انتقاد شدید کیهان از معاون حسن روحانی

  4030823056 ۲۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در دولت روحانی گفت: زمانی ایران با عراق و صدام در جنگ بود و صدام بسیاری از فرزندان و سرداران این کشور را به شهادت رساند، ولی در راستای منافع ملی‌مان با صدام مذاکره کرده و به توافق رسیدیم. در مورد آمریکا هم باید در راستای منافع ملی‌مان فکر و تصمیم‌گیری کنیم.

انتقاد شدید کیهان از معاون حسن روحانی

روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: عیسی کلانتری، که سابقه وزارت کشاورزی در دولت‌های ‌هاشمی‌ و خاتمی را هم دارد، به روزنامه اعتماد گفته است: «رؤسای جمهور آمریکا طی ۴سال و ۸ سال می‌آیند و می‌روند، اینها مهم نیستند مهم این است که ببینیم ما چه دستاوردی از این قطع ارتباط با آمریکا  داشته‌ایم. اگر دستاوردهای ایران از هزینه‌هایش بیشتر بوده، اساساً نیازی به ایجاد ارتباط و مذاکره با ترامپ یا هر فرد دیگری نیست، اما اگر ملت ایران تحت فشار قرار گرفته و هزینه‌های بسیاری پرداخته‌اند باید در راهبردهای‌مان تجدیدنظر کنیم و راه تنش‌زدایی و گفت‌وگو را در پیش بگیریم.

* زمانی ایران با عراق و صدام در جنگ بود و صدام بسیاری از فرزندان و سرداران این کشور را به شهادت رساند، ولی در راستای منافع ملی‌مان با صدام مذاکره کرده و به توافق رسیدیم. امام(ره) زمانی می‌فرمودند: ایران اگر از صدام هم بگذرد از شاه فهد عربستان سعودی نمی‌گذرد. اما ایران با عربستان هم ارتباط برقرار و منافع خود را دنبال کرد. در مورد آمریکا هم باید در راستای منافع ملی‌مان فکر و تصمیم‌گیری کنیم.

* امروز بین ۵ تا ۶ دهک ایرانیان زیر خط فقرند؛ سوء‌تغذیه به اوج خود در جامعه رسیده است. وقتی هزینه اکثریت اقشار مردم کفاف هزینه‌های ضروری آنان مثل مسکن و خوراک و پوشاک آنها را نمی‌دهد، طبیعی است که باید به دنبال راهکارهایی برای بهتر شدن اوضاع بود. 

* ایران می‌تواند همان راهبردی را که در زمان ریگان و کارتر و بوش و اوباما و بایدن در پیش گرفته بود را با ترامپ هم استفاده کند، اما آیا با این راهبرد، لقمه دندان‌گیری نصیب مردم شریف و مظلوم ایران می‌شود و گره‌ای از هزار توی پیچیده معیشت آنها باز می‌شود؟ خواسته مردم حل مشکلات اقتصادی و معیشتی، رفع محدودیت‌ها و بهبود رابطه با جهان است». 

درباره آقای کلانتری و اظهارات غیر کارشناسی او گفتنی است که اولاً او یکی از ضعیف‌ترین کارنامه‌ها را در حوزه‌های کاری خود در سه دولت ‌هاشمی و خاتمی و روحانی داشته و با این همه، از اعتماد به نفس بالایی هم برای اظهارنظر درباره موضوعاتی که هیچ سوادی درباره آن ندارد، برخوردار است.

ثانیاً این همان انگاری مذاکرات با عراق و مذاکره با آمریکا، قیاس مع‌الفارق است. صدام پس از آن که در جنگ تحمیلی ناکام ماند و ضمناً با دیگر کشورها مانند کویت و آمریکا درگیر شد، سراغ مذاکره (از موضع ضعف) با ایران آمد و برخلاف کلاهبرداری برجامی آمریکا، کسی آن زمان به صدام باج مشابهی نداد، بلکه هدف، عادی‌سازی ضروری روابط دو همسایه بود و صدام اعلام کرده بود که به توافق 1975 برمی‌گردد.

آقای مصطفی پورمحمدی چند ماه قبل در این‌باره توضیح داد: «سال 1374 صدام نامه‌ای به آقای‌ هاشمی نوشت که قطعنامه 1375 را که پاره کردیم، اما 1975 را دوباره اجرا خواهیم کرد. روابط اطلاعاتی ما برای آزادی اسرا آغاز شده بود و من مسئول پیگیری آزادی اسرا بودم و قرار بود به عراق بروم. آقای ‌هاشمی به بنده گفتند که اگر توانستید با رئیس‌جمهور عراق ملاقات کنید موضوع قطعنامه را پیگیری کنید و موضوع اسرای باقیمانده را حل کنید تا چیزی باقی نماند... صدام در جلسه گفت حالا ما دوکشور هستیم که از دیرباز کنار هم زندگی کردیم. فرهنگ و دین دو کشور یکی است و با صلح و دوستی و خوبی با یکدیگر زندگی کنیم. دوران جنگ هم تمام شده و البته در جلسه یک تعبیرات دیگری را هم به منافقین کرد؛ بنده اعلام کردم که ما در حال «نه جنگ و نه صلح» هستیم در حال آتش‌بس هستیم اما شما قطعنامه را اجرا نمی‌کنید. چرا میله‌گذاری‌های مرزی را احیا نمی‌کنید؟ چرا خط مرزی اروندرود را مشخص نمی‌کنید؟ صدام در ادامه گفت که همه مسائل که گفتید را قبول دارم که به صدام حسین گفتم که پس به همتای عراقی من بگوید که کارهای مقدماتی را آغاز کنیم و این دستاورد فوق‌العاده‌ای بود».

رژیم صدام قصد حمله به کشور کویت و اشغال آن را داشت؛ بیش از هر چیز باید از جانب همسایه قدرتمند  مرزهای شرقی خود آسوده‌خاطر می‌شد و حتی با اعطای امتیازاتی که جزء حقوق قانونی این کشور بود که در چارچوب ۸ سال جنگ تضییع ‌شده بود، با فراغ بال به جنگ با کویت می‌رفت.

این فضای مذاکراتی چه تناسبی با مذاکرات چند دوره‌ای دولت‌های‌ هاشمی و خاتمی و روحانی با طرف آمریکایی دارد که در هر نوبت، طرف آمریکایی اقدام به کلاهبرداری و عهدشکنی و نقض وعده‌های خود و دشمنی بیشتر پس از هر دوره امتیاز گرفتن کرده است؟! برخلاف صدام که به دلایل مختلف ضعیف شده بود و دیگر توان ضربه زدن به ایران را نداشت، آمریکا، با وجود تغییر دولت‌ها بر تداوم سیاست‌های خصمانه اصرار داشته و آخرین بار هم حاضر نشده به تعهدات برجامی‌اش برگردد

ثالثاً مشکلات اقتصادی مردم، نتیجه قطع رابطه با آمریکا -که آن هم تصمیم دولت آمریکا بود- نیست بلکه حاصل بی‌تدبیری برخی دولت‌ها و اعتماد به آمریکا و کوتاهی در تدبیر و به‌کارگیری انبوه ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی است و این‌جا هم آقای کلانتری آدرس غلط می‌دهد. نمونه این واقعیت، مقایسه شاخص‌های رشد اقتصادی منفی شده در دولت روحانی با رشد اقتصادی مثبت در دولت رئیسی است.

نهایتاً این که هیچ دولت خردمندی در اوج تهدیدهای دشمن متخاصم، دم از مذاکره و سازش نمی‌زند؛ و حتی اگر به فرض محال بود مذاکره مجددی انجام شود، ادبیات التماسی عناصر مرعوب قبل از هر چیز، تیر خلاص زدن به قدرت مذاکره و چانه‌زنی است؛ شبیه همان بلایی که سخنان ناروای امثال‌ هاشمی و روحانی و ظریف و... بر تیم مذاکره‌کننده برجام آورد (و امروز در حال ضعیف کردن موضع پزشکیان در مقابل آمریکا هستند) که وبسایت رادیو فرانسه ۱۹ مهر ۱۳۹۲ با اشاره به ادبیات التماسی روحانی و حامیانش نوشت: «ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی می‌بیند. بر پایه این جمع‌بندی، صبوری خریدار، وضعیت فروشنده را دشوارتر و قیمت فروش را کمتر خواهد کرد. پیشنهاد سقف زمانی ۳ ماهه از سوی روحانی برای انجام معامله قطعی با غرب، نشانه وضعیت اضطراری او است که در ژنو در هیئت فروشنده ظاهر خواهد شد».

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۶۱۱۸۲۱۱:۵۰:۰۸ ۱۴۰۳/۸/۲۳
صدام را بیرون کردیم و توافق شد اما دشمن را در امور داخلی ایران دخالت می دهند و با آن دوران یا پیامبر مقایسه می کنند این جماعت غربگرای نفوذی
ناشناس۳۶۶۱۲۶۳۱۲:۴۵:۴۰ ۱۴۰۳/۸/۲۳
این‌طیف‌خودشونوبه‌درستی دربرابردژخیمان‌وخون‌آشامان یانکی‌وغربی‌،حقیروذلیل‌وزبون وعاجزمیدونن
ناشناس۳۶۶۱۱۸۳۱۱:۵۰:۱۹ ۱۴۰۳/۸/۲۳
بنظر من اتفاقا کلانتری کاملا درست میگه و کیهان داره اشتباه فکر میکنه
ناشناس۳۶۶۱۲۱۱۱۲:۱۷:۳۴ ۱۴۰۳/۸/۲۳
بهتر است کیهان یا صحبت از کارنامه افراد نکند یا اگر صحبت کرد کارنامه خودش را هم ملاحظه بکند ،رهنمودهایش هیچگاه در راستای منافع ملی نبوده است .
ناشناس۳۶۶۱۲۶۰۱۲:۴۲:۰۵ ۱۴۰۳/۸/۲۳
این نظر شماست اگر امثال کیهان نبودن یه عده تا الان چیزی به نام منافع ملی باقی نذاشته بودن غرب پرستی وباج دادن به امریکا اسمش هرچی باشه منافع ملی نیست
ناشناس۳۶۶۱۲۳۱۱۲:۲۴:۲۷ ۱۴۰۳/۸/۲۳
با قاتل حاج قاسم هرگز مذاکره نخواهیم کرد.
ناشناس۳۶۶۱۳۲۵۱۳:۵۴:۴۸ ۱۴۰۳/۸/۲۳
برای رفاه و آسایش مردم هر کاری لازم باشد دولت انجام خواهد داد شما هم حق دخالت ندارید
ناشناس۳۶۶۱۶۱۴۱۸:۵۳:۴۶ ۱۴۰۳/۸/۲۳
رفاه واسایش مردم در گرو مذاکره با پاره کننده توافق قبلی وقاتل سردار میهن نیست.
ناشناس۳۶۶۱۴۲۶۱۵:۳۶:۲۶ ۱۴۰۳/۸/۲۳
مردم رای داده اند که تغییرات ایجاد شود و تفکر کیهانی نباشد.
ناشناس۳۶۶۱۲۳۵۱۲:۲۵:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۲۳
با ترامپ بدلیل اینکه از برجام خارج شده مذاکره نمی کنیم.
ناشناس۳۶۶۱۵۲۷۱۷:۱۲:۵۲ ۱۴۰۳/۸/۲۳
صدام قرار داد مرزی را پاره کرد ولی باهاش مذاکره کردیم!
ناشناس۳۶۶۱۲۵۲۱۲:۳۷:۵۷ ۱۴۰۳/۸/۲۳
آفرین به کیهان تحلیل خوب و جامعی بود عیسی کلانتری فقط یه جمله گفته اونم بدون تحلیل تا معیشت مردم رو هدف گیری کنه اما کیهان حق مطلب رو ادا کرد این غربگراها تا مردم رو به گدایی نندازن ولکن نیستن
ناشناس۳۶۶۱۳۲۱۱۳:۴۷:۵۹ ۱۴۰۳/۸/۲۳
مگر مذاکره نکردیم ؟ مگر توافق نکردیم ؟ اوباما جان ! جان کری جان ! چی شد ؟ حالا دوباره همه چیز تعطیل ، بریم مذاکره ! البته اگر برای ملت آب نداره ولی نون خوبی برای مذاکره کننده ها که داره ! حق ماموریت به دلار ، اضافه کاری و دست آخر هم نفری ۱۰۰ سکه طلا ( حالا سفر های خارجی مکرر به جای خودش ، ما فرض میکنیم سفر کاری است )
ناشناس۳۶۶۱۳۲۸۱۴:۰۰:۰۷ ۱۴۰۳/۸/۲۳
روزنامه کیهانی چه تخصصی در اقتصاد داره که راجب همه چی نظر میده ؟
محمود۳۶۶۱۴۵۱۱۵:۵۳:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۲۳
روزنامه گیهان دیدگاههای زیادی داره اما اجازه ندادن جامعه را به بالاترین سطح رفاه در منطقه برساند
ناشناس۳۶۶۱۵۳۳۱۷:۱۶:۱۱ ۱۴۰۳/۸/۲۳
خب دوست عزیز یکی از کیهانیون مثلا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنه. اگه رئیس جمهور شد اونوقت سطح رفاهی مردم را بالا ببره
ناشناس۳۶۶۱۵۰۳۱۶:۵۴:۱۳ ۱۴۰۳/۸/۲۳
مهم اینه که کیهان بسیار درست گفته و اکثریت قاطع مردم با نظر کیهان موافق هستند
ناشناس۳۶۶۱۳۹۹۱۵:۰۰:۵۷ ۱۴۰۳/۸/۲۳
کیهان همه را نقد می‌کند و به همه دستور می‌دهد. این آزادی رسانه است ولی کجایند منتقدین کیهان و شریعتمداری؟
ناشناس۳۶۶۱۴۸۴۱۶:۳۴:۲۱ ۱۴۰۳/۸/۲۳
صحبت کلانتری کاملا عقلانی هست.
حسین قلی خان۳۶۶۱۴۸۸۱۶:۳۹:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۲۳
ویتنام هم سال‌های زیادی با آمریکا جنگید و در زمان جنگ هم در پاریس مذاکره می کرد تا آخر بعد از صلح با هم روابط برقرار کردند
معلم تاریخ۳۶۶۱۷۹۱۲۳:۳۳:۲۰ ۱۴۰۳/۸/۲۳
تاریخ در اینده نام نفوذی ها را منتشر خواهد کرد.
استاد دانشگاه تهران۳۶۶۱۷۹۵۲۳:۵۳:۱۲ ۱۴۰۳/۸/۲۳
کلانتری وزیری قدرتمند ،رک‌گو‌، با سواد و دلسوز در جمهوری اسلامی.
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    2. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    3. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    4. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    5. کشوری که بازیچه رقابت های حزبی آمریکا شد

    6. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    7. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

    8. شیطان بزرگ باز هم پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه را وتو کرد

    9. ادعای گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را پذیرفت

    10. متن کامل پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی ارائه شده به شورای حکام؛ به ایران تا بهار ۱۴۰۴ مهلت داده شد  

    11. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

    12. رسایی: یک جریانی که ۸ سال کشور را به قهقرا برد امروز کنار گوش رئیس جمهور ایستاده است

    13. قتل شوهر با همدستی پسرعمه

    14. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

    15. حزب‌الله: اگر قدرت مقاومت نبود، آمریکا به دنبال راه حل نمی‌آمد

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. چطور ترازش کنیم؟!

    14. درد بیمار و ناز طبیبان !

    15. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    21.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

    24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

    25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

    آخرین عناوین