وثیقه ۷۰۰ میلیاردی برای پوری‌حسینی

گروه اقتصادی الف،   3981008117 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

آنچه از شواهد معلوم است، اینکه پرونده رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی از جمله پرونده‌های بسیار مهم حوزه اخلال نظام اقتصادی است. گفته می‌شود اتهامات ‌پوری‌حسینی به‌قدری سنگین است که بازپرس پرونده فقط درمورد تخلفات واگذاری ماشین‌سازی تبریز، برای وی وثیقه ۷۰۰ میلیارد تومانی صادر کرده است.

وثیقه ۷۰۰ میلیاردی برای پوری‌حسینی

فرهیختگان نوشت: 23 مرداد سال جاری میرعلی‌اشرف ‌پوری‌حسینی، رئیس مستعفی سازمان خصوصی‌سازی کشور با دستور قضایی بازداشت شد. وی از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴ و همچنین از مهر ۱۳۹۲ تا مرداد سال جاری و درمجموع حدود هفت‌سال ریاست یکی از جنجالی‌ترین و پرسروصداترین نهادهای دولتی یعنی سازمان خصوصی‌سازی  را برعهده داشت. روندی که در واگذاری‌ها و خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی در سال‌های مسئولیت وی انجام شد، به‌قدری با ناکارآمدی همراه بود که حتی برخی رسانه‌ها و اقتصاددانان همسو با دولت نیز در سال جاری پیشنهاد دادند دولت خصوصی‌سازی را متوقف کند.  اما حالا با گذشت بیش از 130 روز از بازداشت وی، پیگیری‌ها نشان می‌دهد از مجموعه خصوصی‌سازی‌ها در دوره هفت‌ساله ریاست ‌پوری‌حسینی، در 21 مورد پای او گیر است.

طبق اطلاعاتی که فرهیختگان کسب کرده، گفته می‌شود اتهامات ‌پوری‌حسینی به‌قدری سنگین است که بازپرس پرونده فقط درمورد تخلفات واگذاری ماشین‌سازی تبریز، برای وی وثیقه 700 میلیارد تومانی صادر کرده است. بر این اساس، به‌نظر می‌رسد پرونده قضایی وی یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های تشکیل‌شده در حوزه اخلال در نظام اقتصادی طی سال‌های اخیر است.

اتهامات ‌پوری‌حسینی چیست؟

برای فهم حجم سنگین اتهامات ‌پوری‌حسینی باید کمی به گذشته برگردیم. اردیبهشت‌ماه سال 95 بود که بیش از 600 کارگر اخراجی آلومینیوم المهدی و هرمزآل با حضور در مراسم نمازجمعه این شهر از مسئولان خواستند به اتفاق‌هایی که پس از خصوصی‌سازی (از خردادماه 93 به بعد) در این واحدهای تولیدی افتاده، ورود کنند. موارد این اعتراضات فقط منحصر به آلومینیوم المهدی و هرمزآل نبود و در برخی واحدهای تولیدی دیگر نیز اعتراضاتی شبیه مورد اخیر شکل گرفت که کارگران خواستار لغو خصوصی‌سازی از سوی دولت بودند. در کنار کارگران که با به تعویق افتادن حقوق و دستمزد یا اخراج خود به‌خصوصی‌سازی اعتراض داشتند، اواخر پاییز سال 97 نیز یکی از نمایندگان ادوار مجلس اسناد قابل‌تاملی از تخلف در واگذاری مجتمع کشت‌وصنعت و دامپروری دشت مغان را منتشر کرد. 

با ادامه اعتراضات به‌خصوصی‌سازی‌ها، دی‌ماه سال گذشته بود که عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان عمومی و سابق تهران در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سوال که برخی موارد که درباره تخلفات در حوزه خصوصی‌سازی مطرح‌شده چقدر صحت دارد، گفت: «درمورد سازمان خصوصی‌سازی این را بگویم که به‌زودی به این حوزه ورود  و بررسی‌های خودمان را آغاز می‌کنیم.»اما پرونده خصوصی‌سازی‌ها به اینجا ختم نشد و اوایل بهمن‌ماه سال 97 عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات کشور در ارائه گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ به مجلس شورای اسلامی، موارد جالب‌توجهی را از تخلف در واگذاری‌های سازمان خصوصی‌سازی در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت کرد.

براساس گزارش دیوان محاسبات، طبق بررسی‌های این سازمان، فقط در سال 1396 در واگذاری شرکت‌هایی همچون پالایش نفت کرمانشاه، نیشکر هفت‌تپه، هپکوی اراک، ریخته‌گری، ماشین‌سازی و املاک ائل‌گلی تبریز به‌دلیل فقدان اهلیت و تخصص کافی توسط خریدار و همچنین تعدیل و ارزش‌گذاری پایین قیمت پایه بنگاه‌ها توسط هیات واگذاری، ضرر و زیان چشمگیری به بیت‌المال وارد کرده بود.در این گزارش آمده بود قیمت کارشناسی شرکت پالایش نفت کرمانشاه حدود 617 میلیارد تومان بوده که با تصویب هیات واگذاری و با کاهش ۷۰ درصدی به مبلغ 199 میلیارد تومان واگذار شده است. شرکت آلومینیوم المهدی و طرح هرمزآل (دو بار خصوصی‌سازی شده) به‌دلیل عدم ارزیابی بخش اعظمی از دارایی‌ها، به مبلغ 914 میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده درحالی‌که ارزش واقعی آن 1414 میلیارد تومان (500 میلیارد تومان ارزش‌گذاری کمتر) بود.

درمورد سهام مجتمع کشت‌وصنعت و دامپروری مغان برآورد دیوان محاسبات نشان می‌داد ارزش واقعی این مجتمع بیش از چهارهزار میلیارد تومان بوده که به ارزش هزار و 850 میلیارد تومان واگذار شده است. از دیگر موارد تخلف در واگذاری‌های سازمان خصوصی‌سازی، مورد عجیب ماشین‌سازی تبریز، ریخته‌گری ماشین‌سازی تبریز و املاک ائل‌گلی بود. بررسی‌های دیوان محاسبات نشان می‌داد سازمان خصوصی‌سازی در سال 97 این شرکت‌ها و مجموعه گردشگری را به قیمت کارشناسی سال ۱۳۹۴ واگذار کرده که از این واگذاری نیز ضرر و زیان قابل‌توجهی به اموال عمومی وارد شده است.

مورد بعدی، شیوه قیمت‌گذاری شرکت توسعه گردشگری بود. این مجموعه با ۲۹ شرکت استانی، چهار واحد هتل، مجتمع آب‌درمانی سرعین، کاروانسرای شاه‌عباسی کرمانشاه و غار قوری‌قلعه به مبلغ 102 میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده بود درحالی‌که ارزش واقعی آن 383 میلیارد تومان بوده است. همچنین این مجموعه یک قطعه زمین 22 هزار مترمربعی واقع در اصفهان داشت که حدود 300 میلیارد تومان ارزش داشته اما به مبلغ 26 میلیارد و 500 میلیون تومان واگذار شده بود. به‌عبارت ‌دیگر، فقط در این چند فقره خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی، بیش از 5.5 هزار میلیارد تومان تخلف ارزان‌فروشی شده بود.

پس از قرائت گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات در مجلس، قاضی سراج نیز 25 بهمن‌ماه سال گذشته در اراک با اشاره به تخلفات گسترده در واگذاری‌‌های انجام‌شده سازمان خصوصی‌سازی، از ورود سازمان بازرسی به تخلفات در واگذاری‌های این سازمان خبر داد.

وی با اشاره به یکی از این پرونده‌ها گفت: «قانون مشخص کرده باید واگذاری به افراد دارای اهلیت و سابقه فعالیت در زمینه مرتبط و دارای مناعت مالی در آن زمینه باشند، اما در بررسی‌های ما مشخص شد مجتمع کشت‌وصنعت و دامپروری دشت مغان به شخصی واگذار شده که در زمان واگذاری هزار و 350 میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکار بود.» بنابراین آنچه از شواهد معلوم است، اینکه پرونده رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی ازجمله پرونده‌های بسیار مهم حوزه اخلال نظام اقتصادی است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۶۰۹۰۶۱۹:۲۱:۳۸ ۱۳۹۸/۱۰/۸
وقتی وثیقه ۷۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ باشه یعنی این جعبه‌ی سیاه بزرگ ۷/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ میاَرزه _______ یعنی میخوان فجایع چند ۱۰۰۰۰۰ برابری رو مخفی کنن
ناشناس۱۲۶۰۹۶۳۲۰:۰۴:۴۴ ۱۳۹۸/۱۰/۸
لطفا بگذاریدش توی تایر یک تریلی و از پله های یک ساختمان چندبار حرکتش بدهید به حرف میاید که افراد پشت پرده چه کسانی هستند که شرکت های دولتی را کلنگی واگذار کرده
ناشناس۱۲۶۰۹۸۸۲۰:۳۱:۳۹ ۱۳۹۸/۱۰/۸
کافی نیست
بیگی29۱۲۶۱۰۰۱۲۰:۴۴:۴۵ ۱۳۹۸/۱۰/۸
تقسیم میراث کشور را به چه کسانی سپرده اند؟این صنایع باچه آرزو و اهدافی بر پا شدند تاشما اینگونه بر سرشان بیاورید؟
ناشناس۱۲۶۱۰۴۰۲۱:۰۸:۳۵ ۱۳۹۸/۱۰/۸
افراد پشت پرده واگذاری نیشکر هفته چه کسانی هستند
اسماعیل۱۲۶۱۱۸۳۲۳:۳۶:۲۱ ۱۳۹۸/۱۰/۸
خوب الان این چه دردی رو دوا میکنه.. به قول معروف نوشدارو پس از مرگ سهراب...
ناشناس۱۲۶۱۱۹۱۲۳:۴۲:۵۱ ۱۳۹۸/۱۰/۸
اخه چرا باید برای بعضی متهمان وثیقه قرار بدن ؟
محمد رضا۱۲۶۱۲۲۶۰۰:۲۹:۲۴ ۱۳۹۸/۱۰/۹
مفسد الاقتصاد فی الارض
ناشناس۱۲۶۱۲۴۱۰۰:۴۴:۳۸ ۱۳۹۸/۱۰/۹
این آقایان ( کاسبان خصوصی سازی ) در دولت هستند
ناشناس۱۲۶۱۲۵۱۰۰:۵۷:۵۵ ۱۳۹۸/۱۰/۹
دست گانگسترها را از پشت بسته
ناشناس۱۲۶۱۲۵۲۰۰:۵۹:۱۱ ۱۳۹۸/۱۰/۹
اقای سید میر علی اشرف عبداله پوری حسینی اصل ریس سابق سازمان خودمونی سازی و کلنگ اندازی ر محاکمه و سپس وی ر تحت الحفظ به سزای اعمالش برسانید
ایرانی۱۲۶۱۲۵۶۰۱:۰۱:۳۲ ۱۳۹۸/۱۰/۹
جالبی داستان اینجا بود که بعد دیوان محاسبات ایشون اخراج نشدن و با قدرت به خیانت به کشور ادامه دادن تا اینکه خودشون استعفا کردن شخص رییس جمهور باید استیضاح بشه بخاطر این
بهنام۱۲۶۱۳۶۱۰۸:۰۰:۱۵ ۱۳۹۸/۱۰/۹
700 میلیارد وثیقه.................................. یا خود خدا و فک و فامیلشان. کی پشت این بشر هستش خدا میدونه. قوه قضائیه دمت گرم .
ناشناس۱۲۶۱۳۷۴۰۸:۱۳:۱۴ ۱۳۹۸/۱۰/۹
چرا زودتر دستگیر نشد با این همه فساد ایا اینها را باید زندان کرد یا اعدام؟
بهلول۱۲۶۱۳۷۹۰۸:۱۵:۳۳ ۱۳۹۸/۱۰/۹
هروقت حامیان پشت پرده این نوع ادم ها معرفی شدند، ریشه فساد معلوم می شود. وگرنه بازی تکرار می شود و این نوع مبارزه با فساد یعنی محاکمه عامل آخری بازی بیش نیست.
ناشناس۱۲۶۱۳۹۵۰۸:۲۷:۲۸ ۱۳۹۸/۱۰/۹
چرا قانون باید از شخصی که خیانتکار است حمایت کند ؟ وثیقه در این موارد باید لغو شود و اینگونه قوانین حمایتی از خیانتکاران اصلاح گردد.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  2. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  3. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  4. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  5. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  6. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  7. راز تحرکات جدید صهیونیست‌ها در جبهه لبنان

  8. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  9. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  10. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  11. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  12. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  13. با پول دناپلاس توربو چه خودروهایی می‌توان خرید؟

  14. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  15. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  16. دست هایی که بر سفره دراز نمی‌شود‌!

  17. تابعیت دوگانه جرم است؟

  18. روایت هولناک فردی که گوشش بریده شد | با کاتر گوشم را بریدند ... یکی از آنها فیلم می گرفت

  19. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  20. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  21. از انقلاب لشکر گرسنگان بترسید!

  22. پست‌گرفتن دختر پرحاشیه «صفدر حسینی» و ادامه انتصابات مورد سوال در دولت پزشکیان

  23. مردم نخورند و نپوشند تا جیب دولت پر شود؟!

  24. تصاویری از سوختن هولناک هواپیمای مسافری روس در فرودگاه

  25. بازی با مرگ؛ قلیان کشیدن جوان موتورسوار در اتوبان !

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  14. درد بیمار و ناز طبیبان !

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  17. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  18. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  19. یارانه‌ها واریز شد

  20. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  22. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  23. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  24. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  25. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    2. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    3. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

    4. یارانه‌ها واریز شد

    5. چرا خانه دار شدن، خیال محال نیست

    6. یارانه آبان واریز نشد/زمان واریز؛ نامعلوم!

    7. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

    8. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

    9. توضیحات اتابک درباره افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا  

    10. تصمیم اخیر دولت، قیمت خودروهای ایرانی را نجومی‌تر کرد + جدول قیمت

    11. جزئیات جدید از دلیل عدم واریز یارانه آبان ماه

    12. تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

    13. مقایسه تورم ایران و کشورهای جنوب خلیج فارس

    14. افزایش نرخ عوارض ۵ آزاد راه کشور از اول آذر+ نرخ جدید 

    15. موافقت کمیسیون تلفیق با کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد

    16. وضعیت پرداخت مفسده‌انگیز حق مأموریت ارزی، به دوران قبل از شهید رئیسی برگشت!

    17. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

    18. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

    19. مهار گرانی یا گران کردن؛ دولت برای کدام برنامه دارد؟!

    20. نرخ تورم سالانه آبان ماه ۳۳.۱ درصد شد  

    21.  یارانه نقدی ۱۴۰۴ با افزایش ۳۵درصدی ارز ترجیحی زیاد می‌شود؟

    22. زمین مسکن ملی؟!؛ آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم!

    23. مردم نخورند و نپوشند تا جیب دولت پر شود؟!

    24.  امکان تک نرخی کردن ارز با توجه به شرایط جامعه وجود ندارد

    25. حمایت وزیر اقتصاد از رفع فیلتر

    آخرین عناوین