فریاد صریح انقلاب اسلامی

محسن سلگی، گروه سیاسی الف،   4030705089 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
فریاد صریح انقلاب اسلامی

رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت، در بیان چرایی آغاز جنگ فرمودند: «حمله به مرزهای ایران مخصوص صدام و حزب بعث نبود بلکه سردمداران نظم جهانی آن روز یعنی آمریکا و شوروی و دنباله‌روهای آنها هم انگیزه زیادی برای تهاجم داشتند.»

ایشان در ادامه افزودند: «علت خصومت آنها این بود که انقلاب اسلامی یک فریاد صریح علیه نظم باطل و ویرانگر حاکم بر جهان و نظام سلطه یعنی تقسیم دنیا به سلطه‌گر و سلطه‌پذیر و تحمیل فرهنگ و نظر سلطه‌گران به سایر کشورها بود.»

چنانکه می بینیم رهبر انقلاب اسلامی، دلیل تعرض رژیم بعث به خاک ایران را ترس آنها از انقلاب مردمی و دینی می داند؛ انقلابی که بنیانگذار کبیر آن بر اساس این ایده، سخن نو و موضعی واضح، دارای منطق و انتظام ارائه کرده بود: هرچه مردمی تر، اسلامی تر و هر چه  اسلامی تر، مردمی تر.

در عمل نیز انقلاب اسلامی همزمان مردمی ترین و دینی ترین انقلاب تاریخ جدید بوده است. قابل توضیح است که در انقلاب فرانسه و حتی انقلاب روسیه تنها قلیلی از مردم علیه حاکمیت وقت به صحنه آمدند. همچنین انقلاب های مذکور تنها علیه ستم داخلی بود و هیچکدام بُعد جهانی و انسانی انقلاب اسلامی را نداشت. دیگر این که انقلاب های مذکور، به ترتیب، عمدتاً سیاسی و اقتصادی بودند اما انقلاب اسلامی انقلابی در تمام شئون بود. حتی شأن انفسی را هم در برگرفت.

در این شرایط، بدیهی بود که نظام سلطه از انقلاب اسلامی واهمه داشته باشد و با همه امکانات خود حامی صدام باشد. بر این اساس بود که آلمان کارخانه تولید سلاح شیمیایی برای عراق اختصاص داده بود و آمریکا به رژیم بعث به منظور بمباران شیمیایی ایران اطلاعات داد. تقریبا تمام کشورهای موثر دنیا به استثنای لیبی و سوریه و یمن جنوبی حامی صدام بودند.

در عین برتری عنصر دین در انقلاب اسلامی، نظام برخاسته از آن تنها حکومتی بود که توانست یک مسأله و چالش ملی و تاریخی ایران را حل کند؛ حل مسأله اروندرود برای همیشه، از پیامدهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود. قابل یادآوری است که مسأله اروندرود به سالها پیش از قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر برمی گردد. در سال ۱۹۵۸ ژنرال عبدالکریم قاسم در عراق روی کار آمد و مدعی اروندرود شد. به طور خلاصه، از سال ۱۳۴۸ و در دوران پهلوی دوم، ۱۰۴ درگیری مرزی میان عراق و ایران بر سر مناقشه مذکور درگرفته بود.پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از همان اسفند ۱۳۵۷و ۱۳فروردین ۱۳۵۸، عراق تعرضاتی نسبت به مواضع ایران صورت داد.قابل اشاره است که عراق حتی نسبت به جزایر سه گانه و خرمشهر (با محمره خواندن) اظهارات تحریک آمیزی در دوران پهلوی داشت. این انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود که توانست این مسأله ملی و مرزی را برای همیشه حل کند. کار، کار اسلام انقلابی و رهبری امام راحل و همراهی مردم و رزمندگان اسلام بود و تنها از آنها این کار بر می آمد.

بنابراین و با عنایت به دعوت رهبر انقلاب برای پرهیز از تقلیل دفاع مقدس به دفاع از وطن، باید التفات داشت که دین مهمترین عامل قوام امر ملی و دفاع از وطن بوده است. همچنین، هیچ ملی گرا و وطن پرست سکولاری به اندازه شهدای دفاع مقدس برای ایران هزینه نداده است.

اما با وجود چنین ریشه های ضدایرانی تحمیل جنگ بر ایران، این تحمیل، عمدتا محصول ترس از تکرار الگوی انقلاب اسلامی در عراق و سایر کشورها بود. بدینسان، دفاع مقدس فراتر از دفاع وطن بود و دفاعی از انسانیت و مردم تحت ستم در همه عالم بود. قابل تأکید است که رهبر انقلاب در این خصوص در دیدار  پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس این واقعیت را که انقلاب اسلامی تنها و اولین موضع و فریاد صریح علیه نظم سلطه تا آن زمان بوده و این که سخن نویی در برابر آن بود، عامل اصلی تعرض دشمن به خاک ایران تلقی کردند.

رهبر معظم انقلاب در ادامه، بر جذابیت نظام اسلامی برای ملت های دیگر در دو جنبه سیاسی و معنوی نظر کردند و دفاع مقدس را به عنوان عرصه ای که جاذبه معنوی را نمایندگی می کند، مورد التفات قرار دادند.

ایشان مرتبط با جاذبه معنوی، دفاع مقدس را مبنای نگاه خود قرار دادند و فرمودند: «جوان‌هایی که رفتند در میدان جنگ، از یک آدم معمولی تبدیل شدند به یک ولیّ الهی. مردانی که وارد میدان جنگ شدند، با یک نگاه ساده و معمولی به مسائل دینی، از میدان جنگ بیرون آمدند، مثل یک عارف الهی و معنوی. امام بزرگوار ما یک عارف بزرگ بود، یک انسان والا بود. ایشان خطاب به خیلی از بزرگان، به طور عام گفت: ۷۰ سال عبادت کردید، خدا قبول کند از شما، بروید یک مقدار هم وصیت‌نامه شهدا را بخوانید

چنانکه می بینیم، رهبر حکیم انقلاب بر انقلاب اسلامی و نظام برخاسته آن به مثابه منظومه ای که حیث آفاقی و انفسی را در بر گرفته و صدایی صریح دارد، تأکید و تکیه می کنند و بنیاد دشمنی نظام سلطه را در همین حقیقت می دانند. ایشان برای رساندن مقصود خود، نکته دیگری را مورد  اشاره قرار دادند:

«آن روز، دو قدرت بزرگ در دنیا بودند و هر کدام دنباله‌هایی داشتند، آن دو قدرت آمریکا بود و شوروی سابق. دولت‌هایی، نظام‌های سیاسی، اینها تقریباً همه‌شان در این قضیه انگیزه داشتند. جمهوری اسلامی، ایران اسلامی برای این‌ها یک عنصر غیرقابل تحمل بود.اما چرا ایران اسلامی برای آنها غیرقابل تحمل بود؟ ما که آن روز علیه کسی اقدامی نکرده بودیم! حالا امروز به ما میگویند شما به فلان جا موشک دادید، به فلان جا پهپاد دادید؛ آن روز که این حرفها نبود، علت دشمنی چه بود؟»

همچنین رهبر حکیم انقلاب در دیدار مذکور، معنویت و ایمان را عامل پیروزی ایران در دفاع مقدس دانستند؛ عاملی که آن را عامل مقاومت اسلامی نیز قلمداد کردند. ایشان متذکر شدند که بنا به انتظار کارشناسان، جنگ صدام به سبب برتری تجهیزات و امکانات می بایست ظرف یک هفته به تهران برسد(نقل به مضمون) و این واقعیت تاریخی را به واقعیت امروز مقاومت اسلامی تسری دادند و این جبهه را با وجود امکانات کمتر نسبت به رژیم غاصب قدس پیروز میدان دانستند. رهبر حکیم انقلاب آنچه را در فلسطین و لبنان در جریان است، مشابه دفاع مقدس دانستند و در نهایت، جنگ با نفوذ را مقابل دیده گذاشتند و نسبت به برخی که خواهان برافراشتن پرچم دشمن در کشور هستند، دعوت به حساسیت و مقابله کردند(نقل به مضمون).

آنچه رهبر حکیم در خصوص انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جبهه مقاومت فرمودند و این که این سه پدیده را در یک افق و چشم انداز نظری و عملی واحد مورد تأکید قرار دادند، امیدبخش و حامل پیام پیروزی است. تردیدی نیست همچنان برتری سیاسی و معنوی گفتمان مقاومت (برتری استدلال و وجاهت عقلانی و انسانی و الهی)، عامل بنیادین پیروزی است و رژیم غاصب قدس با وجود داشتن امکانات مادی برتر اما از حیث نیروی انسانی، استدلال و مشروعیت و معقولیت(سیاسی و معنایی)، بیش از هر زمانی زبون و خوار شده است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۱۷۱۷۷۰۹:۴۱:۳۳ ۱۴۰۳/۷/۷
با گذشت 36 سال از اتمام جنگ 8 ساله صدام علیه ایران که با محکومیت عراق به عنوان آغازگر جنگ از سوی سازمان ملل همراه بود، چرا مقامات و مسئولان ارشد کشور هیچگاه از عراق تقاضای غرامت و دریافت خسارت نکرده اند؟ کاری که کویت کرد و تا دینار آخر خسارتش را از عراق دریافت کرد.
ناشناس۳۶۱۷۱۸۰۰۹:۴۳:۴۸ ۱۴۰۳/۷/۷
جالب است که عراق نه تنها خسارتهای جنگ را به ایران نداده، پولهایی که بابت خرید گاز و برق به ایران بدهکار است و مبلغ آن به حدود 12 میلیارد دلار بالغ می شود را به خواست آمریکا بلوکه کرده است!
ناشناس۳۶۱۷۴۱۴۱۲:۲۸:۴۴ ۱۴۰۳/۷/۷
در این مملکت هرگز اسناد مهم نبوده!
ناشناس۳۶۱۷۱۸۶۰۹:۴۸:۵۵ ۱۴۰۳/۷/۷
ارتش صدام با تجهیزات ساخت شوروی (روسیه) تجهیز شده بود. از تانکهای تی 72 گرفته تا جنگنده های میگ و سوخو تا موشکهای اسکاد و البته تجهیزات توپخانه و پدافند هوایی. در 2-3 سال آخر جنگ هم فرانسه جنگنده های میراژ و سوپر اتاندارد و موشکهای هوا به زمین اگزوست در اختیار ارتش صدام قرار داد.
ناشناس۳۶۱۷۴۷۴۱۲:۵۸:۵۲ ۱۴۰۳/۷/۷
آمریکا هم هیچ کاره بود
ناشناس۳۶۱۸۳۸۲۰۹:۲۲:۱۷ ۱۴۰۳/۷/۸
امریکا همه کاره بود و حتی مستقیم جنگ کرد .
ناشناس۳۶۱۷۶۵۵۱۴:۴۴:۱۳ ۱۴۰۳/۷/۷
پشتیبانی فنی،اطلاعاتی،الکترونیکی و لجستیکی آمریکا رو هم بهش اضافه البته بمب های شیمیایی آلمانی ها و هلندی ها رو فراموش نکن
ناشناس۳۶۱۷۶۶۱۱۴:۴۷:۲۶ ۱۴۰۳/۷/۷
امریکا وغرب زیر پای عراق نشستن وحمایتش کردن شوروی هم بهش سلاح فروخت
ناشناس۳۶۱۷۱۸۷۰۹:۵۲:۱۴ ۱۴۰۳/۷/۷
جنگ باید در سال دوم و بعد از بازپس گیری خرمشهر پایان می گرفت. در آن زمان عده ای استدلال می کردند که اگر جنگ خاتمه یابد، هیچ ضمانتی نخواهد بود که صدام بازهم به ایران حمله نکند.
ناشناس۳۶۱۷۴۸۰۱۳:۰۰:۳۷ ۱۴۰۳/۷/۷
خیر چون هنوز قسمت هایی از ایران دست عراق بود
ناشناس۳۶۱۷۱۸۹۰۹:۵۴:۳۴ ۱۴۰۳/۷/۷
جان ها فدای رهبر فرزانه با بصیرت
ناشناس۳۶۱۷۱۹۳۰۹:۵۷:۰۰ ۱۴۰۳/۷/۷
پیامدهای جنگ چیزی جز ویرانی، تلفات انسانی، نابودی زیرساخت ها و در یک جمله عقب بردن یک کشور به سالهای دور نیست. آغاز کردن جنگ آسان، اداره کردن و پایان داد به آن سخت است.
ناشناس۳۶۱۷۴۲۶۱۲:۳۲:۱۷ ۱۴۰۳/۷/۷
البته اگر قصدی بابت اداره جنگ وجود داشته باشد،ایران هرگز دنبال جنگ نیست ولی اگر مرد حمله قرار گیرد پاسخ دندان شکن می دهد!!
ناشناس۳۶۱۷۲۰۴۱۰:۰۰:۴۸ ۱۴۰۳/۷/۷
آقای سلگی نتیجه این طرز تفکر شما را در وضعیت اقتصادی جامعه امروز ایران میتوان دید.
ناشناس۳۶۱۷۴۵۱۱۲:۴۹:۳۴ ۱۴۰۳/۷/۷
چرا با اینهمه جنایت اسرائیل مسلمانان به جبهه غزه هجوم نمیبرند و فلسطین را آزاد نمیکنند ؟
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های دیروز

  1. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  2. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  3. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  4. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  5. «فلاکت مسکن» را پایانی هست؟

  6. افزایش امضاهای استیضاح همتی

  7. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  8. جزئیات بزرگ‌ترین سرقت سوخت در جنوب کشور

  9. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  10. افشاگری کرباسچی از رای آیت‌الله هاشمی در دوم خرداد

  11. جزئیات موافقت‌نامه جامع بلندمدت ایران و روسیه

  12. اظهارات عجیب معاون پزشکیان، فضای مجازی را به هم ریخت!

  13. رئیس هلال‌احمر: آمریکا تنها خواستار کمک مالی است/ این درخواست، ضعف و خفت آن‌ها را نشان می‌دهد

  14. پاسخ محسن هاشمی به سوال همیشگی مردم:‌ ثروت خاندان هاشمی چقدر است؟

  15. شما نظر بدهید/ چه میزان افزایش حداقل دستمزد در سال آینده شرایط را بهبود می‌دهد؟

  16. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  5. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  6. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  7. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  8. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  9. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  10. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  11. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  12. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  13. راه نجات

  14. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  15. پادگان شهری به نام اسرائیل

  16. کجا با این عجله؟!

  17. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  18. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  19. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  20. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  21. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  22. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  23. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  24. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  25. ۵۰ ورزشگاهی که بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد

آخرین عناوین