هزار دستگاه آمبولانس فرسوده داریم

وی افزود: در سراسر کشور، حدود ۵ هزار آمبولانس فعال داریم که از این تعداد، ۳۰۰۰ آمبولانس فرسوده هستند که باید تعویض شوند. علاوه بر این همین تعداد آمبولانس موجود نیز، کافی نیست. خوشبختانه از جمله برنامه های جدید وزیر جدید بهداشت، خرید ۲۰۰۰ دستگاه آمبولانس جدید است و امیدواریم زودتر این اتفاق رخ دهد و کمبودها را جبران کند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور با اشاره به فرسودگی ناوگان اورژانس کشور ادامه داد: البته باید به این مسئله نیز توجه کرد که متاسفانه بیشتر آمبولانس‌های ما فرسوده هستند و ما کمبود آمبولانس نیز داریم. متاسفانه ما پایگاه‌هایی داریم که تنها یک آمبولانس دارند؛ بنابراین وقتی دو ماموریت به آنها محول می‌شود و آمبولانس به ماموریت اول اعزام شده، برای ماموریت دوم باید از پایگاهی دورتر درخواست داد که این مسئله باعث دیرتر رسیدن بر سر بالین بیمار می‌شود.

یکتاپرست گفت: بر همین اساس، یکی از علت هایی که ممکن است در برخی مواقع آمبولانس ها دیرتر بر سر بالین بیمار حاضر شود؛ ممکن است این باشد که این مسئله نیز قطعا به عوامل اورژانس مربوط نیست.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  2. احساسی کردن فضا علیه FATF/ پوردهقان: اعضای مجمع مسئولان ما هستند نه آمریکایی یا اسرائیلی/ زارع: تصویب FATF به نفع کشور است

  3. امام علی(ع) و امانت حکومت

  4. آمار نگران کننده استاندار تهران از مهاجران افغان و پاکستانی در پایتخت  

  5. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  6. همتی: مهمترین دغدغه کشور باید ثبات‌بخشی به اقتصاد باشد

  7. عامل اصلی وضعیت کنونی آلودگی هوا در کشور چیست؟

  8. گوش بری با میوه‌های لاکچری/ هر کیلو ۱.۴ میلیون تومان!

  9. ترامپ: اوکراین در حال نابودی است/ آتش‌بس غزه در دسترس است  

  10. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  11. بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت امیدوارکننده است/منافع ملی اقتضا می‌کند از سد FATF عبور کنیم

  12. فلاحت‌پیشه: لوایح «پارلرمو» و «CFT» را با ۱۵ «حق شرط» تصویب کرده بودیم

  13. افزایش خشونت علیه کادر درمان/ دو عامل مهم شروع دعوا: کمبود تخت و تعداد بالای همراه بیمار

  14. پیام مهم پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش می‌شود  

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  4. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  7. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  8. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  9. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  10. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  11. پادگان شهری به نام اسرائیل

  12. کجا با این عجله؟!

  13. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  14. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  15. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  16. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  17. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  18. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  19. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  20. ۵۰ ورزشگاهی که بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد

  21. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  22. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

  23. انتقادها‌ به یکجانبه‌شدن وفاق / چه کسانی از پشت به مردم خنجر می‌زنند؟/ خطای باکو

  24. عراقچی اولین قربانی بی‌اخلاقی‌ها نیست/ شورش مهران مدیری/ آقای پزشکیان؛ تضمین مکتوب بگیرید!

  25. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

آخرین عناوین