به گفته کارشناسان، این سبزی سالم‌ترین سبزی جهان است

  4030713089 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

در این مطلب خواهیم دید که چرا شاهی برای شما بسیار مفید است.

به گفته کارشناسان، این سبزی سالم‌ترین سبزی جهان است

کارشناسان کشاورزی و تغذیه اخیرا سالم‌ترین سبزی روی زمین را شناسایی کرده‌اند.

CDC امتیازات تغذیه را بر اساس ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری آنها تعیین می‌کند. اسفناج، برگ و سبزی چغندر همگی خیلی خوب هستند؛ اما تنها سبزی که نمره کامل 100 را کسب می‌کند شاهی است.

شاهی چیست؟ 

این سبز برگ بخشی از خانواده Brassicaceae است و در آب‌های شیرین مانند نهرها و برکه‌ها رشد می‌کند. ارتباط نزدیکی با کلم، کلم پیچ، تربچه و خردل دارد. نام علمی آن، Nasturtium officinale، از لاتین به عنوان "پیچاننده بینی" ترجمه می‌شود.

شاهی طعمی تند و فلفلی دارد. B&W Quality Growers گزارش می‌دهد که شاهی آبی بیش از سه هزار سال است که خورده شده است. این عنصر اصلی در تمدن‌های یونان باستان، ایرانی و روم بود. سبزی فلفلی حتی در اولین روز شکرگزاری در فهرست غذاها بود.

به دلیل فراوانی آن در محیط‌های مرطوب و معتدل، برخی از مناطق شاهی را علف هرز می‌دانند. اما عرضه ثابت آن نیز آن را به یک منبع غذایی مطمئن و غنی از مواد مغذی تبدیل می‌کند. بی بی سی گزارش می‌دهد که فروشندگان خیابانی، آن را به عنوان یک میان وعده در لندن دوره ویکتوریا می‌فروختند و آن را "نان فقرا" می‌نامیدند. هزاران سال است که شاهی برای اهداف دارویی در سراسر اروپا و آسیا مصرف می‌شود.

سبزی شاهی

شاهی ارگانیک سبز خام

دکتر امی لی، رئیس بخش تغذیه Nucific می‌گوید: «شاهی فواید زیادی برای سلامتی دارد. ویتامین A و پتاسیم آن بیشتر از کاهوی معمولی است. شاهی آبی حاوی ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال است.

نقطه ضعف شاهی چیست؟

پیدا کردن نقطه ضعف شاهی می‌تواند دشوار باشد. دکتر لی می‌گوید: تنها ایراد شاهی این است که در هر سوپرمارکتی پیدا نمی‌شود. (البته شاهی در ایران در همه سبزی فروشی‌ها به‌وفور یافت می‌شود)

با شاهی چه چیزی بپزیم؟

جوانه‌های جوان‌تر طعم ملایم‌تری دارند و ساقه‌های لطیف و توخالی دارند. این باعث می شود آنها برای افزودن به سالاد و غذاهایی با جعفری و گشنیز، ایده آل باشند. شاهی معمولی طعم بسیار شدیدتر و فلفلی به خود می‌گیرد. ساقه‌ها نیز سفت‌تر و فیبری‌تر می‌شوند، بنابراین باید آن‌ها را بپزید تا خوش طعم‌تر شوند.

درست مانند هر سبزی دیگری، مهم است که آنها را زیاد نپزید. هرچه بیشتر سبزیجات را بپزید، ویتامین‌ها بیشتر از بین می‌روند.

اما این بدان معنا نیست که بهترین راه برای خوردن آن به‌صورت خام است. می‌توانید در برخی از غذاها از شاهی استفاده کنید و آن را بپزید. 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۲۲۹۹۲۰۸:۲۰:۳۱ ۱۴۰۳/۷/۱۴
به شرط اینکه با فاضلاب آبیاری نشه!!
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. بدهکاران، طلبکار شدند!

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  22. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

آخرین عناوین