دولت دوم ترامپ شکل می‌گیرد؛ وزیر دفاع، مدیر سیا و نماینده غرب‌آسیا انتخاب شدند

  4030823013

در شرایطی که ۶۸ روز تا روز تحلیف ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا زمان باقی مانده است، ترامپ گزینه‌های مدنظرش برای وزارت دفاع آمریکا و ریاست سیا و همچنین نماینده ویژه در امور غرب آسیا را معرفی کرد.

دولت دوم ترامپ شکل می‌گیرد؛ وزیر دفاع، مدیر سیا و نماینده غرب‌آسیا انتخاب شدند

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در تازه‌ترین گزینه‌هایی که احتمال می‌رود به دولت جدیدش ملحق شوند، مجری شبکه فاکس نیوز و گارد ملی سابق، «پیت هگست» را به‌عنوان نامزد خود برای وزیر دفاع آینده معرفی کرد.

ترامپ در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه توسط فاکس نیوز منتشر شد، گفت: «مفتخرم اعلام کنم که پیت هگست را برای خدمت در کابینه خود به‌عنوان وزیر دفاع معرفی کرده‌ام. پیت تمام زندگی خود را به‌عنوان یک جنگجو برای سربازان و برای کشور گذرانده است. پیت سرسخت و باهوش است و به اول آمریکا معتقد است.»

به گفته وب‌سایت او، هگست به‌عنوان افسر پیاده‌نظام در افغانستان، عراق و خلیج گوانتانامو خدمت می‌کرد. او در دانشگاه پرینستون و مدرسه دولتی جان اف کندی دانشگاه هاروارد در رشته سیاست تحصیل کرد. او مجری برنامه فاکس اند فرندز ویکند است و به‌عنوان مفسر در چندین برنامه فاکس نیوز ظاهر شده است.

 پیت هگست
هگست ۴۴ ساله چندین کتاب از جمله «جنگ علیه مبارزان» نوشت که در آن‌ها به شدت از «نخبگان ووک» و دموکرات‌ها به خاطر تضعیف نیروهای مسلح انتقاد کرد. هگست از موضع سخت‌تر در برابر چین و به‌ویژه ایران دفاع کرده است. او بر نیاز به مدرن‌سازی ارتش آمریکا تاکید کرد تا توانایی‌های آن با چین برابری کند.

ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی مجدد خود، دموکرات‌ها را به آسیب رساندن به جایگاه آمریکا در صحنه جهانی متهم کرد و قول داد که حیثیت این کشور را تحت پرچم «صلح از طریق قدرت» بازگرداند. او لزوم ادامه ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین را زیر سوال برد و بارها مدعی شد که به سرعت برای حل و فصل دیپلماتیک درگیری بین اوکراین و روسیه میانجیگری خواهد کرد.

نامزد ریاست سیا

دونالد ترامپ همچنین روز سه‌شنبه گفت که «جان راتکلیف» یکی از متحدان نزدیک خود را که در پایان اولین دوره ریاست‌جمهوری خود مدیر اطلاعات ملی بود، به‌عنوان مدیر آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) انتخاب کرده است.

راتکلیف از اواخر ماه مه ۲۰۲۰ تا زمانی که ترامپ در ژانویه ۲۰۲۱ از سمت خود کنار رفت، به عنوان جاسوس ارشد این کشور فعالیت می‌کرد. او اخیرا رئیس مشترک مرکز امنیت آمریکا، یک اندیشکده حامی مواضع ترامپ بود و در طول مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۲۴ به رئیس‌جمهور سابق جمهوری‌خواه در مورد سیاست امنیت ملی مشاوره می‌داد.

به گزارش رویترز، ترامپ در بیانیه‌ای با اعلام نامزدی راتکلیف گفت: «مشتاقانه منتظر هستم که جان اولین کسی باشد که در هر دو بالاترین مقام اطلاعاتی کشور ما خدمت می‌کند. او مبارزی بی‌باک برای حقوق اساسی همه آمریکایی‌ها خواهد بود، در حالی که بالاترین سطوح امنیت ملی و صلح از طریق قدرت را تضمین می‌کند.»

 جان راتکلیف 
راتکلیف، یکی از اعضای سابق مجلس نمایندگان، در جلسه تاییدیه خود در ماه مه ۲۰۲۰ قول داد که «اطلاعات عینی و به موقع» را در این موقعیت ارائه کند. او همچنین گفت از نزدیک سایر موضوعات مانند ارتش ایران، برنامه تسلیحات هسته‌ای کره‌شمالی و مداخله خارجی در انتخابات آمریکا را زیر نظر خواهد داشت.

هنگامی که راتکلیف در سال ۲۰۲۰ توسط سنا با اکثریت جمهوری‌خواه به‌عنوان مدیر اطلاعات ملی تأیید شد، همه سناتورهای دموکرات به دلیل عدم تجربه و حزبی بودن، به نامزدی او رای منفی دادند. با توجه به اینکه جمهوری‌خواهان مجددا سال آینده سنا را کنترل خواهند کرد، آنها با اشاره به ماه‌ها تجربه راتکلیف به‌عنوان مدیر اطلاعات ملی احتمالا او را این بار به راحتی تایید می‌کنند.

فرستاده ویژه آمریکا در غرب‌آسیا

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا همچنین امروز (چهارشنبه) گفت «استیون ویتکاف» از دانشکده بازرگانی دانشگاه میامی به‌عنوان فرستاده ویژه واشنگتن در غرب‌آسیا خدمت خواهد کرد.

 استیون ویتکاف
ترامپ در بیانیه‌ای درباره این دوست یهودی و قدیمی خود گفت: «خوشحالم که اعلام کنم استیون سی ویتکوف را به‌عنوان فرستاده ویژه در خاورمیانه منصوب کرده‌ام. استیو یک رهبر بسیار محترم در تجارت و بشردوستی است که هر پروژه و جامعه‌ای را که با آنها درگیر بوده قوی‌تر و موفق‌تر کرده است. استیو صدایی بی‌امان برای صلح خواهد بود و باعث افتخار همه ما خواهد شد.»

ایلان ماسک و راماسوامی

همزمان با صدور این احکام، ترامپ همچنین به وعده خود برای استفاده از «ایلان ماسک» در دولت آینده عمل کرد و او را به همراه «ویوک راماسوامی» وزرای «بهینه‌سازی دولت» نامید.

پیش از این گفته می‌شد که دونالد ترامپ قصد دارد کمیسیونی تحت این نام تشکیل دهد، اما اکنون مشخص شده که وزارتخانه جدیدی به مجموعه دولت فدرال اضافه خواهد شد.

 از راست، ماسک و راماسوامی
ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان و مالک شرکت‌های تسلا و اسپیس ایکس، از بزرگ‌ترین حامیان دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود، چهره‌ای که با ورودش به کمپین انتخاباتی ترامپ خون دوباره‌ای به آن تزریق کرد. دونالد ترامپ هم از او به‌عنوان «ستاره‌ای جدید» در سیاست آمریکا نام برده که متولد شده است.

رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در بیانیه‌ای با اشاره به ایلان ماسک و ویوک راماسوامی گفت: «این ۲ آمریکایی شگفت‌انگیز با همدیگر راه دولت من را برای از بین بردن بوروکراسی دولتی، کاهش مقررات افراطی، کاهش هزینه‌های بیهوده و بازسازی سازمان‌های فدرال هموار خواهند کرد.»

وزیر امنیت داخلی آمریکا

دونالد ترامپ همچنین گزارش رسانه‌ها مبنی بر اینکه «کریستی نوم» فرماندار داکوتای جنوبی، پست وزیر امنیت داخلی آمریکا را در دولت جدید خود خواهد داشت، تایید کرد.

 کریستی نوم
ترامپ امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت: «خوشحالم که اعلام کنم کریستی نوم، فرماندار و نماینده سابق کنگره داکوتای جنوبی، به‌عنوان وزیر وزارت امنیت داخلی (DHS) منصوب خواهد شد. کریستی در امنیت مرزی بسیار قوی عمل کرده است. او اولین فرماندار بود که سربازان گارد ملی را برای کمک به تگزاس در مبارزه با بحران مرزی بایدن فرستاد.»

آخرین باری که ترامپ روی کار آمد، این وزارتخانه شاهد یک آشفتگی عظیم بود. وزارت امنیتی داخلی آمریکا پنج رهبر مختلف داشت که تنها ۲ نفر از آنها مورد تایید سنا بودند. این آژانس دارای بودجه ۶۰ میلیارد دلاری و صدها هزار کارمند است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  3. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  5. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  6. هم فرصت، هم تهدید!

  7. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  8. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  9. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  10. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  11. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  12. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  13. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  14. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  15. دیوانه یا عاقل؟!

  16. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  17. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  18. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  19. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  20. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  21. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  22. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  23. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  24. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  25. باهنر از توصیه مهم خود به قالیباف می‌گوید/ ترورهایی که پیشکش به ترامپ شده است!/ نفوذ را جدی بگیریم

آخرین عناوین