«محمد عفیف» که بود و چرا رژیم صهیونیستی، او را ترور کرد؟

  4030828095

شهادت محمد عفیف نشان دهنده اهمیت و جایگاه «اطلاع رسانی» و تبدیل شدن به «صدای مقاومت» در میانه جنگ است.

«محمد عفیف» که بود و چرا رژیم صهیونیستی، او را ترور کرد؟

به گزارش مهر، روز یکشنبه هفدهم نوامبر، محمد عفیف النابلسی مسئول روابط عمومی و سخنگوی حزب الله لبنان در جریان حملات جدید ارتش تروریستی اسرائیل به شهادت رسید. «علی حجازی» دبیر حزب بعث در لبنان در پی بمباران دفتر این جنبش در منطقه رأس‌النبع بیروت، خبر شهادت «محمد عفیف» مسئول رسانه‌ای حزب الله لبنان را تأیید کرد.

همچنین در بیانیه واحد اطلاع رسانی ارتش رژیم اشغالگر قدس آمده است که شهید عفیف «نفود قابل توجهی» در بخش عملیات‌های نظامی حزب الله داشته و حمله به سرزمین‌های اشغالی را مورد تکریم قرار می‌داد! محمد عفیف تنها یک چهره رسانه‌ای نبود بلکه مجاهدی بود که سال‌ها دل در گرو اندیشه مقاومت داشت. حضور وی در برابر دوربین رسانه‌ها و رصد پهپادهای دشمن، تنها دقایقی پس از شهادت سید حسن نصرالله نشان دهنده ایمان وی به اندیشه مقاومت و شوق او برای پیوستن به جمع یاران شهیدش بود.

«محمد عفیف» کیست و چرا رژیم صهیونیستی، او را ترور کرد؟

محمد عفیف کیست؟

شهید محمد عفیف در سال ۱۹۸۳ میلادی در میانه جنگ داخلی لبنان به حزب‌الله پیوست. او یکی از اعضای مؤسس این گروه مقاومت در میان خرابه‌های ضاحیه بیروت شناخته می‌شود. وی از همان ابتدا در ساختار حزب نقش مؤثری داشت و به مرور زمان به یکی از چهره‌های کلیدی این سازمان تبدیل شد. در سال ۲۰۱۴ شهید عفیف به سمت مسئول روابط رسانه‌ای حزب‌الله منصوب شد و نقش مهمی در انتقال پیام‌ها و هماهنگی‌های رسانه‌ای حزب در سطوح داخلی و بین‌المللی، به‌ویژه در زمان‌های بحرانی و درگیری با رژیم صهیونیستی ایفا کرد.

شهید عفیف پیش از قرار گرفتن در مسئولیت سخنگوی حزب‌الله، در شبکه المنار، رسانه رسمی حزب‌الله، به عنوان رئیس بخش اخبار و برنامه‌های سیاسی فعالیت می‌کرد. در این نقش، او بر تدوین و اجرای استراتژی‌های رسانه‌ای نظارت داشت که هدف اصلی آن تقویت گفتمان حزب و حمایت از مواضع سیاسی آن بود.

«محمد عفیف» کیست و چرا رژیم صهیونیستی، او را ترور کرد؟

شهید عفیف به دلیل داشتن سابقه جهادی طولانی، ارتباط نزدیکی با رهبران اصلی حزب‌الله داشت. او مشاور رسانه‌ای سید حسن نصرالله دبیرکل فقید حزب‌الله. بود. او همچنین به عباس موسوی، دبیرکل پیشین حزب، نیز نزدیک بود. این روابط نزدیک، جایگاه او را به عنوان یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار رسانه‌ای نشان می‌دهد. محمد عفیف یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های رسانه‌ای در ساختار حزب‌الله بود. او توانست شبکه‌ای گسترده از ارتباطات رسانه‌ای ایجاد کند و از تخصص خود برای ترویج ایدئولوژی حزب و دفاع از مواضع آن در مجامع مختلف بهره بگیرد.

چرا شهید عفیف ترور شد؟

پس از شهادت «سید مقاومت» بسیاری از رزمندگان حزب الله و مردم عادی لبنان در وضعیت اضطرار و حیرت فرو رفته بودند. گودال عمیق ایجاد شده پس از بمباران شدید قلب بیروت سبب شده بود تا لبنانی‌ها روحیه خود را از دست داده و به روزهای پیش‌رو با دید تردید نگاه کنند. در چنین شرایطی محمد عفیف به مانند مجاهدی جان بر کف، در برابر قاب لنز رسانه‌ها قرار گرفت و با صدای بلند اعلام کرد که حزب الله و مردم لبنان از بمباران‌های رژیم صهیونیستی هراسی ندارند و در برابر دشمن با اراده محکم ایستادند. این شهید بزرگوار در آخرین کنفرانس خبری خود با ابراز دلتنگی نسبت به فقدان حضور سید حسن نصرالله گفت: «شرم دارم که در زیر منبر و پرچم شما بایستم و دیگر صدای شما را نشنوم؛ عذری طولانی دارم که شهادتم به تعویق افتاده اگرچه دل‌هایمان در سینه‌ها تنگ است.»

«محمد عفیف» کیست و چرا رژیم صهیونیستی، او را ترور کرد؟

محمد عفیف نه یک فرمانده نظامی و نه یک شخصیت سیاسی برجسته بلکه مسئول یکی از واحدهای رسانه‌ای حزب الله بود. وی با مصاحبه‌ها و برگزاری کنفرانس‌های خبری، استراتژی‌ها و دیدگاه‌های حزب‌الله را به مخاطبان بین‌المللی ارائه می‌کرد. این ترور بزدلانه بیش از آنکه نشان دهنده قدرت رژیم صهیونیستی باشد، نشان دهنده ترس آن از اصحاب مقاوم جبهه رسانه‌ای است که صدای مظلومان غزه و لبنان را به سراسر جهان مخابره می‌کنند.

آنچه بیش از همه انگیزه صهیونیست‌ها برای ترور محمد عفیف را افزایش می‌داد، جایگاه نمادین وی پس از شهادت شهید نصرالله بود. در حالی که رژیم صهیونیستی شبانه روز به دنبال یافتن رهبران مقاومت و هدف قرار دادن آنها در نقاط مختلف بیروت بود؛ شهید عفیف سعی داشت تا با قرائت بیانیه‌های حماسی، روحیه نیروهای حزب الله را افزایش داده و در عین حال روایتگر حملات موشکی- پهپادی مجاهدان حزب الله و در عین حال ضربات جدی نیروهای رضوان به ارتش اسرائیل در جنوب لبنان باشد.

ارتش اسرائیل با هدف قرار دادن چنین شخصیتی قصد داشت تا یکی از نمادهای این روزهای مقاومت را هدف قرار داده و اصطلاحا جلوی انتشار صدای حزب الله در فضای لبنان را بگیرد. تجربه تاریخی نشان داده است که به دلیل وجود «فرهنگ شهادت» در میان گروه‌های مقاومت، دیر یا زود شخصیت شایسته دیگری جای شهید عفیف را در واحد روابط عمومی و اطلاع رسانی حزب الله را خواهد گرفت و تبدیل به صدای بلند مقاومت لبنان در میانه کارزار نظامی با رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن خواهد شد.

بهره سخن

شهادت محمد عفیف نشان دهنده اهمیت و جایگاه «اطلاع رسانی» و تبدیل شدن به «صدای مقاومت» در میانه جنگ است. با گذشت بیش از ۴۱۰ روز از جنگ، عمده توجهات همواره معطوف به رهبران سیاسی، فرماندهان نظامی و نیروهای جهادی بوده است اما کمتر کسی به نقش فعال رسانه‌ها، مطبوعات و خبرنگاران در این میدان بزرگ جهاد توجه کرده است. خون شهید عفیف سند محکمی برای اثبات میزان اهمیت و جایگاه اصحاب رسانه است. از ابتدای بحران غزه تاکنون ۱۷۵ خبرنگار در جریان جنگ غزه به شهادت رسیده‌اند. تنها در دو ماه اخیر قریب به ۱۰ خبرنگار نیز در لبنان به شهادت رسیدند. آمار فوق حاکی از دشمنی رژیم صهیونیستی با «آزادی بیان» و آمادگی تل‌آویو برای هدف قرار دادن غیرنظامیان در مشاغل مختلف است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  3. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  4. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  9. خار چشم محور غربی- عبری

  10. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  11. ما و آینده ایران

  12. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  13. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  14. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  15. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  16. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  17. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  18. نکنید آقایان، نکنید!

  19. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  20. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  22.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  23. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

  24. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  25. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

آخرین عناوین