به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز شنبه در جریان سفر به پاریس جهت شرکت در مراسمی برای بازگشایی کلیسای نوتردام با «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا دیدار کرد؛ دیداری که از نگاه زلنسکی «خوب و سازنده» توصیف شد اما اکنون او واکنش دیگری نشان داده است.
طبق گزارش راشا تودی، رئیسجمهور اوکراین در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این روش خاتمه جنگ نیست. جنگ نمیتواند به آسانی با یک تکه کاغذ و چند امضا به پایان برسد.»
زلنسکی در ادامه این مطلب نوشت: «یک آتشبس بدون ارائه تضمینهایی میتواند هر لحظه نقض شود. برای آنکه اطمینان حاصل شود اوکراینیها دیگر متحمل خساراتی نمیشوند، باید صحت آتشبس و صلح را تضمین کنند و نباید چشم خود را به روی اشغالگری ببندند.»
ترامپ روز یکشنبه در شبکه اجتماعی خود تحت عنوان «تروث سوشال» نوشت: «رئیسجمهور زلنسکی مایل است توافقی را انجام و به دیوانگی درخصوص جنگ اوکراین پایان دهد. زلنسکی و اوکراین برای انجام توافقی بهمنظور خاتمه جنگ آماده هستند. آتشبس فوری باید برقرار و مذاکرات باید آغاز شود.»
جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال خود خواهد شد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح این کشور وجود ندارد؛ البته انتظار میرود ترامپ همانطور که خودش وعده خاتمه جنگ اوکراین را داده بود، برنامههایی برای پایان این جنگ داشته باشد.
رئیسجمهور اوکراین در پایان این مطلب با بیان اینکه کییف حاضر نخواهد شد سرزمینهایی را به روسیه واگذار کند، تاکید کرد: «در سرزمینهای اشغالشده اوکراین، دستکم چندین میلیون نفر باقی ماندهاند. صلح از طریق قدرتی که ما با تمامی شرکایمان گفتوگو کردهایم، بهدست میآید. همچنین تضمینهایی برای مردم و کشوری که توسط روسیه آسیب دیده، لازم است.»
در این راستا، «آندری سیبیها» وزیر امور خارجه اوکراین نیز هفته گذشته در مالت و طی نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا صراحتا اعلام کرد: «طرح صلح اوکراین در نهایت این است که روسیه از اوکراین خارج شود و ما را تنها بگذارند. کییف هیچگونه مصالحه و سازشی را درباره تمامیت ارضی، حاکمیت و امنیت آتی خود نخواهد پذیرفت.»
برخی از رسانهها و مقامات غربی بهخصوص پس از پیروزی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر این کشور گمانهزنی میکنند که شاید طرح دولت ترامپ برای صلح در اوکراین، واگذاری قلمروها به روسیه و در نهایت خاتمه جنگ باشد.
همچنین یکی از مواردی که دولت اوکراین بر آن پافشاری میکند، عضویت اوکراین در ناتو است؛ مسئلهای که ظاهرا دولت ترامپ تمایل چندانی به اجرای آن ندارد. از جمله سناریوهایی که نظر مشاوران ترامپ روی آن مشترک است، امتیازات ارضی، بدون عضویت در ناتو است.