توصیه حکمرانی به روش انیمه‌های ژاپنی/ خاتمی: دولت کاری کند که ندارها به بخش درمان خصوصی نیایند/ عذرخواهی می‌کنیم آقای دکتر!

  4030905109 ۰ نظر، ۲ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

صحبت‌های اخیر محمدرضا خاتمی چیزی شبیه به ژانرهای انیمه و یا داستان‌های هزار و یک شب است و کسی که دستی در واقعیت‌های زندگی و حکمرانی و سیاست و اقتصاد داشته باشد می‌داند که "ساختن اتوپیای حکمرانی و سیاست و اقتصاد" صرفا در حد تئوری است.

توصیه حکمرانی به روش انیمه‌های ژاپنی/ خاتمی: دولت کاری کند که ندارها به بخش درمان خصوصی نیایند/ عذرخواهی می‌کنیم آقای دکتر!

سایت مشرق‌نیوز نوشت: محمدرضا خاتمی، فردی که در انتخابات ۹۶ گفته بود ما اصلاح‌طلبان تضمین روحانی هستیم؛ به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایرنا پیرامون قیمت تعرفه پزشکی گفته است:‌ چرا دولت برای حوزه پزشکی قیمت‌گذاری می‌کند؟ برای اینکه پول ندارد مردم را به طور واقعی بیمه کند؛ برای همین از جیب جامعه پزشکی برمی‌دارد و به مردم می‌دهد. در حالی که دولت باید مردم را به گونه‌ای بیمه کند تا در صورت آزادسازی نرخ تعرفه‌های پزشکی به مردم هم فشار وارد نشود.

او که خود نیز یک پزشک است، می‌افزاید: سیستم فعلی فسادزا هست. پزشک می‌گوید من نمی‌توانم حق خودم را بگیرم بنابراین از بیمار زیرمیزی می‌گیرد. البته این قبیل پزشکان زیاد نیستند اما در سطح پزشکان معروف استان‌ها قابل توجهند. تازه بعضی از آنها به دلار زیرمیزی می‌گیرند و می‌گویند اگر مثلا ۱۰۰ میلیون تومان نداری اصلا وارد مطب من نشو.

خاتمی تصریح می‌کند:‌ من چاره کار را آزادسازی نرخ تعرفه‌های پزشکی می‌دانم. در این صورت فضا رقابتی می‌شود. در کنار این دولت باید بخش درمانی دولتی را آنقدر قوی کند که کسی که پول ندارد، نیازی به مراجعه به بخش درمان خصوصی نداشته باشد.

او گفته است:‌ دولت باید نرخ‌گذاری را به خود جامعه پزشکی واگذار کند اما از آنها حساب و کتاب هم بکشد. شفافیت در دریافت‌ها و مالیات، کنترل کننده بازار پزشکی خواهد شد. در این صورت بیمارستان‌ها با یکدیگر رقابت می‌کنند. دولت هم مالیاتش را تا ریال آخر از بخش بهداشت و درمان خصوصی می‌گیرد. اگر هم پزشکی زیرمیزی گرفت، دولت به شدت با او برخورد می‌کند.

خاتمی تأکید کرده است: من جراحی ایرانی را می‌شناسم که در آلمان طبابت می‌کند. می‌گفت من اصلا برایم صرف نمی‌کند که در هفته بیش از ۴ عمل جراحی انجام دهم. اگر عمل پنجم را انجام دهم آنقدر پول مالیاتش زیاد می‌شود که برایم نمی‌صرفد.


ما نمی‌دانیم آقای خاتمی چقدر برای بیان این صحبت‌ها فکر کرده است زیرا این حرف‌ها در ساحت هیچ حکومت و اجتماع سازمان یافته‌ای پذیرفتنی نیست.

اساسا در هیچ کشور پیشرفته‌ای در دنیا هیچ قیمتی آزاد به معنای بی‌قاعده نیست و از آن مهمتر تبعه متعهد هیچ کشوری هم در اعتراض به قوانین اقتصادی کشور نمی‌گوید: "از جیب من برمی‌دارید"!

در واقع آقای خاتمی متوجه این منطق ساده نیست که وقتی بر کار طبابت او قیمت‌گذاری وجود دارد، بر سایر چیزها از قبیل قیمت بنزین و برق و آب و گاز و گوشت هم قیمت‌گذاری صورت می‌گیرد و آقای خاتمی همچنانکه باید ارزان طبابت کند طبعا خودش و خانواده‌اش از سایر موهبت‌های ارزان اقتصاد ایران نیز بهره‌مندند.

طبعا اوج زیاده‌خواهی است که فردی مالیات و سوخت و نان ارزان ایران را بخواهد و در عین حال مدعی باشد که تعرفه کارهای خودش در گران‌ترین حالت ممکن به مردم ارائه شود!

و تأسف اینجاست که چرا یک فعال سیاسی باید تا این اندازه دور از منطق، دور از سیاست و حکمرانی و دور از فهم اقتصادی نظر بدهد؟

قابل تأمل آنکه خاتمی حرف‌های غلط خود را کادوپیچی هم کرده و اینطور می‌گوید که دولت باید مردم را طوری بیمه کند که تعرفه‌های گران پزشکی مردم را آزار ندهد!

باید دانست که این حرف چیزی شبیه به ژانرهای انیمه و یا داستان‌های هزار و یک شب است و کسی که دستی در واقعیت‌های زندگی و حکمرانی و سیاست و اقتصاد داشته باشد می‌داند که "ساختن اتوپیای حکمرانی و سیاست و اقتصاد" صرفا در حد تئوری است.

بماند که حتی در اتوپیا هم اگر نظارتی بر تعرفه‌های پزشکی نباشد؛ مردمان ساکن اتوپیا حتما دیر یا زود از پرداخت تعرفه‌های گران پزشکی عاجز خواهند شد!

خاتمی در صحبت‌های خود همچنین از این گفته است که دولت باید بخش درمانی دولتی را آنقدر قوی کند که کسی که پول ندارد، نیازی به مراجعه به بخش درمان خصوصی نداشته باشد.

و البته ما از آقای خاتمی عذرخواهی می‌کنیم که برخی از مردمِ ندار به دلیل کمبودهای بخش دولتی و یا لاعلاجی مجبور به تصدیع اوقات بخش درمان خصوصی می‌شوند و بیمارستان‌های تمیز و مطب‌های لوکس را کثیف می‌کنند!

این چه تفرعن و تبختری است که می‌گوید هرکس که ندارد به بخش خصوصی نیاید؟!

مگر مردم مستضعف زمانی که انقلاب ۵۷ را رقم زدند؛ نفحات انقلاب خود از قبیل مالیات کم و برق و آب و بنزین کم‌قیمت را از بخش خصوصی و قشر مرفّه مستنثنی کردند که اکنون اینچنین مستوجب مجازات شده‌اند؟!

من‌حیث‌المجموع باید گفت که این نظرات آقای خاتمی نه تنها هرگز محترم نیست بلکه معتبر هم نیست و در سایر ممالک پیشرفته دنیا هم هیچ اثری از اجرای چنین حرف‌های عجیبی نیست.

پیش از این، یک مقام وزارت بهداشت دولت پزشکیان نیز برخی تنش‌های عصبی و رفتارهای خارج از قاعده‌ی رخ داده در فرایندهای پزشکی را به بیمارستان‌های دولتی مرتبط دانسته و گفته بود: تراکم بالای مراجعات در بیمارستان‌های دولتی آموزشی، باعث خستگی کادر درمان می‌شود و البته به دلیل همین خستگی هم ممکن است یک مراجعه جدید را قبول نکنند یا حتی ممکن است جمله‌ای به زبان بیاورند که معنا و مفهوم دیگری القا کند!

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  2. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  3. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  4. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  5. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  6. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  7. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  8. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  9. با پول دناپلاس توربو چه خودروهایی می‌توان خرید؟

  10. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  11. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  12. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  13. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  14. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  15. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  16. بازی با مرگ؛ قلیان کشیدن جوان موتورسوار در اتوبان !

  17. تابعیت دوگانه جرم است؟

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  25. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

آخرین عناوین