افزایش قیمت کالاهای اساسی در دولت چهاردهم

  4030626052 ۲ نظر، ۱ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

طی دو هفته اخیر در جریان تشکیل دولت چهاردهم و به دور از چشم مسئولان یا با نظر مثبت آنان، قیمت برخی از کالاهای اساسی افزایش یافته که نیازمند توجه بیشتر دستگاه‌های نظارتی است.

افزایش قیمت کالاهای اساسی در دولت چهاردهم

به گزارش تسنیم  در دو هفته اخیر بازار کالاهای اساسی دور خیز برای افزایش قیمت داشته است به طوری که قیمت برخی از این کالاها افزایش یافته است و برخی از کالاها کماکان به دنبال افزایش قیمت هستند.

در پی تحولات اخیر در دولت و جابه جایی ها، قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته  شرایط را برای تغییر مهیا دیده اند و نرخ برخی از کالاها  افزایش یافته است. این افزایش قیمت‌ها زندگی روزمره شهروندان را تحت تأثیر قرار داده و نگرانی‌هایی را به همراه داشته است.

قیمت شیر خام

قیمت شیر خام، یکی از ضروری‌ترین مواد غذایی، از 15 هزار تومان به 18 هزار و 100 تومان در هر کیلوگرم افزایش یافته است؛ این افزایش قیمت نه تنها مصرف‌کنندگان نهایی بلکه بخش‌های مختلف صنعتی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.

افزایش قیمت مرغ

مرغ نیز از این تغییرات مصون نمانده و قیمت آن در بازار افزایش یافته است. به منظور تنظیم بازار و جلوگیری از کمبود، دولت تصمیم به متوقف کردن صادرات مرغ گرفته است. بر اساس گزارش های میدانی هر کیلوگرم مرغ در تهران در محدوده 85 هزار تومان به فروش می رسد.

قیمت میوه‌ها

قیمت انواع میوه در بازار با رقم‌های عجیبی به فروش می‌رسد. کف قیمت بخش عمده ای از میوه‌ها به هر کیلوگرم 50 هزار تومان رسیده و هر کیلوگرم خیار  به عنوان یک صیفی که معمولا قیمت پایینی دارد، 40 تا 70 هزار تومان به فروش می رسد. این افزایش‌ها، فشار زیادی بر خانواده‌ها و افراد با درآمد ثابت وارد کرده است.

کمبود شکر

همچنین،اتحادیه صنف سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران علام کرده است که با کمبود شکر با نرخ مصوب و دولتی در بازار مواجه هستیم.

این اتحادیه اعلام کرده است: موضوع شکر در بازار سوپرمارکت داران این روزها به یک معضل جدی بدل شده؛ آن ها مجبورند این کالای اساسی را به دلیل عدم فروش دولتی از بازار آزاد و با قیمت بالا تهیه کرده و از آنسو به دلیل فروشی که بالاتر از قیمت مصوب است توسط بازرسان سازمان تعزیرات جریمه شوند.

واکنش‌های دولت

در مواجهه با این افزایش قیمت‌ها، دولت برای کنترل و نظارت بیشتر بر بازار تاکید داشته است. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که نظارت‌های دقیق‌تر و اقدامات سریع‌تر می‌تواند از سوءاستفاده‌ها و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، به ویژه در دوران انتقالی میان دو دولت جلوگیری کند.

نخستین جلسه ستاد تنظیم بازار در دولت چهاردهم روز گذشته 25 شهریور 1403 با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، وزرا و مدیران سازمان‌های ذیربط در حوزه تنظیم بازار برگزار شد.

معاون اول رئیس جمهور، وزارت صمت و سازمان برنامه و بودجه و مدیران وزارتخانه ها و دستگاه‌های مربوط را موظف کرد تا به استناد قانون برنامه توسعه هفتم و با نگاه بلندمدت و با رویکرد «حداقل مداخله دولت»، نسبت به تنظیم آیین نامه‌ها و دستورالعمل های مربوطه در این حوزه اقدام کنند.

معاون اول رئیس جمهور در این جلسه گفت: «دولت یارانه و ارز ترجیحی می دهد و بنابراین باید نقش حاکمیتی آن را بپذیریم که این نقش را در قالب دستگاه‌ها و وزارتخانه ها دنبال می کنیم اما بحث اصلی این است که باید ضرورت ادامه تشکیلات ستاد تنظیم بازار و سطح دخالت دولت در تنظیم بازار را به طور مشخص تعیین کنیم و این در حالی است که فصل الخطاب ما قانون برنامه هفتم توسعه است.»

صحبت‌های تردید آمیز عارف درباره تنظیم بازار

از صحبت  عارف معاون اول رئیس جمهور این طور برداشت می شود که دولت هنوز  در نحوه مواجهه با بازار به جمع بندی نرسیده و تصمیم نهایی خود را نگرفته است.

برای عبور  از این وضعیت نیازمند تدابیر فوری و مؤثر از سوی نهادهای نظارتی دولتی و خصوصی هستیم.البته می توان انتظار داشت که در روزهای آینده تصمیمات جدی‌تری در این زمینه اتخاذ شود اما نیازمند تسریع است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۰۵۹۱۲۱۲:۲۶:۱۷ ۱۴۰۳/۶/۲۶
عارف و پزشکیان چون برنامه ندارند هر چه مشاورین می گویند گوش می دهند و چون مشاورین از عامه مردم نیستند راهکارهایی ارایه می دهند که به نفع دولت و به ضرر عامه مردم است. لحن صحبتهای عارف و پزشکیان نشان می دهد که چقدر این افراد از مردم فاصله دارند و نمی دانند گرانی این کالاها سبب فشار بیشتتر بر مردم می شود و با گرانی پیاپی در حال ایجاد یک جهش تورمی دیگر هستند!
ناشناس۳۶۰۵۹۱۴۱۲:۲۸:۰۷ ۱۴۰۳/۶/۲۶
از نظر عارف و پزشکیان فقط حقوق کارگران و کارمندان منطقی هست و قیمت بنزین و نان وشیر و گوشت و سایر کالاهای اساسی غیر منطقی و باید گران شود تا این دو نفر با فراغ بال بیشتری به فکر آقازاده ها باشند ! به نظرم باید رئیس جمهور و معاون اول به اندازه کارگران و کارمندان حقوق بگیرند تا ببینند می توانند زندگی کنند!

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. برخی از شهرها، به شهر اتباع تبدیل شده؛ «برخی بی‌علاقه نیستند اتباع را جایگزین نخبگان کنند»  

  2. فرامتن نگران‌کننده اولین نشست خبری رئیس‌جمهور

  3. پرخاش با چشمان بسته!

  4. FATF را به مناقشه داخلی تبدیل نکنید!

  5. وقاحت غربی!

  6. داماد پزشکیان دستیار اجرایی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور شد

  7. آقای پزشکیان! آمریکایی ها نمی خواهند با ما برادر باشند

  8. تعطیلی پنج‌شنبه به‌جای شنبه؛ برای ابهامات هم پاسخی هست؟!

  9.  سوغات مسافران بی‌فرهنگ برای جنگل‌های هیرکانی/ فقط آشغال!

  10. بلاگرهای مروج بی‌عفتی بازداشت شدند

  11. مصاحبه پزشکیان به زبان کردی

  12. تامین اجتماعی و حقوق بازنشستگانی که تامین نمی شود !

  13. چرا لیبرالها با شریعتی دشمنی می‌کنند؟

  14. انتقاد میرسلیم از عملکرد زاکانی و شورای شهر تهران/ توضیح وزیر علوم درباره بازگشت اساتید اخراجی به دانشگاه‌ها

  15. هشدار حسین شریعتمداری درباره انتصاب افراد زاویه دار

  16. پزشکیان و چالش انتصاب مدیران میانی/ نگاه متفاوت جلیلی به دولت پزشکیان/ نظر کیهان درباره فیلترینگ

  17. نظرات برگزیده مخاطبان الف: ایران نباید همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد روسیه بگذارد/ پلیس باید به وظایف اصلی خود بپردازد

  18. زنگِ زور!

  19. نان گران شد اما مشکلات نانوایی‌های متخلف برطرف نشد!

  20. هنوز وقتش نرسیده؟!

  21. اولین نشست خبری رئیس جمهور/ پزشکیان: تلاش می‌کنیم کمترین خطا را داشته باشیم/ زندگی مردم نباید به مشکل بخورد

  22. بررسی پرونده «بانک آینده» در شورای‌ هماهنگی اقتصادی سران قوا

  23. مساله ای به نام کارشناسان رسمی

  24. اختراع قرن: دانشمندان توانستند در وسط بیابان با انرژی از فضا، از هیچ آب تولید کنند

  25. امام جمعه موقت تهران: آبروی هم را نبریم و برای هم پرونده درست نکنیم  

آخرین عناوین