یک پرسش ساده از وزیر محترم بهداشت

حسین علی زاده، گروه اجتماعی الف،   4030721069 ۳۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
یک پرسش ساده از وزیر محترم بهداشت

طی چهار سال گذشته نزدیک ۱۰۰ درصد افزایش ظرفیت در دانشگاه‌ داشته‌ایم و این بدون تجهیز و ارتقای زیرساخت‌ها برای پیشرفت علم است. ....  با توجه به اینکه دانشجویان این دانشگاه ها در آینده با جان مردم سر و کار دارند، اگر به امر کیفیت بی توجهی صورت بگیرد، آسیب جدی به سلامت مردم وارد می شود....  ما در کشور خود، دانشجویان بسیار هوشمند و پرتلاشی داریم؛ اگر عدالت آموزشی در ورود به دانشگاه ها محقق نشود، ما نخبگان خود را از دست می دهیم.

این جملاتی است که خبرگزاری ایسنا از سخنان وزیر بهداشت در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها که امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد با تیتر: انتقاد صریح وزیر بهداشت از افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی منتشر کرده است.

بدون اینکه بخواهیم وارد مجادله چند سال اخیر درباره افزایش ظرفیت پزشکی و دعوای موافقان و موافقان بشویم  فقط از شخص وزیر محترم بهداشت می پرسیم منظور ایشان از دانشجویان پرتلاشی که به دلیل بی عدالت آموزشی از ورود به دنشگاه ها باز  می مانند کیست؟ اشاره ایشان به بی عدالتی آموزشی در این زمینه احتمالا مربوط به افزایش ورود دانشجویان سهمیه ای در دانشگاه‌ها و بویژه دانشگاه های علوم پزشکی است که اخیرا وزیر اسبق علوم به آن اشاره داشت. 

ضمن تایید انتقاد وزرای اسبق و کنونی در این زمینه باید گفت اگر ورود دانشجویان سهمیه ای به رشته های پزشکی اشتباه است که هست ، اگر این موضوع با عدالت آموزشی سازگار نیست که نیست، پس دلیل مخالفت ها با افزایش ظرفیت رشته های پزشکی که باعث ممانعت از  ورود بیشتر همان دانشجویان نخبه ای می شود که وزرای محترم پزشکی از آن سخن می گویند چیست؟!  نخبه هایی که به دلیل رقابت بسیار فشرده و تا حدودی تحت تاثیر بخت و اقبال با فاصله ناچیز علمی از پذیرفته شدگان ، از تحصیل در این رشته باز می مانند و برای ادامه تحصیل در این رشته دسته دسته مهاجرت می کنند؟ مهاجرت پزشکان و خروج آنان از چرخه نظام بهداشت و درمان را هم که در نظر بگیریم وضعیت سرانه پزشک در کشور وخیم تر خواهد بود !

منظور وزیر محترم و مخالفان افزایش ظرفیت پزشکی از گسترش زیرساخت ها برای افزایش ظزفیت پزشکی نیازمند توضیح بیشتری است . آیا این زیر ساخت ها ( هر چه که هستند) چنان در این موضوع حیاتی اند که هر نوع افزایش ظرفیتی موکول به ایجاد آن است؟ حتی اگر پاسخ به این پرسش مثبت است باز هم این سوال مهم به جای خود باقی است که پس مسوولان نظام بهداشت و درمان کشور که جملگی از قشر شریف پزشک بوده اند چرا در تمام سال های گذشته به ایجاد این زیرساخت ها ولو به صورت تدریجی همت نگمارده اند؟ مگر جز این است که  تصمیم گیری و مدیریت در این عرصه مانند تمام حوزه های دیگر مدیریت، هم باید شامل امورات اجرایی جاری را شامل شود و هم به توسعه حوزه تحت مدیریت بپردازد؟! چرا نظام درمانی ما در طول سال های طولانی گذشته از توسعه زیرساخت های لازم  در این زمینه به خصوص با توجه به افزایش جمعیت غفلت کرده است و این غفلت همچنان و علیرغم ورود کشور به دوره پیری جمعیت که نیازهای درمانی شدیدتر خواهد شد ادامه دارد؟! 

جان مردم فقط با تربیت پزشکان ضعیف در خطر می افتد؟ کمبود پزشک جان مردم را نجات می دهد؟!

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۲۸۴۷۰۱۳:۴۲:۵۹ ۱۴۰۳/۷/۲۱
چرا بعضی ها نمیخواهند قبول کنند که کمبود پزشک نداریم نحوه توزیع پزشکان اشکال دارد اونهم به خاطر مسایل معیشتی هست که چنانکه این معضل برطرف شود مطمئن باشید تمایل پزشکان به مناطق محروم هم بیشتر خواهد شد ولی تربیت پزشکان کم سواد باعث به مخاطره انداختن جان هزاران بیمار خواهد شد که مصیبتی بزرگ خواهد بود
ناشناس۳۶۲۸۴۸۴۱۳:۵۴:۵۵ ۱۴۰۳/۷/۲۱
چرا بعضی ها واقعیت آشکار کمبود پزشک که مورد تایید نهادهای رسمی است منکر می شوند؟ با یک جستجوی ساده می تونید ببینید: https://www.google.com/search?q=%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87+%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86&oq=%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87+%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgAEAAYgAQyBwgAEAAYgAQyBwgBEAAYgAQyBggCEEUYOTIICAMQABgWGB4yCAgEEAAYFhgeMggIBRAAGBYYHjIICAYQABgWGB4yCAgHEAAYFhgeMggICBAAGBYYHjIICAkQABgWGB7SAQg0MTI3ajBqN6gCCLACAQ&sourceid=chrome&ie=UTF-8
ناشناس۳۶۲۸۵۱۳۱۴:۵۶:۱۲ ۱۴۰۳/۷/۲۱
بهبود کیفیت بهداشت جامعه تنها با افزایش تعداد کادر پزشکی انجام پذیر نیست بلکه باید با قطع یا کاهش سهمیه ها باعث ورود نخبگان و اجرای عدالت آموزشی شویم. متاسفانه سهمیه ها بعد از فارغ‌التحصیلی به دلیل داشتن پارتی به نقاط محروم نمی‌روند و اغلب در شهرهای بزرگ پست اجرایی گرفته و عصرها مطب می‌روند. با آمارگیری دقیق می‌توان به درستی این موضوع پی برد.
1۳۶۲۸۵۱۶۱۴:۵۹:۳۵ ۱۴۰۳/۷/۲۱
به همان دلیل که انحصار خودروسازی بر جان و مال مردم ارجح و مهمتر است ، کاهش تعداد پزشک و انحصار آن هم از سلامت مردم مهمتر است .
اریاع۳۶۲۸۶۴۶۱۸:۴۳:۰۶ ۱۴۰۳/۷/۲۱
با وجود این افزایش در رشته ی پزشکی عمومی بازهم سرانه پزشک در ایران نسبت به استاندارد جهانی بسیار کم تر است و تنها راه حل آن هم سلب آموزش پزشکی از وزارت بهداشت و تحویل اش به وزارت علوم به عنوان تنها نهاد آموزش عالی در کشور است . در بخش تخصص پزشکی وضعیت بسیار وخیم تر از بخش پزشکی عمومی است و ایران در قعر جدول سرانه پزشک متخصص نسبت به جمعیت قرار دارد .
ناشناس۳۶۲۸۸۲۱۰۶:۴۵:۰۲ ۱۴۰۳/۷/۲۲
این حرف بوی انحصار نمیده احیانا؟!
ناشناس۳۶۲۸۴۷۶۱۳:۵۱:۰۸ ۱۴۰۳/۷/۲۱
اگر دلواپس سیل دکترهای ناکارآمد هستید سهمیه های ناعادلانه و رانتی را کلا حذف کنید و بساط شایسته سالاری به جای گروه گرایی را پهن کنید
ناشناس۳۶۲۸۴۷۹۱۳:۵۳:۴۱ ۱۴۰۳/۷/۲۱
از یک طرف می گویند دارند می روند و از یک طرف همزمان می‌گویند چرا افزایش ظرفیت داریم این حرف ها مشکوک نیست؟!!
ناشناس۳۶۲۸۵۱۹۱۵:۰۲:۳۲ ۱۴۰۳/۷/۲۱
متاسفانه بدون علم اظهار نظر می‌فرمائید رفتن آنها فرار سرمایه های کشور است و فرار ژن‌های باهوش و بعد از گذشت 1 نسل کشور با کمبود نخبه مواجه خواهد شد. افزایش ظرفیت منجر به بهبود وضعیت بهداشت و درمان نخواهد شد بلکه باعث به خطر افتادن جان مردم می‌شود. باید تجهیزات لازم ابتدا مهیا شود. مگر فقط کلاس مهم است!؟ مثل رشته های علوم انسانی؟! بيمارستان و آزمایشگاه لازم است
ناشناس۳۶۲۸۸۷۴۰۹:۴۰:۰۶ ۱۴۰۳/۷/۲۲
مقاله را با دقت بخوانید
ناشناس۳۶۲۸۴۸۰۱۳:۵۳:۵۶ ۱۴۰۳/۷/۲۱
اون موقع که با سهمیه وارد پزشکی می شوند نگران نیستید ؟!
ناشناس۳۶۲۸۴۸۱۱۳:۵۴:۰۰ ۱۴۰۳/۷/۲۱
تعارض منافع، نتیجه وزیر پزشک بودن همین است، باید تمام قد مقابل تعارض منافع ایستاد
ناشناس۳۶۲۸۴۹۶۱۴:۲۰:۱۷ ۱۴۰۳/۷/۲۱
چرا نویسنده ملغطه می کند و اگر افزایش ظرفیت داشته باشیم باز هم به سهمیه ای ها می رسد و دانش آموز نخبه وارد نمی شود و سهمیه ناچیزی دارد
ناشناس۳۶۲۸۵۰۸۱۴:۳۸:۴۲ ۱۴۰۳/۷/۲۱
شما مغلطه می کنی. نویسنده داره می گه افزایش ظرفیت لازمه اما نه برای سهمیه ها، برای همان نخبه هایی که وزیر بهداشت می گه.
ناشناس۳۶۲۸۶۱۵۱۷:۳۴:۰۴ ۱۴۰۳/۷/۲۱
به نظر شما حذف سهمیه ای ها و افزایش آن به دانش آموزانی که 18 سال از عمر خود را برای رسیدن به هدف و نتیجه میگذارند (ولی با نابرابری شرایط و وجود سهمیه قبول نشده و سرخورده می شوند)، کمبود را جبران نمی کند؟ سهمیه را حذف کنید اگر بازهم کسری داشتید (و رتبه های نزدیک که به نظرتان با حداقل تفاوت امتیاز قبول نمی شوند) ، آنگاه سهمیه را موازی با ارتقاء کیفیت آموزش، افزایش دهید.
ناشناس۳۶۲۸۵۰۳۱۴:۲۸:۱۲ ۱۴۰۳/۷/۲۱
بعضا سهمیه های رنگانگ جای نخبگان را گرفته اند و ایشان نگران افزایش ظرفیت پزشکی است .
ناشناس۳۶۲۸۵۰۶۱۴:۳۷:۱۹ ۱۴۰۳/۷/۲۱
مشکل پزشکان سهمیه ای هستند که جایگاه های مهم رو تصاحب کردند
ناشناس۳۶۲۸۵۳۷۱۵:۱۷:۳۶ ۱۴۰۳/۷/۲۱
پزشکان از یه طرف ادعا می کنند که همه پزشکها در حال مهاجرت هستن یا زدن به مشاغل دیگه بعد که میگیم باشه با توجه به اینکه دارن میرن خارج ظرفیتها را زیاد می کنیم که کمبود جبران بشه باز بهانه دیگری میارن
ناشناس۳۶۲۸۵۴۲۱۵:۲۴:۰۰ ۱۴۰۳/۷/۲۱
بهتر است به جای فرافکنی و دخالت دادن تعارض منافع دقیقا بیان کنید که چه تعداد پزشک اعم از عمومی و متخصص داریم و میزان استاندارد چقدر است. ترکیه و کره جنوبی و عربستان و اینها وضعشان چطوری است. باید در یک مدت مشخص هم زیر ساخت را درست کنیم و تعداد پزشک در همه انواع آن را زیاد کنیم تا به یک حد مطلوب و شایسته کشور برسیم آن وقت دوباره اگر لازم شد پذیرش را کم کنیم که البته هیچ وقت نمیشود.سهمیه ها راهم باید حذف کرد .
باهر۳۶۲۸۵۴۹۱۵:۳۸:۴۱ ۱۴۰۳/۷/۲۱
هر مقدار هم که زیرساختها توسعه داده شود باز ۷۵ درصد ان نصیب سفارشی ها و سهمیه ای ها و سمی برای جان و مال مردم و بودجه مملکت میشود که این هم با تولید تورم از جان مردم غقیر و بینوا بیرون کشیده میشود!!!
ناشناس۳۶۲۸۵۵۲۱۵:۴۱:۵۸ ۱۴۰۳/۷/۲۱
پزشکان سهمیه ای معمولا بعد از فارغ التحصیل شدن هم کار درمانی نمیکنند و چون ذاتا نورچشمی و معتمد میباشند معمولا به مناصب ستادی و اداری و پست های مدیریتی منصوب میشوند یک نگاه ساده به ساختار اداری وزارت بهداشت عمق فاجعه پزشک اداری را مشخص خواهد کرد کاش برنامه جامعی برای تربیت و نگهداشت پرستاران و سایر رشته های پیرامون پزشکی تدوین گردد
ناشناس۳۶۲۸۵۵۸۱۵:۵۰:۰۲ ۱۴۰۳/۷/۲۱
اگر پزشکها از شغلهای مختلف(ساخت و ساز ، نمایندگی مجلس ، رئیس جمهور شدن ، وزیر شدن و ...) دست بردارند و برن سراغ تخصص شون ، مشکل کمبود پزشک حل میشه!
سعید۳۶۲۸۵۶۰۱۵:۵۲:۲۵ ۱۴۰۳/۷/۲۱
پزشکان نخبه می روند و سهمیه ای های ناکارآمد می مانند که با کمک همان سهمیه هایشان میروند به تهران و کلانشهرها و شهرستان های محروم بی پزشک می مانند. همه چیز واضح است برای کسی که میخواهد ببیند.
اکبر شیرازی۳۶۲۸۵۶۴۱۵:۵۸:۱۴ ۱۴۰۳/۷/۲۱
واقعا وزیر محترم بهداشت حرف درستی زده ، اول باید زیرساخت را معین کنیم و بعد اقدام به افزایش ظرفیت پذیرش کنیم ، متاسفانه در دوره گذشته وزارت بهداشت اقدام مناسبی در این زمینه صورت نگرفت .
تهرانی۳۶۲۸۵۷۴۱۶:۰۹:۲۱ ۱۴۰۳/۷/۲۱
شمارش کمبود پزشک مسئله ساده ای است . مقایسه تعداد به جمعیت همه چیز را روشن می کند . مثلا وقتی ورودی به جراحی قلب و ارتوپدی نزدیک به صفر است یعنی پنج سال دیگر در این زمینه فقیر خواهیم بود. قطعا طلایی ترین پزشکان کشور متعلق به ورودی های دهه هفتاد هستند که بدون زیرساخت، مرحوم هاشمی ظرفیت ها را بیش از بیست برابر کردند. اگر آنها موفق بودند ، چرا با این همه امکانات امروز آن تجربه را تکرار نکنیم. راستی چرا این میزان حساسیت در افزایش ظرفیت فقط در بین برخی پزشکان هست؟ و چرا در بین مثلا حقوق دان ها یا مهندسین و یا دیگران نیست. تاثیر گذاری برخی از این رشته ها به مراتب از یک پزشک بیشتر است.
ناشناس۳۶۲۸۹۲۴۱۱:۱۳:۴۱ ۱۴۰۳/۷/۲۲
علت حساسیت اینه که حضرات دوست دارن بچه هاشون پزشک بشن نه مهندس
ناشناس۳۶۲۸۶۲۳۱۸:۰۰:۳۲ ۱۴۰۳/۷/۲۱
اکثر سهمیه ای ها بهترین های تحصیلی نیستند .
محسن۳۶۲۸۶۶۰۱۹:۱۱:۳۴ ۱۴۰۳/۷/۲۱
به نظرمن متاسفانه دوباره تعارض منافع و لابی قدرتمند گروهی از پزشکان باعث این حرفهاست.بازهم به نظرمن افزایش سهمیه ها خوب است اما نباید هرکس وارد این رشته شد به راحتی فارغ التحصیل شود باید کیفیت آموزشی و آزمونها بالا رود تا کسانی فارغ التحصیل شوند که واقعا توانا هستند.نه فقط برای این رشته بلکه همه رشته های تحصیلی.اما متاسفانه ما دوباره می خواهیم با چهارتا تست زیست و شیمی و...درکنکور تشخیص دهیم چه کسی پزشک شود و چه کسی نه.
مهدی۳۶۲۸۶۶۱۱۹:۱۹:۰۵ ۱۴۰۳/۷/۲۱
به خاطر انحصار در رشته های تخصصی پزشکی و دندانپزشکی خیلی از پزشکان پول زیادی از مریض میگیرن . متاسفانه زیر میزی رواج پیدا کرده و نهادهای نظارتی هم چشمشون رو رو واقعیتها بستند .
ناشناس۳۶۲۸۷۳۸۲۲:۲۱:۳۶ ۱۴۰۳/۷/۲۱
چند پیش فرض قابل نقد در سوال نویسنده مقاله از وزیر هست که رفع آن حداقل شکل پرسش را تغییر میدهد: رشته های تحصیلی ساینس!، امروز بیش از هر زمانی ابزار محور و در مورد رشته های پزشکی، شیمی و مشابه، مواد یا دارو محور هم شده اند که به شدت وابسته به واردات و تاثیر پذیر از تحریم است. به عنوان کسی این صحبت را میکنم که از لیسانس تا دکتری ذره ذره رنج آنرا لمس کرده ام. لذا توسعه ظرفیت پذیرش بدون منابع مالی کافی و رفع محدودیتهای واردات تکنولوژی، آب در هاون کوبیدن است. این درحالیست که کمبود بودجه دانشگاهها آنها را پردیس محور کرده و به زحمت حتی هزینه های پرسنلی را تامین میکنند. اثر سهمیه ها آنقدر شدید شده که از تصور خارج است. مطلع هستم که رتبه ۱۷۰۰۰ با سهمیه رتبه ۷۰۰ شده!!! و در رشته پزشکی صندلی گرفته! با توجه به اینکه در برخی دانشگاهها و در بعضی رشته ها تا ۸۰ درصد صندلی ها به سهمیه ها اختصاص پیدا کرده، افزایش ظرفیت پذیرش کمکی به اصلاح خروجی عظیم بی کیفیت نمیکند. پرسش بهتر از وزیر این بود که برای تغییر این سیاستهای خانمان برانداز گذشتگان، بجز اظهار نظر چه اقداماتی در دست دارند؟! وگرنه اصل مطالب ایشان درست است و همه میدانند.
ناشناس۳۶۲۸۷۵۳۲۳:۰۲:۲۲ ۱۴۰۳/۷/۲۱
مشکل اصلی ساختار درمان ما عدم وجود بیمه های کارآمد است، اگر بیمه نظارت موثری نداشته باشد افزایش پزشک و متخصص باعث القا نیاز ( induce demabd) می شود بدون آنکه کیفیت درمان بهبود پیدا کند. از طرف دیگر فقدان مکانیسم توزیع متخصص نیز پاشنه آشیل نظام درمان است به نحوی که در بعضی رشته های تخصصی بیش از ۵۰ درصد متخصصان کشور در تهران مشغول به فعالیت هستند.
ناشناس۳۶۲۸۸۶۵۰۹:۰۴:۱۱ ۱۴۰۳/۷/۲۲
همه میدونیم واقعیت چیه. کمبود پزشک نداریم. تمام این شانتاژ رسانه ای هدف دار فقط برای عده ای خاص طراحی شده. بیشتر سهمیه ها اصولا بی معنی هستند و حق های بسیاری را تضییع میکنند. زمانی برای اینکه رزمندگان از شرایط تحصیل برابر برخوردار نبودند برقرار شد که البته در روش غلط بود ولی الان هیچ دلیلی نداره.
ناشناس۳۶۲۹۴۵۷۰۹:۴۷:۰۷ ۱۴۰۳/۷/۲۳
سهمیه های ناعادلانه چه در دانشگاه و چه در انتصابات آفت کشور شده است.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  15. یارانه‌ها واریز شد

  16. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  17. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  18. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  19. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

آخرین عناوین